Segla i
Italien

Pris per person från: 21.000 SEK
Välj tågbiljett & färja istället för flyg till samma pris.

Från- priser avser 1 vecka seglingsresa i juni & september.

Segla i Italien med More Sailing. Spendera en vecka ombord på segelbåt med besättning som skämmer bort dig. I Italien seglar vi från Sardiniens nordöstra kust men når även upp till Korsikas södra udde. Besättningen ombord visar dig den vackra La Maddalena skärgården som ligger mellan Sardinien och Korsika. I La Maddalena skärgårdens turkosa hav får du uppleva fin segling, vacker natur och njuta av fantastisk mat. Du kommer skapa semesterminnen för livet.

Föregående
Nästa

Att segla i Italien

I Italien seglar vi i området mellan Sardinien och Korsika. Eftersom Korsika tillhör Frankrike så seglar vi därav inte bara i Italien under seglingsresan utan även i franska vatten. På Korsikas södra udde ligger Bonifacio, en häpnadsväckande stad som ligger belägen uppe på höga kalkstensklippor, hamnen ligger i en skyddad fjord bakom klipporna. Under våra seglingsresor utgår vi från Sardiniens nordöstra sida och seglar längst Smeraldakusten. Här varvas kritvita stränder med små exklusiva hamnar.

Utanför Smeraldakusten ligger La Maddalena skärgården som består av sju större öar och flera mindre. Skärgården har fått sitt namn efter den största av öarna som heter just La Maddalena. La Maddalena skärgården är en lugn plats med turkosa laguner, klippor i granit och öde öar. Här finns även några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt. Under en veckas segling med More Sailing kommer du få uppleva det bästa Sardinien och Korsika har att erbjuda.

Läs omdömen från 2022 och 2021 här →

Seglingsresa i Italien, detta ingår:

Resa

Lördag-lördag med resdagar

Flyg

Flyg tur & retur från Köpenhamn eller Stockholm

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till & från båten

Mat

Frukost, lunch & dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol & andra övriga utgifter

Segla i Italien med besättning

Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt morgondopp. Under tiden förbereder er värd frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Medan vi seglar till nästa mål hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av omgivningen. När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till den hamn, vik eller kanske stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni en chans att testa på det lokala köket. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

Kundomdömen om att segla med oss

Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er.

En segling i Italien

Med undantag för de två huvudöarna Maddalena och Caprera, dit det går färja via hamnen i Palau, kan alla andra öar endast nås av privata båtar. Vi seglare är verkligen bortskämda att botanisera bland nya orörda resmål varje dag bland de sju stora och 55 mindre öarna som utgör La Maddalena skärgården.

På obebodda ön Spargi finns orörda stränder som Cala Soraya, bakom doftande buskar av pistasch. Tvärs över sundet Bocche di Bonifacio mellan Sardinien och Korsika finns tre orörda öarna Budelli, Razzoli och Santa Maria. Santa Maria har en restaurang och några enkla hus, vilket är typiskt för detta området.

På andra sidan sundet ligger en gammal medeltida stad, Bonifacio som är den äldsta staden på Korsika. Den pryds har många höga hus längs kullerstensgator i en spektakulär miljö längs klipporna på den vita kalkstenshalvön. Med klippor och det välkända citadellet i bakgrunden finns det även gott om barer och restauranger i hamnen. Håll utkik efter huset där Napoleon tillbringade ett par månader, det ligger på Rue des Empereurs.

Under seglingen tillbaka finns Cala Coticcio, en liten strand belägen på östkusten på ön Caprera, täckt av fin sand och havet är i tusen turkosa nyanser som skyddas av vackra polerade stenar. Den extraordinära skönheten i Cala Coticcio och dess exotiska utseende har gjort att platsen fått smeknamnet Tahiti. Detta är bara ett axplock av platser att uppleva under en segling i Italien med More Sailing – välkommen att boka idag.

Segla i Italien
Bonifacio

Högt upp på en vit kalkstensklippa på Korsikas sydkust ligger den medeltida staden Bonifacio. Bonifacio är åtskild från den italienska ön Sardinien av det  11 kilometer långa sundet Bonifacio, som är uppkallad efter staden. Bonifacio är en favoritdestination under vår seglingsrutt, dels för att det är så annorlunda i Frankrike mot Italien samt att det är en spektakulär hamn. Håll utkik efter huset där Napoleon tillbringade ett par månader när du vandrar på gatorna (Rue des Empereurs). 

Seglingsresa Italien
La Maddalena
La Maddalena på Sardinien är ett riktigt semesterparadis. Ögruppen, som ligger på den norra sidan av Sardinien är fylld av grönområden, små vikar och vackra sandstränder. I de turkosa haven i skärgården La Maddalena befinner du dig i en annan värld. Det känns inte som Medelhavet här. Det känns som en europeisk version av Karibien. Här finns sju stora öar och 55 små som har några av de vackraste stränderna i Italien.
Segla i Italien, Santa Teresa
Santa Teresa
Santa Teresa Gallura ligger på den norra delen av Sardinien med utsikt över Bonifacio-sundet, som skiljer ön från Korsika. På grund av det korta avståndet till den franska ön, har många av Korsikas invånare sedermera bosatt sig ner i området. Idag är Santa Teresa, som har lite över 400 invånare, en känd badort och sedan 1960-talet har staden varit ett populärt resmål. Staden har lyckats behålla dess ursprungliga charm och är ett mysigt stopp under vår segling.
Segla i Italien
Porto Cervo

Porto Cervo är “huvudstaden” längs Costa Smeralda på Sardinien. Fantastisk utsikt, vackra stränder, läcker mat, gott vin, bra nattliv och solsken året runt är förmånerna Porto Cervo erbjuder sina besökare. Det är utan tvekan en av de mest fantastiska destinationerna i Medelhavet och en av ädelstenarna för en lyxig Sardinien-semester.

Karta segling i Italien

Båtar vi seglar med i Italien

Under våra seglingsresor seglar vi med olika sorters båtar. Vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Segla i Italien på Lagoon 42

Önskar du mer komfort under din seglingsresa så rekommenderar vi att segla med en katamaran. Ombord på Lagoon 42 finns fyra stora och rymliga hytter med både dubbelsäng och egen toalett. Det finns även många stora ytor för umgänge uppe i båten och även framme på däck. Båten har dessutom AC och generator. Båten är perfekt för en minnesvärd resa till Italien.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmingen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Seglingsresa - varför ska du välja det?

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett.

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.

Film från en gäst

Spela videoklipp
Avbeställningsförsäkring

Det ingår ingen avbeställningsförsäkring i resan, du kan däremot köpa till det om du önskar. Det är viktigt att du köper avbeställningsförsäkringen i samband med att du bokar resan om du önskar detta då avbeställningsförsäkring inte går att köpa till i efterhand. Avbeställningsskydd kan tecknas senast 48 timmar efter det att du betalat din resa. Se gärna över om du har avbeställningsskydd i din hemförsäkring eller via din bank.

Stäm av att du lämnat alla uppgifter till oss

Inför din seglingsresa så behöver vi ha för- och efternamn, födelsedatum och passnummer på alla resenärer samt e-postadress och telefonnummer till de som ska ha tillgång till resans kundportal. Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan skriver in detta i kundportalen så vi kan anpassa maten efter dina behov. Om ni är flera personer som reser ihop är det mycket viktigt att du som är bokningsansvarig delar med dig av informationen du får från oss till dina medresenärer alternativt lägger in dina medresenärers e-postadresser i kundportalen så att även de får tillgång till informationen.

Pass och värdehandlingar

Du måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid som gäller för hela vistelsen i Italien. För säkerhets skull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.)

Reseförsäkring

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring via More Sailing, detta kan du göra fram till dagen innan utresan.

Packlista

Förutom att packa det du brukar när du reser iväg på solsemester så tänk också på att solljuset reflekteras av vattnet runt om båten. Därför är det bra att ta med ett par bra solglasögon, solskyddsfaktor med hög faktor, samt en keps eller hatt. Sedan är det även bra att ta med myggmedel, många par badkläder, något att läsa samt åksjuketabletter om du lätt blir sjösjuk. Eftersom det endast ingår en duschhandduk kan det vara bra att packa ner en extra om du t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Sängkläder finns ombord på båten. Om du tycker om att snorkla i det turkosa vattnet, tag gärna med snorkel och cyklop.

Slutligen så behöver du packa i en mjuk väska som du lättare kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.

Vädret runt Sardinien

Under sommarmånaderna regnar det sällan längs Sardinien kust och ofta är det endast korta skurar när det väl sker. På sommaren brukar det fortfarande vara varmt i luften även om det regnar. För att vara på säkra sidan kan det vara bra att ha med en vattentät jacka ifall man skulle ha oturen att stöta på regnmoln, speciellt om du reser du med oss under våren eller hösten då vädret varierar mer.

Valuta i Italien

I Italien betalar men med Euro, ute på öarna som vi besöker under seglingsresan är det vissa av restaurangerna som endast tar kontant betalning, därför kan det vara bra att ta ut kontanter vid ankomst till flygplatsen eller marinan.

Ankomst

Vid er ankomst till Sardinien möts ni upp av en taxichaufför som sedan tar er till marinan. Väl i marinan möts ni upp av personal från More Sailing och ni får träffa er skeppare som ni ska segla med under veckan. Landar ni på morgonen blir det en stunds väntan till dess att båten är färdig, men den kan bordas när er besättning är färdig med alla förberedelser. Detta brukar ske från klockan 17 och framåt, under dagen kan ni ha kontakt med er skeppare för att bättre kunna stämma av vilken tid ni kan komma ombord på båten. En rekommendation är att packa en strandväska i förväg för att ha under dagen. Landar ni senare på kvällen är båten färdig när ni ankommer och besättningen visar er då ombord. På kvällen dukas More Sailings berömda plockmats buffé upp. Båten kastar loss antingen på lördag kväll eller tidigt på söndag morgon.

Om du har bokat resan utan flyg och transfer ansvarar du själv för att ta dig till och från marinan. Innan avresan får du adressen till marinan och kontaktuppgifter till representanter på plats.

Att segla i Italien & bo ombord på båt

Att bo ombord på en båt är inte så annorlunda från att bo hemma, största skillnaden är att man har begränsat med utrymme,  vatten och el ombord. När man ligger förtöjd vid en boj eller för ankar behöver man tänka på att vara sparsam med vattnet och ta kortare duschar. Under tiden man seglar kan man ladda mobiltelefoner mm via 12v uttag och 220V-uttag kan man använda när man ligger i marina eftersom man då kan koppla in landström. På de större båtarna vi seglar finns det ofta generator, när den är igång kan man använda 220v uttagen även utan landström. I hamnarna finns även duschar och toaletter i land. Besättningen ombord sover antingen i skepparhytt/skepparhytter eller i båtens salong.

Om du har bokat resan utan flyg och transfer ansvarar du själv för att ta dig till och från marinan. Innan avresan får du adressen till marinan och kontaktuppgifter till representanter på plats.

Flytväst

Ombord på båten finns räddningsvästar som får användas när man vill och ska användas när skepparen eller värden bedömer att det är nödvändigt. Vill du hellre ha på dig en smidigare seglarväst får du gärna ta med det.

Frukost och lunch ingår, middag äter man på restaurang

Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik där det finns minst en men oftast flera restauranger att välja mellan. När vi lägger till i en vik tar man jollen in till land och restaurangen. Besättningen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord.

Lär dig mer om segling under resan

Glöm inte att passa på att fråga besättningen ombord om du vill lära dig mer om segling under resan. Våra duktiga skeppare och värdar delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.

Under resan

Är det något under resan som inte motsvarar dina förväntningar vill vi genast veta om det. Vår ambition är att lösa problem redan på plats, därför är det viktigt att du meddelar detta till vår personal på plats. Vänta inte tills du kommer hem.

Segla i Italien och upplev paradiset på riktigt

Italien har ett flertal spännande och natursköna områden som skapta för segling. I nordöstra delen av landet, mer specifikt den nordöstra Sardinien, så hittar man den bedårande La Maddalena skärgården som erbjuder en vacker natur av sällan skådat slag. Man har även möjlighet till översegling till Frankrike och den södra delen av ön Korsika. Norr om Sicilien så hittar man en grupp av öar med vulkaner som kategoriserar av myndigheter som delvis aktiva, vilka vanligtvis tenderar att lysa under nätterna, vilket är oerhört magiskt och mäktigt, om man aldrig upplevt något liknande förut.

Det Italienska språket

Italiens grafiska position är i Västeuropa, där landet just ut i den vackra Medelhavet. Man har en stor befolkning på mer än 60 miljoner vilka pratar ett ganska utbrett utbud av ett flertal minoritetsspråk vidare till olika former av regionala dialekter. Officiellt språk i just Italien benämns för precis som landet, dvs italienska. Språket används idag av mer än 85 miljoner människor världe över. Själva Italienskan kategoriseras ofta som ett romanspråk och ligger närmast latinskan jämfört med alla andra romersk klinkande språk.

Stövelns (Italiens) yta

Den världsberömda “stöveln” har en landyta på hela 301 338 km² och gräns i norr till Schweiz samt Österrike längs de bedårande Alperna. I nordost så gränsar man till den forna Jugoslaviska republiken Slovenien samt i öst där man har den mytomspunna Adriatiska havet med en maritim gräns mot en annan gammal Jugoslavisk republik, nämligen Kroatien. Italien har även Albanien som maritim gräns. I Nordväst hittar man fransmännen och i väster den vackra Medelhavet.

Slutligen, i söder har man maritim gräns mot Malta samt länderna Nordafrika, i form av Tunisien och Libyen. Landet utgörs av hela Apenninska halvön, den världsberömda Sicilien samt Europas Karibien, nämligen Sardinien. Det finns också ganska många mindre öar som tillhör Italien så som den berömda Capri. Man har även två självständiga stater i form av Vatikanen och San Marino, som fungerar som enklaver inom landet. Medan Campione d’Italia är en liten Italiensk dominerad exklav i landet Schweiz.

När du väljer att segla i Italien så har vi Sardinien som vår utgångspunkt

Vi utgår ifrån Sardinien under våra seglingsresor i Italien. Just Sardinien brukar benämnas för Europas Karibien pga av dess bedårande stränder och kristallklart vatten. Själva ön ligger beläget väster om den Italienska halvön. Den har en yta på 24 090 km² vilket gör den till den näst största ön i Medelhavet efter Sicilien. Ön har cirka 1,65 miljoner invånare och är omgivet av olika mindre öar. Värt att nämna är det faktum att Sardinien utgör en autonom region och har Cagliari som dess huvudstad.

Sardiniens olika öar

Sardinien är fullt av vackra små öar som utgör en populär turistmål just för seglar fantaster. Costa Smeralda, eller Smaragdkusten som den ofta kallas för i folkmun, är egentligen skärgården utanför den populära orten, Portisco. Vidare så har vi Maddalenas skärgård som erbjuder många olika former av olika naturupplevelser samt bedårande stränder, inklusive den världsberömda Spiaggia Rose i Budelli, även känd som den rosa stranden. Du kan även nå ut till den franska delen och ön Korsika som ligger på den andra sidan av själva Bonifaciosundet. Viktigt att understryka ä det faktum att flera av dessa öar är obebodda sam skyddade av lagen eftersom de utgör en del av naturreservatet.

Vin och mat

Italien har alltid varit känt som pizzans och pastans hemland, men man är även känt för dess olika välsmakande viner. De som jobbar på restaurang brukar vara ganska duktiga på att rekommendera olika vinsorter till just maträtten som du väljer att avnjuta. Våga bara fråga om hjälp och de kommer vara mer än villiga att hjälpa dig välja något välsmakande och ljuvligt.

Delikatesser

I Italien så kan du avnjuta en cannoli efter maten vilket är en populär sicilianskt bakverk som smakar gudomligt. Själva namnet härstammar från latinskan, närmare ordet canna, som betyder liten rör.

Gott om olika vinsorter

Den Italienska kulturen främjar just vindrickande som en hälsosam samt även naturlig del av deras matkultur. Detta innebär att man är välkända för att producera ett antal olika vinsmaker. Dessa viner varierar i kvalitet beroende på hur de tillverkas, råvaran som används samt hur lång tid de lagras innan man kan avnjuta de.

Italien och öl

Italienarna kanske inte är kända för just öl när det kommer till alkoholdrycker men faktum är att man producerar en del öl som kan avnjutas. De lokala restaurangerna brukar vara ganska duktiga på att rekommendera olika öl sorter beroende på vilken typ av maträtt som ska avnjutas.

Segla i Italien idag!

Personer


Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Patrik

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se