Segla i Karibien

Nya resor på gång!
Pris per person från: 42.000 SEK

Från- priser avser 12 dagars seglingsresa januari till mars.

Segla i Karibien med More Sailing och var med om ett riktigt seglingsäventyr. Ombord på stor katamaran tar besättningen hand om både segling och matlagning samtidigt som ni under resan seglar mellan laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder. Segla med oss i det södra karibiska havet och njut av värmen mitt under den svenska vintern.

Föregående
Nästa

Att segla i Karibien

Karibien, eller Västindien som det också kallas är ett kedja av öar som sträcker sig från Florida i norr och ner mot Sydamerika. De Karibiska öarna ligger som en avgränsning mellan Atlanten och det Karibiska havet. Vi seglar bland de norra Karibiska öarna och utgår från US Virgin Islands och British Virgin Islands. De båda öarna ligger angränsande till varandra och med dem som utgångspunkt seglar vi vidare och upptäcker den unika skärgården.

British Virgin Islands har blivit utnämnt till det vackraste seglingsområdet i världen och består av ett pärlband av öar som ligger mellan St Thomas i väst och Anegada i öst. Våra seglingsresor i Karibien ger dig en spännande och minnesvärd upplevelse. Du får uppleva härliga seglingsdagar och det bästa av vad Karibien har att erbjuda. Både svarta och vita sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havsskäldpaddor och äta grillade middagar på stranden.

Läs omdömen från 2022 och 2021 här →

Seglingsresa i Karibien, detta ingår:

Resa

Resan pågår i 13 dagar
varav 11 dagars segling

Flyg

Flyg tur & retur från Köpenhamn & Stockholm

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till & från båten

Mat

Frukost, lunch &
dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol &
andra övriga utgifter

Föregående
Nästa

Segla i Karibien med besättning

Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt morgondopp. Under tiden förbereder er värd frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Medan vi seglar till nästa mål hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen. När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till den hamn, vik eller kanske stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni en chans att testa på det lokala köket. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

Kundomdömen om att segla med oss

Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er.

Upplev drömmen om att Segla i Karibien

Från och med 2023 kan ni följa med i Karibien på nya seglingsäventyr där vi istället utgår från Jungfruöarna. Denna ögrupp består av över 50 stycken charmiga öar och är uppdelade mellan två nationer som kallas för Brittiska- samt Amerikanska Jungfruöarna. 

En segling i Karibien

Karibien är inte bara drömstränder och avkoppling, här finns mängder med olika öar och varje ö är unikt på sitt sätt och har sin egen charm samt erbjuder unika upplevelser och äventyr. Det finns mängder med vita stränder, palmer, regnskogar och pittoreska strandbarer. Förutom fantastiska äventyr på land finns även exceptionella äventyr under ytan. Utöver orörda korallrev finns det över 100 olika snorkling och dykplatser där du kan upptäcka allt mellan skeppsvrak till sjöhästar och havssköldpaddor. 

British Virgin Islands

Brittiska jungfruöarna har blivit utnämnt till det vackraste seglingsområdet i världen. Det är en resa där vi tillsammans upptäcker idylliska öar, solar på bländande vita stränder och snorklar i turkost vatten bland havssköldpaddor.

Om Karibien

Brittiska Jungfruöarna ligger längst österut i Karibiska havet, det finns fyra större öar och ett sextio-tal mindre öar, varav ungefär femton av dessa öar är obebodda. De flesta av öarna är av vulkaniskt ursprung och har en bergig och karg  grund. Förutom ön Anegada som består av korall och kalksten.

Väder och vind är konstant i Karibien, här blåser det sällan under 7 m/s och kan nå upp til 27 m/s, Ett riktigt seglingsäventyr! 

Turkosa vikar

I Karibien kryllar de av turkosa vikar, därför förtöjer vi antingen vid en boj eller ankrar vid de flesta av stoppen under resan. Jollen som finns ombord gör det möjligt för dig att utforska viken eller eventuellt ta dig iland, om så önskas. I Karibien går solen upp klockan sex och på grund av tidsomställningen vaknar man ofta tidigt på morgonen.

14038126371_9305261409_b
The Bath
The Bath befinner sig på sidsydan av ön Virgin Gorda och är en av de mest välkända platserna på Jungfruöarna. Med en spännande historia av vulkanutbrott för miljontals år sedan som ledde till att dessa stora stenblock eller batholiter som de också kallas, lyftes upp. Detta fenomen har spritt ut stenblock som format en av Karibiens vackraste grotta som man fritt kan utforska, en heldag fylld med sol, bad och snorkling.
Norman Island
Norman Island är ett perfekt stopp på resan då det är en ö som imponerar med vita stränder och familjära restauranger. Strax utanför finns även ”the indians & Pelican Island” som är en av Karibiens populäraste dykplatser, där dyker man bland glamorösa koraller, sjöhästar och färglada fiskar. Förutom dykning finns det även snorklingsmöjligheter för den som är sugen, både där och bland grottor. Oavsett om du är nyfiken på snorkling i grottor med rikt djurliv eller att dig an en utmaning på historiska Willy T som är en flytande bar, har Norman Island någonting för alla.
peter-island-1
Peter Island
Peter Island är stället man hittar det perfekta turkosa vattnet där havssköldpaddor tittar förbi nyfiket. Här kan du bada och snorkla med dessa fantastiska djur för att sedan dra dig in mot vita bländande stränder där de mest familjära restauranger befinner sig, där bjuds det på bland annat egenfångad hummer eller fisk. Efter en härlig lokal middag är det dags för en bonfire för att avsluta kvällen på bästa sätt.
flamingo
Anegada
Anegada är stället du garanterat blir förälskad i, utöver de vita stränderna, som finns överallt (!) är det stället de rosa fantastiska flamingosarna befinner sig. Om inte det är imponerande nog finns det även sällsynta stenlaguner och konstgjorda conchöar här. Är det så att du inte fått nog av snorkling finns det även vrak att snorkla på  och det är dessutom en av de mest spektakulära platserna för vattensporter, bland annat kitesurfing, vindsurfing och paddlesurf. 

Båtar vi seglar med i Karibien

Under våra seglingsresor seglar vi med olika sorters båtar. Vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Segla i Karibien på Excess 15

12 gäster och 2 besättning – pris 42.000:- till 48.000:- per person beroende på period – år/säsong 2022/23
Excess 15 är en rymlig och sportig katamaran med 6 hytter. Den lämpar sig mycket bra för segling i Karibien då den erbjuder god komfort i kombination med bra seglingsprestanda.  

Excess 15 sailing
Excess 15 controlls
Exess 15 saloon
Excess 15 Layout 6 toaletter 4 hytter V.2

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Seglingsresa - varför ska du välja det?

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett.

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.
Spela videoklipp

Lediga platser

Personer


Här hittar du användbar och nyttig information som du bör läsa igenom nu eller senare innan du ska segla i Karibien. Vänligen välj en av flikarna som intresserar dig för tillfället men glöm inte för den delen att läsa de andra efteråt. Vi vill dock rekommendera att du läser och går igenom all information omgående som listas nedan samt eventuellt noterar under tiden du läser så snart som du hittar något du anser är ytterst viktigt för just din del.

Segla i British Virgin Islands och upplev dess magiska öar

Vi seglar i British Virgin Islands som har blivit utnämnt till det vackraste seglingsområdet i världen. British Virgin Islands ligger öster om Puerto Rico och US Virgin Islands. Området har en yta på 153km2 som omfattar fyra större barn och ett 60-tal mindre. Här bor ungefär 30 000 invånare och öarna besöks av 350 000 turister varje år. Här finns vita stränder, turkosa laguner, sköldpaddor, korallrev, rikt djur och naturliv. Här möter man kontrasterna mellan att äta grillad hummer på stranden med sand mellan tårna och avnjuta en Pina Colada och nyfångad fisk på ett lyxresort.


De flesta öarna är av vulkaniskt ursprung, förutom ön Anegada som bestå av korall- och kalksten. De andra öarna är av bergig grund och den högsta punkten är Mount Sage (521 meter) på ön Tortola. Jost Van Dyke är döpt efter en dansk pirat, det är en av de minsta öarna och anses vara jungfruöarnas vackraste ö.


Mellan december och mars ligger medeltemperaturen mellan 24-28 grader i luften och ungefär 26 grader i vattnet. Det är risk för regn men det är korta och intensiva skurar. Även om det regnar är det varmt i luften.

Vår utgångspunkt

Vår utgångspunkt är Road Town, Tortola även kallat Turtle Island på British Virgin Islands. Därifrån seglar vi runt bland öarna och möter det bästa av vad Karibien har att erbjuda. 

Flyger ni via St Thomas som tillhör Amerikanska jungfruöarna landar ni under eftermiddagen, då möts ni av vår transfer koordinator som hjälper er genom klarering och visar vägen till transfern som tar er till Red Hook Bay. Där väntar en båttaxi som slutligen tar er till båten som befinner sig i Road Town. Beroende på väder, vind och tid på dygnet kastar båten loss antingen på kvällen eller tidigt på morgonen efter. På kvällen dukas More Samling berömda plockmats buffé upp som ni avnjuter tillsammans.

Flyger ni direkt till Brittiska Jungfruöarna möts ni av vår personal på flygplatsen, de bär vita pikéer och blåa shorts. Sedan tar ni er tillsammans till marinan och besättningen tar er till båten.

British Virgin Islands

British Virgin Islands talar befolkningen engelska, franska och-/eller kreol. Kreolspråket har utvecklats ur ett Pidginspråk som är ett språk utan modersmål, det uppstod när Frankrike och Stor Britannien koloniserade Indiska Oceanen. 

Restaurangerna på British Virgin Islands är specialister på fisk och skaldjur, några av de traditionella maträtterna är Fish and Fungi, Callaloo Soup och Tori som är ett bröd fyllt med kött eller grönsaker. Annars är det vanligt att äta hummer på strandrestauranger och dricka Rum-Punch som är en känd dryck av karibiskt ursprung. Man kan såklart pröva sin egna fiskelycka med en lina bakom båten, några av de vanligaste fiskarna är Tonfisk, Yellowtail Snapper och Kingfish. För att fiska krävs dock fiskelicens men det går lätt att köpa hos Department of Conservation & Fisheries som finns i Road Town, Tortola. 

Ankomst

Vid ankomst till St Thomas, US Virgin Islands landar ni under eftermiddagen, ni möts av vår transferkoodinator som hjälper er genom klarering och visar vägen till transfern som tar er till Red Hook Bay. Där väntar en båttaxi som slutligen tar er till båten som befinner sig i Road Town.

Vid ankomst till British Virgin Islands möts ni av vår personal på flygplatsen, de bär vita pikéer och blåa shorts. Sedan tar ni er tillsammans till marinan och besättningen tar er till båten. Beroende på väder, vind och tid på dygnet kastar båten loss antingen på kvällen eller tidigt på morgonen efter. På kvällen dukas More Samling berömda plockmats buffé upp som ni avnjuter tillsammans.

Pass, värdehandlingar och ESTA

Du måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på 6 månader från hemresedatumet. För säkerhetsskull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper.

Om du anländer till St Thomas som Amerikanska Jungfruöarna eller mellanlandar i USA behöver du ett inresetillstånd som heter ESTA. Du ansöker om ESTA senast 72 timmar innan avresa och kostar ungefär 150 kr. Dokumentet håller upp till 2 år och ger dig tillåtelse att vistas i USA i högst 90 dagar per resa. Läs mer och ansök via https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-för-svenska-medborgare/usa/reseinformation/reseinformation/in–och-utresebestämmelser/ 

Stäm av att du lämnat alla uppgifter till oss

Inför din seglingsresa behöver för- och efternamn, födelsedatum och passnummer på alla resenärer, samt e-postadress och telefonnummer till resenärer som ska ha tillgång till resans kundportal och information om resan. Om ni är flera personer som reser ihop är det mycket viktigt att du som bokningsansvarig delar med dig av informationen du får från oss till resten av sällskapet. 

Allergier

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss det. Om du gör det efteråt och under tiden vi seglar så blir det svårt att tillmötesgå dina krav på ett bra sätt.

Behöver du vaccinera dig innan du ska segla i karibien?

De rekommendationer som finns idag när du ska segla i Karibien under mindre än tre veckor är följande:

  • Uppdaterat grundskydd, (stelkramp, difteri)
  • Eventuellt Kolera-skydd
  • Hepatit A
  • Hepatit B

Dock så behöver du genomföra vaccinationen ej senare än en månad före din avresa. Bär gärna med dig din gula vaccinationsbok om du har en sådan nästa gång du ska vaccinera dig.

Vilken reseförsäkring gäller när du ska segla i karibien?

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring via More Sailing, det kan du göra fram till dagen innan din avresa.

Avbeställningsförsäkring

Det ingår ingen avbeställningsförsäkring i resan, du kan däremot köpa till det om du önskar. Avbeställningsförsäkring kan senast tecknas 48 timmar efter det att du betalat din resa och det går inte att köpa till i efterhand. Se gärna över om du har avbeställningsskydd i din hemförsäkring via din bank. 

Valuta och kortbetalning

På British Virgin Islands använder man amerikanska dollar som valuta och förkortas med USD. Även om British Virgin Islands inte tillhör USA har de använt amerikansk valuta sedan 1959 då nationerna befinner sig nära varandra. Det går att betala med kort på de flesta restauranger och butiker men det kan komma att läggas till en avgift på ungefär 5 % och kan därför vara en bra idé att ta ut kontanter. Det finns gott om bankautomater om man skulle vilja ta ut pengar. Idag motsvarar 1 USD = 11,27 sek. 

Att segla i British Virgin Islands och bo ombord på en båt

Känslan av att segla i Karibien är obeskrivlig men att bo ombord på själva båten är faktiskt inte så annorlunda från att bo hemma. Dock så ter sig den största skillnaden i form av att man under tiden seglingen pågår får uppleva en begränsad tillgång till vatten och el ombord. Man får eventuellt ta lite kortare duschar, när man ligger i marina eller har igång generatorn kan man använda de vanliga 220V-uttag och under tiden man seglar har man endast tillgång till 12V-uttag. I Karibien varierar man mellan att förtöja vid en marina för natten och boj eller ankare. Ligger man förtöjd vid boj eller ankare för natten kan man ta jollen in till land för att upptäcka destinationen och äta middag. Besättningen ombord sover antingen i skepparhytter eller i båtens salong. 

Ombord på båten finns flytvästar som får användas när man vill eller om värdparet bedömer det som nödvändigt. Vill du hellre ha med din egna får du gärna ta med det. Seglar ni med barn, meddela oss gärna i god tid vilken vikt-/storlek de behöver på sin flytväst. 

På båten ingår frukost, lunch och fika! Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik där det finns minst en men oftast flera restauranger att välja mellan. Besättningen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord. 

Glöm inte att passa på att fråga besättningen ombord om du vill lära dig mer om segling under resan. Våra duktiga skeppare och värdar delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.

Packlista

Förutom att packa de vanliga inför en solsemester är det viktigt att tänka på att solljuset reflekteras i vattnet runt båten, ta därför med ett par bra solglasögon, solskyddsfaktor samt en keps eller hatt. Förutom det är det bra att ta med myggmedel, många par badkläder, något att läsa samt sjösjuketabletter om man lätt blir sjösjuk. Det ingår lakan och duschhandduk men vill man ha en extra handduk. Exempelvis en för sötvatten och en för saltvatten, kan man ta med sig en extra hemifrån. Ta gärna med snorkel och cyklop! Slutligen, packa i mjukväska så du lätt kan ta undan den i hytten. 

Under resan

Är det något på resan som inte motsvarar dina förväntningar vill vi genast veta om det. Vår ambition är att lösa problem redan på plats, därför är det viktigt att du meddelar detta. Vänta inte till du kommer hem!

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om hur även du kan segla i Karibien

Patrik

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se