Segla i Kroatien med skeppare & värdinna, allt ingår - More Sailing

Segla i Kroatien under 7 dagar…

Segla i Kroatien

14.900 SEK per person och då ingår allt
14.900 SEK per person med tågbiljett istället för flyg

Segla i Kroatien och upplev minnen för livet!

Drömmer du om att segla i Kroatien med sina tusentals öar i den vackra skärgården. Under en vecka ombord på våra båtar får du semesterminnen för livet. Det är lätt att trivas när du blir bortskämd av skeppare och värd under hela resan.

Att segla i Kroatien

Den vackra Adriatiska kusten är perfekt för segling med sina tusentals öar i den vackra skärgården. Havet är djupt, kristallklart och det är lätt att navigera eftersom det finns så få grund.

Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt klimat, det är till och med Europas soligaste land med flest soltimmar per år. Varje ö har sin egen historia att berätta, med sina traditioner, seder och lokala festligheter. Segla i Kroatien och fly från stressen till gömda vikar och de äventyr som erbjuds längs kusten.

Segla i Kroatien och upplev något utöver det vanliga…

Vill du uppleva en resa utöver det vanliga på en stor segelbåt men ändå slippa bry dig om att skota, styra eller slå en pålstek och äntligen njuta av den förförande andan som havet erbjuder? Då är våra seglingsresor i Kroatiens vackra skärgård något för dig.

Under en vecka ombord på en av våra segelbåtar med besättning får du uppleva segling i Kroatien när den är som bäst, helt utan bekymmer. Med skeppare och värd slipper du tänka på varken segling, matlagning eller planering, det är bara att åka med, men självklart kan du delta under tiden i seglingen hur mycket du vill.

När du väljer att segla i Kroatien under 7 dagar så ingår följande:

Resa

Lördag-lördag med resdagar

Flyg

Flyg tur och retur från Malmö, Göteborg eller Stockholm

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till och från Athens flygplats

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

Vad säger våra kunder om att segla i Kroatien

Emelie Linheden

Emelie Linheden

Hela Singelbåten 19-26/8 hälsar att vår vecka i Kroatien var helt fantastisk! Vi kunde inte fått en bättre semester. Grymt imponerade av More Sailings personal med crew Oscar, Bella och Evelina. Stort tack för allt! /Emelie, Lisa, Kicki, Elin,... See More

2 years ago

4 1

Inga-Lill Norin

Inga-Lill Norin

Hade en fantastisk resa i Kroatien! Underbart sätt att få se så många nya platser i Kroatien på. Tack till More Sailing som ordnade till det för vår grupp som var på 12 personer. Speciellt varmt tack till vårt... See More

3 weeks ago

0 0

Therese Dahl

Therese Dahl

Vi seglade med More Sailing i Grekland och allt har verkligen överträffat förväntningarna! Nu har vi sett ett helt annat Grekland med små pittoreska byar, ätit den godaste grekiska maten du kan tänka dig, lärt sig att vinscha och... See More

2 years ago

7 2

Madelene Hellberg

Madelene Hellberg

More Sailing gav mig en oförglömlig vecka! En veckas segling i Kroatien medförde verkligen mersmak. En magisk vecka full av upplevelser i fantastisk miljö. Alla passagerare blev engagerade i seglingen och alla var med och seglade trots att ingen... See More

3 weeks ago

2 0

Marie Attermo

Marie Attermo

Fem stjärnor till Isak och Ebba på Solid white! Tack för en fantastisk segling, supergod mat, allt var toppen! Kram Marie, Leffe och resten av gänget See More

one year ago

4 0

Liselott Bjärving

Liselott Bjärving

Fantastisk upplevelse med suverän besättning👍 Tack till Håkan och Rebecka! See More

4 weeks ago

0 0

Jeanette Barkman

Jeanette Barkman

Om man skulle kunna ge 6 stjärnor så hade vi gjort det. Denna resa var allt vi hade förväntat oss och lite till. Kombinationen av att ha en kunnig och erfaren Kapten (Fredrik) och en värdinna som även var... See More

2 years ago

2 0

Hannele Persson

Hannele Persson

2 seglingsveckor i Karibien Februari 2018, på Solid White Dessa seglingsveckor överträffade våra förväntningar på alla sätt. Det har varit helt fantastisk segling, otroligt god mat och dryck och många härliga upplevelser. Vi har badat i vattenfall, varit på... See More

one year ago

6 2

Elisabet Sandgathe

Elisabet Sandgathe

Härlig tur i "Storbåten". Fantastisk crew tack till Alexander och Hedvig. Den dan när vi seglade på riktigt i lite hårdare vind var en höjdpunkt liksom badstoppen mitt ute på havet! Maten var kanon, en helt underbar vecka helt... See More

2 weeks ago

0 0

Peter Blomquist

Peter Blomquist

Just hemkomna från en fantastisk resa med Lagoon 421 i den Kroatiska skärgården. Ett stort TACK till den proffsiga besättningen Bella (skeppare) och Hampus (värd). Vi deltog i seglingen med Bellas utmärkta instruktioner och mådde prima varje dag med... See More

2 years ago

0 1

Inga förkunskaper krävs för att segla i Kroatien

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa.

Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Känslan av att segla i Kroatien under en dag...

Under en seglingsvecka med More Sailing får du uppleva många sidor av Kroatien, underbara vattenfall, byar som är tusen år gamla, lugna vikar, pulserande sommarparadis och allt detta med en rejäl dos av sol, bad och segling.

En vanlig dag i Kroatien börjar ofta med att du har chansen till ett härligt morgondopp medan kocken under tiden förbereder frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla mot nästa mål.

På vägen dit hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen. När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Seglen tas ner och båten styrs in i en turkos vik för ett ankringsstopp.

 

Då alla är mätta och belåtna…

Efter maten och några bad är det dags att segla vidare mot hamnen där ni spenderar kvällen och natten. Efter en avslappnad dag med härlig segling är ni framme i en liten pittoresk by där du kan njuta av ett trevligt restaurangbesök.

Slutligen så har du möjligheten till en promenad runt i de mysiga gränderna vilket är ett perfekt sätt att avsluta dagen på innan det är dags att du låter dig vaggas till söms med vågornas kluckande mot båten. Sammanfattningsvis så kan känslan, harmonin och fröjden med att segla i Kroatien, mätas med något annat!

Att segla i Kroatien under en hel vecka

Här kan du läsa om hur det går till att segla i Kroatien mer konkret där vi diskuterar detaljer såsom seglingsrutt,  väder, vind för att nämna några.

Marina Kastela

Dag 1 - Marina Kastela

Ankomsttiderna till Kroatien varierar mellan olika avreseorter och flygbolag. Vissa landar på förmiddagen och andra på eftermiddagen eller kvällen. Landar man på morgonen kan det bli en stunds väntan innan att båten är iordning så att man kan gå ombord, då rekommenderar vi att ni besöker vår grannby Primosten under dagen. Landar man på kvällen körs man direkt till orten dit båten har flyttats och inte till Marina Kremik.

Fish N’ Pork

Dag 2 - Fish N’ Pork

På söndag morgon vaknar du upp i den mysiga byn Skradin som ligger längst med floden Krka. Efter frukost får ni möjligheten att ta en flodbåt längre upp längst floden och besöka Krkaflodens vattenfall. När ni är tillbaka efter utflykten äter ni lunch och sedan kastar ni loss och tar er ut från floden och ut på havet. På söndag eftermiddag seglar ni ut till en härlig ankringsvik som vi på More Sailing kallar ”Fish n´ Pork”. I denna vik är det perfekt att koppla av, det finns endast en restaurang i viken och man tar jollen dit på kvällen.

Komiza

Dag 3 - Komiza

När ni vaknar på måndag morgon kan ni börja dagen med ett morgondopp i det klara vattnet i ankringsviken. Efter frukost startar ni den långa seglingen till ön Vis och fiskebyn Komiza. Lunch äter ni ombord på vägen och ni är framme i Komiza på eftermiddagen. I Komiza ligger man förtöjd vid boj och man tar jollen in för att äta på någon av de trevliga restaurangerna och promenera i de mysiga gränderna.

Vis

Dag 4 - Vis

På tisdag morgon seglar ni till den lilla ön Bisevo som ligger utanför Vis, Bisevo är känd för den blåa grottan som man kan ro in i med jollen. Efter grottutforskning är målet andra sidan av Vis där byn har samma namn som ön. I Vis lägger man till precis vid kajen och man har inte långt till caféer, restauranger och barer från båten.

Hvar

Dag 5 - Hvar

Under onsdagen blir det en kortare seglats, detta är för att ni kommer besöka en av de mest populära platserna i Kroatien och måste se till att ni är där i tid och får hamnplats. Hvar är känt som Balkans Saint Tropez och i Hvar hamn ligger lyxyachter uppradade längst kajen. Ni lägger till i Marina Palmizana som ligger på en ö utanför ön Hvar och man tar taxibåt in till Hvar stad.

Brac

Dag 6 - Brac

På torsdag seglar ni vidare till den största ön i regionen Dalmatien, Brac. På Brac lägger ni till i byn Milna som är en lugn och mysig by med en trevlig hamnpromenad. Från Milna kan ni göra ett besök på en vingård som ligger uppe i bergen på Brac. Vingården tillhör våra vänner Magdalena och Sacha som gärna tar emot gäster och berättar om deras viner.

Solta

Dag 7 - Solta

På fredag blir det en lång segling tillbaka till Marina Kremik där ni spenderar natten, på vägen hinner ni stanna för både lunch- och badstopp. På kvällen kan ni besöka grannbyn Primosten, Primosten består av en halvö med en ringmur runt och är en väldigt trevlig by med många bra restauranger.

Hemresa

Dag 8 - Hemresa

Avresetiderna varierar även dem mellan olika ankomstorter och flygbolag, går planet på morgonen hoppar ni in i transfern direkt efter frukost och är det på kvällen hinner ni spendera dagen i Primosten innan transfern avgår från Marina Kremik.

Segla i Kroatien med stil

Oberoende om du drömmer om att segla i Kroatien eller något annat land för den delen så är det viktigt att betona att under våra seglingsresor så seglar vi alltid med stora och rymliga segelbåtar.

När du bokar en seglingsresa med oss, så kommer du att upplevaen segelbåt med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt under tiden seggklingsresan pågår. Båtarna vi väljer passar perfekt även för dig som äntligen vill lära dig segla, speciellt om du eventuellt väljer att segla i Kroatien och dess vackra öar.

 

En vecka senare…

Så småningom, efter en vecka ombord, har du både fått stå vid rodret och skota segel – om du vill, annars sköter besättningen ombord det. Runt bordet i sittbrunnen äts både frukost och lunch. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås, spela kort eller eventuellt läsa en bok.

Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt som exempelvis en katamaran ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Segla i Kroatien med bra samvete

More Sailing klimatkompenserar idag alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med More Sailing bidrar omedelbart med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan under tiden som din seglingsresa pågår.

More Sailing kompenserar även alla interna resor för vår personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala. Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmingen är ett hot mot allt levande på vår planet. Sammanfattnigsvis så är viktigt att understryka faktumen att segla i Kroatien är miljövänligt men flygresan till själva segelbåten har vi inte lyckats miljövänlig hittils.

 

Välj bort flygresan om du väljer att segla i Kroatien

Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir till när du bokar en seglingsresa. Vi på More Sailing investerar idag i olika former av klimatprojekt för att imorgon kunna omedelbart kompensera med 110% för de olika CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till .

Med More Sailing ingår klimatkompensation av CO2 i alla seglingsresor, det går inte att välja bort. Önskar du välja bort flyget idag så hjälper vi dig att boka tåg istället. Har du tips på hur vi kan arbeta mer hållbart för miljön under tiden du utforskar våra seglingsresor så är du välkommen att höra av dig till oss. Läs mer här.

Du besöker många platser under tiden vi seglar

När du väljer att segla i Kroatien så kommer du idag att få uppleva en ny destination och nya upplevelser, varje dag. Under tiden får du äntligen uppleva något som tillfredsställer även de mest kräsna smaker. Segelbåten tar dig till platser du inte annars skulle se.

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan aktiv semester och bara ligga och njuta i solen meda andra tar hand om det praktiska.

Du blir under tiden ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Det är inte många hotell idag som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Tidigare erfarenhet av segling och båtliv spelar ingen som helst roll, personalen ombord sköter seglingen även om du mer än gärna får vara med och lära dig mera.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni andra härliga resenärer ombord. Vi har många solskenshistorier där personer träffat vänner för livet.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du eventuellt och så småningom uppleva en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något du kanske inte är van vid, och medan resan pågår så kommer detta resultera i minnen som du senare aldrig kommer att glömma. Slutligen så vill vi påpeka att seglingsresor är för alla.

Du får allt paketerat & klart

När du väljer att segla i Kroatien med More Sailing så har vi redan paketereat och slutfört allting. Din flygbiljet bokas omgående, maten beställs och båten görs seglingsklar. När du klickar på bokningsknappen så behöver du inte ägna en sekund åt att planera, reflektera över huruvida du behöver de dyra tillvalen eller fundera över de överraskningar som kan tänkas uppkomma, som i många fall är ett måste när det kommer till seglingsresor.

Lediga platser

 
Välj datumVälj destinationVälj restypResenärer

Personer


DatumDestinationTyp av resaPrisAntal platser

Praktisk information om att segla i Kroatien

Här hittar du värdefull information inför din resa, välj någon av flikarna ovan.

Fakta om Kroatien

SEGLA I KROATIEN OCH UPPLEV DE TUSEN ÖARS LAND

Kroatien kallas ofta ”de tusen öars land”, och det stämmer bra, det finns längs kusten totalt 1185 öar, varav 67 av dessa är bebodda. Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt kilmat, speciellt för segling. Vindarna brukar ta tag alldeles lagom i seglet, mellan 6 till 8 m/s är de vanligaste vindarna. Sällan är det helt stiltje, och sällan blåser det upp till storm.

SPRÅK

Kroatien är idag en republik som gränsar till Serbien, Montenegro och Bosnien-Hercegovina i öster och till Slovenien och Ungern i norr. Huvudstaden är Zagreb med ca 780 00 invånare, i hela landet finns det ca 4 494 750 invånare. Kroatien blev medlem i EU 1 juli, 2013. Det officiella språket i Kroatien är just kroatiska som är ett slaviskt språk och använder sig av det latinska alfabetet. Även serbiska, italienska, ungerska, slovenska och tjeckiska talas i landet men dock inte utav mer än fem procent av befolkningen. I Istrien är italienska även ett officiellt språk.

YTA

Kroatiens totala yta är 56 542 km2 och inom denna area finns hittils sju världsarv och åtta nationalparker. Bland de kroatiska världsarven finns Diocletianus palats, ett romerskt palats som innesluter de gamla delarna av staden Split. Stari Grad som är en ort på ön Hvar i Dalmatien och staden Dubrovnik är ytterligare två utav Kroatiens världsarv. Kroatien firar sin nationaldag den 25 Juni.

KUSTSTRÄCKA

Kroatien har idag en 4 800 km lång kuststräcka och över 1000 öar att segla mellan. Landets kuststräcka delas dock i två olika delar av Bosniens korta kuststräcka i närheten av Dubrovnik. Den kroatiska kusten är uppdelad i tre regioner, Dalmatien i söder och halvön Istrien i norr, däremellan ligger regionen Kvarner. Till Kvarner som även är en ögrupp hör öar som Cres, Krk, Pag, Rab och Losinj.

SEGLA I KROATIEN OCH UPPLEV DEN MAGISKA ISTRIEN

Just Istrien är välkänt idag för sina gamla och vackra hamnstäder. Vackrast sägs staden Rovinj vara, både Rovinj och staden Pula var byggdes till en början ursprungligen av romarna. I Pula finns den mest välbevarade amfiteatern i världen, väl värd ett besök under tiden du är där. I Istrien finns även idag världens minsta stad, Hum, med bara 23 invånare.

VÅR UTGÅNGSPUNKT

I Dalmatien ligger vår utgångspunkt, nämligen Marina Kastela. Är man i Kroatien och seglar en vecka kommer det till största del vara i denna region. Dalmatien är den mest besökta regionen i hela Kroatien. Den sträcker sig från staden Zadar i norr till staden Dubrovnik i söder. Dalmatien har både varit romerskt och tillhört staden Venedig. Detta har under tiden lämnat sina spår både i många vackra städer på fastlandet och i de små byarna ute på öarna.

ÖARNA

Den dalmatiska kusten är fylld av öar som är populära turistmål speciellt för seglare. Från norr till söder har vi Dugi Otok som är den största ön i nationalparken Kornati, Solta, Brac, Hvar, Vis, Korcula, Lastovo och Miljet. Trevliga och välbesökta städer och byar längst kusten, som du definitivt får inte missa under tiden du besöker Kroatien är Zadar, Sibenik, Primosten, Trogir, Split och Dubrovnik. I Kroatien finns det idag åtta stycken nationalparker var av fyra ligger precis vid kusten. Från söder till norr är det, Mljet, Krka, Kornati och Brijuni. Just Brijuni är idag väldigt populärt bland landets elit.

VIN OCH MAT

Kroatien har på senare tid blivit ganska populärt pga. av dess gynnsamma klimat, goda viner och under mat. Dock så är det så att mat traditionen skiljer sig en del beroende på var i Kroatien su befinner dig. När det gäller Istrien, den dalmatinska delen samt Primorje regionen så är maträtterna inspirerade av den Italienska köket, men tillagade på en speciellt kroatisk vis.

Längs med kusten i Istrien, Dalmatien och Primorje är maten inspirerad av Italien men tillagat på ”kroatiskt vis”. Fisk, skaldjur, pasta och pizza står ofta på menyn. Vanliga rätter är pljeskavica, buzara och ćevapčići. Pljeskavica är stora hamburgare som kan beställas med eller utan ostfyllning. Buzara är en rätt där huvudingredinesen tillagas i en sås med vin, tomat och kryddor och passar för flera olika sorters skaldjur.

ĆEVAPČIĆI

Hittils är dock ćevapčići mest känt bland alla traditionella rätter, en typ av köttfärsrullar som serveras med potatis, pommes frites eller i lepinjabröd som påminner lite om pitabröd. Tillsammans med lepinjabröd och ćevapčići brukar man servera grönsaker och ajvar relish som är en tomat- och paprikaröra. Stekt eller grillat nötkött, lamm och gris är också idag vanligt över hela landet.

DELIKATESSER

I Kroatien kan du under tiden du avnjuter din favorit dryck, vanligtvis även beställa pannkakor på restauranger men även på gator och torg. Kroatisk glass är en utmärkt konkurrent till den italienska glassen både vad det gäller smak och kvalitet. Glassbarerna i Kroatien har ofta ett brett utbud av olika sorters glass.

GOTT OM VINSORTER

Den kroatiska kulturen främjar vindrickande som en hälsosam och naturlig del av matkulturen vilket även innebär att man producerar stora mängder av olika vinsmaker. Dessa varierar i kvalitet beroende på tillverkare och pris förstås. Dock så är det så att de mer kända vinerna, framförallt de röda kommer från tillverkare som Dingač, Plavac samt även Postup. Dessa viner tillverkas i den sydligaste delen av landet, nämligen Dalmatien. När det kommer till vita viner så produceras dessa i de nordligaste delarna och här hittar vi välkända märken som den ledande Muscatel, den välsmakande Malvazija, Kaštelet samt populära Pošip.

ÖL

Dock så är inte Kroatien en vinproducent, utan man har även en del öltillverkning som baseras på gamla anor. Idag så hittar man den populäraste öltillverkaren bland Ožujsko och Karlovačko. Sist men inte minst så har man även starksprit i form a rakija, en typ av brännvin som tillverkas bland annat av plommon och päron.

Vanliga frågor om att segla i Kroatien

KAN JAG LÄRA MIG MER OM SEGLING?

Självklart kan du det! Våra duktiga skeppare och värdinnor delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.

VAD SKA JAG HA MED MIG FÖR ATT KUNNA SEGLA I KROATIEN?

Förutom att packa det du brukar, tänk också på att ta med myggmedel, solskyddsfaktor, solglasögon, badkläder, något att läsa, keps eller en hatt och åksjuketabletter om du lätt blir sjösjuk. Eftersom det endast ingår en handduk kan det vara bra att packa ner en extra om man t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Tycker du om att snorkla i det turkosa vattnet, tag gärna med snorkel och cyklop. Slutligen så behöver du packa i en mjuk väska som man kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.

BEHÖVER JAG HA MED MIG FLYTVÄST?

Ombord på båten finns idag räddningsvästar som får användas när man vill och skall användas när skeppare eller värdinna bedömer att det är nödvändigt. Vill man ha med en smidigare seglarväst får man gärna ta med det själv.

FRUKOST OCH LUCNH INGÅR, VART ÄTER MAN MIDDAG?

Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik. När vi lägger till i en vik tar man jollen in till land. Under tiden så har man möjligheten att besöka flera lokala restauranger med rikt utbud av traditionella rätter. Personalen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord.

VAD BEHÖVER JAG LÄMNA FÖR UPPGIFTER?

Inför din seglingsresa så behöver vi personnummer, passnummer, för- och efternamn och eventuellt kännedom om specifika allergier.

KAN JAG LADDA MIN TELFON/KAMERA OMBORD?

Strömmen ombord är begränsad medan vi inte ligger i hamn och inte kan koppla in oss på landström. Ute till havs går det idag att ladda med 12v laddare och när vi ligger i hamn kan man ladda i de vanliga 220v uttagen.

BEHÖVER JAG HA MED MIG SÄNGKLÄDER OCH HANDDUK?

Sängkläder och en duschhandduk per person finns ombord på båten. Vi rekommenderar att man tar med sig en extra, så kan man ha en till salta bad och en till dusch.

FINNS DET INTERNET OMBORD PÅ BÅTEN?

Idag så finns det wifi med varierande kvalité på båten, beroende på vart man seglar. I de flesta hamnar finns det tillgång till bättre uppkoppling.

BEHÖVER JAG HA MED REGNSTÄLL?

Det regnar sällan längs Kroatiens kust och när det gör det är det endast korta skurar. Även när det regnar är det varmt i luften. Så , till en början så regnställ är lite att ta i, men kanske en vattentät jacka kan vara skönt om man skulle ha oturen att stöta på ett regnmoln.

HUR ÄR VÄDRET I KROATIEN?

Kroatien har blivit uppmätt till Europas solsäkraste land, genomsnittstemperaturen längst kusten i augusti månad är 22-27 grader. Detta kan man jämföra med södra Sverige som har mellan 12-16 grader samma månad. Snittemperaturen i vattnet är 25 grader.

RESTAURANGPRISER?

Restaurangbesök i Kroatien är billigare än i Sverige. En 2-rätters med öl/vin till maten kostar ungefär 200 Kuna, som är ungefär 240 Kronor men det varierar såklart mellan restauranger.

Inför din seglingsresa

ANKOMST

Vid er ankomst till Kroatien står chaufförer och väntar på flygplatsen för att ta er till Marina Kastela. Landar ni på morgonen blir det en stunds väntan till dess att båten är färdig, men den kan bordas så snart som er besättning är färdig med alla förberedelser. Landar man senare på kvällen är båten färdig när ni ankommer och det är bara att gå ombord på båten.

PASS

Du måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på minst 3 månader ifrån hemresedatumet.

ALLERGIER

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss så vi kan anpassa oss efter dina behov.

VÄRDEHANDLINGAR

För säkerhetsskull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.)

RESEFÖRSÄKRING

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing.

VALUTA & KORTBETALNING

Kroatiens valuta är Kuna, HRK. På de flesta restauranger kan du betala med kort men annars rör du dig med fördel med kontanter. I Marina Kremik, vår bas, finns bankomat samt under de flesta av stoppen under resan.

ATT SEGLA I KROATIEN & BO OMBORD PÅ BÅT

Att bo ombord på en båt är inte så annorlunda från att bo hemma, största skillnaden är att man har begränsat med vatten och el ombord. När man ligger förtöjd vid en boj eller ankar får man tänka på att vara sparsam med vattnet och ta kortare duschar. Under tiden man seglar kan man ladda mobiltelefoner mm via 12v uttag och 220V-uttag kan man använda när man ligger i marina eftersom man då kan koppla in landström. Medan man ligger i hamn finns det även duschar och toaletter i land.

Resevillkor som gäller när du väljer att segla i Kroatien

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att segla i Kroatien

Patrik More Sailing

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
patrik@moresailing.se

x