ARC 2023: Vår fina blåa genacker

30 November 2023

Vi är mycket glada för vår blåa fina genacker. När den är uppe ökar farten drastiskt. Självklart är vi därför mycket rädda om den så varje dygn tar vi ner den några gånger för att säkerställa att allt är helt. Om vi får säga det själva börjar vi bli riktigt samspelta och snabba. Idag tog vi ner den för att laga flera små hål med spinnackertejp så nu hoppas vi att den tar oss tryggt fram genom natten.

Men självklart räckte inte den aktiviteten ombord idag. När det jobbades med genackern hörde vi en smäll. Det var svirveln högst upp i masten som gick sönder. Denna gången var det Felix som gjorde ett fantastiskt jobb med att åka upp i masten och laga den. Väl nere möttes han såklart av applåder och hejarop. Det var rejält vågigt när han hissades upp och ner. Dagens hjälte !

Nu kan man tro att lugnet lägger sig för dagen, men nej då. Vi såg att fästena på bogsprötet var lösa. Gängorna var utslitna så vi kunde inte ersätta med nya skruvar. Men återigen gjorde Sebastian, Ronja och Felix ett superjobb och nu sitter bogsprötet tryggt fast på båten igen.


Vår fripassagerare Sune, huvudet från tonfisken som vi fångade igår hänger just nu i aktern som en trofé och besättningen har olika åsikter om hur länge han ska få åka med. Vi får se vilken sida som vinner…. Fortsättning följer 😉


Hälsningar White Lotus