Segling i Kroatien – Expressens guide till segling

18 June 2019

Segling i Kroatien med Expressen’s Allt om Resor

”Segla i Kroatien behöver inte vara komplicerat. Vi hoppar på ett färdigt krysskoncept och låter vindar – och besättning – föra oss från turkosa badvikar, via välkända öar som Brac och Hvar, till den eviga stillheten på vackra Vis. Jag kan nästan ingenting om segling. Jag har en motorbåt, och jag vet knappt vad reva, spinnaker och fock betyder. Men jag älskar havet och jag har alltid varit nyfiken på segling. Min bakgrund är inte unik, inser jag när jag har balanserat på landgången med min packning och hälsat på de andra passagerarna som jag ska dela liv och upplevelser med i en vecka i Kroatiens skärgård.”

”Kroatien kallas ”de tusen öarnas land” – att segla i Kroatien har blivit allt mer populärt. Det är inte så konstigt. Kroatien kallas ofta ”de tusen öarnas land”. Här finns totalt 1 244 öar, varav 67 är bebodda. Vi ska besöka en handfull av dem, berättar Theodor ”Theo” Pålsson, kapten på More Sailing. Han visar på kartan hur det är tänkt att vi ska segla. Men allt kan ändras – planerna är bara preliminära. I slutänden är det väder och vind som bestämmer.”

Att segla i Kroatien är ganska lätt

”Vi är flera som aldrig har bott på en seglat i Kroatien tidigare, och det tar några dagar innan i alla fall jag anpassar mig till den begränsade ytan. More Grey är 55 fot lång, vilket i seglarögon nog betraktas som rätt stort. Två rattar, stor sittbrunn, ett stadigt matbord där vi alla får plats, sovplats för tio personer, samt en kaptenshytt i fören, med plats för två personer. En rejäl semesterbåt, med andra ord.”

För att läsa hela artikeln om segling i Kroatien klicka här: https://www.expressen.se/allt-om-resor/resmal/europa/segla-i-kroatien-turkosa-badvikar-och-vackra-oar/

Är du intresserad av segling i Kroatien med More Sailing: https://www.moresailing.se/seglingsresor-segla-i-kroatien/

expressen-segla-kroatien (1).webp