Vi har under senaste veckan haft tekniska problem med våra kontaktformulär. Har du inte fått svar, vänligen kontakta oss igen.

Segla i Västindien i februari/mars 2022

18 November 2021

Segla i Västindien (Karibien) med More Sailing

Segla i Västindien har inte varit så möjligt under vintern 2020/2021 på grund av pandemin, som begränsade resor till en nästan obefintlig grad. Tack vare vaccinering och därmed sänkta reserestriktioner har vi under andra halvan av 2021 sett en enorm ökning av resor. Inte minst för våra karibiska seglingsresor i Västindien. I skrivande stund, har våra samtliga resor för 2021 blivit fullbokade. Du har nu sista chansen att knyta din plats på en av våra båtar som seglar i Västindien i februari och mars 2022, enligt bilden nedan.

Skärmavbild 2022-11-23 kl. 14.21.26.png

Kontakta Patrik Axhall på telefon 031 – 30 96 300 eller mejla boka@moresailing.se. Han hjälper dig med att besvara eventuella frågor, men även med att skräddarsy resan för dig och ditt sällskap. I fortsättningen av texten kommer vi att presentera information om att segla i Västindien, som vi hoppas du finner användbar.

Segla i Västindien – hur går det till?

Under en seglingsresa på våra båtar i Västindien får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar restauranger och seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma.

Deklarera inresan till St Lucia

Någon gång under flygresan från London till St Lucia kommer ni att tilldelas ett papper där ni senare under flygresan behöver så småningom deklarera er inresa till St Lucia. Läs igenom detta papper grundligt och fyll i era personuppgifter, samt vart ni kommer att befinna er under er vistelse medan ni besöker ön. Vänligen skriv Rodney Bay när denna information efterfrågas samt att ni kommer så snart som ni landar transporteras och vistas ombord på en segelbåt. Glöm inte dock att fylla i båtens namn för den delen. Detta är oerhört viktigt för att kunna segla i Västindien tryggt och utan onödiga bekymmer.

Seglingsäventyret i Västindien börjar i Rodney Bay

När ni landar på St Lucia under lördag eftermiddag så välkomnas ni av er personliga chaufför som väntar på er. Transfern från flygplatsen tar cirka en timme och trettio minuter. Den går till Rodney Bay Marina där båten och besättningen äntligen väntar. Efteråt, när ni äntligen anlänt till Rodney Bay och gör er hemmastadda på båten så har solen redan hunnit gå ner och det blir således ganska mörkt ute. Därför spenderar du den första kvällen i marinan. Ni kastar (äntligen) loss på söndag morgon så snart som alla ombord är klara med frukosten. Seglingsäventyret i Västindien kan därmed officiellt börja.

Karibie.jpeg

Behöver du vaccinera dig innan du ska segla i Västindien?

De rekommendationer som finns idag när du ska segla i Västindien under mindre än tre veckor är följande:

  • Uppdaterat grundskydd (stelkramp, difteri)
  • Eventuellt Kolera-skydd
  • Hepatit A
  • Hepatit B
  • Covid 19

Dock så behöver du genomföra vaccinationen ej senare än en månad före din avresa. Bär gärna med dig din gula vaccinationsbok om du har en sådan nästa gång du ska vaccinera dig.

Eventuella allergier

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss det. Om du gör det efteråt och under tiden vi seglar så blir det svårt att tillmötesgå dina krav på ett bra sätt. Vänligen se till att informera oss om detta i god tid så att vi kan se till att din upplevelse av att segla i Västindien blir så bra som möjligt.

Du kan inte segla i Västindien utan ett giltigt pass

Viktigt att betona är det faktum att du även måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på 6 månader från hemresedatumet. Under tiden som du seglar i Västindien och njuter av tillvaron så kommer er skeppare behöva tillgång till ditt pass. Detta för att så småningom under tiden kunna göra in- och utklarering mellan nationerna ni reser mellan.

 

Vilken reseförsäkring gäller när du ska segla i Västindien?

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing. För mer information om detta, vänligen kontakta oss.

Caribbean-1.jpeg

Möjligheten att segla i Västindien och bo ombord på båten

Känslan av att segla i Västindien är obeskrivlig. Men att bo ombord på själva båten är faktiskt inte så annorlunda från att bo hemma. Dock så ter sig den största skillnaden i form av att man under tiden seglingen pågår får uppleva en begränsad tillgång till vatten och el ombord. Inom själva Karibien finns det få marinor och det vanligaste sättet hittills är att lägga till vid en boj. Sedan kan man eventuellt ta jollen in till land så snart som alla ombord är redo för det.

Just seglingen blir till en början kanske ovan för vissa ombord då man får tänka på att vara sparsam med vattnet och eventuellt ta kortare duschar. För det mesta kan man under tiden man seglar ladda mobiltelefoner och kameror ombord på båten. Dock så kan man endast använda 220V-uttag när man ligger förtöjd i marina samt när man under tiden ligger still och kan således ha generatorn igång. Under tiden man seglar i Västindien har man dock endast tillgång till 12V-uttag och inget annat.

Vanligtvis så är man idag på båten tio gäster och två ur personalen. Gästerna sover under tiden man seglar fördelade två och två i de fem hytter som finns ombord. Skepparen och värdinnan sover i skepparhytten och i salongen. Notera att det på båten även finns tre toaletter med dusch.

Vi hoppas att informationen var till nytta, men återstår det några funderingar är du välkommen att kontakta oss. Vi på More Sailing har i uppdrag att erbjuda dig seglingsminnen för livet!