Segla i Kroatien med skeppare & värd, där allt ingår - More Sailing

Segla i Kroatien under en vecka

Segla i Kroatien

Pris per person: 14.000 – 15.500 SEK
Segla katamaran: 16.000  – 19.000 SEK
Välj tågbiljett istället för flyg till samma pris
 

Segla i Kroatien med besättning under en vecka. Våra seglingsresor i Kroatien är väldigt populära. Det är såklart lätt att trivas när du blir bortskämd av skeppare och värd under hela resan. Lägg därtill att Kroatien har en väldigt fin skärgård med över tusen öar. Under en seglingresa i Kroatien med More Sailing får du semesterminnen för livet. 

Att segla i Kroatien

Kroatien upplevs bäst från segelbåt. Här finns många vackra platser att segla mellan, såsom historiska städer med smala gränder och kullersten som polerats helt blank. Adriatiska havet är djupt, kristallklart och det är lätt att navigera eftersom det finns så få grund. 

 

 

Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt klimat, det är till och med det land i Europa med flest soltimmar per år. Varje ö har sin egen historia att berätta, med sina traditioner, seder och lokala festligheter. Segla i Kroatien och fly från stressen till gömda vikar och de äventyr som erbjuds längs kusten.

Seglingsresa i Kroatien, detta ingår:

Resa

Lördag-lördag med resdagar

Flyg

Flyg tur och retur från Malmö, Göteborg eller Stockholm

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till och från båten

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

Segla i Kroatien med besättning

Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt morgondopp. Under tiden förbereder er värd frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Medan vi seglar till nästa mål hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen. När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till den hamn, vik eller kanske stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni en chans att testa på det lokala köket. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

Kundomdömen om att segla med oss

Susanne Kallhed

Susanne Kallhed

Vilken härlig och rolig segling vi hade i Kroatien 1-8. juni. Tack till vår besättning, härliga Rebecka för världens godaste mat och Håkan för ditt goa humör och många skratt. Kram See More

4 weeks ago

0 0

Inga-Lill Norin

Inga-Lill Norin

Hade en fantastisk resa i Kroatien! Underbart sätt att få se så många nya platser i Kroatien på. Tack till More Sailing som ordnade till det för vår grupp som var på 12 personer. Speciellt varmt tack till vårt... See More

3 weeks ago

0 0

Dag Wallströmer

Dag Wallströmer

Trevlig semester även för en nybörjare på segling. Många små mysiga hamnar See More

4 weeks ago

0 1

Emelie Linheden

Emelie Linheden

Hela Singelbåten 19-26/8 hälsar att vår vecka i Kroatien var helt fantastisk! Vi kunde inte fått en bättre semester. Grymt imponerade av More Sailings personal med crew Oscar, Bella och Evelina. Stort tack för allt! /Emelie, Lisa, Kicki, Elin,... See More

2 years ago

4 1

Peter Blomquist

Peter Blomquist

Just hemkomna från en fantastisk resa med Lagoon 421 i den Kroatiska skärgården. Ett stort TACK till den proffsiga besättningen Bella (skeppare) och Hampus (värd). Vi deltog i seglingen med Bellas utmärkta instruktioner och mådde prima varje dag med... See More

2 years ago

0 1

Madelene Hellberg

Madelene Hellberg

More Sailing gav mig en oförglömlig vecka! En veckas segling i Kroatien medförde verkligen mersmak. En magisk vecka full av upplevelser i fantastisk miljö. Alla passagerare blev engagerade i seglingen och alla var med och seglade trots att ingen... See More

3 weeks ago

2 0

Liselott Bjärving

Liselott Bjärving

Fantastisk upplevelse med suverän besättning👍 Tack till Håkan och Rebecka! See More

4 weeks ago

0 0

Marie Attermo

Marie Attermo

Fem stjärnor till Isak och Ebba på Solid white! Tack för en fantastisk segling, supergod mat, allt var toppen! Kram Marie, Leffe och resten av gänget See More

one year ago

4 0

Anki Tufvander

Anki Tufvander

Hemma igen efter 12 dagar i Karibien. Vi hade väntat ett helt år och alla förväntningar slog in Tack Ebba och Isak för att ni gjorde vår drömresa. Ni är fantastiska. Ebbas mat och Isaks lugn när han visade... See More

one year ago

6 1

Jeanette Barkman

Jeanette Barkman

Om man skulle kunna ge 6 stjärnor så hade vi gjort det. Denna resa var allt vi hade förväntat oss och lite till. Kombinationen av att ha en kunnig och erfaren Kapten (Fredrik) och en värdinna som även var... See More

2 years ago

2 0

Inga förkunskaper krävs för att segla i Kroatien

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

 

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er

Vart vi seglar i Kroatien

Under en seglingsvecka med More Sailing får du uppleva många sidor av Kroatien, underbara vattenfall, byar som är tusen år gamla, lugna vikar, pulserande sommarparadis och allt detta med en rejäl dos av sol, bad och segling. 

En segling i Kroatien

Här kan du läsa om hur det går till att segla i Kroatien under en vecka och de stoppen under seglingen som vi brukar att besöka.

Marina Kastela

Dag 1 - Marina Kastela

Ankomsttiderna till Kroatien varierar mellan olika avreseorter och flygbolag. Vissa landar på förmiddagen och andra på eftermiddagen eller kvällen. Landar man på morgonen kan det bli en stunds väntan innan att båten är iordning så att man kan gå ombord, då rekommenderar vi att ni besöker vår grannby Primosten under dagen. Landar man på kvällen körs man direkt till orten dit båten har flyttats och inte till Marina Kremik.

Fish N’ Pork

Dag 2 - Fish N’ Pork

På söndag morgon vaknar du upp i den mysiga byn Skradin som ligger längst med floden Krka. Efter frukost får ni möjligheten att ta en flodbåt längre upp längst floden och besöka Krkaflodens vattenfall. När ni är tillbaka efter utflykten äter ni lunch och sedan kastar ni loss och tar er ut från floden och ut på havet. På söndag eftermiddag seglar ni ut till en härlig ankringsvik som vi på More Sailing kallar ”Fish n´ Pork”. I denna vik är det perfekt att koppla av, det finns endast en restaurang i viken och man tar jollen dit på kvällen.

Komiza

Dag 3 - Komiza

När ni vaknar på måndag morgon kan ni börja dagen med ett morgondopp i det klara vattnet i ankringsviken. Efter frukost startar ni den långa seglingen till ön Vis och fiskebyn Komiza. Lunch äter ni ombord på vägen och ni är framme i Komiza på eftermiddagen. I Komiza ligger man förtöjd vid boj och man tar jollen in för att äta på någon av de trevliga restaurangerna och promenera i de mysiga gränderna.

Vis

Dag 4 - Vis

På tisdag morgon seglar ni till den lilla ön Bisevo som ligger utanför Vis, Bisevo är känd för den blåa grottan som man kan ro in i med jollen. Efter grottutforskning är målet andra sidan av Vis där byn har samma namn som ön. I Vis lägger man till precis vid kajen och man har inte långt till caféer, restauranger och barer från båten.

Hvar

Dag 5 - Hvar

Under onsdagen blir det en kortare seglats, detta är för att ni kommer besöka en av de mest populära platserna i Kroatien och måste se till att ni är där i tid och får hamnplats. Hvar är känt som Balkans Saint Tropez och i Hvar hamn ligger lyxyachter uppradade längst kajen. Ni lägger till i Marina Palmizana som ligger på en ö utanför ön Hvar och man tar taxibåt in till Hvar stad.

Brac

Dag 6 - Brac

På torsdag seglar ni vidare till den största ön i regionen Dalmatien, Brac. På Brac lägger ni till i byn Milna som är en lugn och mysig by med en trevlig hamnpromenad. Från Milna kan ni göra ett besök på en vingård som ligger uppe i bergen på Brac. Vingården tillhör våra vänner Magdalena och Sacha som gärna tar emot gäster och berättar om deras viner.

Solta

Dag 7 - Solta

På fredag blir det en lång segling tillbaka till Marina Kremik där ni spenderar natten, på vägen hinner ni stanna för både lunch- och badstopp. På kvällen kan ni besöka grannbyn Primosten, Primosten består av en halvö med en ringmur runt och är en väldigt trevlig by med många bra restauranger.

Hemresa

Dag 8 - Hemresa

Avresetiderna varierar även dem mellan olika ankomstorter och flygbolag, går planet på morgonen hoppar ni in i transfern direkt efter frukost och är det på kvällen hinner ni spendera dagen i Primosten innan transfern avgår från Marina Kremik.

Båtar vi seglar med i Kroatien

Under våra seglingsresor seglar vi med olika sorters båtar. Vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår.

 

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

 

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmingen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

 

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett. 

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.

Lediga platser

 
Välj datumVälj destinationVälj restypLediga platser

Personer


DatumDestinationTyp av resaPrisLediga platser

Praktisk information om att segla i Kroatien

Här hittar du värdefull information inför din resa, välj någon av flikarna ovan.

Fakta om Kroatien

Segla i Kroatien och upplev de tusen öars land

Kroatien kallas ofta ”de tusen öars land”, och det stämmer bra, det finns längs kusten totalt 1185 öar, varav 67 av dessa är bebodda. Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt kilmat, speciellt för segling. Vindarna brukar ta tag alldeles lagom i seglet, mellan 6 till 8 m/s är de vanligaste vindarna. Sällan är det helt stiltje, och sällan blåser det upp till storm.

Språk

Kroatien är idag en republik som gränsar till Serbien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina i öster och till Slovenien och Ungern i norr. Huvudstaden är Zagreb med ca 780 00 invånare, i hela landet finns det ca 4 494 750 invånare. Kroatien blev medlem i EU 1 juli, 2013. Det officiella språket i Kroatien är just kroatiska som är ett slaviskt språk och använder sig av det latinska alfabetet. Även serbiska, italienska, ungerska, slovenska och tjeckiska talas i landet men dock inte utav mer än fem procent av befolkningen. I Istrien är italienska även ett officiellt språk.

Yta

Kroatiens totala yta är 56 542 km2 och inom denna area finns hittils sju världsarv och åtta nationalparker. Bland de kroatiska världsarven finns Diocletianus palats, ett romerskt palats som innesluter de gamla delarna av staden Split. Stari Grad som är en ort på ön Hvar i Dalmatien och staden Dubrovnik är ytterligare två utav Kroatiens världsarv. Kroatien firar sin nationaldag den 25 Juni.

Kussträcka

Kroatien har idag en 4 800 km lång kuststräcka och över 1000 öar att segla mellan. Landets kuststräcka delas dock i två olika delar av Bosniens korta kuststräcka i närheten av Dubrovnik. Den kroatiska kusten är uppdelad i tre regioner, Dalmatien i söder och halvön Istrien i norr, däremellan ligger regionen Kvarner. Till Kvarner som även är en ögrupp hör öar som Cres, Krk, Pag, Rab och Losinj.

Segla i Kroatien och upplev den magiska Istrien

Just Istrien är välkänt idag för sina gamla och vackra hamnstäder. Vackrast sägs staden Rovinj vara, både Rovinj och staden Pula var byggdes till en början ursprungligen av romarna. I Pula finns den mest välbevarade amfiteatern i världen, väl värd ett besök under tiden du är där. I Istrien finns även idag världens minsta stad, Hum, med bara 23 invånare.

Vår utgångspunkt

I Dalmatien ligger vår utgångspunkt, nämligen Marina Kastela. Är man i Kroatien och seglar en vecka kommer det till största del vara i denna region. Dalmatien är den mest besökta regionen i hela Kroatien. Den sträcker sig från staden Zadar i norr till staden Dubrovnik i söder. Dalmatien har både varit romerskt och tillhört staden Venedig. Detta har under tiden lämnat sina spår både i många vackra städer på fastlandet och i de små byarna ute på öarna.

Öarna

Den dalmatiska kusten är fylld av öar som är populära turistmål speciellt för seglare. Från norr till söder har vi Dugi Otok som är den största ön i nationalparken Kornati, Solta, Brac, Hvar, Vis, Korcula, Lastovo och Miljet. Trevliga och välbesökta städer och byar längst kusten, som du definitivt får inte missa under tiden du besöker Kroatien är Zadar, Sibenik, Primosten, Trogir, Split och Dubrovnik. I Kroatien finns det idag åtta stycken nationalparker var av fyra ligger precis vid kusten. Från söder till norr är det, Mljet, Krka, Kornati och Brijuni. Just Brijuni är idag väldigt populärt bland landets elit.

Vin och mat

Kroatien har på senare tid blivit ganska populärt pga. av dess gynnsamma klimat, goda viner och under mat. Dock så är det så att mat traditionen skiljer sig en del beroende på var i Kroatien su befinner dig. När det gäller Istrien, den dalmatinska delen samt Primorje regionen så är maträtterna inspirerade av den Italienska köket, men tillagade på en speciellt kroatisk vis.

Längs med kusten i Istrien, Dalmatien och Primorje är maten inspirerad av Italien men tillagat på ”kroatiskt vis”. Fisk, skaldjur, pasta och pizza står ofta på menyn. Vanliga rätter är pljeskavica, buzara och ćevapčići. Pljeskavica är stora hamburgare som kan beställas med eller utan ostfyllning. Buzara är en rätt där huvudingredinesen tillagas i en sås med vin, tomat och kryddor och passar för flera olika sorters skaldjur.

Ćevapčići

Hittils är dock ćevapčići mest känt bland alla traditionella rätter, en typ av köttfärsrullar som serveras med potatis, pommes frites eller i lepinjabröd som påminner lite om pitabröd. Tillsammans med lepinjabröd och ćevapčići brukar man servera grönsaker och ajvar relish som är en tomat- och paprikaröra. Stekt eller grillat nötkött, lamm och gris är också idag vanligt över hela landet.

Delikatesser

I Kroatien kan du under tiden du avnjuter din favorit dryck, vanligtvis även beställa pannkakor på restauranger men även på gator och torg. Kroatisk glass är en utmärkt konkurrent till den italienska glassen både vad det gäller smak och kvalitet. Glassbarerna i Kroatien har ofta ett brett utbud av olika sorters glass.

Gott om vinsorter

Den kroatiska kulturen främjar vindrickande som en hälsosam och naturlig del av matkulturen vilket även innebär att man producerar stora mängder av olika vinsmaker. Dessa varierar i kvalitet beroende på tillverkare och pris förstås. Dock så är det så att de mer kända vinerna, framförallt de röda kommer från tillverkare som Dingač, Plavac samt även Postup. Dessa viner tillverkas i den sydligaste delen av landet, nämligen Dalmatien. När det kommer till vita viner så produceras dessa i de nordligaste delarna och här hittar vi välkända märken som den ledande Muscatel, den välsmakande Malvazija, Kaštelet samt populära Pošip.

Öl

Dock så är inte Kroatien en vinproducent, utan man har även en del öltillverkning som baseras på gamla vanor. Idag så hittar man den populäraste öltillverkaren bland Ožujsko och Karlovačko. Sist men inte minst så har man även starksprit i form a rakija, en typ av brännvin som tillverkas bland annat av plommon och päron.

Vanliga frågor om att segla i Kroatien

Kan jag lära mig mer om segling?

Självklart kan du det! Våra duktiga skeppare och värdinnor delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.

Vad ska jag ha med mig för att kunna segla i Kroatien?

Förutom att packa det du brukar, tänk också på att ta med myggmedel, solskyddsfaktor, solglasögon, badkläder, något att läsa, keps eller en hatt och åksjuketabletter om du lätt blir sjösjuk. Eftersom det endast ingår en handduk kan det vara bra att packa ner en extra om man t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Tycker du om att snorkla i det turkosa vattnet, tag gärna med snorkel och cyklop. Slutligen så behöver du packa i en mjuk väska som man kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.

Behöver jag ha med mig flytväst?

Ombord på båten finns idag räddningsvästar som får användas när man vill och skall användas när skeppare eller värdinna bedömer att det är nödvändigt. Vill man ha med en smidigare seglarväst får man gärna ta med det själv.

Frukost och lunch ingår, vart man middag?

Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik. När vi lägger till i en vik tar man jollen in till land. Under tiden så har man möjligheten att besöka flera lokala restauranger med rikt utbud av traditionella rätter. Personalen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord.

Vad behöver jag lämna för uppgifter?

Inför din seglingsresa så behöver vi personnummer, passnummer, för- och efternamn och eventuellt kännedom om specifika allergier.

Kan jag ladda min telefon/kamera ombord?

Strömmen ombord är begränsad medan vi inte ligger i hamn och inte kan koppla in oss på landström. Ute till havs går det idag att ladda med 12v laddare och när vi ligger i hamn kan man ladda i de vanliga 220v uttagen.

Behöver jag ha med mig sängkläder och handduk?

Sängkläder och en duschhandduk per person finns ombord på båten. Vi rekommenderar att man tar med sig en extra, så kan man ha en till salta bad och en till dusch.

Finns det internet ombord på båten?

Idag så finns det wifi med varierande kvalité på båten, beroende på vart man seglar. I de flesta hamnar finns det tillgång till bättre uppkoppling.

Behöver jag ha med regnställ?

Det regnar sällan längs Kroatiens kust och när det gör det är det endast korta skurar. Även när det regnar är det varmt i luften. Så , till en början så regnställ är lite att ta i, men kanske en vattentät jacka kan vara skönt om man skulle ha oturen att stöta på ett regnmoln.

Hur är vädret i Kroatien

Kroatien har blivit uppmätt till Europas solsäkraste land, genomsnittstemperaturen längst kusten i augusti månad är 22-27 grader. Detta kan man jämföra med södra Sverige som har mellan 12-16 grader samma månad. Snittemperaturen i vattnet är 25 grader.

Restaurangpriser?

Restaurangbesök i Kroatien är billigare än i Sverige. En 2-rätters med öl/vin till maten kostar ungefär 200 Kuna, som är ungefär 240 Kronor men det varierar såklart mellan restauranger.

Inför din seglingsresa

Ankomst

Vid er ankomst till Kroatien står chaufförer och väntar på flygplatsen för att ta er till Marina Kastela. Landar ni på morgonen blir det en stunds väntan till dess att båten är färdig, men den kan bordas så snart som er besättning är färdig med alla förberedelser. Landar man senare på kvällen är båten färdig när ni ankommer och det är bara att gå ombord på båten.

Pass

Du måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på minst 3 månader ifrån hemresedatumet.

Allergier

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss så vi kan anpassa oss efter dina behov.

Värdehandlingar

För säkerhetsskull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.)

Reseförsäkring

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing.

Valuta & kortbetalning

Kroatiens valuta är Kuna, HRK. På de flesta restauranger kan du betala med kort men annars rör du dig med fördel med kontanter. I Marina Kremik, vår bas, finns bankomat samt under de flesta av stoppen under resan.

Att segla i Kroatien & bo ombord på båt

Att bo ombord på en båt är inte så annorlunda från att bo hemma, största skillnaden är att man har begränsat med vatten och el ombord. När man ligger förtöjd vid en boj eller ankar får man tänka på att vara sparsam med vattnet och ta kortare duschar. Under tiden man seglar kan man ladda mobiltelefoner mm via 12v uttag och 220V-uttag kan man använda när man ligger i marina eftersom man då kan koppla in landström. Medan man ligger i hamn finns det även duschar och toaletter i land.

Resevillkor som gäller när du väljer att segla i Kroatien

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att segla i Kroatien

Patrik More Sailing

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se

x