Seglingsresa i Kroatien

Alla
Kroatien, Split
1 person
image

2 platser kvar

Kroatien, Split

Seglingsresa i Kroatien

Excess 11 (37 fot, katamaran, 8 gäster)

2024-07-06

2024-07-13

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

25 175 SEK
26 500 SEK
-5%

per person

Seglingsresa i Kroatien, detta ingår:

image
Resa med segelbåt
Lördag till lördag inklusive resdagar
image
Flyg
Flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
image
Skeppare och värd
Svensk, välutbildad besättning som guidar runt bland öarna
image
Del i dubbelhytt
Kojplats i dubbelhytt hela resan ombord på segelbåten
image
Transfer
Transfer från flygplats till båt och från båt till flygplats
image
Mat
Frukost, lunch och dryck ombord på båten
image
Sängkläder
Sängkläder och handduk under resan
image
Övriga båtkostnader
Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter
image
Paketresa
Fullt skydd av paketreselagen vid oväntade händelser
image
Miljökompensation
Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Att segla i Kroatien

Kroatien kallas för de tusen öarnas land och har därmed en stor och vacker skärgård. Denna fantastiska skärgård med många vackra platser att besöka upplevs bäst från en segelbåt. Under en seglingsresa i Kroatien med More Sailing får du upptäcka historiska städer med smala gränder och kullersten som polerats blanka, badvikar med kristallklart vatten och segling när det är som bäst. Under en seglingsresa besöker vi flertalet öar och varje ö har sin egna historia, sina egna traditioner, seder och lokala festligheter. Segla i Kroatien och upplev gömda badvikar och de äventyr som erbjuds längst kusten. Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt klimat, det är till och med det land i Europa med flest soltimmar per år. Skärgården ligger skyddad vilket gör att vattnet ofta är lugnt och det är lite vågor. Detta gör seglingen och livet ombord väldigt behagligt. Det är många faktorer som gör Kroatien till ett av världens bästa seglingsparadis, en seglingsresa här är är ett minne för livet och något ingen vill vara förutan.

image

Segla i Kroatien med besättning

Under en seglingsresa med oss på More Sailing får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen som tar hand om allt. De lagar mat, guidar till gömda vikar med kristallklart vatten, rekommenderar restauranger och seglar båten. Ni äter frukost och lunch på båten, middag äter ni på egen hand när ni under kvällen upptäcker byn eller ön där båten har lagt till för natten. Under seglingsresan finns inga måsten, för din del är det bara att koppla av och njuta, självklart kan du delta i seglingen hur mycket eller lite du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt och uppfriskande morgondopp. Under tiden förbereder värden er frukostbuffé. När alla är mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare till dagens destination. Medan vi seglar till nästa stopp hinner du sola, bada, läsa en bok eller bara njuta av omgivningarna. När det närmar sig lunch doftar det gott från köket, lunchen avnjuts oftast i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till en oupptäckt hamn, idyllisk vik eller en pittoresk stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni chans att testa det lokala köket och avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns. Upplev den perfekta balansen på din seglingsresa i Kroatien.

image

Inga förkunskaper krävs för att segla med oss

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behöver du inte några förkunskaper, just därför är det seglingsresor för alla. Är du nyfiken på segling och intresserad av havet räcker det gott och väl för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag. Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt vårt värdpar skämma bort er under semestern.

 

En segling i Kroatien

Under en seglingsvecka med More Sailing uppleva en stor del av vad kusten i området har att erbjuda. Du får uppleva vacker och sprudlande natur, pittoreska byar som är över tusen år gamla, idylliska vikar och det lokala köket. Allt detta tillsammans med en massa sol, bad och segling. Här kan du läsa om några av de öar vi besöker och de olika platserna du kan besöka på varje ö på respektive destination. Det är viktigt att komma ihåg att rutten som vi seglar kan variera och den anpassas alltid efter väder och vind. 

Våra seglingsresor som utgår från Splitregionen, startar i SCT Marina Trogir som ligger ett stenkast från Splits flygplats. Från fastlandet seglar vi vidare bland öarna längs den Adriatiska kusten. Regionen heter Dalmatien och vi seglar bland annat mellan Brac, Hvar, Solta och Vis. Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt klimat, det är till och med det land i Europa med flest soltimmar per år. Det är också en skyddad skärgård och sällan vågigt, det gör seglingen och livet ombord behagligt. Det är många faktorer som gör Kroatien till det fantastiska seglingsparadiset det är. En seglingsresa i Kroatien är ett måste i livet, ett måste man njuter av!

Båtar vi seglar med i Kroatien

Under våra seglingsresor i Kroatien seglar vi med olika båtmodeller, vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar där ni bor bekvämt ombord. De olika båtarna rymmer olika antal personer, vanligtvis mellan 8 till 12 gäster. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vad tycker våra kunder? 

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Kontakta oss