Segla i Grekland med skeppare & värdinna, allt ingår - More Sailing

Segla i Grekland under en vecka

Segla i Grekland

15.500 SEK per person och då ingår allt
15.500 SEK per person med tågbiljett istället för flyg

Segla i Grekiska övärlden

Grekerna har Europas längsta kustlinje. Med sina 6000 öar kan den erbjuda segling som är svår att finna någon annanstans. Landet har en fascinerande historia, antika skatter och en av världens äldsta seglingstraditioner.

Dess turkosa hav kantas av kritvita sandstränder, höga berg och gyllene vikar. Vindarna är ljumma långt in på natten och solnedgången kanske är en av världens vackraste. Att segla i Greklands övärld ger minnen för livet.

Att segla i Grekland

Segla i Grekland och upplev historiska platser

Det finns inte mycket som slår en veckas segling i den Grekiska övärlden. Skärgården är stor och öarna många. Så snart som vi bordar båten så kan du känna det salta vattnet stänka i ansiktet, den friska luften leka i håret och den ljumma solen ge färg åt bleka kinder. Upplev avskilda pärlor, kristallklart vatten och varma kvällar. När du lägger dig på kvällen så vet du att imorgon så kommer du att vakna på en ny plats, redo för nya upplevelser. I Grekland finns idag en uppsjö av områden och öar att segla omkring, under en seglingsvecka med More Sailing upptäcker du den Saroniska bukten utanför Aten. Här är vindarna ljumma, grunden få och havet varmt turkost. Under tiden som du njuter så finns det på båten besättning som ser till att du mår fantastiskt hela veckan. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du kan läsa en bok, umgås, sola och bada.

Detta ingår under en vecka:

Resa

Lördag-lördag med resdagar

Flyg

Flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

Skeppare & värd

Svensk, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till och från båten

Mat

Frukost, lunch och dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter

Vad våra kunder säger om att segla i Grekland

Dag Wallströmer

Dag Wallströmer

Trevlig semester även för en nybörjare på segling. Många små mysiga hamnar See More

4 weeks ago

0 1

Elin Ljungquist-Tideström

Elin Ljungquist-Tideström

Bästa resan någonsin med More Sailing i Kroatien! See More

4 weeks ago

2 1

Marie Attermo

Marie Attermo

Fem stjärnor till Isak och Ebba på Solid white! Tack för en fantastisk segling, supergod mat, allt var toppen! Kram Marie, Leffe och resten av gänget See More

one year ago

4 0

Elisabet Sandgathe

Elisabet Sandgathe

Härlig tur i "Storbåten". Fantastisk crew tack till Alexander och Hedvig. Den dan när vi seglade på riktigt i lite hårdare vind var en höjdpunkt liksom badstoppen mitt ute på havet! Maten var kanon, en helt underbar vecka helt... See More

2 weeks ago

0 0

Susanne Kallhed

Susanne Kallhed

Vilken härlig och rolig segling vi hade i Kroatien 1-8. juni. Tack till vår besättning, härliga Rebecka för världens godaste mat och Håkan för ditt goa humör och många skratt. Kram See More

4 weeks ago

0 0

Emelie Linheden

Emelie Linheden

Hela Singelbåten 19-26/8 hälsar att vår vecka i Kroatien var helt fantastisk! Vi kunde inte fått en bättre semester. Grymt imponerade av More Sailings personal med crew Oscar, Bella och Evelina. Stort tack för allt! /Emelie, Lisa, Kicki, Elin,... See More

2 years ago

4 1

Jeanette Barkman

Jeanette Barkman

Om man skulle kunna ge 6 stjärnor så hade vi gjort det. Denna resa var allt vi hade förväntat oss och lite till. Kombinationen av att ha en kunnig och erfaren Kapten (Fredrik) och en värdinna som även var... See More

2 years ago

2 0

Madelene Hellberg

Madelene Hellberg

More Sailing gav mig en oförglömlig vecka! En veckas segling i Kroatien medförde verkligen mersmak. En magisk vecka full av upplevelser i fantastisk miljö. Alla passagerare blev engagerade i seglingen och alla var med och seglade trots att ingen... See More

3 weeks ago

2 0

Petra Andersson

Petra Andersson

Wow! Vilken resa vi hade med More Sailing. Förstklassig service från bokning till hemkomst. ⭐️Vår skeppar Gustav och vår värdinna Nichole var helt underbara, tusen tack för allt! Den godaste maten vi åt på hela veckan var definitivt på... See More

4 weeks ago

0 0

Therese Dahl

Therese Dahl

Vi seglade med More Sailing i Grekland och allt har verkligen överträffat förväntningarna! Nu har vi sett ett helt annat Grekland med små pittoreska byar, ätit den godaste grekiska maten du kan tänka dig, lärt sig att vinscha och... See More

2 years ago

7 2

Inga förkunskaper krävs för att segla i Grekland

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behövs inte några förkunskaper, det räcker att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Seglingsresa Grekland

När du väljer att segla i Grekland på en av våra båtar får du uppleva segling i landets vackra övärld. Vi seglar i den Saroniska bukten utanför Aten. Besättningen, en skeppare och en värd, tar hand om matlagning, planering och segling. Det enda du behöver göra är att njuta.

Segla i Grekland till nya destinationer varje dag

Varje dag seglar vi till nya destinationer och du får uppleva nya platser som gömda vikar, kritvita stränder, pittoreska byar och turkosa laguner. Dagarna varvas med sol, bad, segling, god mat och äventyr. Med More Sailing kan du resa ensam och träffa nya vänner, i par, med kompisgänget eller med familjen.

Skräddarsydda paket

Resorna skräddarsys efter dina behov och önskemål. Det är bland öarna i den Saroniska bukten ni kommer att segla under veckan. Här är vindarna ljumma, grunden få och havet varmt turkost. På båten finns besättning som ser till att ni mår fantastiskt hela veckan. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du kan läsa bok, umgås, sola och bada. På er resa kommer ni att besöka historiska platser och följa i de antika grekernas fotspår.

Upplev mytomspunnen historia

Greklands historia är spännande och ni kommer uppleva platser ni bara läst om tidigare. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Då får ni chans att testa det lokala köket – Grekland är välkänt för sin goda mat. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten.

En vecka på havet

Här kan du läsa ett exempel på hur en seglingsrutt i Grekland kan se ut. Det är viktigt att veta att veckans rutt kan ändras och att den brukar variera efter bland annat väder och vind.

Ankomst

Dag 1 - Alimos Marina

I Alimos Marina startar er seglingsresa. Alimosär en hamn som ligger utanför Aten i Saroniska bukten. I eftermiddagsbrisen korsar ni den Saroniska bukten till ön Egina där pistaschträden växer tätt.

Peloponnesos

Dag 2 - Peloponnesos

Från Egina seglar ni mot Peloponnesos och hamnen Palaia Epidavros. Här kan ni passa på att snorkla på den antika delen av staden som sjunkit ner i havet. Senare på kvällen när solen har gått ner, spelas det teaterpjäser på den antika teatern som ligger i staden. Det är världens äldsta och bäst bevarade utomhusteater med en fantastisk akustik.

Hydra

Dag 3 - Hydra

Från Epidhavros blir det en lite längre seglats ner till Hydra. Här får ni känslan av att resa tillbaka i tiden flera hundra år. Detta är för att det är förbjudet med motortrafik på hela ön och att nya byggnader inte får byggas. Istället tar man sig här fram till fots och behöver man transportera något gör man det med en av alla åsnor som finns i staden.

Spétsai

Dag 4 - Spétsai

Från Hydra blir det en liten kortare seglats till Spétsai som påminner om Hydra med med lite italienska influenser. Ön är full av pinjeträd vilket gör ett väldigt grönt intryck bland de annars stundtals kala öarna. Till middag på Spétsai bör du prova öns specialitet, \"fisk à la spetsigas\" som är en lokal fiskgryta med grön paprika och tomater som täcks med ost.

Poros

Dag 5 - Poros

Från Spétsai seglar ni till en stad som heter Poros, den ligger på en halvö där husen ligger tätt med små, mysiga gränder emellan. På avstånd ser det ut som om staden och fastlandet sitter ihop och det är först när ni kommer närmare som den smala passagen där hamnen ligger öppnar upp sig. Vill du smaka på det grekiska nattlivet är detta ett bra ställe att göra detta.

Angistri

Dag 6 - Angistri

Sjätte dagen seglar ni till ön Angistri i staden Megalochori. Det är en lugn liten by med vita små hus med blåa dörrar och fönster. Ön har många långa stränder och kristallklart vatten. Vi ankrar intill en mysig taverna där ni äter och dricker gott tills solen har gått ner. Ett kvällsdopp i det turkosa vattnet är ett trevligt sätt att avsluta kvällen.

Aten

Dag 7 - Aten

Resan avslutas där den började - i Alimos Marina. Sista kvällen kan ni därför spendera i Aten, att uppleva solnedgången från Akropolisklippan är ett fint avslut på er seglingsresa i Grekland.

Avresa

Dag 8 - Avresa

Från Alimos Marina får ni skjuts till flygplatsen. Med dig hem har du ett varmt hjärta, soliga minnen, många skratt och vänner för livet.

Segelbåtar vi seglar med

Under våra seglingsresor seglar vi stora och rymliga segelbåtar. När du väljer att segla i Grekland med oss bor du ombord på en segelbåt med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt. Båtarna vi väljer ut passar perfekt även för dig som vill lära dig segla, efter en vecka ombord har du så småningom både fått stå vid rodret och skota segel – om du vill, annars sköter besättningen ombord det. Runt bordet i sittbrunnen äts både frukost och lunch.

Nere i salongen

Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås, spela kort eller under tiden läsa en bok. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller eventuellt kanske se en delfin hoppa framför fören.

Bada från badbryggan

Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt som exempelvis en katamaran ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa

Vi klimatkompenserar alla seglingsresor som vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med More Sailing bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för vår personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala. Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmingen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att investera i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%. Med oss ingår klimatkompensation av CO2 i alla seglingsresor, det går inte att välja bort. Vill du välja bort flyget när du ska segla i Grekland så hjälper vi dig boka tåg istället. Har du tips på hur vi kan arbeta mer hållbart för miljön är du välkommen att höra av dig till oss. Läs mer här.

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett. 

Du får både sol, bad och äventyr

På en seglingsresa får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen.

Du blir ompysslad av personal

Ombord har du en skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder det.

Du får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt.

Du lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Du skapar minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Du har allt paketerat och klart

När du köper en seglingsresa är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.

Ta chansen att segla i Grekland, idag

 
Välj datumVälj destinationVälj restypLediga platser

Personer


DatumDestinationTyp av resaPrisLediga platser

Praktisk information om att segla i Grekland

Här hittar du bra information inför din resa, välj någon av flikarna ovan.

Innan du väljer att segla i Grekland

Demokratins vagga

Just Grekland kallas ofta för ”demokratins vagga” eller den ”västerländska civilisationens vagga”, detta gör det idag till ett mycket spännande resmål med mycket historia att upptäcka.

Segla i Grekland genom Europas längsta kust

Landet har Europas längsta kustlinje med 6000 öar var av 227 av dessa är bebodda, detta gör att det är mycket bra att segla i Grekland. Grekland är en mycket seglingssäker destination att åka till då det blåser en vind som heter Meltemi från nord-nordost med en styrka på 3–12 m/s.

Republik

Statskicket är en republik som på grekiska heter Hellas (uttalas Ellás). Grekland gränsar till Albanien, Makedonien, Bulgarien och Turkiet. Det bor idag 11 miljoner människor i landet och 3 miljoner av dessa bor i huvudstaden Aten.

Medlem i EU

Landet är medlem i EU sedan 1981. I Grekland firar man nationaldag den 25 mars då den grekiska revolutionen mot ottomanerna började, man firar även nationaldag den 28 oktober som kallas Oxi-dagen som betyder nej, detta för att man 1940 sa nej till italienarna som invaderade – ”i kapitulerar inte, hellre krig än att vi blir slavar till ett annat land”

Språk: Grekiska

Det officiella språket är grekiska och tillhör den indoeuropeiska språkgrenen man använder det grekiska alfabetet. Det antika Grekland var födelseplatsen för demokrati, västerländsk filosofi, Olympiska spelen, västerländsk litteratur och historiografi, statsvetenskap, vetenskapliga och matematiska principer och västerländskt drama, såväl tragedin som komedin.

segla i Grekland & dess tre hav

Man har tre stycken hav, Joniska havet i väster med de joniska öarna, Medelhavet söder om kreta och Egeiska havet i öster med Kykladerna, Saroniska öarna, Sporaderna, Dodekanisos som kallas för Tolvöarna och de Nordegeiska öarna.

Berg

Dess högsta berg heter Olympos och ligger i norra Grekland i regionen Makedonien. Olympos är 2917möh och det var här enligt de antika grekerna som de högsta gudarna bodde. Visste du att det till en början fanns över 30 000 gudar men att endast 12 av dessa bodde på Olympos?

Gudar och Gudinnor

Några av dessa gudar som till en början bodde på Olympos var Zeus som var gudarnas konung, Poseidon som var havets gud och Apollon som var solens gud. Till skillnad från många andra religioner anses inte människan i den grekiska tron vara slavar till gudarna och underlägsna deras nyckfullhet, utan istället betonas deras likheter och människans förmåga att fatta egna beslut samt gudarna kan göra snedsteg och eventuellt stora misstag precis som människan.

Världsberömd mat

Man är också är välkänd för sin goda mat, några maträtter man ska prova på när man är i Grekland är tzatziki, lamm, moussaka, stifado fisk och ost saganaki som är mer känt som endast saganaki. Just Saganaki är dock inte en maträtt utan en speciell stekpanna som används för att tillaga en enportions rätt i så man kan få svamp saganaki, räk saganaki eller något liknande om man inte är riktigt uppmärksam på vad dom serverar på menyn. Till detta kan man dricka något grekiskt vin, exempelvis retsina som är ett vittvin med smak av kåda. Retsina får sin karaktär av torkad och pulvriserad kåda (cirka 1 kilo per hektoliter vin) från aleppotallen.

Vin

Vinindustrin är utspridd över hela landet och många öar har egna lokala vinodlare. Den grekiske historieskrivaren Thukydides menade att det var först då medelhavsfolken lärde sig att odla oliv och vin som de reste sig ur barbariet. På öarna och fastlandet runt Egeiska havet skedde detta för minst 5 000 år sedan. I utbyte för vin och olivolja fick grekerna så småningom säd från Egypten och områdena kring Svarta havet, silver från Andalusien, koppar från Syrien och Cypern och guld och elfenben från Nubien och Egypten.

En annan dryck som idag är mycket populär i Grekland är Ouzo som är en starksprit med smak av anis. Den dricks idag ofta med en skvätt kallt vatten eller en isbit i som gör att spriten går från att vara klar och genomskinlig till att slutligen bli mjölkvit. Slutligen så är möjligheten att segla i Grekland något som varje individ bör uppleva minst en gång under sin livstid.

Vanliga frågor när det kommer till att segla i Grekland

Ankomst

Vid er ankomst till Grekland står er chaufför och väntar på er på flygplatsen för att ta er till Alimos marina. Landar ni på förmiddagen blir det en stunds väntan under tiden båten görs i ordning. Vi rekommenderar då att man spenderar tiden med att titta på staden och äta lucnh så att man är redo när båten blir klar. Landar man senare på kvällen är båten färdig när ni ankommer och det är bara att gå ombord på båten.

Pass regler när du planerar att segla i Grekland

Du måste idag vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på minst 3 månader ifrån hemresedatumet under tiden du befinner dig i landet.

Att tänka på vid allergier när du ska segla i Grekland

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, så är det viktigt att så snart som möjligt göra oss uppmärksamma på det, så att vi då kan kan under tiden anpassa maten efter dina behov.

Värdehandlingar

För säkerhetsskull ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan om eventuellt olyckan skulle vara framme.)

Att segla i Grekland & reseförsäkring

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är idag även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing.

Valuta & kortbetalning

Valutan som används officiellt är Euro, €. På de flesta restauranger kan du betala med kort men annars rör du dig med fördel med kontanter. I Alimos marina, vår bas, finns bankomat samt under de flesta av stoppen under resan.

Att segla i Grekland & bo ombord på båt

Att bo ombord på en båt är inte så annorlunda från att bo hemma, största skillnaden är att man har begränsat med vatten och el ombord. Medan man ligger förtöjd vid en boj eller ankar får man tänka på att vara sparsam med vattnet och ta kortare duschar. Under tiden man seglar kan man ladda mobiltelefoner m.m. via 12v uttag och 220V-uttag kan man använda när man ligger i marina eftersom man då kan koppla in landström.

Inför din seglingsresa till Grekland

Kan jag lära mig mer om segling?

Självklart kan du det! Våra duktiga skeppare och värdinnor delar gärna under tiden med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.

Vad ska jag ha med mig när jag ska segla i Grekland?

Förutom att packa det du brukar, tänk också på att ta med myggmedel, solskyddsfaktor, solglasögon, badkläder, något att läsa, keps eller en hatt och åksjuketabletter om du eventuellt lätt blir sjösjuk. Eftersom det endast ingår en handduk kan det vara bra att packa ner en extra om man t.ex. vill ha en till sötvatten och en till saltvatten. Tycker du om att snorkla i det turkosa vattnet, tag gärna med snorkel och cyklop. Sist men inte minst, packa i en mjuk väska som man kan vika ihop och stoppa undan på båten, hårda väskor tar stor plats i era hytter.

Behöver jag ha med mig flytväst när jag ska segla i Grekland?

Ombord på båten finns räddningsvästar som får användas när man vill och skall användas när skeppare eller värdinna bedömer att det är nödvändigt. Vill man ha med en smidigare seglarväst får man gärna ta med det själv.

Frukost och lunch ingår, vart äter man middag?

Varje kväll lägger vi till i en hamn eller i en vik. När vi lägger till i en vik tar man jollen in till land där det finns restauranger. Personalen ombord hjälper gärna till med tips på bra restauranger och att boka bord.

Vad behöver jag lämna för uppgifter när ämnar segla i Grekland?

Inför din seglingsresa så behöver vi personnummer, passnummer, för- och efternamn och eventuella allergier.

Kan jag ladda min telefon/kamera ombord?

Strömmen ombord är begränsad då vi inte ligger i hamn och inte kan koppla in oss på landström. Ute till havs går det bra att ladda med 12v laddare och när vi ligger i hamn kan man ladda i de vanliga 220v uttagen.

Behöver jag ha med mig sängkläder och handduk?

Sängkläder och en duschhandduk per person finns ombord på båten. Vi rekommenderar att man tar med sig en extra, så kan man ha en till salta bad och en till dusch.

Behöver jag ha med regnställ när jag ska segla i Grekland?

Det regnar sällan längs Greklands kust och när det gör det är det endast korta skurar. Även när det regnar är det varmt i luften. Så regnställ är lite att ta i, men kanske en vattentät jacka kan vara skönt om man skulle ha oturen att stöta på ett regnmoln.

Resturangpriser?

En 2-rätters med öl/vin till maten kostar ungefär 200-250 kronor men det varierar såklart mellan olika restauranger.

Resevillkor som gäller när du väljer att segla i Grekland

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Patrik More Sailing

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se

x