Seglarkurs på segelbåt

Alla
Alla
1 person
image
image
image
image

Kroatien, Split

Utbildningsresa på segelbåt

Utbildningen är i samarbete med Sjöskolan och ger dig som deltagare seglarintyg 1 och 2.

2024-05-11

2024-05-18

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

20 500 kr

per person

Seglarkurs på segelbåt, detta ingår:

image
Resa med segelbåt
Lördag till lördag
image
Flyg
Flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
image
Instruktör
Svensk, välutbildad instruktör som lär dig allt inom segling
image
Del i dubbelhytt
Kojplats i dubbelhytt hela resan ombord på segelbåten
image
Transfer
Transfer från flygplats till båt och från båt till flygplats
image
Mat
Frukost, lunch och dryck ombord på båten
image
Sängkläder
Sängkläder och handduk under resan
image
Övriga båtkostnader
Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter
image
Paketresa
Fullt skydd av paketreselagen vid oväntade händelser
image
Miljökompensation
Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Seglarkurs i samarbete Sjöskolan på Beckholmen!

Läs mer här!

image

Seglarkurs 2024 i vackra Kroatien - Hur funkar det?

Kroatien och allt landet har att erbjuda upplevs bäst från båt. Under din veckas seglarkurs med oss får lära dig allt om segling och ni en unik upplevelse av att se nya vackra platser varje dag. Vakna upp varje morgon till en uppdukad frukost och morgondopp i kristallklart vatten.

Vill ni lära er segla av proffs, är det ett perfekt tillfälle att göra det på seglarkursen 2024!
Under kursens gång lär ni er segelbåtens delar och viktigaste utrustning, dess funktioner, seglingsteori och seglingstrimning med användning av akterliksträckare, telltails, rev, cunningham och kick samt placering av skotpunkter, hissa, ta ned, reva och beslå segel, hitta vindögat, Lova och falla, slag- och gippteknik, styra och skota på kryss, halvvind, slör och läns, tilläggning i gäst och naturhamn med olika förtöjningsmedtoder, ankring och losskastning, väjningsregler, knoparna, ”Man-över-bord” i teori och praktik, förstå och tyda en väderprognos och omsätta denna kunskap för säker färd i skärgård och kustnära farvatten, manövrering i område med begränsat manöverutrymme, sjömanskap såsom sjöstuvning och surrning, hantering av säkerhetsutrustning, materialvård, kontroll av roderinfästningar, skrovgenomföringar, stående och löpande rigg. Men framförallt kommer ni ha oerhört kul!

image

Lär dig segla under sommaren 2024!

Under resan bor ni tillsammans ombord på segelbåten. Med instruktör ombord får ni en person med gedigen erfarenhet av segling och pedagogiska färdigheter dör att du skall lära dig på ett enkelt och roligt sätt.

Vilka förkunskaper kärvs?
Seglarintyg 1 samt 16 år fyllda. Du måste kunna simma 200 meter, förstå och prata svenska för att kunna följa de instruktion som du får av instruktören, och kommunicera med övriga deltagare ombord för säkerheten ombord. Du ansvarar också för att du är rätt klädd för en dag på sjön, vilket betyder solskyddsmedel och vind- och vattentäta kläder när väderleken kräver det. Flytväst finns ombord. 

Vilka intyg får jag?
Seglarintyg 1 och 2.

Dagarna inleds med en god frukost och och sedan teorikurs där vi går igenom de element vi kommer att genomföra och lära oss under dagen.
Vid lunch stannar vi i en vacker blå vik för bad och god mat som värden har förberett. Efter lunchen fortsätter resan mot dagens slutdestination men innan dess har vi genomngång av eftermiddagens övningar.

På eftermiddagen kommer ni fram till dagens mål. Efter ni tagit en klassisk “After Sail” på båten går vi igenom vad vi tränat på under dagen och kort vad som är morgondagens plan.

På kvällen är det dag att äta en god middag på en lokal restaurang och sedan fortsätta kvällen på stan. Med vår kunniga personal får ni inte bara tips och guidning till vilka ställen som ät trevligast. 

image

Kontakta oss

Vår instagram

Vår blogg