Segla i Seychellerna

Segla i Seychellerna – Nya resor på gång!
Pris per person från: 50.000 SEK

Från- priser avser 10 dagars seglingsresa.

Segla i Seychellerna med besättning på en aktiv semester under en 10 dagars seglingsresa. Ta chansen att vara bland dem som seglar i Seychellerna med More Sailing redan första säsongen 2022. Seychellerna är ett tropiskt paradis i västra Indiska oceanen, utanför Afrikas östkust, där det är varmt med behagliga vindar i seglen året om. More Sailing har förberett allt för ditt nästa seglingsäventyr. Är du redo att segla i Seychellerna och skapa semesterminnen för livet?

Föregående
Nästa

Att segla i Seychellerna

Tänk dig att segla i Seychellerna, som är en av de mest orörda destinationerna i världen. Du fylls av harmoni och får en närheten till naturen och havet som du aldrig haft förut. Med sitt turkosfärgade vattnet, de vita sandstränderna och unika djurliv, är Seychellerna ett paradis som många drömmer om att få besöka. 

Ögruppen är också känt för sin tropiska grönska med en natur klädd i femtio nyanser, höga berg och vackra granitklippor. Seychellerna är en republik i västra Indiska oceanen, utanför Afrikas östkust och norr om Madagaskar.

Seychellerna erbjuder magiska upplevelser i den fantastiska seglingsvatten, på underbara stränder och i härliga naturen. För dig som även vill utforska finns det gott om aktiviteter att göra så som dykning, snorkling, fiskning, cykling och vandring. 

Flygresan till Seychellerna tar 13-16 timmar från Skandinavien och du får räkna med att göra minst en mellanlandning. Du anländer med flyg till huvudön Mahé och möts av det tropiska klimatet med måttlig hög temperatur och fuktighet, som dämpas något av en daglig sjöbris. Du är redo att segla i Seychellerna med besättning.

Läs omdömen från 2022 och 2021 här →

Seglingsresa i Seychellerna, detta ingår:

Resa

Resan pågår i 12 dagar
varav 10 dagars segling

Flyg

Tur & retur från Stockholm

Skeppare & värd

Lokal, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till & från båten

Mat

Frukost, lunch &
dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol &
andra övriga utgifter

Segla i Seychellerna med besättning

Segla i Seychellerna med skeppare och värd ombord på våra båtar och upplev segling när det är som bäst, aktiv och avkopplande. Ombord på båten är du i trygga händer hos More Sailing besättningen. De lagar god mat för dig, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar beprövade restauranger och seglar båten. Allt du behöver göra är att njuta. Vanligtvis äter ni frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. 

Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du alltid kommer att minnas.

En vanlig dag på våra båtar i Seychellerna börjar ofta med ett härligt morgondopp för en fräsch start på dagen. Under tiden förbereder värden frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Då kan du sola, bada, ta bilder eller bara njuta av omgivningen. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. 

Efter lunchen seglar vi vidare till den hamn, vik eller kanske stad där vi spenderar natten. På kvällen får du en chans att uppleva det lokala köket och nöjeslivet. Sedan låter du havet vagga dig till sömns i båten. Att segla i Seychellerna med besättning är en komfortabel och aktiv semester, där du upplever nya situationer, platser, mat och människor.

Kundomdömen om att segla med oss

Segla i Seychellerna - Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa i Seychellerna med More Sailing behövs inte några förkunskaper. Det räcker med att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa i Seychellerna, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er.

Seychellerna resa & segling

Seychellerna resa börjar med att du tar del av informationen på den här sidan, samt rekommenderat från andra källor. När du känner att du vet allt du behöver veta om att segla i Seychellerna, är du redo att boka din segling resa till Seychellerna med More Sailing. 

När du bokat, kan du gärna stämma av bekräftelsen och följa dina betalningar. Du är välkommen att kontakta oss vid några som helst frågor. Vi besvara dem mer än gärna. Vi ser till att din Seychellerna resa går till så smidigt som möjligt och att segling i Seychellerna ger dig minnen för livet.

Seychellerna är inte bara drömstränder och avkoppling. Det finns även ett stort utbud av aktiviteter såsom snorkling och dykning bland de vackra korallreven, havssköldpaddorna och färgglada fiskarna. 

Mahé

Mahé är en av de tre huvudöarna på Seychellerna. Samtidigt är Mahé även den mest befolkade ön, där ungefär 80 tusen invånare bor. Huvudstaden Victoria och den internationella flygplatsen ligger på ön. Högsta punkten heter Morne Seychellois och är 905 m. ö. h., samt ligger i nationalparken med samma namn. Mahé är en granitö som är även rik på kopra, kanel, patchouli och vanilj. Port Launay och Sainte-Anne är marina nationalparker och klassas som  seglingsupplevelser de luxe.

La Digue

La Digue är den minsta bebodda ön i Seychellernas ö-grupp. Det bor ungefär 2200 invånare på ön. Belägen 5 km öster om Praslin och 45 km nordöst om Mahé, La Digue är en fridfull exotisk destination. Ön är bara 9,8 km² stor och hela ön omges av magiska korallrev. La Passe heter huvudorten på La Digue. Det finns ingen flygplats på ön, således kan ön nås endast via segelbåt. Natureservatet Veuve Nature Reserve är hemvist för den endemiska fågel Paradise-flycatcher ur familjen Monarker.

.

De tre huvudöarna på Seychellerna är Mahé, Praslin och La Digue. Mahé är landets största ö med 90% av hela befolkningen som bor på Seychellerna. Ön Praslin har några av världens vackraste stränder. Praslins vita stränder är världskända för sina vackra palmer och unika kokosnötter.

La Digue, en pärla med sin karakteristiska stenformationer och vackra natur, som du får uppleva på din Seychellerna resa. Förutom dessa öar, besöker vi även många vikar och stränder, lite beroende på vinden.

Ute på de olika öarna får du smaka av det seychelliska köket, en blandning mellan indiska och afrikanska smaker. Befolkningen pratar främst kreol, men även en del engelska och franska. Alla öarna är exotiska men ingen är den andra lik.

Praslin

Praslin är belägen i den västra delen av Indiska oceanen och är 44 km² stor. Känd för sina sagolika stränder och den magiska tropiska naturen, är praslin en exotisk pärla som bara måste upplevas. Palmer och kokosnötter finns överallt. I den sydliga delen av ön, uppe i bergen, hittar du nationalparken Valleé de Mai med otroligt rik växt- och fågelliv. På ön odlas främst kopra, vanilj och grönsaker. Grande Anse och Baie Sainte-Anne med sina vikar är viktiga orter på ön, som vi seglar förbi på vägen till La Digue. 

Curieuse Island

Curieuse Island är en liten pärla, som sträcker sig över 2,9 km² och som ligger nära Praslins nordkust. Ön präglas av den röda jorden och coco de mer palmerna, som är världsunika och växer bara här och på två närligande öar. Sedan 1979 är Curieuse med sina omgivande vatten deklarerad som Cureuse Marine National Park i syfte att bevara naturen och djurlivet. Några av endemiska växter på ön är Porcher, Bois Chandelle, Lalyann dile, Bwa bannann och Bois Cassant de Bord Mer.

Båtar vi seglar med i Seychellerna

Under våra seglingsresor seglar vi med olika sorters båtar. Vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar med minst fem hytter där upp till tio till fjorton gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. 

Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det. 

Varmt välkomna att kontakta oss angående detaljer om flyg, båt och  segling på er Seychellerna resa!

Ta ne titt på båtar vi seglar med i Seychellerna. Se bilder och beskåda designen på både interiören och exteriören, samt hur välplanerade ytorna är, samt läs om utrustning och bekvämligheter. På  dessa båtar skapar vi glada semesterminnen som varar för livet.

.
.

Segla i Seychellerna på Saba 50

10 gäster och 2 besättning – pris 50.000:- per person beroende på period. 
Saba 50 är en rejäl och välseglande katamaran. Med sina 6 hytter och tillhörande toaletter är komforten god samtidigt som den är omtalad för att även sega bra. För segling i Seychellerna är denna en mycket bra båt.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa i Seychellerna

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser till Seychellerna med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling i Seychellerna är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Seglingsresa i Seychellerna - varför ska du välja det?

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa i Seychellerna. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett.

Får sol, bad och seglingsäventyr

På en seglingsresa i Seychellerna får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen eller bada i havet.

Ompysslad av personal

Ombord har du en lokal skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder sådan extraordinär service.

Får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt, som är gott och nyttigt.

Lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Skapa minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa i Seychellerna får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Allt är paketerat och klart

När du köper en seglingsresa i Seychellerna är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.

Lediga platser - segla i Seychellerna

Personer


Här hittar du användbar och nyttig information som du bör läsa igenom nu eller senare innan du ska segla i Seychellerna. Vänligen välj en av flikarna som intresserar dig för tillfället men glöm inte för den delen att läsa de andra efteråt. Vi vill dock rekommendera att du läser och går igenom all information omgående som listas nedan samt eventuellt noterar under tiden du läser så snart som du hittar något du anser är ytterst viktigt för just din del.

Segla i Seychellerna och upplev dess magiska öar

Seychellerna är en ö-grupp och en stat i västra Indiska oceanen, belägen i utanför Afrikas östkust, närmare bestämt norr om Madagaskar. Seychellerna består av 115 magiska öar, 42 av öarna består av granit och resterande av korall. Totalt är Seychellerna 455km2 men öarna är spridda över en yta på över 1 000 000 km2. Därför är det en unik chans och möjlighet att segla med besättning i Seychellerna på en härlig segelbåt. Medeltemperaturen ligger mellan 24-29 grader i luften och oftast är det någon grad varmare i vattnet. 

I Seychellerna finns en stark omtanke kring miljön, 46% av landets yta är naturreservat skyddat av UNESCO vilket myntat ut i 20 nationalparker och tre marina reservat. Naturreservatet skyddar en mängd utrotningshotade djur. 

På öarna Praslin och Curieuse växer den mest exklusiva palmarten Coco de Mer. Trädets stam kan bli upp till 30 meter högt och bladen fläktar ut nästan fem meter i diameter. Världens största och tyngsta (upp till 42 kg) frö växer på trädet. Fröet ser ut som en kvinnas bäcken, det gavs till kungligheter eller i byteshandel förr i tiden. På grund av dess vikt sjönk fröet men vissa delar kunde flyta upp, sjömännen trodde förr i tiden att det fanns undervattensträd som de trodde dessa bitar av fröet som flöt kom ifrån. Därav namnet, Coco de mer som betyder ”havets kokosnöt”. 

Det Seychelliska köket hämtar inspiration från det afrikanska, franska, asiatiska och brittiska köket, en fusion av dessa gör den kryddstarka maten speciell och originell. Fisk och skaldjur är vanligt men deras specialiteter är hajbiff och papegojfisk.

Vår utgångspunkt

Båten utgår från hjärtat av Seychellerna – Eden Island. Området ligger ett par hundra meter från Mahé och är artificiellt uppbyggt av återvunnet korallrev. Den lilla ön är känd för sin vackra miljön och kantas av lyxiga hus. Då ön inte tillåter motordrivna fordon förutom golfbilar och ligger avskilt från centrum är det en lugn och harmonisk atmosfär. Här har olika charterbolag sin bas och hyr ut båtar. För den som vill snorkla, dyka eller surfa finns det olika arrangörer som erbjuder dagsutflykter. 

Granitöar på Seychellerna

De är endast de största öar som är granitöar. Det handlar om bland andra Mahé, Praslin och La Diague som har relativt höga granitberg, med rikligt skogs- och djurliv. De yttre öarna är däremot främst bestående av korall och är bara några meter över havsytan. Båda typer av öar kommer du att kunna få besöka på seglingen i Seychellerna.

Mahé

Mahé är en av de tre huvudöarna på Seychellerna. Samtidigt är Mahé även den mest befolkade ön, där ungefär 80 tusen invånare bor vilket utgör närmare 90% av befolkningen. Huvudstaden Victoria och den internationella flygplatsen ligger på ön. Högsta punkten heter Morne Seychellois och är 905 m. ö. h., samt ligger i nationalparken med samma namn. Mahé är en granitö som är även rik på kopra, kanel, patchouli och vanilj. Port Launay och Sainte-Anne är marina nationalparker och klassas som  seglingsupplevelser de luxe.

Praslin

Praslin är belägen i den västra delen av Indiska oceanen och är 44 km² stor. Känd för sina sagolika stränder och den magiska tropiska naturen, är praslin en exotisk pärla som bara måste upplevas. Palmer och kokosnötter finns överallt. I den sydliga delen av ön, uppe i bergen, hittar du nationalparken Valleé de Mai med otroligt rik växt- och fågelliv. På ön odlas främst kopra, vanilj och grönsaker. Grande Anse och Baie Sainte-Anne med sina vikar är viktiga orter på ön, som vi seglar förbi på vägen till La Digue.

Ankomsten till Seychellerna

När ni landar så står er chaufför och väntar på er. Transfern från flygplatsen går till marinan där ni möts av besättningen, ni tar er tillsammans till båten och beroende på tid, väder och vind kastar båten loss på kvällen eller tidigt morgonen efter. Det dukas upp middag och tillsammans går ni igenom förväntningar med besättningen. 

Giltigt pass och inresedokument

Viktigt att betona är det faktum att du även måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på 6 månader från hemresedatumet. För säkerhetsskull ta kopior på viktiga resedokument. Innan ankomst måste alla resenärer ansöka om inresetillstånd ovh handläggningstiden kan ta upp till 12 timmar. Ansök via https://seychelles.govtas.com 

I vissa fall kan de vilja att du visar upp en returbiljett från Seychellerna. Övriga krav som kan komma att kontrolleras är information om boende under vistelsen, som är ombord på segelbåten.

Covidrestriktioner

Du anses vara fullvaccinerad om det gått högst 6 månader sedan dos två eller om du tagit en booster. Anses du inte som fullvaccinerad måste du ha ett negativt PCR-test som inte får vara äldre än 72 timmar gammalt eller ett negativt antigen-test som inte får vara äldre än 24 timmar. 

 Munskydd ska användas på flygplatsen men kan också behövas vid olika utflyktsmål eller på buss. 

Stäm av att du lämnat alla uppgifter till oss

Inför din seglingsresa behöver för- och efternamn, födelsedatum och passnummer på alla resenärer, samt e-postadress och telefonnummer till resenärer som ska ha tillgång till resans kundportal och information om resan. Om ni är flera personer som reser ihop är det mycket viktigt att du som bokningsansvarig delar med dig av informationen du får från oss till resten av sällskapet. 

Allergier

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss det. Om du gör det efteråt och under tiden vi seglar så blir det svårt att tillmötesgå dina krav på ett bra sätt.

Behöver du vaccinera dig innan du ska segla i Seychellerna?

De rekommendationer som finns idag när du ska segla i Seychellerna under mindre än tre veckor är följande:

  • Uppdaterat grundskydd, (stelkramp, difteri)
  • Eventuellt Kolera-skydd
  • Hepatit A
  • Hepatit B

Dock så behöver du genomföra vaccinationen ej senare än en månad före din avresa. Bär gärna med dig din gula vaccinationsbok om du har en sådan nästa gång du ska vaccinera dig.

Vilken reseförsäkring gäller när du ska segla i karibien?

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring via More Sailing, det kan du göra fram till dagen innan din avresa.

Avbeställningsförsäkring

Det ingår ingen avbeställningsförsäkring i resan, du kan däremot köpa till det om du önskar. Avbeställningsförsäkring kan senast tecknas 48 timmar efter det att du betalat din resa och det går inte att köpa till i efterhand. Se gärna över om du har avbeställningsskydd i din hemförsäkring via din bank. 

Valuta och kortbetalning

Pengar är viktigt för att klara sig på resan och på Seychellerna är valutan Seychellinsk rupie (SCR), idag motsvarar 1 SCR = 0,85 SEK.  Visa och MasterCard är accepterade, men du bör kolla med din bank för säkerhets skull. Pass krävs för att kunna göra transaktioner från lokal bankkontor. Det kan komma att läggas till en avgift på ungefär 5 % när man betalar med kort och kan därför vara en bra idé att ta ut kontanter. Det finns gott om bankautomater om man skulle vilja ta ut pengar. 

Att segla i Seychellerna och bo ombord på båt

Känslan av att segla i Seychellerna är obeskrivlig men att bo ombord på själva båten är faktiskt inte så annorlunda från att bo hemma. Dock så ter sig den största skillnaden i form av att man under tiden seglingen pågår får uppleva en begränsad tillgång till vatten och el ombord. Man får eventuellt ta lite kortare duschar, när man ligger i marina eller har igång generatorn kan man använda de vanliga 220V-uttag och under tiden man seglar har man endast tillgång till 12V-uttag.

Inom själva Seychellerna finns det få marinor och det vanligaste sättet hittills är att lägga till vid en boj. Sedan kan man eventuellt ta jollen in till land så snart som alla ombord är redo för det. För det mesta serveras middag ombord på båten, om inte hjälper besättningen er att hitta beprövade restauranger och boka bord. Skepparen och värdinnan sover i skepparhytten och i salongen. 

Ombord på båten finns flytvästar som får användas när man vill eller om värdparet bedömer det som nödvändigt. Vill du hellre ha med din egna får du gärna ta med det. Seglar ni med barn, meddela oss gärna i god tid vilken vikt-/storlek de behöver på sin flytväst. 

Glöm inte att passa på att fråga besättningen ombord om du vill lära dig mer om segling under resan. Våra duktiga skeppare och värdar delar gärna med sig av sina kunskaper och alla som vill får testa på att stå vid rodret, hissa segel och läsa sjökort.

Packlista

Förutom att packa de vanliga inför en solsemester är det viktigt att tänka på att solljuset reflekteras i vattnet runt båten, ta därför med ett par bra solglasögon, solskyddsfaktor samt en keps eller hatt. Förutom det är det bra att ta med myggmedel, många par badkläder, något att läsa samt sjösjuketabletter om man lätt blir sjösjuk. Det ingår lakan och duschhandduk men vill man ha en extra handduk. Exempelvis en för sötvatten och en för saltvatten, kan man ta med sig en extra hemifrån. Ta gärna med snorkel och cyklop! Slutligen, packa i mjukväska så du lätt kan ta undan den i hytten. 

Under resan

Är det något på resan som inte motsvarar dina förväntningar vill vi genast veta om det. Vår ambition är att lösa problem redan på plats, därför är det viktigt att du meddelar detta. Vänta inte till du kommer hem!

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om hur även du kan segla i Seychellerna

Patrik

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se

Vill du däremot resa till Seychellerna och bo på fastlandet, på en vacker hotell eller resort, är du varmt välkommen att besöka Hummingbird Lifestyle Travel som erbjuder resor till Seychellerna i världsklass!