Segla i Karibien med skeppare & värdinna, allt ingår - More Sailing

Upplev paradiset genom att segla i Karibien under 10 dagar

Segla i Karibien

25.900 SEK per person och då ingår allt

Att segla i Karibien bjuder upp till ett äventyr för dig som vill förverkliga den riktiga drömmen om Västindien. Idag så kan du enkelt boka din resa och snart få segla i Karibien med More Sailing mellan laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder i det södra karibiska havet.

Spännande segling i Karibien

Segla i Karibien eller Segla i Västindien?

Faktum är att det inte spelar egentligen någon roll, eftersom dessa är samma sak. Våra seglingsresor i Karibien bjuder idag på en spännande och minnesvärd upplevelse så snart som du kliver ombord på båten. Känslan av att bli omhändertagen av vår duktiga besättning medan du så småningom besöker nya, spännande resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

 

Äntligen när du väl är ombord

Så snart som du är ombord på våra båtar så är du i trygga händer hos våra skeppare och värdar. Dessa kommer ansvara för att under tiden du njuter sköta seglingen och servera maten medan du själv, under tiden som vi seglar, behöver ej bekanta dig med alla måsten och kan slappna av och äntligen njuta på riktigt.

 

Segla i Karibien i en kedja av öar

Karibien är en kedja av öar som ligger mellan Atlanten och det Karibiska havet. Bland dessa vatten så kan du segla idag till fantastiska stränder med bländande vit sand, avskilda vikar för bad och snorkling, till korallrev och små fiskebyar, frodiga regnskogar, klippiga toppar, exotiska blommor och du hittar även tropiska frukter överallt. 

Härliga seglingsdagar

Seglingsresan i Karibien ger dig möjligheten att få uppleva härliga seglingsdagar och det bästa av vad Karibien har att erbjuda. Svarta och vita sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havssköldpaddor medan besättningen grillar middagen på stranden. Området där vi seglar kallas för Grenadinerna, utnämnt idag till det vackraste seglingsområdet i världen. Grenadinerna består av ett pärlband av öar som ligger mellan St Vincent i norr och Grenada i söder.

 

Varva ned och koppla av

Dagarna varvas med segling, salta bad, god mat och avkoppling. Varje dag seglar ni till en ny plats och nya äventyr. Upplev även möjligheten att resa själv och så småningom under tiden, på ett trevligt sätt, möta nya bekantskaper. Eller varför inte boka hela båten bara för just ditt sällskap? Ta med hela familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er. Våra seglingsresor passar alla, du behöver inga förkunskaper, det är bara att boka resan så sköter vi resten.

Under 10 dagar så ingår:

Resa

Totalt 12 dagar varav 10 dagar segling

Flyg

Flyg tur och retur från London

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till och från båten

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

Kundomdömen om att segla i Karibien

Liselott Bjärving

Liselott Bjärving

Fantastisk upplevelse med suverän besättning👍 Tack till Håkan och Rebecka! See More

4 weeks ago

0 0

Marie Attermo

Marie Attermo

Fem stjärnor till Isak och Ebba på Solid white! Tack för en fantastisk segling, supergod mat, allt var toppen! Kram Marie, Leffe och resten av gänget See More

one year ago

4 0

Madelene Hellberg

Madelene Hellberg

More Sailing gav mig en oförglömlig vecka! En veckas segling i Kroatien medförde verkligen mersmak. En magisk vecka full av upplevelser i fantastisk miljö. Alla passagerare blev engagerade i seglingen och alla var med och seglade trots att ingen... See More

3 weeks ago

2 0

Susanne Kallhed

Susanne Kallhed

Vilken härlig och rolig segling vi hade i Kroatien 1-8. juni. Tack till vår besättning, härliga Rebecka för världens godaste mat och Håkan för ditt goa humör och många skratt. Kram See More

4 weeks ago

0 0

Elin Ljungquist-Tideström

Elin Ljungquist-Tideström

Bästa resan någonsin med More Sailing i Kroatien! See More

4 weeks ago

2 1

Elisabet Sandgathe

Elisabet Sandgathe

Härlig tur i "Storbåten". Fantastisk crew tack till Alexander och Hedvig. Den dan när vi seglade på riktigt i lite hårdare vind var en höjdpunkt liksom badstoppen mitt ute på havet! Maten var kanon, en helt underbar vecka helt... See More

2 weeks ago

0 0

Karin O Hjulström

Karin O Hjulström

V 37, 1 vecka i Kroatien. Helt galet underbart, vi blev så väl omhändertagna. Så god mat, och bästa besättningen. Tack till Simon, Filiph och Elin. See More

9 months ago

3 0

Jeanette Barkman

Jeanette Barkman

Om man skulle kunna ge 6 stjärnor så hade vi gjort det. Denna resa var allt vi hade förväntat oss och lite till. Kombinationen av att ha en kunnig och erfaren Kapten (Fredrik) och en värdinna som även var... See More

2 years ago

2 0

Peter Blomquist

Peter Blomquist

Just hemkomna från en fantastisk resa med Lagoon 421 i den Kroatiska skärgården. Ett stort TACK till den proffsiga besättningen Bella (skeppare) och Hampus (värd). Vi deltog i seglingen med Bellas utmärkta instruktioner och mådde prima varje dag med... See More

2 years ago

0 1

Petra Andersson

Petra Andersson

Wow! Vilken resa vi hade med More Sailing. Förstklassig service från bokning till hemkomst. ⭐️Vår skeppar Gustav och vår värdinna Nichole var helt underbara, tusen tack för allt! Den godaste maten vi åt på hela veckan var definitivt på... See More

4 weeks ago

0 0

Inga förkunskaper krävs för att få segla i Karibien

Väljer du att segla i Karibien med More Sailing så behöver du inte ha några specifika förkunskaper. Egentligen räcker det faktiskt att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att få uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på en båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Upplev drömmen om att Segla i Karibien

Beroende på avgång så utgår våra seglingsresor i Karibien idag från Martinique eller St Lucia. Martinique tillhör Frankrike och St Lucia är en före detta brittisk koloni i södra Karibien. Värt att understryka är att på St Lucia kör man på vänster sida av vägen och Queen Elisabeth II pryder dollarsedlarna.

 

Le Marin & Rodney Bay

Martinique är den underbara ön där marinan Le Marin finnns. St Lucia är den andra pärlan där marinan innnehar namnet Rodney Bay. Det är St Lucia och Rodney Bay som är målgången för den årliga Atlantseglingen, Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Både Le Marin och Rodney Bay är två stora marinor.

 

Turkosa vikar

Utmed området vi besöker och under tiden som vi seglar i Karibien så finns det få marinor som dessa. Dock så finns däremot gott om turkosa vikar, därför förtöjer vi antingen vid en boj eller ankrar vid de flesta av stoppen under resan. Jollen som finns ombord gör det möjligt för dig att utforska viken eller eventuellt ta dig iland, om så önskas. Klockan sex går solen upp i Karibien och på grund av tidsomställningen vaknar man ofta tidigt på morgonen.

 

Uppfriskande morgondopp

Ett perfekt tillfälle till ett härligt morgondopp följt av en kopp kaffe. Värdinnan ombord förbereder frukostbuffén och efter att alla ätit sig mätta bär det av ut till havs för dagens seglats. Medan vi seglar till nästa ö hinner du med mycket, sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen.

Efteråt så beger vi oss söderut från St Lucia vidare till nästa ö i ökedjan som heter St Vincent. Här kommer du att se svarta sandstränder eftersom ön sedan länge har en aktiv vulkan, häftigt och annorlunda. Många förknippar St Vincent med ’Pirates of the Caribbean’ eftersom delar av filmerna spelades in här. Speciellt känd från filmerna är viken Wallilabou Bay. 

 

Ön Bequia

Få känner till att just ön Bequia, vilken ligger söder om St Vincent, är ett populärt tillhåll för många svenskar idag. Intressant nog så finns här idag både hotell och restauranger som ägs av svenskar. Den vik som vi lägger till vanligtvis i heter Admiralty Bay. Här finns den underbara stranden, Princess Margaret Beach, som brukar hamna i topp bland gästernas favoritstränder under seglingsresan.

Lokal reggae musik

Inne från land i Port Elizabeth hörs ofta lokal reggae musik ända ut till båtarna St Vincent och Bequia vilka tillhör samma nation som heter St Vincent och Grenadinerna. Bequia tillhör Grenadinerna precis som många andra öar söder om St Vincent. Grenadinerna består av både öar, korallrev, sanddynor och små fiskebyar.

 

Alla öar är unika

Varje ö är unikt på sitt sätt och har sin egen charm samt erbjuder unika upplevelser och äventyr. Fotografierna från Grenadinerna passar perfekt som vykortsbilder med vita sandstränder, turkosa vikar och palmer. Två favoritplatser hos många är Salt Whistle Bay på ön Mayreau och Tobago Cays vilka ligger precis intill.

 

Salt Whistle Bay

Just detta är en fantastisk turkos vik där stranden sträcker sig i en halvcirkel runt viken. Här är det enkelt att under tiden koppla av och så småningom eventuellt komma in i den avslappnade karibiska rytmen. Man uppnår detta lättast genom att gå barfota längs stranden, höra vågorna rulla in medan man beaktar solen gå ner i horisonten. Slutligen, efter att vi då sick-sackat runt bland de fantastiska öarna i södra Grenadinerna i ett par dagar så styr båten senare norrut igen.

 

På vägen tillbaka

Några av öarna på tillbakavägen är samma som du besökte tidigare men dock så lägger båten under tiden till vid nya spännande platser. Bergstopparna på St Vincent och St Lucia ser du från långt håll. Öarna är tropiskt gröna med djup djungel och växtlighet. Kring de höga topparna samlas regnmoln, som ibland ger en välkommen skur. Efter bara några minuter är regnet borta och den varma solen torkar snabbt av däcket. En seglingsresa i Karibien är lika spännande som den är omväxlande. Öarna i Karibien erbjuder en härlig variation av platser att besöka, samtidigt som mycket tid ges till segling, sol, bad och avkoppling. En resa med upplevelser som ger minnen för livet. Notera att seglingsrutt och platser vi besöker kan ändras beroende på väder och vind.

En vecka på havet

Här kan du läsa ett exempel på hur en seglingsrutt i Karibien idag kan se ut. Dock så är det viktigt att veta att veckans rutt kan så småningom ändras när det äntligen är dags för dig att kasta ankaret. Till en början så startar alla våra seglingsresor från samma punkt. Dock så har det visat sig att under tiden vi seglat så har det hittlis uppkommit flera scenarion där rutten plötsligt varit tvungen att ändras pga. av rådande väderförhållanden.  

Ankomst

Dag 1 - Ankomst

Beroende på avgång utgår våra seglingsresor från Martinique eller St. Lucia och ni landar på eftermiddagen eller kvällen. Första natten spenderas i marinan och ni kastar loss nästa morgon.

Marigot Bay, St Lucia

Dag 2 - Marigot Bay, St Lucia

På söndag morgon efter att ni ätit frukost kastar ni loss och seglar mot Marigot Bay. Även Marigot Bay ligger på St. Lucia, på vägen stannar ni för både bad- och lunchstopp.

Wallilabou Bay, St. Vincent

Dag 3 - Wallilabou Bay, St. Vincent

På måndagen blir det en lång seglats, då lämnar ni St. Lucia och seglar till nästa ö, St. Vincent och Wallilabou Bay. I Wallilabou Bay kommer ni ankra och man tar jollen in till land och till restaurangen. Wallilabou är känt för att filmerna om Pirates of the Caribbean spelades in här.

Admiralty Bay, Bequia

Dag 4 - Admiralty Bay, Bequia

Bequia blir nästa stopp, i Admirality Bay förtöjer ni vid boj. Staden heter port Elizabeth och här finns många restauranger, flera av dem ägs utav svenskar. Ett måste är att besöka Princess Margaret beach.

Salt Whistle Bay, Mayreau

Dag 5 - Salt Whistle Bay, Mayreau

Salt Whistle Bay är en fantastisk lagun med turkost vatten och en kritvit sandstrand som sträcker sig i en båge kring viken. Här grillas middagen direkt på stranden.

Tabago Cays & Clifton Bay, Union Island

Dag 6 - Tabago Cays & Clifton Bay, Union Island

Under torsdagen blir det mindre segling men destomer snorkling. Under dagen besöker ni Tobago Cays och snorklar med sköldpaddor. Sedan bär det av vidare mot Union Island och Clifton Bay där natten spenderas i en mindre marina.

Petit St. Vincent & Chatham Bay, Union Island

Dag 7 - Petit St. Vincent & Chatham Bay, Union Island

Även på fredagen blir det mycket snorkling och bad, båten ankrar upp vid Petit St. Vincent och därifrån kan man ta jollen för att gå iland på den lilla ön Mopion som bara består av sand och ett parasoll. Framåt eftermiddagen seglar båten tillbaka till Union Island och viken som ligger på andra sidan ön, Chatham Bay.

Saline Bay, Mayreau

Dag 8 - Saline Bay, Mayreau

Nästa dag bär det av norrut igen, nu seglar ni tillbaka till ön Mayreau men till en vik som ligger längre söderut, Saline Bay. Uppe på toppen har man en väldigt fin utsikt över Grenadinerna.

Grand Bay, Canouan

Dag 9 - Grand Bay, Canouan

Mellan Salin Bay på Mayreau och Grand Bay på Canouan är det cirka 10 sjömil, och ni kommer fram lagom till lunch, i land finns en fantastisk sandstrand och ett trevligt resort att spendera eftermiddagen på.

Young Island, St. Vincent

Dag 10 - Young Island, St. Vincent

På måndag blir det en lång etapp upp till St.Vincents södra del. Young Island är en liten ö som ligger precis vid St.Vincents södra spets, båten lägger till vid boj mellan St. Vincent och Young Island.

Cumberland Bay, St. Vincent

Dag 11 - Cumberland Bay, St. Vincent

Cumberland Bay ligger bredvid Wallilabou Bay som ni besökte på vågen söderut. Här är stranden inte vit som på de flesta platser i Grenadinerna utan den är svart.

Piton Bay, St. Lucia

Dag 12 - Piton Bay, St. Lucia

Näst sista dagen blir även den en lång seglingsdag, när ni seglar från St. Vincent upp till St.Lucia. När ni kommer fram till St. Lucia lägger ni till vid boj mellan de två bergstopparna som kännetecknar St.Lucia, Petit Piton och Gros Piton. Mellan topparna finns en kritvit strand och ett fantastiskt resort. Även här är det väldigt bra snorkling.

Rodney Bay och avresa

Dag 13 - Rodney Bay och avresa

Sista dagen seglar ni på läsidan av St.Lucia upp till Rodney Bay igen, där väntar taxibilar för avfärd till flygplatsen.

Båtar vi seglar med

Stora och rymliga båtar

Seglingresorna vi anordnar idag genomförs med stora och rymliga segelbåtar. När du bokar en seglingsresa med oss så bor du äntligen ombord på en segelbåt med fem hytter, där upp till tio gäster kan under tiden så småningom bo enkelt & bekvämt. Till en början så behöver du inte bekymra dig om de praktiska bitarna vid segling. Dock så vill vi betona att båtarna vi seglar med passar perfekt även för dig som vill lära dig segla. Notera att under tiden vi seglar så har du möjligheten att både stå vid rodret och sköta seglingen – om du så önskar. Annars sköter besättningen ombord det hela om du inte är intresserad utan önskar eventuellt att äntligen koppla av helt och bara njuta. Runt bordet i sittbrunnen äts idag både frukost och lunch. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att så småningom umgås, spela kort eller läsa en bok medan skepparen under tiden styr rodret. Fördäcket har hittills visat sig vara favoritplatsen ombord på båten. Här kan man så snart som man lägger sig ner, sola i lugn och ro, höra vågornas kluckande.

 

Bada från badbryggan

Förflyttar du dig till baksidan av båten så hittar du idag en badbrygga och stege som gör det enkelt att under tiden äntligen hoppa i och så småningom ur det svalkande havet. Är ni dock ett större sällskap som önskar eventuellt så småningom att segla en specifik båt, som exempelvis en katamaran eller dylikt, så ordnar vi självklart det under tiden som ni förbereder er för resan. Vänligen ta kontakt med oss för att få veta mer detaljer. 

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

More Sailing klimatkompenserar alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med More Sailing bidrar under tiden till mer klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. More Sailing kompenserar omedelbart även alla interna resor för vår personal och senare övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.  Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är idag ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är idag inte miljövänlig. Sanningen är att flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir till så snart som du lyfter med planet. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt så kompenserar vi omedelbart de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%. Med More Sailing ingår klimatkompensation av CO2 i alla seglingsresor, det går inte att välja bort. Vill du dock välja bort flyget innan seglingsresan så hjälper vi dig boka tåg istället. Har du tips på hur vi idag kan arbeta mer hållbart för miljön? Då är du välkommen att höra av dig omedelbart till oss med dina idéer. Läs mer här.

Många olika platser att beskåda

Varje dag seglar vi till en ny destination och nya upplevelser och snart du sätter din fot på segelbåten så kommer den att ta dig till platser du inte annars skulle se.

Kombinera sol & bad med äventyr

Seglingsresan erbjuder idag den perfekta kombinationen av aktiv semester och så småningom möjligheten att bara ligga och njuta i solen.

Bli ompysslad av vår duktiga personal

Ombord så har du tillgång till en skeppare och en värd som under tiden ni seglar ansvarar för ditt välmående och trygghet. 

Lär dig nya saker

Tidigare erfarenhet av segling är ej nödvändig eftersom personalen ombord sköter seglingen. Dock så är det så att du får vara med och lära dig mera om så eventuellt önskas. Då kan det vara nyttigt med tidigare erfarenhet, dock så är det inget krav.

Lär känna nya människor

Våra båtar kan idag bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni så småningom andra härliga resenärer ombord. Vi har idag många solskenshistorier där personer under tiden de seglat träffat vänner som de senare haft för livet.

Skapa minnen för livet

Vilken semester du än bokar så kommer du med största sannolikhet äntligen få uppleva en härlig semester. Men på en seglingsresa så får du göra något extra utöver det vanliga och så småningom kommer detta resultera i minnen du aldrig kommer glömma. 

Allt paketerat och klart

Köper du en seglingsresa från More Saling så är allting färdigpaketerat och klart, allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper all planering som kan krävas inför en resa samt dyra tillval
eller överraskningar.

Lediga platser

 
Välj datumVälj destinationVälj restypAntal resenärer

Personer


DatumDestinationTyp av resaPrisAntal platser

Praktisk information du bör känna till innan du ska segla i Karibien

Här hittar du användbar och nyttig information som du bör läsa igenom nu eller senare innan du ska segla i Karibien. Vänligen välj en av flikarna som intresserar dig för tillfället men glöm inte för den delen att läsa de andra efteråt. Vi vill dock rekommendera att du läser och går igenom all information omgående som listas nedan samt eventuellt noterar under tiden du läser så snart som du hittar något du anser är ytterst viktigt för just din del.

Om Karibien och dess olika öar

Segla i Karibien och upplev dess magiska öar

De Karibiska öarna sträcker sig i en kedja hela vägen från Florida ner till Venezuela. Längst norrut ligger Cuba och längst söderut ligger Trinidad och Tobago. Öarna gränsar mellan Atlanten och det Karibiska havet. Idag så består Karibien av mer än 700 öar, kobbar och rev och här finns 13 självständiga önationer.

Öarna tillhör idag flera olika nationer

Några av öarna i Karibien tillhör idag olika nationer såsom Frankrike, Storbritannien, Nederländerna och USA. Vi har hittills valt att segla i den södra delen av Karibien, mer specifikt i området som går under namnet Grenadinerna. Vi seglar till en början mellan två nationer St Lucia och St Vincent / Grenadinerna. Både St Lucia och St Vincent / Grenadinerna är självständiga nationer, valutan som används heter Östkaribiska dollar.

St Lucia

Själva ön St Lucia är idag en 620 kvadratkilometer stor ö med ca 170 000 invånare som oftast beskrivs som paradiset på jorden. Nämnvärt så har St Lucia har dock tidigare tillhört Frankrike hela 7 gånger och England likaså. Från 1814 till 1967, då ön fick självstyre, tillhörde St Lucia under tiden Storbritannien. Dock så blev man äntligen den 22 februari 1979 helt självständiga St Lucias mest kända landmärke är idag de två bergstopparna Pitons som ligger mellan Soufrière och Choiseul på öns västra sida.

St Vincent & Grenadinerna

St Vincent och Grenadinerna består av 32 mindre och större öar och här bor ca 100 000 invånare. Huvudön är St Vincent och tillsammans med två tredjedelar av ögruppen Grenadinerna bildar dessa landet St Vincent och Grenadinerna. Grenadinerna delas idag mellan St Vincent och Granada.

Till St Vincent och Grenadinerna tillhör förutom St Vincent öar som Bequia, Canouan, Mayreau, Tobago Cays, Union Island och Petit St Vincent. Sedan 27 oktober 1979 har man äntligen kunnat titulera sig som en självständig stat. Dock så är det viktigt att nämna att man fortfarande utgör en del av den Brittiska samväldet. Den totala landytan är på 389 kvadratkilometer och bara St Vincent är 344 kvadratkilometer stor. St Vincent är en vulkanisk ö där man både kan hitta svarta och vita stränder, alla öar i Grenadinerna har idag vita sandstränder.

Inför din resa i Karibien

Ankomsten till St Lucia

Landar ni på St Lucia under lördag eftermiddag så står er chaufför och väntar på er. Transfern från flygplatsen tar cirka en timme och trettio minuter. Den går till Rodney Bay Marina där båten och besättningen äntligen väntar. Efteråt, när ni äntligen anlänt till Rodney Bay och gör er hemmastadda på båten så har solen redan hunnit gå ner och det blir således ganska mörkt ute. Därför spenderar du den första kvällen i marinan. Ni kastar (äntligen) loss på söndag morgon så snart som alla ombord är klara med frukosten.

Någon gång under resan från London till St Lucia kommer ni att tilldelas ett papper där ni senare under flygresan behöver så småningom deklarera er inresa till St Lucia. Läs igenom detta papper grundligt och fyll i era personuppgifter, samt vart ni kommer att befinna er under er vistelse medan ni besöker ön. Vänligen skriv Rodney Bay när denna information efterfrågas samt att ni kommer så snart som ni landar transporteras och vistas ombord på en segelbåt. Glöm inte dock att fylla i båtens namn för den delen

Behöver du vaccinera dig innan du ska segla i karibien?

De rekommendationer som finns idag när du ska segla i Karibien under mindre än tre veckor är följande:

  • Uppdaterat grundskydd, (stelkramp, difteri)
  • Eventuellt Kolera-skydd
  • Hepatit A
  • Hepatit B

Dock så behöver du genomföra vaccinationen ej senare än en månad före din avresa. Bär gärna med dig din gula vaccinationsbok om du har en sådan nästa gång du ska vaccinera dig.

Allergier

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss det. Om du gör det efteråt och under tiden vi seglar så blir det svårt att tillmötesgå dina krav på ett bra sätt.

Du kan inte segla i karibien utan ett giltigt pass

Viktigt att betona är det faktum att du även måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på 6 månader från hemresedatumet. Under tiden som du seglar i Karibien och njuter av tillvaron så kommer er skeppare behöva tillgång till ditt pass. Detta för att så småningom under tiden kunna göra in- och utklarering mellan nationerna ni reser mellan.

Värdesaker

För säkerhets skull så bör du omedelbart ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.)

Vilken reseförsäkring gäller när du ska segla i karibien?

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing.

Valuta och kortbetalning

Pengar är viktigt för att klara sig på resan och på St Lucia och i St Vincent och Grenadinerna är valutan Öst-karibiska dollar. Amerikanska dollar fungerar också men ofta till en sämre valutakurs. Notera att vid nästan hälften av stoppen under resan finns det bankomater.

Möjligheten att segla i karibien och bo ombord på båt

Känslan av att segla i Karibien är obeskrivlig men att bo ombord på själva båten är faktiskt inte så annorlunda från att bo hemma. Dock så ter sig den största skillnaden i form av att man under tiden seglingen pågår får uppleva en begränsad tillgång till vatten och el ombord. Inom själva Karibien finns det få marinor och det vanligaste sättet hittills är att lägga till vid en boj. Sedan kan man eventuellt ta jollen in till land så snart som alla ombord är redo för det.

Just seglingen blir till en början kanske ovan för vissa ombord då man får tänka på att vara sparsam med vattnet och eventuellt ta kortare duschar. För det mesta kan man under tiden man seglar ladda mobiltelefoner och kameror ombord på båten. Dock så kan man endast använda 220V-uttag när man ligger förtöjd i marina samt när man under tiden ligger still och kan således ha generatorn igång. Under tiden man seglar har man dock endast tillgång till 12V-uttag och inget annat.

Vanligtvis så är man idag på båten tio gäster och två ur personalen. Gästerna sover under tiden man seglar fördelade två och två i de fem hytter som finns ombord. Skepparen och värdinnan sover i skepparhytten och i salongen. Notera att det på båten även finns tre toaletter med dusch.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om hur även du kan segla i Karibien

Patrik More Sailing

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se

x