Seglingsresa i Italien

Alla
Italien, Sardinien
1 person
image

Italien, Sardinien

Seglingsresa i Italien

Lagoon 42 (42 fot, katamaran, 8 gäster)

2024-06-15

2024-06-22

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

31 000 kr

per person

Seglingsresa i Italien, detta ingår:

image
Resa med segelbåt
Resan pågår lördag till lördag med resdagar
image
Flyg
Flyg tur och retur från Stockholm eller Köpenhamn
image
Skeppare och värd
Svensk, välutbildad besättning som guidar runt bland öarna
image
Del i dubbelhytt
Kojplats i dubbelhytt hela resan ombord på segelbåten
image
Transfer
Transfer från flygplats till båt och från båt till flygplats
image
Mat
Frukost, lunch och dryck ombord på båten
image
Sängkläder
Sängkläder och handduk under resan
image
Övriga båtkostnader
Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter
image
Paketresa
Fullt skydd av paketreselagen vid oväntade händelser
image
Miljökompensation
Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Att segla i Italien

I Italien seglar vi i området mellan Sardinien och Korsika. Då Korsika tillhör Frankrike så seglar vi därav inte bara i Italien under seglingsresan utan även i franska vatten. På Korsikas södra udde ligger Bonifacio, en häpnadsväckande stad som ligger belägen uppe på höga kalkstensklippor och hamnen ligger i en skyddad fjord bakom klipporna. Under våra seglingsresor utgår vi från Sardiniens nordöstra sida och seglar längst Smeraldakusten. Här varvas kritvita stränder med små exklusiva hamnar.

Utanför Smeraldakusten ligger La Maddalena skärgården som består av sju större öar och flera mindre. Skärgården har fått sitt namn efter den största av öarna som heter just La Maddalena. La Maddalena skärgården är en lugn plats med turkosa laguner, klippor i granit och öde öar. Här finns även några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt. Under en veckas segling med More Sailing kommer du få uppleva det bästa Sardinien och Korsika har att erbjuda. Tänk dig att under en vecka få njuta av god mat från både det Italienska och det Franska köket. 

image

Segla i Italien med besättning

Under en seglingsresa med oss på More Sailing får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen som tar hand om allt. De lagar mat, guidar till gömda vikar med kristallklart vatten, rekommenderar restauranger och seglar båten. Ni äter frukost och lunch på båten, middag äter ni på egen hand när ni under kvällen upptäcker byn eller ön där båten har lagt till för natten. Under seglingsresan finns inga måsten, för din del är det bara att koppla av och njuta, självklart kan du delta i seglingen hur mycket eller lite du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt och uppfriskande morgondopp. Under tiden förbereder värden er frukostbuffé. När alla är mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare till dagens destination. Medan vi seglar till nästa stopp hinner du sola, bada, läsa en bok eller bara njuta av omgivningarna. När det närmar sig lunch doftar det gott från köket, lunchen avnjuts oftast i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till en oupptäckt hamn, idyllisk vik eller en pittoresk stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni chans att testa det lokala köket och avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns. Upplev den perfekta balansen på din seglingsresa i Italien.

image

Inga förkunskaper krävs för att segla med oss

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behöver du inte några förkunskaper, just därför är det seglingsresor för alla. Är du nyfiken på segling och intresserad av havet räcker det gott och väl för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag. Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt vårt värdpar skämma bort er under semestern.

 

En segling i Italien

Här nedan kan du läsa om platser vi kan besöka under en veckas segling. Med utgångspunkt från Sardiniens nordöstra sida seglar vi vidare till La Maddalena skärgården som består av 7 stora och 55 mindre öar. På andra sidan sundet ligger Korsika, ett populärt stopp på resan brukar vara Bonifacio som ligger på Korsikas södra udde. Detta är bara ett axplock av platser att uppleva under en segling i Italien med More Sailing. Det är viktigt att komma ihåg att rutten som vi seglar kan variera och den anpassas alltid efter väder och vind.

Båtar vi seglar med i Italien

Under våra seglingsresor i Italien seglar vi med Lagoon 42. Vi väljer en stor och rymlig katamaran med fyra hytter där upp till åtta gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper.

Ombord på båten serveras både frukost och lunch som äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet.

Vad tycker våra kunder?

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimat positiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Kontakta oss