Seglingsresa i Karibien

Seglingsresa i Karibien

Segla i en av Karibiens vackraste områden Grenadinerna

Alla
Karibien, Grenada
1 person
image

5 platser kvar

Karibien, Grenada

Nyårssegling i Karibien

Excess 15 (50 fot, katamaran, 12 gäster)

2024-12-27

2025-01-09

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

49 500 SEK

per person

Skapa semesterminnen

Segla i tropiska Karibien

Segla i Karibien med More Sailing och var med om ett riktigt seglingsäventyr. Ombord tar besättningen hand om både segling och matlagning samtidigt som ni under resan seglar mellan laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder. Segla med oss i det karibiska havet och njut av värmen mitt under den svenska vintern, det vill säga december-mars.

image
HÄR SEGLAR VI

Upptäck Karibien

Under vinterhalvåret seglar vi i den södra delen av Karibien. Området där vi seglar heter Grenadinerna, utnämnt till det vackraste seglingsområdet i världen. Vi seglar mellan flera olika öar där varje ö är unik på sitt sätt, under en seglingsresa i Karibien får du uppleva en härlig variation, äventyr både till havs och på land, svarta och vita sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havssköldpaddor och äta grillade middagar på stranden.

Våra seglingsresor utgår från ön Grenada, därifrån seglar vi norrut och seglar till St. Vincent och Grenadinerna som består av en större ö (St. Vincent) och ett 30-tal mindre öar. Resan avslutas sedan på Grenada igen. Vissa dagar seglar vi längre etapper, andra dagar spenderar vi mera tid med snorkling utrustningen på. I Karibien kryllar de av turkosa vikar, därför förtöjer vi antingen vid en boj eller ankrar vid de flesta av stoppen under resan. Jollen som finns ombord gör det möjligt för dig att utforska viken eller ta dig iland. Det finns mycket som gör Karibien till en fantastisk plats och att upptäcka Karibien från en segelbåt är det absolut bästa sättet och gör din resa till en riktig drömsemester.

image
NJUT AV SEMESTERN

Segla i Karibien med besättning

Under en seglingsresa med oss på More Sailing får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen som tar hand om allt. De lagar mat, guidar till gömda vikar med kristallklart vatten, rekommenderar restauranger och seglar båten. Ni äter frukost och lunch på båten, middag äter ni på egen hand när ni under kvällen upptäcker byn eller ön där båten har lagt till för natten. Under seglingsresan finns inga måsten, för din del är det bara att koppla av och njuta, självklart kan du delta i seglingen hur mycket eller lite du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer glömma.

image
Livet ombord

En dag med oss

image

Morgon

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt och uppfriskande morgondopp. Under tiden förbereder värden er frukostbuffé. 

image

Förmiddag

När alla är mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare till dagens destination. Medan vi seglar till nästa stopp hinner du sola, bada, läsa en bok eller bara njuta av omgivningarna. 

image

Lunch

När det närmar sig lunch doftar det gott från köket, lunchen avnjuts oftast i en turkos vik följt av bad från båten.

image

Eftermiddag

Efter lunchen tar ni er vidare till en oupptäckt hamn, idyllisk vik eller en pittoresk stad där ni spenderar natten.

image

Kväll

På kvällen får ni chans att testa det lokala köket och avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns. Upplev den perfekta balansen på din seglingsresa i Karibien.

Detta ingår

Seglingsresa i Karibien

image

Resa med segelbåt

Resan pågår i 14 dagar varav 12 dagar på båten

image

Flyg

Flyg tur och retur från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn (med övernattning i London)

image

Skeppare och värd

Svensk, välutbildad besättning som guidar runt bland öarna

image

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt hela resan ombord på segelbåten

image

Transfer

Transfer från flygplats till båt och från båt till flygplats

image

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

image

Sängkläder

Sängkläder och handduk under resan

image

Övriga båtkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

image

Paketresa

Fullt skydd av paketreselagen vid oväntade händelser

image

Miljökompensation

Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Så tycker våra gäster

SEGLING FÖR ALLA

Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behöver du inte några förkunskaper, just därför är det seglingsresor för alla. Är du nyfiken på segling och intresserad av havet räcker det gott och väl för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag. Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt vårt värdpar skämma bort er under semestern.

BEKVÄMT & RYMLIGT

Båtar vi seglar med i Karibien

På våra seglingsresor i Karibien seglar vi med Excess 15 som är en stor och rymlig katamaran. Ombord på båten finns det plats för 12 gäster och 2 i besättning. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.


 

image

Vi klimatkompenserar din resa

Vi på More Sailing värnar om miljön och för oss är hållbarhet viktigt. Därför gör vi vårt yttersta för att ge tillbaka så mycket vi kan – innan, under och efter din resa. Vi klimatkompenserar alla seglingsresor till 110 % genom investeringar i olika klimatprojekt. Dessutom kompenserar vi alla interna resor för personal och är mån om den övriga påverkan bolaget har – allt för att vara så klimatneutrala vi bara kan. Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen.

Läs mer här
image

Kontakta oss