Seglarkurs på segelbåt

Seglarkurs på segelbåt
Alla
1 person
image
image
image
image

5 platser kvar

Kroatien, Split

Seglarkurs på segelbåt

Utbildningen är i samarbete med Sjöskolan och ger dig som deltagare seglarintyg 1 och 2.

2024-10-05

2024-10-12

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

20 500 SEK

per person

Seglarkurs på segelbåt, detta ingår:

image
Resa med segelbåt
Lördag till lördag
image
Flyg
Flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
image
Instruktör + Värd
Svensk, välutbildad instruktör som lär dig allt inom segling samt värd som tillagar maten ombord
image
Del i dubbelhytt
Kojplats i dubbelhytt hela resan ombord på segelbåten
image
Transfer
Transfer från flygplats till båt och från båt till flygplats
image
Mat
Frukost, lunch och dryck ombord på båten
image
Sängkläder
Sängkläder och handduk under resan
image
Övriga båtkostnader
Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter
image
Paketresa
Fullt skydd av paketreselagen vid oväntade händelser
image
Miljökompensation
Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Seglarkurs i samarbete med Sjöskolan på Beckholmen!

Sjöskolan har sedan 2001 arrangerat båtutbildningar för både yrke- och fritidsskeppare. På deras seglarskola har hundratals elever lärt sig segla och funnit lyckan som uppstår när motorn stängs av och seglen driver båten framåt. Instruktörerna på seglarkurserna i Kroatien har en bakgrund som både skeppare hos MoreSailing och instruktörer på Sjöskolan.

image

Seglarkurs 2024 i vackra Kroatien - Hur funkar det?

Kroatien och allt landet har att erbjuda upplevs bäst från båt. Under din veckas seglarkurs med oss får lära dig allt om segling och ni en unik upplevelse av att se nya vackra platser varje dag. Vakna upp varje morgon till en uppdukad frukost och morgondopp i kristallklart vatten.

Vill du lära dig segla av proffs, då är det ett perfekt tillfälle att lära dig detta på seglarkursen 2024!
Denna kurs är skräddarsydd för dem som önskar förvärva seglingskunskaper eller förbättra sina befintliga färdigheter. Oavsett om du äger en båt, planerar att hyra en, eller strävar efter att bli en mer engagerad besättningsmedlem, är kursen skräddarsydd för dig.

Under kursens gång kommer du att utforska olika komponenter på segelbåten, lära dig om nödvändig utrustning ombord, seglingsteori och seglingsjustering. Vi kommer att gå igenom olika segelsätt och fokusera på skotning, akterliksträckare, telltails, rev, cunningham och skotpunkter för att optimera båtens hastighet. Praktisk träning kommer att omfatta att hitta vindöga, lova och falla, hantera slag och gippteknik samt navigera och justera seglen för olika kurser som bidevind, halvvind, slör och läns. Kursen kommer också att inkludera diskussioner om säker hantering vid man-över-bord-situationer, tilläggning och ankning. Slutligen får du chansen att ta rodret och öva på de olika momenten med stöd från instruktören.

Förutom segling kommer kursen att täcka väjningsregler, knopar, väderförhållanden, materialvård och sjömanskap. 
Det mest betydelsefulla är att du förhoppningsvis kommer att uppleva både nöje och utveckla ett nytt intresse inom seglingens värld!

image

Lär dig segla under sommaren 2024!

Under resan bor ni tillsammans ombord på segelbåten. Med instruktör ombord får ni en person med gedigen erfarenhet av segling och pedagogiska färdigheter dör att du skall lära dig på ett enkelt och roligt sätt.

Förkunskaper
Du behöver vara 16 år fyllda och kunna simma 200 meter. Ingen tidigare seglingserfarenhet krävs. Du behöver inte heller genomföra några självstudier innan utan du lär dig allt genom teorigenomgångar och massvis av praktik under kursen. 

Utbildningsmaterial
Instruktören har med en utskriven powerpoint som stöd i teorigenomgångarna och denna kan ni även få utskickad efter kursen. Vill man komplettera med en lärobok så rekommenderar vi boken “Segla kölbåt”, men det är inget måste. 

Vad får du för utbildningsbevis? 
Seglingsveckan avslutas med ett enklare skriftligt prov på de ni gått igenom under veckan och efter det får du seglarintyg 1 och seglarintyg 2. Seglarintygen är intyg från Nämnden av Båtlivsutbildning som visar att innehavaren har tillräckliga kunskaper och praktisk färdighet i att hantera en segelbåt i kustnära farvatten i skiftande väderförhållanden. Det sker inget praktiskt prov men du ska vara delaktig i alla praktiska övningar och klara av att genomföra momenten under kursledarens instruktion.

image

Hur kan en dag se ut?

Du vaknar upp i en charmig vik och finner frukosten redan serverad. Efter att ha avnjutit frukost och tagit ett uppfriskande morgondopp genomgår ni en teoretisk session där dagens seglingsaktiviteter och övningsmoment diskuteras. Därefter lämnar ni ankar och seglar mot en trevlig lunchvik, där ni övar på ankarteknik, njuter av en läcker lunch och tar ett avkopplande dopp. Resan fortsätter sedan mot kvällens hamn. Under seglingen får du möjlighet att prova på att styra båten, justera storseglet, justera förseglet och praktisera väjningsregler, bland annat. Inför ankomsten till hamnen går ni igenom planen för tilläggningen och fördelar ansvar. När alla förberedelser är klara arbetar ni tillsammans för en säker ankomst till hamnen. En framgångsrik tilläggning firas med en "after sail" där dagens segling reflekteras över. Efter det har du fri tid i hamnen för att utforska en trevlig badplats, hyra en moped eller upptäcka olika barer och restauranger.

image

Vilken båt seglar vi med?

Vi seglar med båtmodellen Dufour 530. Dufour 530 är en snabb segelbåt och perfekt i syfte att lära sig segla större segelbåtar. Den är en levande återspegling av Dufours omfattande kunnande inom båttillverkning. Det autentiska racer skrovet är utvecklat på grundval av Performance -serien och har designats med spänning i åtanke. Komfort är nyckeln vid cruising så man har kombinerat de stora Grand Large -funktionerna med ett öppet, säkert, fullt utrustat däck. Ombord på Dufour 530 finns 6 hytter varav 4 har dubbelsäng och 2 har våningssängar, i dessa hytter sover två gäster i varje. Det finns 3 badrum med toalett och dusch som delas på alla ombord. När båten är fullbokad (12 gäster) sover en besättningsmedlemmen i skepparhytten i fören på båten och andra i salongen på båten. 

image

Vanliga frågor?

Kontakta oss

Vår instagram

Vår blogg