Seglingsresa i Italien

Seglingsresa i Italien

Segla i kristallklart vatten i Maddalenaskärgården och till Korsika

Alla
Italien, Sardinien
1 person
image

4 platser kvar

Italien, Sardinien

Seglingsresa i Italien

Lagoon 42 (42 fot, katamaran, 8 gäster)

-

2024-09-14

2024-09-21

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

28 000 SEK

per person

Skapa semesterminnen

Segla i vackra Italien

Segla i Italien med More Sailing och skapa semesterminnen för livet. Spendera en vecka ombord på segelbåt med besättning som skämmer bort dig. I Italien utgår vi från Sardiniens nordöstra kust, vi seglar i La Maddalena skärgården och även till södra Korsika.

image
HÄR SEGLAR VI

Upptäck Italien

I Italien seglar vi i området mellan Sardinien och Korsika. Då Korsika tillhör Frankrike så seglar vi därav inte bara i Italien under seglingsresan utan även i franska vatten. På Korsikas södra udde ligger Bonifacio, en häpnadsväckande stad som ligger belägen uppe på höga kalkstensklippor och hamnen ligger i en skyddad fjord bakom klipporna. Under våra seglingsresor utgår vi från Sardiniens nordöstra sida och seglar längst Smeraldakusten. Här varvas kritvita stränder med små exklusiva hamnar.

Utanför Smeraldakusten ligger La Maddalena skärgården som består av sju större öar och flera mindre. Skärgården har fått sitt namn efter den största av öarna som heter just La Maddalena. La Maddalena skärgården är en lugn plats med turkosa laguner, klippor i granit och öde öar. Här finns även några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt. Under en veckas segling med More Sailing kommer du få uppleva det bästa Sardinien och Korsika har att erbjuda. Tänk dig att under en vecka få njuta av god mat från både det Italienska och det Franska köket. 

image
NJUT AV SEMESTERN

Segla i Italien med besättning

Under en seglingsresa med oss på More Sailing får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen som tar hand om allt. De lagar mat, guidar till gömda vikar med kristallklart vatten, rekommenderar restauranger och seglar båten. Ni äter frukost och lunch på båten, middag äter ni på egen hand när ni under kvällen upptäcker byn eller ön där båten har lagt till för natten. Under seglingsresan finns inga måsten, för din del är det bara att koppla av och njuta, självklart kan du delta i seglingen hur mycket eller lite du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer glömma.

image
Livet ombord

En dag med oss

image

Morgon

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt och uppfriskande morgondopp. Under tiden förbereder värden er frukostbuffé. 

image

Förmiddag

När alla är mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare till dagens destination. Medan vi seglar till nästa stopp hinner du sola, bada, läsa en bok eller bara njuta av omgivningarna. 

image

Lunch

När det närmar sig lunch doftar det gott från köket, lunchen avnjuts oftast i en turkos vik följt av bad från båten.

image

Eftermiddag

Efter lunchen tar ni er vidare till en oupptäckt hamn, idyllisk vik eller en pittoresk stad där ni spenderar natten.

image

Kväll

På kvällen får ni chans att testa det lokala köket och avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns. Upplev den perfekta balansen på din seglingsresa i Italien.

Detta ingår

Seglingsresa i Italien

image

Resa med segelbåt

Resan pågår lördag till lördag med resdagar

image

Flyg

Flyg tur och retur från Stockholm eller Köpenhamn

image

Skeppare och värd

Svensk, välutbildad besättning som guidar runt bland öarna

image

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt hela resan ombord på segelbåten

image

Transfer

Transfer från flygplats till båt och från båt till flygplats

image

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

image

Sängkläder

Sängkläder och handduk under resan

image

Övriga båtkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

image

Paketresa

Fullt skydd av paketreselagen vid oväntade händelser

image

Miljökompensation

Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Så tycker våra gäster

SEGLING FÖR ALLA

Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behöver du inte några förkunskaper, just därför är det seglingsresor för alla. Är du nyfiken på segling och intresserad av havet räcker det gott och väl för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag. Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt vårt värdpar skämma bort er under semestern.

BEKVÄMT & RYMLIGT

Båtar vi seglar med i Italien

Under våra seglingsresor i Italien seglar vi med Lagoon 42. Vi väljer en stor och rymlig katamaran med fyra hytter där upp till åtta gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper.

Ombord på båten serveras både frukost och lunch som äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet.

image

Vi klimatkompenserar din resa

Vi på More Sailing värnar om miljön och för oss är hållbarhet viktigt. Därför gör vi vårt yttersta för att ge tillbaka så mycket vi kan – innan, under och efter din resa. Vi klimatkompenserar alla seglingsresor till 110 % genom investeringar i olika klimatprojekt. Dessutom kompenserar vi alla interna resor för personal och är mån om den övriga påverkan bolaget har – allt för att vara så klimatneutrala vi bara kan. Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Läs mer här

Läs mer här
image

Kontakta oss