Segla genom Medelhavet med skeppare, äventyr på riktigt - More Sailing

Segla genom Medelhavet

Följ med More Sailing på en spännande och minnesvärd resa och upplev känslan av att segla genom Medelhavet. Under cirka tre veckor seglar vi från Kroatien till Gran Canaria och upplever många vackra platser längst Medelhavets kust.

Långsegling i Medelhavet

Segla genom Medelhavet med More Sailing idag! I skrivandes stund så utgår vi från Kroatien, nånstans i mitten av oktober. När du väljer att segla genom Medelhavet med oss så kommer vi att ha Gran Canaria som mål. Vi kommer dock även att så småningom stanna till både i den bedårande Italien, exotiska Spanien och till slut vid smaragden Gibraltar.

Segla genom Medelhavet

Under tiden som seglingen pågor så får du idag så småningom uppleva både soluppgångar och solnedgångar. När det kommer till att segla genom Medelhavet så finns det även en (eventuellt) realistisk chans att få syn på exotiska djurarter, dock inget som kan garanteras. Under tiden som vi seglar så ska du inte bli förvånad om en delfin eller en pelikan helt plötsligt dyker upp från ingenstans och gör oss sällskap. Störst chans att få syn på dessa är under klart och soligt väder. Dock är det viktigt även att nämna det faktum att seglingsetapperna idag varierar mellan ett till fyra dygn.

Delta i seglingens olika moment

Till en början så får alla ombord (så småningom) möjligeten att äntligen delta i själva seglingen och uppleva att styra rodret och verkligen segla genom Medelhavet. Man får dela ansvaret för vaktskiftet, hjälpas åt att laga mat åt andra och helt enklet bidra till att skapa en trevlig stämning ombord. Hittils så har detta varit mycket uppskattat bland våra deltagare och kommer säkerligen även uppskattas även av dig.

Segla genom Medelhavet och prova på långsegling

Att segla genom Medelhavet med More Sailing är idag äntligen enklare än någonsin. Det är ett självklart val när du önskar prova på hur en långsegling går till. Medan vi seglar så har du även med dig ombord både en kvalificerad skeppare och en värd som sköter förberedelserna inför turen genom själva Medelhavet. Dessa förbereder båten, inhandlar mat och planerar seglingsetapperna. Så snart som vi lämnar hamnen så måste du som gäst ombord dock vara delaktig i både segling och matlagning ombord. Under tiden som din kryssning i Medelhavet pågår så kommer vi även fördela ansvaret för vaktskiften. Äntligen så får alla ombord turas om med uppgifterna och uppleva alla sidor av seglingen. För att få segla genom Medelhavet krävs det att du har dokumenterad nautisk kompetens och praktisk vana att navigera och vara ombord på båt då momenten innefattar krav på dessa.

Upplev många vackra platser under vår rutt

Att segla genom Medelhavet är något som varje individ bör uppleva under sin livstid. Under tiden som vi seglar från Kroatien till Gran Canaria så kommer du att få uppleva många vackra platser. Dock så vill vi även understryka att det är viktigt att ha åtanke att vi kanske måste ändra ruttens färdväg från dag till dag. Detta beroende på de olika väderförhållandena så som vindar, regn och åska. Vi kan således ej garantera vilka specifika platser som vi kommer att segla genom Medelhavet på eller vid vilka exakta tidpunkter. Dock så stannar vi i de felsta fall idag vid Italiens sydspets. Vi stannar också vid de större Italienska öar så som Sicilien och Sardinien. I Spanien stannar vi vid Fermentera och längst Spaniens södra kust. Sista stoppet som vi gör innan ankomsten till Gran Canaria blir således Gibraltar. Att segla genom Medelhavet innebär idag att etapperna kan skilja sig nämnvärt beroende på ett antal paramterar. Vanligtvis så pågår etapperna vanligtvis mellan ett samt upp till fyra dygn. 

DETTA INGÅR
– Båt utrustad för att segla genom Medelhavet
– Del i dubbelhytt på båten
– Ansvarig skeppare och värd
– Mat ombord på båten
– Hamnavgifter och dieselkostnader

DETTA TILLKOMMER
– Kostnader för personlig säkerhetsutrustning för att få segla genom Medelhavet
– Mat som äts i land på destinationerna
– Flyg till Kroatien och flyg från Gran Canaria
– Transferkostnader till och från flygplatser

Kroatien - Primosten

Kroatien - Primosten

Innan ni Kastar loss från Kroatien får du inte missa ett besök i grannbyn till Marina Kremik som heter Primosten. En väldigt mysig by!

Italien - Santa Maria di Leuca

Italien - Santa Maria di Leuca

Avståndet från Marina Kremik till första stoppet i Italien är cirka 260 Nm och uppskattningsvis tar det 1,5-2 dygn att ta sig ner till “klacken” av Italien och vackra staden Santa Maria di Leuca.

Italien - Messina, Sicilien

Italien - Messina, Sicilien

Från Santa Maria di Leuca till Sicilien är det cirka 190 Nm och efter ett dygn till havs når ni staden Messina, i Messina stannar ni till eftermiddagen dagen därpå.

Italien - Palermo, Sicilien

Italien - Palermo, Sicilien

Från Messina till huvudstaden på Sicilien som heter Palermo är det cirka 120 Nm, med en snitthastighet på 8 knop tar seglatsen 15 timmar.

Italien - Sardinien

Italien - Sardinien

Sardinien är den näst största ön i medelhavet och huvudstaden på ön heter Cagliari. Från Palermo till Cagliari tar det ungefär ett dygn att segla de cirka 215 sjömilen.

Spanien - La Savina, Formentera

Spanien - La Savina, Formentera

Formentera heter ön som ligger söder om Ibiza och tillhör ögruppen Balearerna. Avståndet mellan Cagliari och La Savina är cirka 375 Nm och ni kommer dit efter två dygn till havs.

Gibraltar

Gibraltar

Från Formentera seglar ni sedan vidare till Gibraltar, eventuellt kanske ni gör ett stopp längst Spanien södra kust innan. Från Formentera tar det ungefär två dygn att ta sig till Gibraltar, avståndet är cirka 375 Nm.

Las Palmas, Gran Canaria

Las Palmas, Gran Canaria

Gibraltar till Las Palmas är resans sista och längsta etapp, det är cirka 700 Nm och seglingen tar ungefär 3,5-4 dygn. Sedan har ni seglat genom hela Medelhavet och nått den tredje störst ön av Kanarieöarna, Gran Canaria.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att segla genom Medelhavet

Patrik More Sailing

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se

x