Segla över Atlanten

Från 65.000 kr per person

17 November - 22 December 2024

Att segla över Atlanten

Att segla över Atlanten är ett äventyr som många drömmer om. Det behöver inte bara vara en dröm, segla över Atlanten med More Sailing utan att behöva äga en egen båt eller att ta ansvaret för en hel besättning. Segla över Atlanten med oss och var med om en upplevelse du sent kommer att glömma.

Du kan känna dig trygg eftersom det finns både en ansvarig skeppare och en assisterande skeppare ombord. Vi seglar över Atlanten under november-december varje år, då förutsättningarna för en atlantsegling är som bäst.

image

Drömmer du om att segla över Atlanten?

Ta chansen att förverkliga drömmen om att segla över Atlanten med More Sailing. Varje år i över 10 års tid har vi seglat över flera segelbåtar till Karibien. Vi erbjuder ett bekymmerslöst och tryggt sätt att förverkliga drömmen om att segla över Atlanten. Alla våra båtar vi seglar över har både en ansvarig skeppare och en assisterande skeppare ombord. Boka allt ifrån en plats ombord upp till en hel båt om ni är ett större sällskap. Du kan på så sätt segla över Atlanten utan att äga en egen båt. Du behöver heller inte ansvara för all planering och alla förberedelser inför seglatsen.

image

Segla över Atlanten, detta ingår:

image
Del i dubbelhytt
Kojplats i dubbelhytt ombord på segelbåten
image
Resa med Segelbåt
Från Las Palmas till Saint Lucia vidare till Grenada
image
Skeppare & first mate
Svensk välutbildad besättning
image
Sängkläder
Sängkläder och handduk under resan
image
Övriga båtkostnader
Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter
image
Anmälan till ARC
Tillgång till ARC´s alla evenemang och träffar

Vi deltar i Atlantic Rally for Cruisers 

Vi deltar i Atlantic Rally for Cruisers, som också kallas för ARC. ARC är en vänskaplig kappsegling eller eskadersegling över Atlanten. Varje år deltar mellan 200 till 300 båtar, bland dem finns både familjeseglare som kappseglare. Starten av ARC sker från Gran Canaria i slutet av november varje år. Alla båtar återförenas sedan på på andra sidan Atlanten, på ön St. Lucia. Atlantseglingen avslutas med en segling ner till Grenada precis innan jul. ARC arrangeras av World Cruising Club som arrangerar flera olika seglatser runt om i världen, alla båtar som vill delta i deras arrangemang måste uppnå deras säkerhetsrestriktioner och innan start görs en kontroll av representanter från World Cruising Club. Att segla många båtar samtidigt ger en trygghet och det är vanligt att man hjälps åt ifall någon båt skadas eller behöver hjälp under seglatsen. 

En vecka innan ni kastar loss från Gran Canaria samlas hela besättningen som ska segla tillsammans. Arrangemanget inleds med en invigning och följs sedan under veckan av både föreläsningar och festligheter. Under denna vecka får du träffa förväntansfulla seglare från hela världen. Ombord på båten lär ni såklart också känna varandra och båten, samtidigt som ni alla tillsammans förbereder, inhandlar och tillagar all mat inför seglatsen. Under veckan i Las Palmas tränar ni även manövrar och testseglar båten ihop.

 

image

Segla över Atlanten, detta tillkommer:

image
Mat
Frukost, lunch, middag och dryck ombord på båten och iland
image
Flygresor
Flyg till Las Palmas och från Grenada
image
Personlig utrustning
Kostnader för personlig utrustning
image
Transfer
Transferkostnader till & från flygplatser

Hur lång tid tar det att segla över Atlanten?

Det är svårt att säga hur lång tid det kommer ta att segla över Atlanten. Vilket kanske också är en del av spänningen med Atlantäventyret. Att överseglingens längd kan variera beror dels på att väderförhållandena skiljer sig från år till år. Längden på seglingen påverkas också av målsättningarna och förutsättningarna hos besättningen ombord. Tidigare år vi har seglat över Atlanten har seglatsen har vanligtvis tagit mellan två till tre veckor att genomföra.

Räkna med att hela äventyret tar cirka fem veckor från det att invigningen sker på Gran Canaria. Du har boende på båten under hela tiden. Ni spenderar första veckan i Las Palmas med förberedelser. Efter att ni har kommit över Atlanten kommer båten att segla vidare söderut i Karibien. Efter fem veckors äventyr kan du stolt spatsera runt i ett par röda byxor (det sägs att bara dem som korsat Atlanten får bära just röda byxor).

image

Mer att läsa

Har du några frågor?