Vi har under senaste veckan haft tekniska problem med våra kontaktformulär. Har du inte fått svar, vänligen kontakta oss igen.

Medelhavet – Långsegling med minnen för livet (13/10-6/11)

05 September 2021

Unik chans att segla genom Medelhavet

Mitten på oktober i Sverige innebär ofta grått och kallt väder. Men i det europeiska södern på det vackra Medelhavet är det under hösten fortfarande soligt och varmt. Temperaturen varierar mellan 20 och 30 grader, det vill säga att medelhavsklimatet råder. Detta är en viktig förutsättning för bra seglingsväder, med behaglig vind och hav, för att kunna avnjuta yachtens komfort till fullo. Därmed erbjuder vi vår årliga unika chansen att segla genom Medelhavet. Det handlar om långsegling under 3 veckor där du som gäst är även en del av besättningen, eftesom detta är ett krav som du kommer att läsa mer om längre ner.

MS.jpeg

Ombord finner du både en skeppare och en värd som sköter alla förberedelserna inför seglingen. Deras uppgift är att bland annat förbereda båten med all nödvändig utrustning. De inhandlar även maten som ger energi för segling, samt är ansvariga för att planera etapperna för seglingsturen. Din del i besättningens arbetsuppgifter innebär att vara delaktig i både segling och matlagning ombord. Så det är fördelaktigt att kunna laga mat och krav på dokumenterad nautisk kompetens och praktisk vana att navigera och vara ombord på båt. För att vi ska kunna segla genom Medelhavet, så delas seglingsetapperna in i vakter där alla ombord turas om med uppgifterna.

Om Medelhavet

Medelhavet är ett hav som är anslutet till Atlanten, omgivet av Medelhavsområdet och nästan helt omslutet av land. I norr av västra och södra Europa och Anatolien, i söder av Nordafrika och i öster av Levanten. Havet har spelat en central roll i den västerländska civilisationens historia. Även om Medelhavet ibland anses vara en del av Atlanten, kallas det vanligtvis som en separat vattenmassa. 

Medelhavet täcker ett område på cirka 2500000 km2, som representerar 0,7% av den globala havsytan. Men dess anslutning till Atlanten via Gibraltarsundet är bara 14 km brett. Medelhavet har ett medeldjup på 1500 m och den djupaste inspelade punkten är 5267 m i Calypso -djupet i Joniska havet.

Havet var en viktig väg för köpmän och resenärer i antiken, vilket underlättade handel och kulturellt utbyte mellan folk i regionen. Medelhavsområdets historia är avgörande för att förstå ursprung och utveckling av många moderna samhällen. Romarriket behöll nautisk hegemoni över havet i århundraden.

Medelhavet-2.jpeg


Länderna kring Medelhavet medurs är Spanien, Frankrike, Monaco, Italien, Slovenien, Kroatien, Bosnien och Hercegovina, Montenegro, Albanien, Grekland, Turkiet på norra sidan. Syrien, Libanon, Israel är i öst. Egypten, Libyen, Tunisien, Algeriet och Marocko ligger på den södra sidan. Malta och Cypern är ö-länder i havet.

Medelhavet är nog en av de mest centrala platserna på jorden, med historia som daterar till antiken. Räkna in även ett stort bidrag till den moderna civilisationen och en viktig strategisk roll för världstrafiken. Detta gör att segla genom Medelhavet är helt enkelt ett måste på ens seglings bucket-list.

Segla genom Medelhavet med More Sailing

Seglingsresan genom Medelhavet utgår ifrån Kroatien och varar under tre veckor. Slutmålet att segla ända bort till Gran Canaria. Starten är i mitten av oktober, närmare bestämt 13:e oktober kastar vi loss. På vår väg mot Gran Canaria stannar vi till på några underbara platser i länder som Italien, Spanien och Gibraltar. Men det är viktigt att veta att rutten kan ändras från dag till dag beroende på väder och vindar. 

Om vädret tillåter stannar vi vid Italiens sydspets och på Italienska öar som Sicilien och Sardinien. Där får vi uppleva det kristallklara vattnet och traditionell italiensk mat. I Spanien stannar vi vanligtvis vid Formentera och längs Spaniens södra kust. Därmed blir sista stoppet innan Gran Canaria det magiska Gibraltar. Ibland stannar vi iland en natt och ibland två nätter, för att avnjuta det lokala samhället.

Medelhavet-mat.jpeg

Det magiska med seglingen är att du får uppleva både soluppgångar och solnedgångar från båten, eftersom seglingsetapperna varierar mellan ett till fyra dygn. Alla ombord på båten deltar i seglingen, går vakter, hjälps åt att laga mat och skapa en trevlig stämning ombord. Vi seglar hela rutten som ett team. Detta ger en unik chans att sammansvetsas med okända människor, enade för ett gemensamt ändamål – att segla genom Medelhavet! Vidare tycker vi att det är underbart att vi på More Sailing kan erbjuda sådana upplevelser till våra gäster. Det är en ära för oss.

More Sailing flottan som seglar genom Medelhavet

Vi har cirka 50 båtar i vår flotta på våra seglingsturer, men 5 stycken är utvalda för att segla genom Medelhavet. Altså handlar det om 2 stycken från Fountaine Pajot, där vi seglar med Saba 50 och Saona 47. Vi har även 2 stycken från Lagoon-familjen som är modellerna Lagoon 52 och Lagoon 50. Sist men inte minst det senaste tillskottet Excess 15. Här kan du läsa en kortare beskrivning om varje båt. Men det går också bra att klicka sig vidare till respektive båtsida. Skulle du dock ha några funderingar kring våra båtar är du välkommen att kontakta oss, så besvarar vi dem med glädje!

Saba 50 

Fountaine Pajot Saba 50 är en båt som erbjuder perfekta balansen mellan komfort och god segling prestanda. Boendet är optimerat med rymliga och ljung fyllda hytter. Salongen är bred och praktisk, med en konvertibel soffgrupp och ett bekvämt kök. Hela båten erbjuder gott om förvaring hela tiden, vilket är välbehövligt för långsegling genom Medelhavet. Cirkulationen görs lätt mellan båtens olika delar, så att besättningen snabbt och enkelt kan ta sig från och till cockpit, flybridge, roder stationen eller fördäcket. Och båten rymmer 12 gäster.

Saona 47

Fountaine Pajot Saona 47 är en båt som erbjuder perfekta balansen mellan komfort och goda seglingsegenskaper. Tillverkad år 2021, tillhör den senaste generationen av topp moderna segelbåtar. Varje hytt har mycket stora fönster som erbjuder utmärkt belysning och magnifik utsikt över omgivningen, med toppmodern inredning. Båten kan ta emot uppemot 12 gäster.

Lagoon 52

Denna nya medlem i Lagoon -familjen har stil och en stark personlighet. En elegant silhuett, flytande kurvor som, tack vare en märkbar acceleration av linjerna i bågarna och i den nya biltak designen, betonar den nya modellens kraftfulla och dynamiska karaktär. VPLP-design naturligtvis, en garanti för prestanda under segel för segling genom Medelhavet! Lagoon 52 har 12 sovplatser.

Lagoon 50 

Långsegling med Lagoon 50 erbjuder ett attraktivt alternativ för navigatörer på jakt efter en stor sjövärdig och modern seglingsbåt. Med sin nya visuella identitet, riggning och skrovdesign ger hon ökad prestanda, bestående av en unik märkesignatur. 50-talets elegans förför tack vare fasad form av hennes skrov, generösa volymer och panoramautsikt, mer än någonsin förbättrad. Båten är lämpad för sällskap på upp till 12 personer.

Excess 15

Excess 15 har utformats för alla som drömmer om en kryssningskatamaran som erbjuder korrekta segel sensationer. Ombord på denna katamaran kommer du att uppleva så många känslor: estetiska och sportiga. Hennes mycket lysande, moderna interiör är öppen för omvärlden. Båtens nya generationens rigg lovar en vacker segling och en känsla av nöje till sjöss. Därmed tillhör båten till den senaste generationen av topp moderna segelbåtar. Sällskap på 12 personer kan segla tillsammans.

Boka din resa och segla genom Medelhavet med More Sailing

Har du någorlunda bra kulinariska kunskaper och dokumenterad nautisk kompetens så är du mer än välkommen att skicka en förfrågan till oss om att segla genom Medelhavet. Det enda du behöver att göra är att följa denna länken och skicka din förfrågan.

Med glädje ser vi fram emot att få välkomna dig ombord på en av båtarna i vår flotta, som du givetvis själv väljer! Tillsammans kan vi segla genom Medelhavet för att uppleva oförglömliga upplevelser och skapa minnen för livet!

Medelhavet-3.jpeg