7 dagars

Segla i Italien

16.900 SEK per person och då ingår allt

Vår segling utgår från sandsträndernas ö Sardinien i Italien för en kryss över till Franska Korsika med förhoppningsvis en fin slör på vägen tillbaka. Här får du uppleva god mat, sevärdheter och tusenårig kultur, bland mycket annat. Mellan Sardinien och Korsika ligger La Maddalena skärgården som består av drygt 60 öar med orörda stränder och pittoreska samhällen. I La Maddalena skärgårdens turkosa hav befinner du dig i en annan värld.

Att segla i Italien

More Sailing’s nya destination är Italien och området mellan Sardinien och Korsika. Vi seglar längst Smeraldakusten på Sardiniens nord östra sida. Smeraldakusten är en lugn plats med turkosa laguner, öde öar och de mest himmelska stränder. Det känns inte som Medelhavet. Det känns som blandning av Karibien och Kroatien. I La Maddalena skärgårdens turkosa hav befinner du dig i en annan värld. Här finns några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt och under en veckas segling med More Sailing kommer du få uppleva det bästa Sardinien och Korsika har att erbjuda.

I en 7 dagars seglingsresa ingår:

Resa

Lördag-lördag med resdagar

Flyg

Flyg tur och retur från Malmö, Göteborg eller Stockholm

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till och från Olbias flygplats

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

Kundomdömen

Hannele Persson

Hannele Persson

2 seglingsveckor i Karibien Februari 2018, på Solid White Dessa seglingsveckor överträffade våra förväntningar på alla sätt. Det har varit helt fantastisk segling, otroligt god mat och dryck och många härliga upplevelser. Vi har badat i vattenfall, varit på... See More

one year ago

6 2

Karin O Hjulström

Karin O Hjulström

V 37, 1 vecka i Kroatien. Helt galet underbart, vi blev så väl omhändertagna. Så god mat, och bästa besättningen. Tack till Simon, Filiph och Elin. See More

9 months ago

3 0

Nina Källmark

Nina Källmark

24/9 - 1/10 på Samoa, Salona 44, med Manfred och Pauline. Vi flög till Split tidigt lördagmorgon och visste inte riktigt vad som väntade oss och vilka som skulle bli vårt ressällskap. Men allt har överstigit våra förväntningar med... See More

3 years ago

0 0

Emelie Linheden

Emelie Linheden

Hela Singelbåten 19-26/8 hälsar att vår vecka i Kroatien var helt fantastisk! Vi kunde inte fått en bättre semester. Grymt imponerade av More Sailings personal med crew Oscar, Bella och Evelina. Stort tack för allt! /Emelie, Lisa, Kicki, Elin,... See More

2 years ago

4 1

Peter Blomquist

Peter Blomquist

Just hemkomna från en fantastisk resa med Lagoon 421 i den Kroatiska skärgården. Ett stort TACK till den proffsiga besättningen Bella (skeppare) och Hampus (värd). Vi deltog i seglingen med Bellas utmärkta instruktioner och mådde prima varje dag med... See More

2 years ago

0 1

Therese Dahl

Therese Dahl

Vi seglade med More Sailing i Grekland och allt har verkligen överträffat förväntningarna! Nu har vi sett ett helt annat Grekland med små pittoreska byar, ätit den godaste grekiska maten du kan tänka dig, lärt sig att vinscha och... See More

2 years ago

7 2

Jeanette Barkman

Jeanette Barkman

Om man skulle kunna ge 6 stjärnor så hade vi gjort det. Denna resa var allt vi hade förväntat oss och lite till. Kombinationen av att ha en kunnig och erfaren Kapten (Fredrik) och en värdinna som även var... See More

2 years ago

2 0

Liselott Bjärving

Liselott Bjärving

Fantastisk upplevelse med suverän besättning👍 Tack till Håkan och Rebecka! See More

2 days ago

0 0

Elin Ljungquist-Tideström

Elin Ljungquist-Tideström

Bästa resan någonsin med More Sailing i Kroatien! See More

3 days ago

0 1

Susanne Kallhed

Susanne Kallhed

Vilken härlig och rolig segling vi hade i Kroatien 1-8. juni. Tack till vår besättning, härliga Rebecka för världens godaste mat och Håkan för ditt goa humör och många skratt. Kram See More

4 days ago

0 0

Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Segling i Italien

Med undantag för de två huvudöarna Maddalena och Caprera, dit det går färja via hamnen i Palau, kan alla andra öar endast nås av privata båtar. Vi seglare är verkligen bortskämda att botanisera bland nya orörda resmål varje dag bland de sju stora och 55 mindre öarna som utgör La Maddalena skärgården. På obebodda ön Spargi finns orörda stränder som Cala Soraya, bakom doftande buskar av pistasch. Tvärs över sundet Bocche di Bonifacio mellan Sardinien och Korsika finns tre orörda öarna Budelli, Razzoli och Santa Maria. Santa Maria har en restaurang och några enkla hus, vilket är typiskt för detta området. På andra sidan sundet ligger en gammal medeltida stad, Bonifacio som är den äldsta staden på Korsika och har många höga hus längs kullerstensgator i en spektakulär miljö längs klipporna på den vita kalkstenshalvön. Med klippor och det välkända citadellet i bakgrunden finns det även gott om barer och restauranger i hamnen. Håll utkik efter huset där Napoleon tillbringade ett par månader, det ligger på Rue des Empereurs. Under seglingen tillbaka finns Cala Coticcio, en liten strand belägen på östkusten på ön Caprera, täckt av fin sand och havet är i tusen turkosa nyanser som skyddas av vackra polerade stenar. Den extraordi- nära skönheten i Cala Coticcio och dess exotiska utseende har gjort att platsen fått smeknamnet Tahiti. Detta är bara ett axplock av platser att uppleva under en segling i Italien med More Sailing – välkommen att boka idag.

En vecka på havet

Här kan du läsa ett exempel på hur en seglingsrutt i Italien kan se ut. Det är viktigt att veta att veckans rutt kan ändras och att den brukar variera efter bland annat väder och vind.

Ankomst

Dag 1 - Ankomst

I Italien utgår vi ifrån Marina di Portisco, som ligger på Sardiniens nord västra sida. Man flyger till Olbia flygplats, transfern till Marinan tar ca 30 minuter.

Caprera

Dag 2 - Caprera

Från Marina di Portisco seglar vi norrut längst Smeraldakusten. Ett av de första stoppen är på ön Caprera som är ett naturreservat.

Bonifacio

Dag 3 - Bonifacio

Efter att ha stannat på Caprera seglar vi vidare norrut till Bonifacio som ligger på södra Korsika. Bonifacio har en spektakulär, naturlig hamn med hus högt upp på de vita kalkstensklipporna som omger hamnen.

Budelli

Dag 4 - Budelli

Ön Budelli är känd för sina sandständer som skiftar åt rosa. Från Budelli seglar vi vidare till nästa ö, Spargi och här är vattnet turkost och kristallklart precis som på många platser vi besöker under veckan.

Marina di Portisco

Dag 5 - Marina di Portisco

Nästa stopp blir La Maddalena som är den största ön i området. Porto Cervo som ligger på Sardinien är det sista stoppet för veckan innan det är dags att återvända till Marina di Portisco.

Båtar vi seglar med

Under våra seglingsresor seglar vi stora och rymliga segelbåtar. När du bokar en seglingsresa med oss bor du ombord på en segelbåt med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt. Båtarna vi väljer passar perfekt även för dig som vill lära dig segla, efter en vecka ombord har du både fått stå vid rodret och skota segel – om du vill, annars sköter besättningen ombord det. Runt bordet i sittbrunnen äts både frukost och lunch. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås, spela kort eller läsa en bok. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt som exempelvis en katamaran ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vi klimatkompenserar

More Sailing klimatkompenserar alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med More Sailing bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. More Sailing kompenserar även alla interna resor för vår personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala. Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmingen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%. Med More Sailing ingår klimatkompensation av CO2 i alla seglingsresor, det går inte att välja bort. Vill du välja bort flyget så hjälper vi dig boka tåg istället. Har du tips på hur vi kan arbeta mer hållbart för miljön är du välkommen att höra av dig till oss. Läs mer här.

Du besöker många platser

Varje dag seglar båten till en ny destination och nya upplevelser, ni får uppleva något för alla smaker. Segelbåten tar dig till platser du inte annars skulle se.

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan aktiv semester och bara ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Tidigare erfarenhet av segling och båtliv spelar ingen som helst roll, personalen ombord sköter seglingen även om du mer än gärna får vara med och lära dig mera.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till
tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni andra härliga resenärer ombord. Vi har många solskenshistorier där personer träffat vänner för livet.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du aldrig kommer glömma. Seglingsresor är för alla.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart, allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper all planering som kan krävas inför en resa samt dyra tillval
eller överraskningar.

Lediga platser

 
Välj datumVälj destinationVälj restypResenärer

Personer


ResenärerDestinationTyp av resaPrisAntal platser
29 Jun 2019 - 06 Jul 2019ItalySeglingsresa i Italien - Dufour 5616 900 SEK 1
06 Jul 2019 - 13 Jul 2019ItalySeglingsresa i Italien - Dufour 5616 900 SEK 6
13 Jul 2019 - 20 Jul 2019ItalySeglingsresa i Italien - Dufour 5616 900 SEK 2
Praktisk information
Om Italien
Vanliga frågor
Inför din resa
Resevillkor

Här hittar du bra information inför din resa, välj någon av flikarna ovan.

KOMMER SNART

KOMMER SNART

KOMMER SNART

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
patrik@www.moresailing.se

x