Chat with us, powered by LiveChat

Segla genom Medelhavet

Följ med More Sailing på en spännande segling genom Medelhavet. Under cirka tre veckor seglar vi från Kroatien till Gran Canaria och upplever många vackra platser längst Medelhavets kust.

Långsegling i Medelhavet

Vi kastar loss och seglar från Kroatien i mitten av oktober. På vår väg till Gran Canaria stannar vi till både i Italien, Spanien och Gibraltar. Under seglingen får du uppleva både soluppgångar och solnedgångar från båten, då seglingsetapperna varierar mellan ett till fyra dygn. Alla ombord på båten deltar i seglingen, går vakter, hjälps åt att laga mat och skapa en trevlig stämning ombord.

Att segla genom Medelhavet med More Sailing är ett bra sätt för dig som vill testa på en långsegling. Med dig ombord har du både en skeppare och en värd som sköter förberedelserna inför turen genom Medelhavet. De förbereder båten, inhandlar mat och planerar seglingsetapperna. Du som gäst ombord måste dock vara delaktig i både segling och matlagning ombord, seglingsetapperna delas in i vakter där alla ombord turas om med uppgifterna. För att få segla med oss genom Medelhavet krävs det att du har dokumenterad nautisk kompetens och praktisk vana att navigera och vara ombord på båt.

Under vägen från Kroatien till Gran Canaria kommer du få uppleva många vackra platser i Medelhavet men det är viktigt att veta att rutten kan ändras från dag till dag beroende på väder och vindar. Vi kan inte garantera vilka platser vi kommer att stanna på eller vid vilka tidpunkter. Vanligtvis stannar vi vid Italiens sydspets och på Italienska öar som Sicilien och Sardinien. I Spanien stannar vi vid Fermentera och längst Spaniens södra kust, sista stoppet innan Gran Canaria blir Gibraltar. Etapperna ute på havet varierar mellan ett till fyra dygn, ibland stannar vi iland en natt och ibland två nätter. Hela seglingen beräknas ta tre veckor.

DETTA INGÅR
– Båt utrustad för Medelhavssegling
– Del i dubbelhytt på båten
– Ansvarig skeppare och värd
– Mat ombord på båten
– Hamnavgifter och dieselkostnader

DETTA TILLKOMMER
– Kostnader för personlig säkerhetsutrustning
– Mat som äts i land på destinationerna
– Flyg till Kroatien och flyg från Gran Canaria
– Transferkostnader till och från flygplatser

Kroatien - Primosten

Kroatien - Primosten

Innan ni Kastar loss från Kroatien får du inte missa ett besök i grannbyn till Marina Kremik som heter Primosten. En väldigt mysig by!

Italien - Santa Maria di Leuca

Italien - Santa Maria di Leuca

Avståndet från Marina Kremik till första stoppet i Italien är cirka 260 Nm och uppskattningsvis tar det 1,5-2 dygn att ta sig ner till “klacken” av Italien och vackra staden Santa Maria di Leuca.

Italien - Messina, Sicilien

Italien - Messina, Sicilien

Från Santa Maria di Leuca till Sicilien är det cirka 190 Nm och efter ett dygn till havs når ni staden Messina, i Messina stannar ni till eftermiddagen dagen därpå.

Italien - Palermo, Sicilien

Italien - Palermo, Sicilien

Från Messina till huvudstaden på Sicilien som heter Palermo är det cirka 120 Nm, med en snitthastighet på 8 knop tar seglatsen 15 timmar.

Italien - Sardinien

Italien - Sardinien

Sardinien är den näst största ön i medelhavet och huvudstaden på ön heter Cagliari. Från Palermo till Cagliari tar det ungefär ett dygn att segla de cirka 215 sjömilen.

Spanien - La Savina, Formentera

Spanien - La Savina, Formentera

Formentera heter ön som ligger söder om Ibiza och tillhör ögruppen Balearerna. Avståndet mellan Cagliari och La Savina är cirka 375 Nm och ni kommer dit efter två dygn till havs.

Gibraltar

Gibraltar

Från Formentera seglar ni sedan vidare till Gibraltar, eventuellt kanske ni gör ett stopp längst Spanien södra kust innan. Från Formentera tar det ungefär två dygn att ta sig till Gibraltar, avståndet är cirka 375 Nm.

Las Palmas, Gran Canaria

Las Palmas, Gran Canaria

Gibraltar till Las Palmas är resans sista och längsta etapp, det är cirka 700 Nm och seglingen tar ungefär 3,5-4 dygn. Sedan har ni seglat genom hela Medelhavet och nått den tredje störst ön av Kanarieöarna, Gran Canaria.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
patrik@moresailing.se

x