Segla i Italien med skeppare & värdinna, allt ingår - More Sailing

Segla i Italien under 7 dagar

Segla i Italien

16.900 SEK per person och då ingår allt
16.900 SEK per person med tåg/färja istället för flyg

Vår segling utgår från sandsträndernas ö Sardinien i Italien för en kryss över till Franska Korsika med förhoppningsvis en fin slör på vägen tillbaka. Här får du uppleva god mat, sevärdheter och tusenårig kultur, bland mycket annat. Mellan Sardinien och Korsika ligger La Maddalena skärgården som består av drygt 60 öar med orörda stränder och pittoreska samhällen. I La Maddalena skärgårdens turkosa hav befinner du dig i en annan värld.

Var en av de första att segla i Italien med More Sailing

More Sailing’s nya destination är Italien och området mellan Sardinien och Korsika. Vi seglar längst Smeraldakusten på Sardiniens nord östra sida. Smeraldakusten är en lugn plats med turkosa laguner, öde öar och de mest himmelska stränder. Det känns inte som Medelhavet. Det känns som blandning av Karibien och Kroatien. I La Maddalena skärgårdens turkosa hav befinner du dig i en annan värld. Här finns några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt och under en veckas segling med More Sailing kommer du få uppleva det bästa Sardinien och Korsika har att erbjuda.

I en 7 dagars seglingsresa ingår:

Resa

Lördag-lördag med resdagar

Flyg

Flyg tur och retur från Stockholm eller Köpenhamn

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till och från båten

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

Kundomdömen

Hannele Persson

Hannele Persson

2 seglingsveckor i Karibien Februari 2018, på Solid White Dessa seglingsveckor överträffade våra förväntningar på alla sätt. Det har varit helt fantastisk segling, otroligt god mat och dryck och många härliga upplevelser. Vi har badat i vattenfall, varit på... See More

one year ago

6 2

Therese Dahl

Therese Dahl

Vi seglade med More Sailing i Grekland och allt har verkligen överträffat förväntningarna! Nu har vi sett ett helt annat Grekland med små pittoreska byar, ätit den godaste grekiska maten du kan tänka dig, lärt sig att vinscha och... See More

2 years ago

7 2

Karin O Hjulström

Karin O Hjulström

V 37, 1 vecka i Kroatien. Helt galet underbart, vi blev så väl omhändertagna. Så god mat, och bästa besättningen. Tack till Simon, Filiph och Elin. See More

9 months ago

3 0

Madelene Hellberg

Madelene Hellberg

More Sailing gav mig en oförglömlig vecka! En veckas segling i Kroatien medförde verkligen mersmak. En magisk vecka full av upplevelser i fantastisk miljö. Alla passagerare blev engagerade i seglingen och alla var med och seglade trots att ingen... See More

3 weeks ago

2 0

Marie Attermo

Marie Attermo

Fem stjärnor till Isak och Ebba på Solid white! Tack för en fantastisk segling, supergod mat, allt var toppen! Kram Marie, Leffe och resten av gänget See More

one year ago

4 0

Elisabet Sandgathe

Elisabet Sandgathe

Härlig tur i "Storbåten". Fantastisk crew tack till Alexander och Hedvig. Den dan när vi seglade på riktigt i lite hårdare vind var en höjdpunkt liksom badstoppen mitt ute på havet! Maten var kanon, en helt underbar vecka helt... See More

2 weeks ago

0 0

Petra Andersson

Petra Andersson

Wow! Vilken resa vi hade med More Sailing. Förstklassig service från bokning till hemkomst. ⭐️Vår skeppar Gustav och vår värdinna Nichole var helt underbara, tusen tack för allt! Den godaste maten vi åt på hela veckan var definitivt på... See More

4 weeks ago

0 0

Inga-Lill Norin

Inga-Lill Norin

Hade en fantastisk resa i Kroatien! Underbart sätt att få se så många nya platser i Kroatien på. Tack till More Sailing som ordnade till det för vår grupp som var på 12 personer. Speciellt varmt tack till vårt... See More

3 weeks ago

0 0

Liselott Bjärving

Liselott Bjärving

Fantastisk upplevelse med suverän besättning👍 Tack till Håkan och Rebecka! See More

4 weeks ago

0 0

Anki Tufvander

Anki Tufvander

Hemma igen efter 12 dagar i Karibien. Vi hade väntat ett helt år och alla förväntningar slog in Tack Ebba och Isak för att ni gjorde vår drömresa. Ni är fantastiska. Ebbas mat och Isaks lugn när han visade... See More

one year ago

6 1

Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Förverkliga drömmen om att segla i Italien

Med undantag för de två huvudöarna Maddalena och Caprera, dit det går färja via hamnen i Palau, kan alla andra öar endast nås av privata båtar. Vi seglare är verkligen bortskämda att botanisera bland nya orörda resmål varje dag bland de sju stora och 55 mindre öarna som utgör La Maddalena skärgården.

På obebodda ön Spargi finns orörda stränder som Cala Soraya, bakom doftande buskar av pistasch. Tvärs över sundet Bocche di Bonifacio mellan Sardinien och Korsika finns tre orörda öarna Budelli, Razzoli och Santa Maria. Santa Maria har en restaurang och några enkla hus, vilket är typiskt för detta området.

På andra sidan sundet ligger en gammal medeltida stad, Bonifacio som är den äldsta staden på Korsika och har många höga hus längs kullerstensgator i en spektakulär miljö längs klipporna på den vita kalkstenshalvön. Med klippor och det välkända citadellet i bakgrunden finns det även gott om barer och restauranger i hamnen. Håll utkik efter huset där Napoleon tillbringade ett par månader, det ligger på Rue des Empereurs.

Under seglingen tillbaka finns Cala Coticcio, en liten strand belägen på östkusten på ön Caprera, täckt av fin sand och havet är i tusen turkosa nyanser som skyddas av vackra polerade stenar. Den extraordinära skönheten i Cala Coticcio och dess exotiska utseende har gjort att platsen fått smeknamnet Tahiti. Detta är bara ett axplock av platser att uppleva under en segling i Italien med More Sailing – välkommen att boka idag.

Att segla i Italien under en vecka

Här kan du läsa ett exempel på hur en seglingsrutt i Italien kan se ut. Det är viktigt att veta att veckans rutt kan ändras och att den brukar variera efter bland annat väder och vind.

Ankomst

Dag 1 - Ankomst

I Italien utgår vi ifrån Marina di Portisco, som ligger på Sardiniens nord västra sida. Man flyger till Olbia flygplats, transfern till Marinan tar ca 30 minuter.

Caprera

Dag 2 - Caprera

Från Marina di Portisco seglar vi norrut längst Smeraldakusten. Ett av de första stoppen är på ön Caprera som är ett naturreservat.

Bonifacio

Dag 3 - Bonifacio

Efter att ha stannat på Caprera seglar vi vidare norrut till Bonifacio som ligger på södra Korsika. Bonifacio har en spektakulär, naturlig hamn med hus högt upp på de vita kalkstensklipporna som omger hamnen.

Budelli

Dag 4 - Budelli

Ön Budelli är känd för sina sandständer som skiftar åt rosa. Från Budelli seglar vi vidare till nästa ö, Spargi och här är vattnet turkost och kristallklart precis som på många platser vi besöker under veckan.

Marina di Portisco

Dag 5 - Marina di Portisco

Nästa stopp blir La Maddalena som är den största ön i området. Porto Cervo som ligger på Sardinien är det sista stoppet för veckan innan det är dags att återvända till Marina di Portisco.

Du har möjlighet att segla i Italien med följande båtar

Under våra seglingsresor seglar vi stora och rymliga segelbåtar. När du bokar en seglingsresa med oss bor du ombord på en segelbåt med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt. Båtarna vi väljer passar perfekt även för dig som vill lära dig segla, efter en vecka ombord har du både fått stå vid rodret och skota segel – om du vill, annars sköter besättningen ombord det.

Runt bordet i sittbrunnen äts både frukost och lunch. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås, spela kort eller läsa en bok. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt som exempelvis en katamaran ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

More Sailing klimatkompenserar alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med More Sailing bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. More Sailing kompenserar även alla interna resor för vår personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala. Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%. Med More Sailing ingår klimatkompensation av CO2 i alla seglingsresor, det går inte att välja bort. Vill du välja bort flyget så hjälper vi dig boka tåg istället. Har du tips på hur vi kan arbeta mer hållbart för miljön är du välkommen att höra av dig till oss. Läs mer här.

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett. 

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.

Segla i Italien idag!

 
Välj datumVälj destinationVälj restypLediga platser

Personer


DatumDestinationTyp av resaPrisLediga platser

Praktisk information om att segla i Italien

Här hittar du värdefull information inför din resa, välj någon av flikarna ovan.

Om landet Italien

Segla i Italien och upplev paradiset på riktigt

Italien har ett flertal spännande och natursköna områden som skapta för segling. I nordöstra delen av landet, mer specifikt den nordöstra Sardinien, så hittar man den bedårande La Maddalena skärgården som erbjuder en vacker natur av sällan skådat slag. Man har även möjlighet till översegling till Frankrike och den södra delen av ön Korsika. Norr om Sicilien så hittar man en grupp av öar med vulkaner som kategoriserar av myndigheter som delvis aktiva, vilka vanligtvis tenderar att lysa under nätterna, vilket är oerhört magiskt och mäktigt, om man aldrig upplevt något liknande förut.

Det Italienska språket

Italiens grafiska position är i Västeuropa, där landet just ut i den vackra Medelhavet. Man har en stor befolkning på mer än 60 miljoner vilka pratar ett ganska utbrett utbud av ett flertal minoritetsspråk vidare till olika former av regionala dialekter. Officiellt språk i just Italien benämns för precis som landet, dvs italienska. Språket används idag av mer än 85 miljoner människor världe över. Själva Italienskan kategoriseras ofta som ett romanspråk och ligger närmast latinskan jämfört med alla andra romersk klinkande språk.

Stövelns (Italiens) yta

Den världsberömda “stöveln” har en landyta på hela 301 338 km² och gräns i norr till Schweiz samt Österrike längs de bedårande Alperna. I nordost så gränsar man till den forna Jugoslaviska republiken Slovenien samt i öst där man har den mytomspunna Adriatiska havet med en maritim gräns mot en annan gammal Jugoslavisk republik, nämligen Kroatien. Italien har även Albanien som maritim gräns. I Nordväst hittar man fransmännen och i väster den vackra Medelhavet.

Slutligen, i söder har man maritim gräns mot Malta samt länderna Nordafrika, i form av Tunisien och Libyen. Landet utgörs av hela Apenninska halvön, den världsberömda Sicilien samt Europas Karibien, nämligen Sardinien. Det finns också ganska många mindre öar som tillhör Italien så som den berömda Capri. Man har även två självständiga stater i form av Vatikanen och San Marino, som fungerar som enklaver inom landet. Medan Campione d’Italia är en liten Italiensk dominerad exklav i landet Schweiz.

När du väljer att segla i Italien så har vi Sardinien som vår utgångspunkt

Vi utgår ifrån Sardinien under våra seglingsresor i Italien. Just Sardinien brukar benämnas för Europas Karibien pga av dess bedårande stränder och kristallklart vatten. Själva ön ligger beläget väster om den Italienska halvön. Den har en yta på 24 090 km² vilket gör den till den näst största ön i Medelhavet efter Sicilien. Ön har cirka 1,65 miljoner invånare och är omgivet av olika mindre öar. Värt att nämna är det faktum att Sardinien utgör en autonom region och har Cagliari som dess huvudstad.

Sardiniens olika öar

Sardinien är fullt av vackra små öar som utgör en populär turistmål just för seglar fantaster. Costa Smeralda, eller Smaragdkusten som den ofta kallas för i folkmun, är egentligen skärgården utanför den populära orten, Portisco. Vidare så har vi Maddalenas skärgård som erbjuder många olika former av olika naturupplevelser samt bedårande stränder, inklusive den världsberömda Spiaggia Rose i Budelli, även känd som den rosa stranden. Du kan även nå ut till den franska delen och ön Korsika som ligger på den andra sidan av själva Bonifaciosundet. Viktigt att understryka ä det faktum att flera av dessa öar är obebodda sam skyddade av lagen eftersom de utgör en del av naturreservatet.

Vin och mat

Italien har alltid varit känt som pizzans och pastans hemland, men man är även känt för dess olika välsmakande viner. De som jobbar på restaurang brukar vara ganska duktiga på att rekommendera olika vinsorter till just maträtten som du väljer att avnjuta. Våga bara fråga om hjälp och de kommer vara mer än villiga att hjälpa dig välja något välsmakande och ljuvligt.

Delikatesser

I Italien så kan du avnjuta en cannoli efter maten vilket är en populär sicilianskt bakverk som smakar gudomligt. Själva namnet härstammar från latinskan, närmare ordet canna, som betyder liten rör.

Gott om olika vinsorter

Den Italienska kulturen främjar just vindrickande som en hälsosam samt även naturlig del av deras matkultur. Detta innebär att man är välkända för att producera ett antal olika vinsmaker. Dessa viner varierar i kvalitet beroende på hur de tillverkas, råvaran som används samt hur lång tid de lagras innan man kan avnjuta de.

Italien och öl

Italienarna kanske inte är kända för just öl när det kommer till alkoholdrycker men faktum är att man producerar en del öl som kan avnjutas. De lokala restaurangerna brukar vara ganska duktiga på att rekommendera olika öl sorter beroende på vilken typ av maträtt som ska avnjutas.

Vanliga frågor om att segla i Italien

Kan jag lära mig segla i Italien?

Du kan självklart lära dig mer om hur man seglar och alla de olika element som ingår i själva seglingen. Våra exceptionella skeppar samt värdinnor delar mer än gärna med sig av sina erfarenheter och olika kunskaper. Alla som önskar får testa att vara skeppare och stå vid själva rodret, hissa seglen samt även läsa de olika sjökort som finns tillgängliga.

Vad bör jag packa ner i resväskan för att kunna segla i Italien?

Vad bör jag packa ner i resväskan för att kunna segla i Italien?

Förutom att packa de personliga tillhörigheterna så bör du ta med även myggmedel, solskyddande kräm, UV skyddande solglasögon, kläder för att bada i, en eller flera böcker, hatt eller keps samt tabletter mot åksjuka om du vet att du har lätt för att bli sjösjuk.

Viktigt att påpeka är att eftersom du ensta får en handduk så rekommenderar vi även att packa ner en extra i fall man önskar ha en handduk till sötvatten och den andra till vattnet från havet, dvs den salta. Om du är en fantast av snorkling så bör du även ta med snorkel och cyklop eftersom vi inte tillhandahåller dessa på båten till alla som är med på resan. Sist men inte minst så rekommenderar vi även att packa ner en mjuk väska som går att vika hip och lägga undan när man är väl på båten, eftersom rejäla och hårda väskor inte går att vika, och således tar upp väldigt mycket onödig plats i hytten.

Behöver jag packa ner en flytväst?

Vi har tillgängliga flytvästar på själva båten som som kan användas när man så önskar. Dessa skall användas även om och när skeppare bedömer det vara nödvändigt. Om man önskar en annan modell av flytväst så får man gärna ta med sig en.

Frukost och lunch är inkluderat, men hur är det med middag?

När vi avslutar seglingen varje kväll så kommer vi att lägga till i en förvald hamn eller en populär vik. Vi tar in jollen in till fastlandet när alla klivit av och under tiden så har du möjlighet att utforska flera av de lokala restauranger som alla erbjuder en rikt utbud av mustiga och smaskiga traditionella rätter. Vår personal ombord ger dig gärna tips om restauranger som är värda ett besök samt assisterar vid bokningen av bord.

Vilka uppgifter behöver lämna ut egentligen?

Inför seglingsresor så måste vi ha tillgång till ditt personnummer, ditt passnummer, för- och efternamn samt även vara uppmärksammade huruvida du lider av några former av allergier.

Går det att ladda kameran eller telefonen ombord på båten?

Den ström som tillhandahålls ombord är ganska begränsad men dock så går det alldeles utmärkt att ladda mobilen eller kameran. Dock så är det så att när vi väl är ute till havs så kan du endast ladda med 12v laddar medan när vi väl ligger i hamn så kan du använda de vanliga 220v uttagen.

Måste jag ta med mig sängkläder och handdukar?

När det gäller sängkläder och handdukar för att kunna torka sig efter duschen så tillhandahåller vi en av dessa ombord på båten, per person. Dock så brukar vi rekommendera att man tar med sig några extra av dessa så att man har möjligheten att bada i salt vatten samt kunna duscha utan att få salt på sig.

Går det att segla i Italien och surfa på nätet samtidigt?

Vi erbjuder idag WiFi på våra båtar men dock med varierande kvalité. Detta beror först och främst på var man befinner sig när man försöker koppla upp sig. Dock så är det så att i hamnen så brukar det aldrig vara problem att hitta en bra uppkoppling.

Måste jag packa ner regnställ?

Det är ganska sällan det regnar vid Italiens södra kust. Dock, när det sker så brukar det endast vara korta och varma skurar. En regnställ är kanske överkurs men dock så kan en vattentät jacka vara behövlig om man skulle råka ut för regn gudarna.

När är det rekommenderat att segla i Italien?

Italien har generellt behaglig klimat, speciellt i de södra delarna, året runt. För att nämna ett konkret exempel så kan du exempelvis ofta bada även under oktober och uppleva temperaturer upp till 25 grader, dock i de södra delarna av landet. Med andra ord, att segla i Italien är ett ganska säkert kort när det kommer till behaglig och njutningsbart väder.

Vilken nivå ligger priserna i restaurangerna på?

Ett restaurangbesök i Italien är lite billigare jämfört med en restaurang hemma. För att ge dig ett konkret exempel så brukar en två rätters middag, inklusive öl/vin ligga på ungefär 60 Euro. Med dagens kurs så ligger det på cirka 630 kr. Dock så ska du använda detta som en referenspunkt eftersom priserna kan variera beroende restaurangens klass och läge.

Inför din resa

När du landar på flygplatsen

Vid ankomsten till Italien så kommer en chaufför vänta utanför för att ta er till vår startpunkt. Om ditt sällskap landar på morgonen så brukar man behöva vänta en stund till dess att man göra båten i ordning och klar att bordas. Om så är fallet så brukar vi rekommendera att utforska miljön runtomkring där du hittar många olika restauranger och även badställen som du kan avnjuta. Landar du dock senare på kvällen så är vanligtvis båten redan klar att bordas och det är bara då att stiga ombord direkt så fort ni anländer till hamnen.

Vad gäller det när det kommer till mitt pass?

Du måste självklart ha ett giltigt pass som ska inneha en giltighetstid på åtminstone tre månader från ditt hemresedatum.

Vad gäller vid allergier?

Om du lider av några specifika allergier eller har andra önskemål angående själva maten så är det av yttersta vikt att meddela oss detta i god tid före din avresa. Detta för att vi ska kunna anpassa vårt utbud efter dina behov.

Hur ska jag hantera mina värdehandlingar?

Du bör ta kopior på ditt pass, dina bankkort, flygbiljetterna samt andra viktiga värdehandlingar som du är rädd om. Vi rekommenderar att du alltid har en kopia hemma i Sverige samt en kopia av dessa med dig i din resväska.

Vad gäller vid en reseförsäkring?

Du behöver se över din reseförsäkring innan du reser eller undersöka vad som gäller om du har en hemförsäkring. Dock så är det också möjligt att teckna en speciell reseförsäkring samt även en avbeställningsförsäkring genom oss på More Sailing.

Valuta och kortbetalning

Itailens huvudvaluta är idag EURO. På de flesta restaurangerna så har du möjligheten att betala med de mest vanligt förekommande kreditkort såsom Visa och MasterCard. Du kan även betala med kontanter om du så önskar.

Att segla i Italien & bo ombord på båt

Livet på en båt skiljer sig inte nämnvärt mycket jämfört med att bo hemma. Dock så ter sig den största skillnaden i form av att man har begränsat med vatten samt el när man väl är ombord på båten. När man sedan ligger förtöjd eller ankar så måste man även komma ihåg att spara på vatten och duscha kortare för att de andra ombord ska kunna duscha såväl. Under själva tiden som man är ute och seglar så har man möjligheten att ladda sina mobiltelefoner via standard 12v uttag. När det gäller 220v uttag så kan dessa användas när man ligger förtöjd i marina eftersom man då har möjligheten att koppla in sig på landströmmen. Värt att nämna är att när man ligger i hamn så har man även tillgång till duschar och toaletter på fastlandet.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Patrik More Sailing

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se

x