Segla i
Sverige

Pris per person från: 11.000 SEK för 6 dagar

Från- priser avser 6 dagars seglingsresa juni till augusti.

Segla i Sverige med besättning under sex dagar. Det är såklart lätt att trivas när du blir bortskämd av skeppare och värd under hela resan. Lägg därtill att västkusten har en väldigt fin skärgård med över tusen öar. Under en seglingsresa på västkusten med More Sailing får du semesterminnen för livet.

Föregående
Nästa

Att segla i Sverige

I vårt avlånga land finns det mycket kustområde att utforska och det gör du bäst från en segelbåt. Västkusten som vi seglar på är världsunik för sina många slätslipade öar, kobbar och skär. Med otaligt många öar att besöka finns det en god blandning mellan fantastisk natur, mysiga byar och städer samt sommarparadis med lite puls. Norra västkustens klara salta vatten ger känslan av att du befinner dig utomlands så nära hemma. Utforska den skatt till skärgård vi har här hemma i vårt eget land. En kortare resa ut till kusten och du känner genast hur den vackra omgivningen för sinnet bort från vardagen och in i avkoppling.

Våra seglingsresor i Sverige utgår från norra delen av västkusten i Bohuslän. Med runt 3000 öar och över 4000 holmar finns det otalig många platser att besöka i denna vackra skärgård. Vi startar resan i Skärhamn norr om Göteborg. Därifrån går resan norrut för att utforska guldklimparna som västkusten har att bjuda på. Vi besöker platser som Pater noster, Koster, Käringön och Väderöarna för att bar nämna några. Det är inte för inte som Bohuslän i flera internationella sammanhang hänvisats till som ett av världens vackraste vildmarksområden. När du besöker kusten kommer du förstå varför.

Läs omdömen från 2022 och 2021 här →

Seglingsresa i Sverige, detta ingår:

Resa

Tisdag-söndag

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Mat

Frukost, lunch & dryck
ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol & andra
övriga utgifter

Segla i Sverige med besättning

Segla i Sverige med skeppare och värd ombord. Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda vikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt morgondopp. Under tiden förbereder er värd frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Medan vi seglar till nästa mål hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen. När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Lunchen avnjuts ofta i en avskild vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till den hamn, vik eller kanske stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni en chans att testa på det lokala köket. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

Kundomdömen om att segla med oss

Inga förkunskaper krävs för att segla i Sverige

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er

En segling i Sverige

Under en seglingsvecka med More Sailing får du uppleva många sidor av Sveriges västkust, vacker natur, små idylliska städer, lugna vikar och pulserande sommarparadis. Allt detta tillsammans med en rejäl dos av härlig seglingssemester med allt som det innebär. Vi seglar på västkusten med utgångspunkt norr om Göteborg, därifrån seglar norrut för att avnjuta den unika ö-skatt Sverige har att erbjuda. Det är viktigt att komma ihåg att rutten som vi seglar kan variera och den anpassas efter väder och vind. Här kan du läsa om några av de öar vi besöker och de olika platserna man kan besöka på varje ö.

Marstrand
Marstrand

Även kallad “seglingsmeckat” är Marstrand hem för all typ av segling under sommaren. Förutom att erbjuda hamnplats till många seglingturister under sommarens varma veckor är Marstrand också en arena för många seglingevenemang och således en plats med mycket aktivitet och puls. Marstrand fästning, beläget mitt på ön högt upp ger ön en känd siluett som syns på långt håll. Fästningen har tidigare agerat för att skydda Sveriges kustband och är rik på historia om forna slag. Idag är fästningen ett museum och även bonde samt festlokal. 

Väderöarna
Väderöarna

Ögruppen väderöarna som består av några hundra öar är en av sveriges västligaste och är belägen utanför Fjällbacka. Naturreservatet erbjuder vacker natur med möjlighet till promenader på klipporna, bad och snorkling. Det finns möjlighet att förtöja i naturhamn eller i hamnen vid Värdshuset. På Värdshuset serveras färska delikatesser direkt från havet.

Skärhamnm
Skärhamn

Våra seglingar längst västkusten utgår från Skärhamn som ligger på ön Tjörn norr om Göteborg. Under sommaren blommar Skärhamn upp, precis som många av västkustens pärlor och det är såklart i hamnen som står i centrum. Från Skärhamn bär seglatsen av norrut längst den Bohuslänska kusten. 

Kärringön
Käringön

Käringön är definitionen av västkustidyll. Den bilfria ön som är belägen en bit ut i skärgården är verkligen ett “sailors paradise”. Den skyddade hamnen erbjuder en trevlig atmosfär med en rad butiker, caféer och restauranger längs bryggan. Att promenera på de smala vägarna mellan de vackra gamla husen och sen komma ut på en klipphäll där utsikten över havet öppnar upp sig är en unik upplevelse. På ön finns det gott om badplatser, promenadstråk och även aktiviteter som tennisbana.

Båtar vi seglar med i Sverige

Under sommaren 2022 kommer vi att segla med en Bavaria Cruiser 51 med plats för 8 gäster och 2 personal. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper. 

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Segla i Sverige på Bavaria Cruiser 51

8 gäster och 2 besättning – pris från 11.000 SEK per person för 6 dagar

För sommaren 2022 har vi satsat på en fin Bavaria Cruiser 51 från 2019, en stor båt i svenska mått mätt. Ombord på båten finns det fem kabiner och tre toaletter samt en rymlig salong. På båten bor ni åtta gäster och två personal, vi undviker alltså att ha någon sovande i salongen vilket är bekvämt. Det finns även många stora ytor för umgänge uppe i båten i sittbrunn men även på fördäck.

Seglingsresa - varför ska du välja det?

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett.
Skärgård på västkusten, seglingsresa Sverige

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om att segla i Sverige

Patrik

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se