Nu ligger alla seglingsresor för 2024 uppe på hemsidan, boka här

Seglingsresa i Sverige

Alla
Sverige, Skärhamn
1 person
image

Sverige, Skärhamn

Seglingsresa i Sverige

Excess 11 (37 fot, katamaran, 8 gäster)

2024-07-01

2024-07-07

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

13 500 kr

per person

Att segla i Sverige

I vårt avlånga land finns det mycket kustområde att utforska och det gör du bäst från en segelbåt. Västkusten som vi seglar på är världsunik för sina många slätslipade öar, kobbar och skär. Med otaligt många öar att besöka finns det en god blandning mellan fantastisk natur, mysiga byar och städer samt sommarparadis med lite puls. Norra västkustens klara salta vatten ger känslan av att du befinner dig utomlands så nära hemma. Utforska den skatt till skärgård vi har här hemma i vårt eget land. En kortare resa ut till kusten och du känner genast hur den vackra omgivningen för sinnet bort från vardagen och in i avkoppling.

Våra seglingsresor i Sverige utgår från norra delen av västkusten i Bohuslän. Med runt 3000 öar och över 4000 holmar finns det otalig många platser att besöka i denna vackra skärgård. Vi startar resan i Skärhamn norr om Göteborg. Därifrån går resan norrut för att utforska guldklimparna som västkusten har att bjuda på. Härifrån kan man besöka platser som Pater Noster, Koster, Käringön och Väderöarna för att bara nämna några. Det är inte för inte som Bohuslän i flera internationella sammanhang hänvisats till ett av världens vackraste vildmarksområden. När du besöker kusten kommer du förstå varför.

image

Segla i Sverige med besättning

Under en seglingsresa med oss på More Sailing får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen som tar hand om allt. De lagar mat, guidar till gömda vikar med kristallklart vatten, rekommenderar restauranger och seglar båten. Ni äter frukost och lunch på båten, middag äter ni på egen hand när ni under kvällen upptäcker byn eller ön där båten har lagt till för natten. Under seglingsresan finns inga måsten, för din del är det bara att koppla av och njuta, självklart kan du delta i seglingen hur mycket eller lite du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt och uppfriskande morgondopp. Under tiden förbereder värden er frukostbuffé. När alla är mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare till dagens destination. Medan vi seglar till nästa stopp hinner du sola, bada, läsa en bok eller bara njuta av omgivningarna. När det närmar sig lunch doftar det gott från köket, lunchen avnjuts oftast i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till en oupptäckt hamn, idyllisk vik eller en pittoresk stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni chans att testa det lokala köket och avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns. 

image

Seglingsresa i Sverige, detta ingår:

image
Resa med segelbåt
Måndag till söndag med start och stopp i Skärhamn
image
Skeppare & värd
Svensk, välutbildad besättning
image
Del i dubbelhytt
Kojplats i dubbelhytt
image
Mat
Frukost, lunch & dryck ombord på båten
image
Sängkläder
Sängkläder & handduk
image
Alla omkostnader
Hamnavgifter, gasol & andra övriga utgifter
image
Paketresa
Fullt skydd av paketreselagen
image
Miljökompensation
Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Inga förkunskaper krävs för att segla i Sverige

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behöver du inte några förkunskaper, just därför är det seglingsresor för alla. Är du nyfiken på segling och intresserad av havet räcker det gott och väl för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag. Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt vårt värdpar skämma bort er under semestern.

 

En segling i Sverige

Under en seglingsvecka med More Sailing får du uppleva många sidor av Sveriges västkust, vacker natur, små idylliska städer, lugna vikar och pulserande sommarparadis. Allt detta tillsammans med en rejäl dos av härlig segling. Vi seglar på västkusten med utgångspunkt från Skärhamn som ligger på ön Tjörn, norr om Göteborg. Därifrån seglar norrut för att avnjuta den unika ö-skatt Sverige har att erbjuda. Det är viktigt att komma ihåg att rutten som vi seglar kan variera och den anpassas efter väder och vind. Här kan du läsa om några av de öar vi besöker och de olika platserna man kan besöka på varje ö.

Båtar vi seglar med i Sverige

Under sommaren 2023 kommer vi att segla med en Excess 11 med plats för 8 gäster och 2 personal. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper. 

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vad tycker våra kunder? 

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Kontakta oss