Segla över Atlanten

Pris per person: 55.000 SEK

Att segla över Atlanten är ett äventyr som många drömmer om. Det behöver inte bara vara en dröm, segla över Atlanten med More Sailing utan att behöva äga en egen båt eller att ta ansvaret för en hel besättning. Segla över Atlanten med oss och var med om en upplevelse du sent kommer att glömma. Du kan känna dig trygg eftersom det finns både en ansvarig skeppare och en assisterande skeppare ombord. Vi seglar över Atlanten under november-december varje år, då förutsättningarna för en atlantsegling är som bäst.

Film från ARC 2018 gjord av resenär:

Drömmer du om att segla över Atlanten?

Ta chansen att förverkliga drömmen om att segla över Atlanten med More Sailing. Varje år seglar vi över flera segelbåtar till Karibien. Vi erbjuder ett bekymmerslös sätt att förverkliga drömmen om att segla över Atlanten. Detta beror på att alla båtar vi seglar över har en ansvarig skeppare och dessutom en assisterande skeppare ombord. Boka allt ifrån en plats ombord upp till en hel båt om ni är ett större sällskap. Du kan på så sätt segla över Atlanten utan att äga en egen båt. Du behöver heller inte ansvara för all planering och alla förberedelser inför seglatsen.

Vi seglar över Atlanten under ARC

Vi deltar i Atlantic Rally for Cruisers, som också kallas för ARC. ARC är en vänskaplig kappsegling eller eskadersegling över Atlanten. Varje år deltar mellan 200 till 300 båtar i ARC, bland dem finns både familjeseglare som kappseglare. Starten av ARC sker från Gran Canaria i slutet av november varje år. Alla båtar återförenas sedan på på andra sidan Atlanten, nämligen på ön St. Lucia. ARC seglingen avslutas med en prisutdelning och fest på St. Lucia strax innan jul.

En vecka innan ni kastar loss från Gran Canaria samlas hela besättningen som ska segla tillsammans. ARC arrangemanget inleds med en invigning och följs sedan under veckan av både föreläsningar och festligheter. Under denna vecka får du träffa förväntansfulla seglare från hela världen. Ombord på båten lär ni såklart också känna varandra och båten, samtidigt som ni alla tillsammans förbereder, inhandlar och tillagar all mat inför seglatsen. Under veckan i Las Palmas tränar ni även manövrar och testseglar båten ihop.

Hur lång tid tar det att segla över Atlanten?

Det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta att segla över Atlanten. Vilket kanske också är en del av spänningen med Atlantäventyret. Att överseglingens längd kan variera beror dels på att väderförhållandena skiljer sig från år till år. Längden på seglingen påverkas också av målsättningarna och förutsättningarna hos besättningen ombord. Tidigare år vi har seglat över Atlanten har seglatsen har vanligtvis tagit mellan två till tre veckor att genomföra.

Räkna med att hela äventyret tar cirka fem veckor från det att invigningen sker på Gran Canaria. Du har boende på båten under hela tiden. Ni spenderar första veckan i Las Palmas med förberedelser. Efter att ni har kommit över Atlanten kommer båten att segla vidare norrut i Karibien. Efter fem veckors äventyr kan du stolt spatsera runt i ett par röda byxor (det sägs att bara dem som korsat Atlanten får bära just röda byxor).

Att segla över Atlanten

Under seglingen turas alla ombord om att gå vakt, segla och laga mat. Därför krävs det att du har dokumenterad nautisk kompetens för att segla med oss över Atlanten. Du behöver även praktisk vana för att navigera och vara ombord på båt.

Att du är öppen, social och tycker om att träffa nya människor är självklart en förutsättning då du får träffa mycket nya människor samt att ni lever tätt ihop ombord. Ombord på båten blir ni uppdelade i vaktlag om två till tre personer som seglar och lagar mat tillsammans. I varje hytt bor det två personer men du kan mot extra kostnad boka en hel hytt för dig själv.

Säkerhet under en Atlantsegling

Båtarna är utrustade med den säkerhetsutrustning som krävs för att segla över Atlanten. Den höga nivån på säkerhetsutrustningen bestäms av ARC arrangörerna. Båtarna inspekteras under tiden och innan avresa från Las Palmas. Det finns satellituppkoppling ombord för begränsad användning av internet och telefoni.

 

DATUM ARC 2022
Invigning – 13 november
Start – 20 november
Avslutning – 19 december

DETTA INGÅR

– Del i hytt på båt utrustad för atlantsegling
– Ansvarig skeppare & assisterande skeppare
– Anmälningsavgifter till ARC
– Förberedande informationsträffar

DETTA TILLKOMMER
– Kostnader för personlig utrustning
– Flygbiljetter till Gran Canaria & hem från Karibien
– Transferkostnader till & från flygplatser
– Del i skeppskassa som upprättas
för matkostnader för överseglingen

Föregående
Nästa

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

Kontakta Gustav de Vries
031 – 30 96 304
boka@moresailing.se