Seglingsresa i Karibien

Alla
Karibien, Grenada
1 person
image

Karibien, Grenada

Nyårssegling i Karibien

Excess 15 (50 fot, katamaran, 12 gäster)

2024-12-27

2025-01-09

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

49 500 kr

per person

Seglingsresa i Karibien, detta ingår:

image
Resa med segelbåt
Resan pågår i 14 dagar varav 12 dagar på båten
image
Flyg
Flyg tur och retur från Stockholm, Oslo eller Köpenhamn (med övernattning i London)
image
Skeppare och värd
Svensk, välutbildad besättning som guidar runt bland öarna
image
Del i dubbelhytt
Kojplats i dubbelhytt hela resan ombord på segelbåten
image
Transfer
Transfer från flygplats till båt och från båt till flygplats
image
Mat
Frukost, lunch och dryck ombord på båten
image
Sängkläder
Sängkläder och handduk under resan
image
Övriga båtkostnader
Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter
image
Paketresa
Fullt skydd av paketreselagen vid oväntade händelser
image
Miljökompensation
Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Att segla i Karibien

Under vinterhalvåret seglar vi i den södra delen av Karibien. Området där vi seglar heter Grenadinerna, utnämnt till det vackraste seglingsområdet i världen. Vi seglar mellan flera olika öar där varje ö är unik på sitt sätt, under en seglingsresa i Karibien får du uppleva en härlig variation, äventyr både till havs och på land, svarta och vita sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havssköldpaddor och äta grillade middagar på stranden.

Våra seglingsresor utgår från ön Grenada, därifrån seglar vi norrut och seglar till St. Vincent och Grenadinerna som består av en större ö (St. Vincent) och ett 30-tal mindre öar. Resan avslutas sedan på Grenada igen. Vissa dagar seglar vi längre etapper, andra dagar spenderar vi mera tid med snorkling utrustningen på. I Karibien kryllar de av turkosa vikar, därför förtöjer vi antingen vid en boj eller ankrar vid de flesta av stoppen under resan. Jollen som finns ombord gör det möjligt för dig att utforska viken eller ta dig iland. Det finns mycket som gör Karibien till en fantastisk plats och att upptäcka Karibien från en segelbåt är det absolut bästa sättet och gör din resa till en riktig drömsemester.

image

Segla i Karibien med besättning

Under en seglingsresa med oss på More Sailing får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen som tar hand om allt. De lagar mat, guidar till gömda vikar med kristallklart vatten, rekommenderar restauranger och seglar båten. Ni äter frukost och lunch på båten, middag äter ni på egen hand när ni under kvällen upptäcker byn eller ön där båten har lagt till för natten. Under seglingsresan finns inga måsten, för din del är det bara att koppla av och njuta, självklart kan du delta i seglingen hur mycket eller lite du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt och uppfriskande morgondopp. Under tiden förbereder värden er frukostbuffé. När alla är mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare till dagens destination. Medan vi seglar till nästa stopp hinner du sola, bada, läsa en bok eller bara njuta av omgivningarna. När det närmar sig lunch doftar det gott från köket, lunchen avnjuts oftast i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till en oupptäckt hamn, idyllisk vik eller en pittoresk stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni chans att testa det lokala köket och avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns.

image

Inga förkunskaper krävs för att segla med oss

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behöver du inte några förkunskaper, just därför är det seglingsresor för alla. Är du nyfiken på segling och intresserad av havet räcker det gott och väl för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag. Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt vårt värdpar skämma bort er under semestern.

 

En segling i Karibien

Under en seglingsresa med More Sailing får du upptäcka en stor del av Karibien, vacker och sprudlande natur, idylliska vikar, fantastisk snorkling och det lokala köket. Allt detta tillsammans med en massa sol, bad och segling. Vi seglar i Karibien med utgångspunkt från Grenada, därifrån seglar vi vidare bland öarna i Grenadinerna. Det är viktigt att komma ihåg att rutten som vi seglar i Karibien kan variera och den anpassas efter väder och vind. Här kan du läsa om några av de öar vi besöker och de olika platserna man kan besöka på varje ö på under din resa i Karibien.

Båtar vi seglar med i Karibien

På våra seglingsresor i Karibien seglar vi med Excess 15 som är en stor och rymlig katamaran. Ombord på båten finns det plats för 12 gäster och 2 i besättning. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

 

Kontakta oss