Segla i Karibien

Nya resor på gång!
Pris per person från: 42.000 SEK

Från- priser avser 12 dagars seglingsresa januari till mars.

Segla i Karibien med More Sailing och var med om ett riktigt seglingsäventyr. Ombord på stor katamaran tar besättningen hand om både segling och matlagning samtidigt som ni under resan seglar mellan laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder. Segla med oss i det södra karibiska havet och njut av värmen mitt under den svenska vintern.

Föregående
Nästa

Att segla i Karibien

Karibien, eller Västindien som det också kallas är ett kedja av öar som sträcker sig från Florida i norr och ner mot Sydamerika. De Karibiska öarna ligger som en avgränsning mellan Atlanten och det Karibiska havet. Vi seglar bland de norra Karibiska öarna och utgår från US Virgin Islands och British Virgin Islands. De båda öarna ligger angränsande till varandra och med dem som utgångspunkt seglar vi vidare och upptäcker den unika skärgården.

British Virgin Islands har blivit utnämnt till det vackraste seglingsområdet i världen och består av ett pärlband av öar som ligger mellan St Thomas i väst och Anegada i öst. Våra seglingsresor i Karibien ger dig en spännande och minnesvärd upplevelse. Du får uppleva härliga seglingsdagar och det bästa av vad Karibien har att erbjuda. Både svarta och vita sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havsskäldpaddor och äta grillade middagar på stranden.

Läs omdömen
från 2021 och 2022 här →

Seglingsresa i Karibien, detta ingår:

Resa

Resan pågår i 13 dagar
varav 11 dagars segling

Flyg

Flyg tur & retur från Köpenhamn

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till & från båten

Mat

Frukost, lunch &
dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol &
andra övriga utgifter

Föregående
Nästa

Segla i Karibien med besättning

Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt morgondopp. Under tiden förbereder er värd frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Medan vi seglar till nästa mål hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen. När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till den hamn, vik eller kanske stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni en chans att testa på det lokala köket. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

Kundomdömen om att segla med oss

Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er.

Upplev drömmen om att Segla i Karibien

Från och med 2023 kan ni följa med i Karibien på nya seglingsäventyr där vi istället utgår från Jungfruöarna. Denna ögrupp består av över 50 stycken charmiga öar och är uppdelade mellan två nationer som kallas för Brittiska- samt Amerikanska Jungfruöarna. 

En segling i Karibien

Karibien är inte bara drömstränder och avkoppling, här finns mängder med olika öar och varje ö är unikt på sitt sätt och har sin egen charm samt erbjuder unika upplevelser och äventyr. Det finns mängder med vita stränder, palmer, regnskogar och pittoreska strandbarer. Förutom fantastiska äventyr på land finns även exceptionella äventyr under ytan. Utöver orörda korallrev finns det över 100 olika snorkling och dykplatser där du kan upptäcka allt mellan skeppsvrak till sjöhästar och havssköldpaddor. 

St Thomas

Du anländer med flyg till St Thomas som tillhör de Amerikanska Jungfruöarna för att sedan ta dig vidare till de Brittiska Jungfruöarna. Där resan mellan idylliska öar,   bländande vita stränder och turkost vatten inleds. 

Om Karibien

Brittiska Jungfruöarna ligger längst österut i Karibiska havet, Det finns fyra större öar och ett sextio-tal mindre öar, varav ungefär femton av dessa öar är obebodda. De flesta av öarna är av vulkaniskt ursprung och har en bergig och karg  grund. Förutom ön Anegada som består av korall och kalksten. Väder och vind är konstant i Karibien, här blåser det sällan under 7 m/s och kan nå upp til 27 m/s, Ett riktigt seglingsäventyr! 

Turkosa vikar

I Karibien kryllar de av turkosa vikar, därför förtöjer vi antingen vid en boj eller ankrar vid de flesta av stoppen under resan. Jollen som finns ombord gör det möjligt för dig att utforska viken eller eventuellt ta dig iland, om så önskas. I Karibien går solen upp klockan sex och på grund av tidsomställningen vaknar man ofta tidigt på morgonen.

14038126371_9305261409_b
The Bath
The Bath befinner sig på sidsydan av ön Virgin Gorda och är en av de mest välkända platserna på Jungfruöarna. Med en spännande historia av vulkanutbrott för miljontals år sedan som ledde till att dessa stora stenblock eller batholiter som de också kallas, lyftes upp. Detta fenomen har spritt ut stenblock som format en av Karibiens vackraste grotta som man fritt kan utforska, en heldag fylld med sol, bad och snorkling.
Norman Island
Norman Island är ett perfekt stopp på resan då det är en ö som imponerar med vita stränder och familjära restauranger. Strax utanför finns även ”the indians & Pelican Island” som är en av Karibiens populäraste dykplatser, där dyker man bland glamorösa koraller, sjöhästar och färglada fiskar. Förutom dykning finns det även snorklingsmöjligheter för den som är sugen, både där och bland grottor. Oavsett om du är nyfiken på snorkling i grottor med rikt djurliv eller att dig an en utmaning på historiska Willy T som är en flytande bar, har Norman Island någonting för alla.
peter-island-1
Peter Island
Peter Island är stället man hittar det perfekta turkosa vattnet där havssköldpaddor tittar förbi nyfiket. Här kan du bada och snorkla med dessa fantastiska djur för att sedan dra dig in mot vita bländande stränder där de mest familjära restauranger befinner sig, där bjuds det på bland annat egenfångad hummer eller fisk. Efter en härlig lokal middag är det dags för en bonfire för att avsluta kvällen på bästa sätt.
flamingo
Anegada
Anegada är stället du garanterat blir förälskad i, utöver de vita stränderna, som finns överallt (!) är det stället de rosa fantastiska flamingosarna befinner sig. Om inte det är imponerande nog finns det även sällsynta stenlaguner och konstgjorda conchöar här. Är det så att du inte fått nog av snorkling finns det även vrak att snorkla på  och det är dessutom en av de mest spektakulära platserna för vattensporter, bland annat kitesurfing, vindsurfing och paddlesurf. 

Båtar vi seglar med i Karibien

Under våra seglingsresor seglar vi med olika sorters båtar. Vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Segla i Karibien på Excess 15

12 gäster och 2 besättning – pris 42.000:- till 48.000:- per person beroende på period – år/säsong 2022/23
Excess 15 är en rymlig och sportig katamaran med 6 hytter. Den lämpar sig mycket bra för segling i Karibien då den erbjuder god komfort i kombination med bra seglingsprestanda.  

Excess 15 sailing
Excess 15 controlls
Exess 15 saloon
Excess 15 Layout 6 toaletter 4 hytter V.2

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Seglingsresa - varför ska du välja det?

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett.

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.
Spela videoklipp

Lediga platser

Personer


Här hittar du användbar och nyttig information som du bör läsa igenom nu eller senare innan du ska segla i Karibien. Vänligen välj en av flikarna som intresserar dig för tillfället men glöm inte för den delen att läsa de andra efteråt. Vi vill dock rekommendera att du läser och går igenom all information omgående som listas nedan samt eventuellt noterar under tiden du läser så snart som du hittar något du anser är ytterst viktigt för just din del.

Segla i Karibien och upplev dess magiska öar

De Karibiska öarna sträcker sig i en kedja hela vägen från Florida ner till Venezuela. Längst norrut ligger Cuba och längst söderut ligger Trinidad och Tobago. Öarna gränsar mellan Atlanten och det Karibiska havet. Idag så består Karibien av mer än 700 öar, kobbar och rev och här finns 13 självständiga önationer.

Öarna tillhör idag flera olika nationer

Några av öarna i Karibien tillhör idag olika nationer såsom Frankrike, Storbritannien, Nederländerna och USA. Vi har hittills valt att segla i den södra delen av Karibien, mer specifikt i området som går under namnet Grenadinerna. Vi seglar till en början mellan två nationer St Lucia och St Vincent / Grenadinerna. Både St Lucia och St Vincent / Grenadinerna är självständiga nationer, valutan som används heter Östkaribiska dollar.

St Lucia

Själva ön St Lucia är idag en 620 kvadratkilometer stor ö med ca 170 000 invånare som oftast beskrivs som paradiset på jorden. Nämnvärt så har St Lucia har dock tidigare tillhört Frankrike hela 7 gånger och England likaså. Från 1814 till 1967, då ön fick självstyre, tillhörde St Lucia under tiden Storbritannien. Dock så blev man äntligen den 22 februari 1979 helt självständiga St Lucias mest kända landmärke är idag de två bergstopparna Pitons som ligger mellan Soufrière och Choiseul på öns västra sida.

St Vincent & Grenadinerna

St Vincent och Grenadinerna består av 32 mindre och större öar och här bor ca 100 000 invånare. Huvudön är St Vincent och tillsammans med två tredjedelar av ögruppen Grenadinerna bildar dessa landet St Vincent och Grenadinerna. Grenadinerna delas idag mellan St Vincent och Granada. Till St Vincent och Grenadinerna tillhör förutom St Vincent öar som Bequia, Canouan, Mayreau, Tobago Cays, Union Island och Petit St Vincent. Sedan 27 oktober 1979 har man äntligen kunnat titulera sig som en självständig stat. Dock så är det viktigt att nämna att man fortfarande utgör en del av den Brittiska samväldet. Den totala landytan är på 389 kvadratkilometer och bara St Vincent är 344 kvadratkilometer stor. St Vincent är en vulkanisk ö där man både kan hitta svarta och vita stränder, alla öar i Grenadinerna har idag vita sandstränder.

Ankomsten till St Lucia

Landar ni på St Lucia under lördag eftermiddag så står er chaufför och väntar på er. Transfern från flygplatsen tar cirka en timme och trettio minuter. Den går till Rodney Bay Marina där båten och besättningen äntligen väntar. Efteråt, när ni äntligen anlänt till Rodney Bay och gör er hemmastadda på båten så har solen redan hunnit gå ner och det blir således ganska mörkt ute. Därför spenderar du den första kvällen i marinan. Ni kastar (äntligen) loss på söndag morgon så snart som alla ombord är klara med frukosten. Någon gång under resan från London till St Lucia kommer ni att tilldelas ett papper där ni senare under flygresan behöver så småningom deklarera er inresa till St Lucia. Läs igenom detta papper grundligt och fyll i era personuppgifter, samt vart ni kommer att befinna er under er vistelse medan ni besöker ön. Vänligen skriv Rodney Bay när denna information efterfrågas samt att ni kommer så snart som ni landar transporteras och vistas ombord på en segelbåt. Glöm inte dock att fylla i båtens namn för den delen

Behöver du vaccinera dig innan du ska segla i karibien?

De rekommendationer som finns idag när du ska segla i Karibien under mindre än tre veckor är följande:

  • Uppdaterat grundskydd, (stelkramp, difteri)
  • Eventuellt Kolera-skydd
  • Hepatit A
  • Hepatit B
Dock så behöver du genomföra vaccinationen ej senare än en månad före din avresa. Bär gärna med dig din gula vaccinationsbok om du har en sådan nästa gång du ska vaccinera dig.

Allergier

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss det. Om du gör det efteråt och under tiden vi seglar så blir det svårt att tillmötesgå dina krav på ett bra sätt.

Du kan inte segla i karibien utan ett giltigt pass

Viktigt att betona är det faktum att du även måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på 6 månader från hemresedatumet. Under tiden som du seglar i Karibien och njuter av tillvaron så kommer er skeppare behöva tillgång till ditt pass. Detta för att så småningom under tiden kunna göra in- och utklarering mellan nationerna ni reser mellan.

Värdesaker

För säkerhets skull så bör du omedelbart ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.)

Vilken reseförsäkring gäller när du ska segla i karibien?

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing.

Valuta och kortbetalning

Pengar är viktigt för att klara sig på resan och på St Lucia och i St Vincent och Grenadinerna är valutan Öst-karibiska dollar. Amerikanska dollar fungerar också men ofta till en sämre valutakurs. Notera att vid nästan hälften av stoppen under resan finns det bankomater.

Möjligheten att segla i karibien och bo ombord på båt

Känslan av att segla i Karibien är obeskrivlig men att bo ombord på själva båten är faktiskt inte så annorlunda från att bo hemma. Dock så ter sig den största skillnaden i form av att man under tiden seglingen pågår får uppleva en begränsad tillgång till vatten och el ombord. Inom själva Karibien finns det få marinor och det vanligaste sättet hittills är att lägga till vid en boj. Sedan kan man eventuellt ta jollen in till land så snart som alla ombord är redo för det. Just seglingen blir till en början kanske ovan för vissa ombord då man får tänka på att vara sparsam med vattnet och eventuellt ta kortare duschar. För det mesta kan man under tiden man seglar ladda mobiltelefoner och kameror ombord på båten. Dock så kan man endast använda 220V-uttag när man ligger förtöjd i marina samt när man under tiden ligger still och kan således ha generatorn igång. Under tiden man seglar har man dock endast tillgång till 12V-uttag och inget annat. Vanligtvis så är man idag på båten tio gäster och två ur personalen. Gästerna sover under tiden man seglar fördelade två och två i de fem hytter som finns ombord. Skepparen och värdinnan sover i skepparhytten och i salongen. Notera att det på båten även finns tre toaletter med dusch.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om hur även du kan segla i Karibien

Patrik

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se