Möt familjen som seglade i Kroatien – "bästa resan på länge"

21 March 2024

Pittoreska vikar, skön stämning och historiska platser. Familjen Reinhold reste till Kroatien och stortrivdes med det avslappnade livet ombord på båten. Dessutom blev det ett möte med delfiner!  

Namn: Jennifer & Robin | Barn: Hailey 13 och Chloe 9 år. | Bor: Kungälv | Youtubekanal: @FamiljenReinhold

–––––––––

Familj poserar i gränd

 

– Barnen fullkomligt älskade det och tyckte detta var den bästa resan de gjort på länge! Och då har de ändå rest mycket, berättar Jennifer då hon blickar tillbaka på sommarsemestern i Kroatien. 

Tanken om att segla hade funnits sedan länge och drömmen om att besöka Kroatien lika så. När de hörde talas om More Sailing genom vänner och kollegor kändes det givet – klart de skulle semestra på en båt i Kroatien. Familjen har tidigare rest på bland annat kryssningar i Karibien. Kontrasten kunde inte vara större. 

– Detta är mer pittoreskt. Ett avslappnat liv i lugnare tempo och dessutom tystare än vad det är på ett kryssningsfartyg. Dessutom personligare. Tjejerna som var skeppare och värd på båten gjorde resan ännu bättre!

Familj på badbrygga på båt

Tjej på en båt i Kroatien

 

Berätta mer! 

– Det jobbet som skepparen och värden la ner är helt outstanding i mina ögon. Framför allt maten. Vår värd Felicia lagade den godaste maten jag ätit och att de båda kunna rodda runt gäster på detta sätt som de gjorde var fantastiskt. Sedan var båten väldigt fint utrustad och kändes lyxig! 

Frukostbuffé ombord på båt

 

Vad var det bästa med att segla i Kroatien? 

– Förutom värdskapet så var friheten och lugnet på båten fantastisk. Omgivningen var otroligt fin och Kroatien som land har så mycket att erbjuda. Jag gillar verkligen historia och landets historia med krig och självständighet sträcker sig lång tillbaka i tiden. På alla ställen vi stannade fanns det något att grotta ner sig i, vilket var väldigt kul. Sedan är vattnet så vackert och området är ju känt för sin segling! Det är bra vindar och vi fick se så mycket – samtidigt går det alltid att komma till någon vik där det är helt lugnt.

Kvinna njuter av solen ombord på en båt

 

Fanns det några utmaningar?  

– Packningen! Haha, till nästa gång ska jag lyssna på rådet om att ha med mjuka resväskor. Samt packa smart! Vi tävlar mycket i familjen inom ridsport och reser runt med lastbil, så vi har ju ändå lite koll på att packa smart. Men när man är på en båt är det ändå skönt och viktigt att få med sig allt – även om man ju inte är helt strandsatt. Det fanns också en rädsla att bli sjösjuk, men vi klarade oss från det vilket var skönt! 

Katamaran parkerad i hamn i Kroatien

Mamma och dotter sitter på en restaurang

 

Vad tyckte barnen om att semestra på en båt?

– Den bästa resan de gjort på länge. Vår skeppare och värd gjorde resan ännu bättre! De var väldigt noga med att inkludera barnen i allt, frågade om de ville vara med och lära sig och var allmänt väldigt gulliga. De ska ha världens eloge, barnen stortrivdes. 

Vad kul att höra. Vilka var höjdpunkterna på resan? 

– Jag skulle vilja säga allt, men framför allt att få besöka och se så många platser under en och samma vecka! En höjdpunkt för hela familjen var då vi stannade mitt ute på havet och badade från båten, på ganska djupt vatten. Det var väldigt häftigt! För barnen var delfinerna en givet höjdpunkt men också att få vara med och köra båten och få lära sig hur man seglar. Jag skulle vilja göra en resa till för att återuppleva alltsammans! Kanske på en ny destination? Grekland lockar! Även Karibien. 

Flicka står och balanserar på en båt

Flicka promenerar på klippor i Kroatien

Var det något särskilt ni överraskades av under resan? 

– Det var kul att vi kunde vara med och styra vart vi skulle åka. Det var inte helt bestämt vilket gjorde att vi kunde vara med och tycka till. Ska vi åka till den ön eller den ön? Där lyser solen – ja, men vi åker dit! 

Hur skulle du beskriva en dag ombord på båten? 

– Jag är en morgonmänniska och går alltid upp väldigt tidigt på mornarna. Det var speciellt att ta morgonkaffet uppe på däck i solen då alla andra sover och det är helt tyst och lugnt på havet. En höjdpunkt var också 11-skålen som innebär att man får lite bubbel eller annat gott att dricka att dricka och fika. Det var en mysig stund för hela familjen då vi ofta tog ett badstopp och samlades. 

Favoritstopp under veckan? 

– Alla stopp hade sin charm! Det är väldigt svårt att ranka vad som var bäst. Hela resan var magisk! 

–––––––– 

Nyfiken på att se mer?  Kika in på familjens Youtubevideo från resan här!