Segla i
Kroatien

Välj tågbiljett istället för flyg till samma pris

Från- priser avser 1 vecka seglingsresa i maj & okt.

Segla i Kroatien med besättning under en vecka. Våra seglingsresor i Kroatien är väldigt populära. Det är såklart lätt att trivas när du blir bortskämd av skeppare och värd under hela resan. Lägg därtill att Kroatien har en väldigt fin skärgård med över tusen öar. Under en seglingsresa i Kroatien med More Sailing får du semesterminnen för livet.

Föregående
Nästa

Att segla i Kroatien

Kroatien upplevs bäst från segelbåt. Här finns många vackra platser att segla mellan, såsom historiska städer med smala gränder och kullersten som polerats helt blank. Adriatiska havet är djupt, kristallklart och det är lätt att navigera eftersom det finns så få grund. Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt klimat, det är till och med det land i Europa med flest soltimmar per år. Varje ö har sin egen historia att berätta, med sina traditioner, seder och lokala festligheter. Segla i Kroatien och fly från stressen till gömda vikar och de äventyr som erbjuds längs kusten.

Våra seglingsresor i Kroatien utgår ifrån Splitregionen. Resan startar i SCT Marina Trogir som ligger bara ett stenkast ifrån Splits flygplats. Från fastlandet ger vi oss ut bland öarna längs den Adriatiska kusten. Regionen heter Dalmatien och vi seglar mellan öar som bland annat Solta, Brac, Hvar och Vis. Det är en skyddad skärgård och det är därför sällan som det går mycket vågor, det gör seglingen och livet ombord behagligt. Det är många faktorer som tillsammans gör Kroatien till det seglingsparadis som det är. En resa till Kroatien är ett måste i livet. Ett måste man njuter av.

Läs omdömen från 2022 och 2021 här →

Seglingsresa i Kroatien, detta ingår:

Resa till Kroatien

Lördag-lördag med resdagar

Flyg

Flyg tur och retur från Köpenhamn,
Göteborg eller Stockholm

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till och från båten

Mat

Frukost, lunch och dryck
ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra
övriga utgifter

Segla i Kroatien med besättning

Segla i Kroatien med skeppare och värd ombord. Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt morgondopp. Under tiden förbereder er värd frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Medan vi seglar till nästa mål hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen. När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till den hamn, vik eller kanske stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni en chans att testa på det lokala köket. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten. Upplev den perfekta balansen på din resa till Kroatien.

Kundomdömen om att segla med oss

Inga förkunskaper krävs för att segla i Kroatien

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa till Kroatien. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er

En segling i Kroatien

Under en seglingsvecka med More Sailing får du uppleva många sidor av Kroatien, vacker natur, byar som är över tusen år gamla, lugna vikar och pulserande sommarparadis. Allt detta tillsammans med en rejäl dos av sol, bad och segling. Vi seglar i Kroatien med utgångspunkt från Split, därifrån seglar vi ut till öarna i den adriatiska skärgården. Det är viktigt att komma ihåg att rutten som vi seglar i Kroatien kan variera och den anpassas efter väder och vind. Här kan du läsa om några av de öar vi besöker och de olika platserna man kan besöka på varje ö på din resa till Kroatien.

Zlatni rat
Brac
Ön Brac är den största ön som tillhör Kroatien. Brac har även det högsta berget i Adriatiska havet som är 778 meter högt. På Brac finns den mysiga byn Milna som är en lugn vik med en trevlig hamnpromenad. Milna brukar vara ett populärt stopp under våra seglingsresor. Det finns flera andra små byar också, bland annat Bobovisca na Moru, Skrip, Supetar och Bol Utanför Bol finns dessutom Zlatni Rat eller det gyllene hornet som stranden också kallas. Utanför Zlatni Rat är det ofta många som vindsurfar.
Segla i Kroatien
Hvar
Hvar är en av de mest besökta öarna i Kroatien och är även känt för sina lavendelfält. Huvudorten på Hvar, har samma namn som ön, vilket är vanligt i Kroatien. Hvar stad är känt som Balkans Saint Tropez, i hamnen ligger lyxyachter uppradade längst kajen. På Hvar finns även staden Stari Grad som betyder gamla staden och är som namnet antyder den äldsta orten på Hvar, 300-fkr anlades den av grekerna. På norra sidan av Hvar ligger Jelsa och Vrboska, Vrboska kallas för lilla Venedig.
Martinis marchi, Solta
Solta
Solta ligger nära fastlandet med är fortfarande en relativt oexploaterad ö med bara 1500 invånare. På Solta finns många trevliga vikar för ankringsstopp, exempelvis vrakviken som vi kallar den. Här kan man snorkla på ett gammalt fartyg som sjunkit. På nordsidan av Solta ligger Maslinica med marinan Martinis Marchi där hela kajen är gjord av den exklusiva kalkstenen från Brac. Här kan man se solen gå ner bakom de små öarna som finns i inloppet och skyddar viken.
Segling Kroatien
Vis
Vis är den bebodda ö som ligger längst ut i kustbandet och närmast Italien. Ön är ett populärt turistmål och besöks årligen av många turister, främst till staden Vis. På andra sidan ligger Komiza dit nästan bara seglare kommer till. Från Vis kan man utforska många naturfenomen som blåa och gröna grottan. I berget på Vis finns 18km med tunnlar samt ubåtsbaser som vittnar om öns militäriska historia. På Vis spelades även filmen Mamma Mia 2 in under sommaren 2018.

Karta segling i Kroatien

Båtar vi seglar med i Kroatien

Under våra seglingsresor i Kroatien seglar vi med olika båtmodeller, vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar där ni bor bekvämt ombord. De olika båtarna rymmer olika antal personer, vanligtvis mellan 8 till 12 gäster. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper. 

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Segla i Kroatien på Dufour 530

10 gäster och 2 besättning

Dufour 530 är en helt ny båtmodell för 2020. Ombord på Dufour 530 finns 6 hytter varav 4 har dubbelsäng och 2 har våningssäng, dessutom finns 3 toaletter ombord och en egen skepparhytt längst fram i fören för besättningen. Båten har AC, generator och grill på akterdäck och är perfekt för stora sällskap. 

Segla i Kroatien på Lagoon 42

8 gäster och 2 besättning 

Önskar du mer komfort under din seglingsresa så rekommenderar vi att segla med en katamaran. Ombord på Lagoon 42 finns fyra stora och rymliga hytter med både dubbelsäng och egen toalett. Det finns även många stora ytor för umgänge uppe i båten och även framme på däck. Båten har dessutom AC och generator. Båten är perfekt för en minnesvärd resa till Kroatien.

Segla i Kroatien på Excess 15

12 gäster och 2 besättning 

Ombord på Excess 15 finns sex hytter med dubbelsäng. Besättningen har en egen hytt allra längst fram på båten. Det finns 4 toaletter ombord och även AC och generator. 

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Seglingsresa - varför ska du välja det?

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett.

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.
Spela videoklipp
Avbeställningsförsäkring

Det ingår ingen avbeställningsförsäkring i resan, du kan däremot köpa till det om du önskar. Det är viktigt att du köper avbeställningsförsäkringen i samband med att du bokar resan om du önskar detta då avbeställningsförsäkring inte går att köpa till i efterhand. Avbeställningsskydd kan tecknas senast 48 timmar efter det att du betalat din resa. Se gärna över om du har avbeställningsskydd i din hemförsäkring eller via din bank.

Stäm av att du lämnat alla uppgifter till oss

Inför din seglingsresa så behöver vi ha för- och efternamn, födelsedatum och passnummer på alla resenärer samt e-postadress och telefonnummer till de som ska ha tillgång till resans kundportal. Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan skriver in detta i kundportalen så vi kan anpassa maten efter dina behov. Om ni är flera personer som reser ihop är det mycket viktigt att du som är bokningsansvarig delar med dig av informationen du får från oss till dina medresenärer alternativt lägger in dina medresenärers e-postadresser i kundportalen så att även de får tillgång till informationen.

Pass och värdehandlingar

Du måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid som gäller för hela vistelsen i Kroatien. För säkerhets skull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.)

Reseförsäkring

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring via More Sailing, detta kan du göra fram till dagen innan utresan.

Packlista

Förutom att packa det du brukar när du reser iväg på solsemester så tänk också på att solljuset reflekteras av vattnet runt om båten. Därför är det bra att ta med ett par bra solglasögon, solskyddsfaktor med hög faktor, samt en keps eller hatt. Sedan är det även bra att ta med myggmedel, många par badkläder, något att läsa samt åksjuketabletter om du lätt blir sjösjuk. Eftersom det endast ingår en duschhandduk kan det vara bra att packa ner en extra om du t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Sängkläder finns ombord på båten. Om du tycker om att snorkla i det turkosa vattnet, tag gärna med snorkel och cyklop.

Slutligen så behöver du packa i en mjuk väska som du lättare kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.

Vädret i Kroatien

Kroatien har blivit uppmätt till Europas solsäkraste land och är det land i Europa som har flest soltimmar per år. Genomsnittstemperaturen längst kusten i augusti månad är 22-27 grader. Detta kan man jämföra med södra Sverige som har mellan 12-16 grader samma månad. Snittemperaturen i vattnet är 25 grader. Under sommarmånaderna regnar det sällan längs Kroatiens kust och ofta är det endast korta skurar när det väl sker. På sommaren brukar det fortfarande vara varmt i luften även om det regnar. För att vara på säkra sidan kan det vara bra att ha med en vattentät jacka ifall man skulle ha oturen att stöta på regnmoln, speciellt om du reser du med oss under våren eller hösten då vädret varierar mer.

Valuta i Kroatien

Kroatiens valuta heter Kuna och förkortas HRK. Sedan Kroatien gick med i EU år 2013 har det blivit allt mer vanligt att kunna betala med kort i affärer och på restauranger. Ute på öarna som vi besöker under en seglingsresa är det dock vissa av restaurangerna som endast tar kontant betalning. Det finns gott om bankomater på de platser vi besöker under en seglingsvecka om det skulle behövas. Restaurangpriserna varierar såklart mellan olika restauranger och platser men generellt sett ligger prisnivån lägre än hemma i Sverige. En öl kostar vanligtvis 20-25 kn och en kaffe 12-15 kn.

Ankomst

Vid er ankomst till Kroatien möts ni av personal från More Sailing som hjälper er att hitta till transfern som sedan tar er till marinan. Väl i marinan möts ni upp av personal från More Sailing igen och ni får träffa er skeppare som ni ska segla med under veckan. Landar ni på morgonen blir det en stunds väntan till dess att båten är färdig, men den kan bordas när er besättning är färdig med alla förberedelser. Detta brukar ske från klockan 17 och framåt, under dagen kan ni ha kontakt med er skeppare för att bättre kunna stämma av vilken tid ni kan komma ombord på båten. En rekommendation är att packa en strandväska i förväg för att ha under dagen. Landar ni senare på kvällen är båten färdig när ni ankommer och besättningen visar er då ombord. På kvällen dukas More Sailings berömda plockmats buffé upp. Båten kastar loss antingen på lördag kväll eller tidigt på söndag morgon.

Om du har bokat resan utan flyg och transfer ansvarar du själv för att ta dig till och från marinan. Innan avresan får du adressen till marinan och kontaktuppgifter till representanter på plats.

Att segla i Kroatien & bo ombord på båt

Att bo ombord på en båt är inte så annorlunda från att bo hemma, största skillnaden är att man har begränsat med utrymme,  vatten och el ombord. När man ligger förtöjd vid en boj eller för ankar behöver man tänka på att vara sparsam med vattnet och ta kortare duschar. Under tiden man seglar kan man ladda mobiltelefoner mm via 12v uttag och 220V-uttag kan man använda när man ligger i marina eftersom man då kan koppla in landström. På de större båtarna vi seglar finns det ofta generator, när den är igång kan man använda 220v uttagen även utan landström. I hamnarna finns även duschar och toaletter i land. Besättningen ombord sover antingen i skepparhytt/skepparhytter eller i båtens salong.

Flytväst

Ombord på båten finns räddningsvästar som får användas när man vill och ska användas när skepparen eller värden bedömer att det är nödvändigt. Vill du hellre ha på dig en smidigare seglarväst får du gärna ta med det.

Frukost och lunch ingår, middag äter man på restaurang

Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik där det finns minst en men oftast flera restauranger att välja mellan. När vi lägger till i en vik tar man jollen in till land och restaurangen. Besättningen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord.

Lär dig mer om segling under resan

Glöm inte att passa på att fråga besättningen ombord om du vill lära dig mer om segling under resan. Våra duktiga skeppare och värdar delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.

Under resan

Är det något under resan som inte motsvarar dina förväntningar vill vi genast veta om det. Vår ambition är att lösa problem redan på plats, därför är det viktigt att du meddelar detta till vår personal på plats. Vänta inte tills du kommer hem.

 

Segla i Kroatien och upplev de tusen öars land

Kroatien kallas ofta ”de tusen öars land”, och det stämmer bra, det finns längs kusten totalt 1185 öar, varav 67 av dessa är bebodda. Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt kilmat, speciellt för segling. Vindarna brukar ta tag alldeles lagom i seglet, mellan 6 till 8 m/s är de vanligaste vindarna. Sällan är det helt stiltje, och sällan blåser det upp till storm.

Språk

Kroatien är idag en republik som gränsar till Serbien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina i öster och till Slovenien och Ungern i norr. Huvudstaden är Zagreb med ca 780 00 invånare, i hela landet finns det ca 4 494 750 invånare. Kroatien blev medlem i EU 1 juli, 2013. Det officiella språket i Kroatien är just kroatiska som är ett slaviskt språk och använder sig av det latinska alfabetet. Även serbiska, italienska, ungerska, slovenska och tjeckiska talas i landet men dock inte utav mer än fem procent av befolkningen. I Istrien är italienska även ett officiellt språk.

Yta

Kroatiens totala yta är 56 542 km2 och inom denna area finns hittils 10 världsarv och 10 nationalparker. Bland de kroatiska världsarven finns Diocletianus palats, ett romerskt palats som innesluter de gamla delarna av staden Split. Stari Grad som är en ort på ön Hvar i Dalmatien och staden Dubrovnik är ytterligare två utav Kroatiens världsarv. Kroatien firar sin nationaldag den 25 Juni.

Kuststräcka

Kroatien har idag en 4 800 km lång kuststräcka och över 1000 öar att segla mellan. Landets kuststräcka delas dock i två olika delar av Bosniens korta kuststräcka i närheten av Dubrovnik. Den kroatiska kusten är uppdelad i tre regioner, Dalmatien i söder och halvön Istrien i norr, däremellan ligger regionen Kvarner. Till Kvarner som även är en ögrupp hör öar som Cres, Krk, Pag, Rab och Losinj.

Segla i Kroatien och upplev den magiska Istrien

Just Istrien är välkänt idag för sina gamla och vackra hamnstäder. Vackrast sägs staden Rovinj vara, både Rovinj och staden Pula var byggdes till en början ursprungligen av romarna. I Pula finns den mest välbevarade amfiteatern i världen, väl värd ett besök under tiden du är där. I Istrien finns även idag världens minsta stad, Hum, med bara 23 invånare.

Vår utgångspunkt

I Dalmatien ligger vår utgångspunkt, nämligen Marina Kastela. Är man i Kroatien och seglar en vecka kommer det till största del vara i denna region. Dalmatien är den mest besökta regionen i hela Kroatien. Den sträcker sig från staden Zadar i norr till staden Dubrovnik i söder. Dalmatien har både varit romerskt och tillhört staden Venedig. Detta har under tiden lämnat sina spår både i många vackra städer på fastlandet och i de små byarna ute på öarna.

Öarna

Den dalmatiska kusten är fylld av öar som är populära turistmål speciellt för seglare. Från norr till söder har vi Dugi Otok som är den största ön i nationalparken Kornati, Solta, Brac, Hvar, Vis, Korcula, Lastovo och Miljet. Trevliga och välbesökta städer och byar längst kusten, som du definitivt får inte missa under tiden du besöker Kroatien är Zadar, Sibenik, Primosten, Trogir, Split och Dubrovnik. I Kroatien finns det idag tio stycken nationalparker var av sex ligger precis vid kusten. Från söder till norr är det, Mljet, Krka, Kornati och Brijuni. Just Brijuni är idag väldigt populärt bland landets elit.

Vin och mat

Kroatien har på senare tid blivit ganska populärt pga. av dess gynnsamma klimat, goda viner och under mat. Dock så är det så att mat traditionen skiljer sig en del beroende på var i Kroatien su befinner dig. När det gäller Istrien, den dalmatinska delen samt Primorje regionen så är maträtterna inspirerade av den Italienska köket, men tillagade på en speciellt kroatisk vis. Längs med kusten i Istrien, Dalmatien och Primorje är maten inspirerad av Italien men tillagat på ”kroatiskt vis”. Fisk, skaldjur, pasta och pizza står ofta på menyn. Vanliga rätter är pljeskavica, buzara och ćevapčići. Pljeskavica är stora hamburgare som kan beställas med eller utan ostfyllning. Buzara är en rätt där huvudingredinesen tillagas i en sås med vin, tomat och kryddor och passar för flera olika sorters skaldjur.

Ćevapčići

Hittils är dock ćevapčići mest känt bland alla traditionella rätter, en typ av köttfärsrullar som serveras med potatis, pommes frites eller i lepinjabröd som påminner lite om pitabröd. Tillsammans med lepinjabröd och ćevapčići brukar man servera grönsaker och ajvar relish som är en tomat- och aubergineröra. Stekt eller grillat nötkött, lamm och gris är också idag vanligt över hela landet.

Delikatesser

I Kroatien kan du under tiden du avnjuter din favoritdryck, vanligtvis även beställa pannkakor på restauranger men även på gator och torg. Kroatisk glass är en utmärkt konkurrent till den italienska glassen både vad det gäller smak och kvalitet. Glassbarerna i Kroatien har ofta ett brett utbud av olika sorters glass.

Gott om vinsorter

Den kroatiska kulturen främjar vindrickande som en hälsosam och naturlig del av matkulturen vilket även innebär att man producerar stora mängder av olika viner. Dessa varierar i kvalitet beroende på tillverkare och pris förstås. Dock så är det så att de mer kända vinerna, framförallt de röda kommer från tillverkare som Dingač, Plavac samt även Postup. Dessa viner tillverkas i den sydligaste delen av landet, nämligen Dalmatien. När det kommer till vita viner så produceras dessa i de nordligaste delarna och här hittar vi välkända märken som den ledande Muscatel, den välsmakande Malvazija, Kaštelet samt populära Pošip.

Öl

Dock så är inte Kroatien bara en vinproducent, utan man har även en del öltillverkning som baseras på gamla anor sedan 1400-talet. Idag så hittar man den populäraste öltillverkaren bland Ožujsko och Karlovačko, samt Osječka Pivovara som började tillverka sin öl 1856. Sist men inte minst så har man även starksprit i form a rakija, en typ av brännvin som tillverkas bland annat av plommon och päron.

Lediga platser

Personer


Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att segla i Kroatien

Patrik

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se