Seglingsresa i Karibien

19 October 2021

Seglingsresa i Karibien är ett seglingsäventyr

Är du på jakt efter en oförglömlig upplevelse som kommer ge dig minnen för livet? Vill du resa ensam eller i ett större sällskap? Vill du uppleva exotiska vyer, palmer och värme under vintern 2022? Då är du på rätt ställe! Ta dig några minuter att läsa mer om vad en seglingsresa i Karibien innebär för dig som resenär, vad du kan uppleva, vad som ingår och vad som krävs. 

Karibien-1.jpeg

Seglingsresa i Karibien med More Sailing innebär att uppleva ett riktigt seglingsäventyr. Ombord på en av våra stora katamaran tar vår erfarna besättningen hand om både segling och matlagning. Samtidigt som ni under resan kan slappna av och njuta när vi seglar mellan magiska laguner, korallrev, vulkanöar och vita sandstränder. Segla med oss i det södra karibiska havet och njut av värmen mitt under den svenska vintern. Är du redo för seglingsäventyr?

Kort om Karibien

Karibien, som även kallas för Västindien, är en kedja av öar som sträcker sig från Florida i norr ner mot Sydamerikas norra spetsar. Den ligger öster om det centralamerikanska fastlandet och utgör en skiljelinje mellan Atlanten och Karibiska havet. Seglingsresa i Karibien anses vara en av de mest exotiska upplevelser som vi kan uppleva på Jorden. 

Karibien-2.jpeg

År 1492 blev Christopher Columbus den första européen som registrerade sin ankomst till öarna, där han av historiker tros ha satt sin fot på land på Bahamas. Efter den första av Christopher Columbus resor till Amerika började européerna använda termen Västindien för att skilja denna region från både den ursprungliga ”Indien” (dvs. Indien) och Östindien i Sydasien och Sydostasien. Så den första seglingsresa i Karibien daterar till exakt 530 år tillbaka. Traditionen är lång. Är det dags för dig att bli en del av denna häftiga traditionen?

More Sailing i Karibien

Seglingsresa i Karibien med More Sailing är en upplevelse i särklass. När vi seglar bland de södra Karibiska öarna, så utgår vi från Martinique alternativt St. Lucia, beroende på avgång. De båda öarna ligger angränsande till varandra och med dem som utgångspunkt sätter vi sedan segel söderut mot St. Vincent och Grenadinerna. Hela seglingsresa i Karibien tar 13 dagar (med flyg) och just nu har vi endast lediga platser kvar i januari, februari och mars.

Grenadinerna har blivit utnämnt till det vackraste segling området i världen och består av ett pärlband av öar som ligger mellan St Vincent i norr och Grenada i söder. Våra seglingsresor i Karibien ger dig en spännande och minnesvärd upplevelse, som våra kunder brukar säga att de får minnen för livet. Du får uppleva härliga seglingsdagar och det bästa av vad Karibien har att erbjuda. Både svarta och vita sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havssköldpaddor och äta grillade middagar på stranden. Fantastiskt helt enkelt!

Under en seglingsresa i Karibien på våra stora katamaran får du uppleva segling du alltid har drömt om, helt utan bekymmer. Sol, värme, god mat, härliga vyer och minnen för livet. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten. Du slappnar av och njuter till fullo. 

Man äter frukost och lunch på båten, medan middag äts i land på restaurang. Det finns absolut inga måsten på segelbåten. För din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du kommer vilja återberätta. Precis som våra tidigare resenärer.

Karibien-kunder.jpeg


 

En vanlig dag

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt morgondopp i det turkosblåa karibiska vatten. Under tiden förbereder er värd den smaskiga frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Medan vi seglar till nästa mål hinner du sola, bada, läsa bok eller bara njuta av den hypnotiserande omgivningen. 

När det närmar sig lunch doftar det gott nerifrån köket. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till den hamn, vik eller kanske stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni en chans att testa på det lokala köket i någon av restaurangerna. Avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns i båten. Ingenting är kanske perfekt, men det här är det närmaste man kan komma perfektion.

Detta ingår i seglingsresa i Karibien

När du seglar med More Sailing i Karibien ingår följande i den härliga upplevelsen som vi erbjuder:

  • Seglingsresa – Den härliga upplevelsen pågår i 13 dagar, varav 11 dagar spenderas på just segling.
  • Flyg – Flyg tur & retur från London, med reservation för Paris när det handlar om nyårssegling.
  • Transfer – Säker och punktlig transfer till & från båten i Karibien.
  • Skeppare & värd – Svensk, välutbildad besättning med erfarenhet och stark passion att erbjuda service i världsklass.
  • Del i dubbelhytt – Skön kojplats i dubbelhytt med bekväma sängar för att sova gott på seglingsresa i Karibien.
  • Mat – Magisk frukost, lunch & dryck ombord på båten, bestående mestadels av lokala delikatesser.
  • Sängkläder – Rena och fräscha sängkläder & handduk.
  • Alla omkostnader – Hamnavgifter, gasol & andra övriga utgifter.

Drömupplevelse i detalj

Beroende på avgång så utgår våra seglingsresor i Karibien idag antingen från Martinique eller från St Lucia. Båda är lika vackra, men skiljer sig dock mest i de administrativa förhållanden. Martinique tillhör Frankrike och St Lucia är en före detta brittisk koloni i södra Karibien. Värt att understryka är att på St Lucia kör man på vänster sida av vägen och Queen Elisabeth II pryder dollarsedlarna. 

Martinique är den underbara ön där marinan Le Marin finns. Detta är det första avgångs alternativet. St Lucia är den andra pärlan där marinan innehar namnet Rodney Bay och är således det andra avgångs alternativet. Det är St Lucia och Rodney Bay som är målgången för den årliga Atlantseglingen, Atlantic Rally for Cruisers (ARC). Både Le Marin och Rodney Bay är två stora marinor.

Utmed området vi besöker och under tiden som vi seglar i Karibien så finns det få marinor som dessa. Dock så finns däremot gott om turkosa vikar, därför förtöjer vi antingen vid en boj eller ankrar vid de flesta av stoppen under resan. Jollen som finns ombord gör det möjligt för dig att utforska viken eller eventuellt ta dig iland, om så önskas.

Efteråt så beger vi oss söderut från Martinique eller St Lucia vidare till nästa ö. Den heter St Vincent. Här kommer du att se svarta sandstränder eftersom ön sedan länge har en aktiv vulkan, häftigt och annorlunda. Många förknippar St Vincent med ’Pirates of the Caribbean’ eftersom delar av filmerna spelades in här. Speciellt känd från filmerna är viken Wallilabou Bay.

Karibien-pirater.jpeg

Magiska öar

På vägen ner mot Grenada, seglar vi genom en hel del magiska öar. Vi börjar med Isla de Quatre, som ligger strax under Bequia. Vidare bär det av mot Mustique som är en privatägd ö. Canouan är den första ön vi möter efter seglingen i det öppna blåa. Sedan har vi ön Mayreau som utmärker sig med den populära stranden Salt Whistle Bay. Tobago Cays är nästa ö, som även är en national park. Dessa natur skönheter är verkligen svårslagna och måste helt enkelt upplevas. Kanske vill du gå barfot längs stranden, höra vågorna rulla in medan man beaktar solen gå ner i horisonten. Verkligen magiskt.

Vidare seglar vi mellan öar som Union Island, Petite St. Vincent och Carriacou. Slutligen passerar vi Ronde Island, som är en obebodd vulkanisk ö, innan vi når Grenada. Därefter vänder vi tillbaka norrut. På vägen tillbaka passerar vi samma öar, men från andra sidan och gör uppehåll på nya spännande platser.

Öarna är tropiskt gröna med djup djungel och växtlighet. Kring de höga topparna samlas regnmoln, som ibland ger en välkommen skur. Efter bara några minuter är regnet borta och den varma solen torkar snabbt av däcket. En seglingsresa i Karibien är lika spännande som den är omväxlande. 

Öarna i Karibien erbjuder en härlig variation av platser att besöka, samtidigt som mycket tid ges till segling, sol, bad och avkoppling. En resa med upplevelser som ger minnen för livet. Notera att seglingsrutt och platser vi besöker kan ändras beroende på väder och vind. Det som aldrig ändras är vår passion att leverera en magisk upplevelse i särklass, á la seglingsresa i Karibien.

Karibien-vatten.jpeg

Väderförhållanden under seglingsresa i Karibien

Vinter i Karibien är allt annat än vinter. Ur vårt svenska perspektiv givetvis. Den härliga temperaturen under vintermånaderna är 28-29 härliga grader. Lika varmt är det i vattnet. Supersköna väderförhållanden att avnjuta en magisk semester i form av seglingsresa i Karibien. Kan det bli bättre?

Skärmavbild 2022-11-23 kl. 13.58.09.png

More Sailing båtar för seglingsresa i Karibien

Vi har över 50 båtar i vår flotta, men vi seglar inte med alla i Karibien. Vi väljer de större och rymligare segelbåtar med fem hytter där upp till tio gäster kan bo bekvämt. Komforten på våra båtar är garanterad. Likaså säkerhet och service. På våra båtar har du allt du önskar, samt en uppgift, nämligen att slappna av och andas in all det exotiska som en seglingsresa i Karibien kan erbjuda.

Ombord på båten, runt bordet i sittbrunnen så serveras det både frukost och lunch. Den rymliga salongen tillhandahåller bekvämt plats för umgänge för alla resenärer på båten. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten. Här kan man sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Eller kanske simma med delfinerna.

kar lagoon-42.jpeg

I vår flotta finns det 2 olika båtmodeller från båttillverkaren Fountaine Pajot på seglingsresa i Karibien, nämligen Saba 50 och Saona 47. Vi har även 2 stycken från Lagoon-familjen som är modellerna Lagoon 52 och Lagoon 50. Vi seglar även med det senaste tillskottet Excess 15. 

Vi klimatkompenserar din seglingsresa i Karibien

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala. 

Karibien-3.jpeg

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa i Karibien. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. 

Boka din seglingsresa i Karibien

Vi är måna om att vara tillmötesgående och strävar alltid efter att uppfylla alla önskemål, inom rimlighetens ramar givetvis. 

På båten erbjuder vi service i världsklass, samt håller en bra stämning och finns där för våra gäster i alla lägen. Vårt fokus ligger alltid i att lära känna gästen och skapa en upplevelse enligt gästernas preferenser. Detta är formula som vi har bevisat fungera över och över igen, och som skapar harmoni på alla våra seglingsresor. Vi på More Sailing ser fram emot att få erbjuda dig en oförglömlig seglingsupplevelse där vi skapar minnen för livet! 

Ta en titt på denna video och hör av dig till oss för att boka din seglingsresa i Karibien för vinter 2022!

Vi vill skämma bort dig!