Segla i Seychellerna

Segla i Seychellerna – Nya resor på gång!
Pris per person från: 50.000 SEK

Från- priser avser 10 dagars seglingsresa.

Segla i Seychellerna med besättning på en aktiv semester under en 10 dagars seglingsresa. Ta chansen att vara bland dem som seglar i Seychellerna med More Sailing redan första säsöngen 2022. Seychellerna är ett tropiskt paradis i västra Indiska oceanen, utanför Afrikas östkust, där det är varmt med behagliga vindar i segeln året om. More Sailing har förberett allt för ditt nästa seglingsäventyr. Är du redo att segla i Seychellerna och skapa semesterminnen för livet?

Föregående
Nästa

Att segla i Seychellerna

Tänk dig att segla i Seychellerna, som är en av de mest orörda destinationerna i världen. Du fylls av harmoni och får en närheten till naturen och havet som du aldrig haft förut. Med sitt turkosfärgade vattnet, de vita sandstränderna och unika djurliv, är Seychellerna ett paradis som många drömmer om att få besöka. 

Ögruppen är också känt för sin tropiska grönska med en natur klädd i femtio nyanser, höga berg och vackra granitklippor. Seychellerna är en republik i västra Indiska oceanen, utanför Afrikas östkust och norr om Madagaskar.

Seychellerna erbjuder magiska upplevelser i den fantastiska seglingsvatten, på underbara stränder och i härliga naturen. För dig som även vill utforska finns det gott om aktiviteter att göra så som dykning, snorkling, fiskning, cykling och vandring. 

Flygresan till Seychellerna tar 13-16 timmar från Skandinavien och du får räkna med att göra minst en mellanlandning. Du anländer med flyg till huvudön Mahé och möts av det tropiska klimatet med måttlig hög temperatur och fuktighet, som dämpas något av en daglig sjöbris. Du är redo att segla i Seychellerna med besättning.

Läs omdömen
från 2021 och 2022 här →

Seglingsresa i Seychellerna, detta ingår:

Resa

Resan pågår i 12 dagar
varav 10 dagars segling

Flyg

Tur & retur från Stockholm

Skeppare & värd

Lokal, välutbildad besättning

Del i dubbelhytt

Kojplats i dubbelhytt

Transfer

Transfer till & från båten

Mat

Frukost, lunch &
dryck ombord på båten

Sängkläder

Sängkläder & handduk

Alla omkostnader

Hamnavgifter, gasol &
andra övriga utgifter

Segla i Seychellerna med besättning

Segla i Seychellerna med skeppare och värd ombord på våra båtar och upplev segling när det är som bäst, aktiv och avkopplande. Ombord på båten är du i trygga händer hos More Sailing besättningen. De lagar god mat för dig, guidar till gömda paradisvikar, rekommenderar beprövade restauranger och seglar båten. Allt du behöver göra är att njuta. Vanligtvis äter ni frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. 

Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du alltid kommer att minnas.

En vanlig dag på våra båtar i Seychellerna börjar ofta med ett härligt morgondopp för en fräsch start på dagen. Under tiden förbereder värden frukostbuffén. Efter att alla ätit sig mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare mot dagens destination. Då kan du sola, bada, ta bilder eller bara njuta av omgivningen. Lunchen avnjuts ofta i en turkos vik följt av bad från båten. 

Efter lunchen seglar vi vidare till den hamn, vik eller kanske stad där vi spenderar natten. På kvällen får du en chans att uppleva det lokala köket och nöjeslivet. Sedan låter du havet vagga dig till sömns i båten. Att segla i Seychellerna med besättning är en komfortabel och aktiv semester, där du upplever nya situationer, platser, mat och människor.

Kundomdömen om att segla med oss

Segla i Seychellerna - Inga förkunskaper krävs

När du bokar en seglingsresa i Seychellerna med More Sailing behövs inte några förkunskaper. Det räcker med att vara nyfiken på segling och intresserad av havet för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa i Seychellerna, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag.

Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt våra skeppare och värdar skämma bort er.

Seychellerna resa & segling

Seychellerna resa börjar med att du tar del av informationen på den här sidan, samt rekommenderat från andra källor. När du känner att du vet allt du behöver veta om att segla i Seychellerna, är du redo att boka din segling resa till Seychellerna med More Sailing. 

När du bokat, kan du gärna stämma av bekräftelsen och följa dina betalningar. Du är välkommen att kontakta oss vid några som helst frågor. Vi besvara dem mer än gärna. Vi ser till att din Seychellerna resa går till så smidigt som möjligt och att segling i Seychellerna ger dig minnen för livet.

Seychellerna är inte bara drömstränder och avkoppling. Det finns även ett stort utbud av aktiviteter såsom snorkling och dykning bland de vackra korallreven, havssköldpaddorna och färgglada fiskarna. 

Mahé

Mahé är en av de tre huvudöarna på Seychellerna. Samtidigt är Mahé även den mest befolkade ön, där ungefär 80 tusen invånare bor. Huvudstaden Victoria och den internationella flygplatsen ligger på ön. Högsta punkten heter Morne Seychellois och är 905 m. ö. h., samt ligger i nationalparken med samma namn. Mahé är en granitö som är även rik på kopra, kanel, patchouli och vanilj. Port Launay och Sainte-Anne är marina nationalparker och klassas som  seglingsupplevelser de luxe.

La Digue

La Digue är den minsta bebodda ön i Seychellernas ö-grupp. Det bor ungefär 2200 invånare på ön. Belägen 5 km öster om Praslin och 45 km nordöst om Mahé, La Digue är en fridfull exotisk destination. Ön är bara 9,8 km² stor och hela ön omges av magiska korallrev. La Passe heter huvudorten på La Digue. Det finns ingen flygplats på ön, således kan ön nås endast via segelbåt. Natureservatet Veuve Nature Reserve är hemvist för den endemiska fågel Paradise-flycatcher ur familjen Monarker.

.

De tre huvudöarna på Seychellerna är Mahé, Praslin och La Digue. Mahé är landets största ö med 90% av hela befolkningen som bor på Seychellerna. Ön Praslin har några av världens vackraste stränder. Praslins vita stränder är världskända för sina vackra palmer och unika kokosnötter.

La Digue, en pärla med sin karakteristiska stenformationer och vackra natur, som du får uppleva på din Seychellerna resa. Förutom dessa öar, besöker vi även många vikar och stränder, lite beroende på vinden.

Ute på de olika öarna får du smaka av det seychelliska köket, en blandning mellan indiska och afrikanska smaker. Befolkningen pratar främst kreol, men även en del engelska och franska. Alla öarna är exotiska men ingen är den andra lik.

Praslin

Praslin är belägen i den västra delen av Indiska oceanen och är 44 km² stor. Känd för sina sagolika stränder och den magiska tropiska naturen, är praslin en exotisk pärla som bara måste upplevas. Palmer och kokosnötter finns överallt. I den sydliga delen av ön, uppe i bergen, hittar du nationalparken Valleé de Mai med otroligt rik växt- och fågelliv. På ön odlas främst kopra, vanilj och grönsaker. Grande Anse och Baie Sainte-Anne med sina vikar är viktiga orter på ön, som vi seglar förbi på vägen till La Digue. 

Curieuse Island

Curieuse Island är en liten pärla, som sträcker sig över 2,9 km² och som ligger nära Praslins nordkust. Ön präglas av den röda jorden och coco de mer palmerna, som är världsunika och växer bara här och på två närligande öar. Sedan 1979 är Curieuse med sina omgivande vatten deklarerad som Cureuse Marine National Park i syfte att bevara naturen och djurlivet. Några av endemiska växter på ön är Porcher, Bois Chandelle, Lalyann dile, Bwa bannann och Bois Cassant de Bord Mer.

Båtar vi seglar med i Seychellerna

Under våra seglingsresor seglar vi med olika sorters båtar. Vi väljer alltid stora och rymliga segelbåtar med minst fem hytter där upp till tio till fjorton gäster kan bo bekvämt under tiden seglingsresan pågår.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även nere i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. 

Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det. 

Varmt välkomna att kontakta oss angående detaljer om flyg, båt och  segling på er Seychellerna resa!

Ta ne titt på båtar vi seglar med i Seychellerna. Se bilder och beskåda designen på både interiören och exteriören, samt hur välplanerade ytorna är, samt läs om utrustning och bekvämligheter. På  dessa båtar skapar vi glada semesterminnen som varar för livet.

.
.

Segla i Seychellerna på Saba 50

10 gäster och 2 besättning – pris 50.000:- per person beroende på period. 
Saba 50 är en rejäl och välseglande katamaran. Med sina 6 hytter och tillhörande toaletter är komforten god samtidigt som den är omtalad för att även sega bra. För segling i Seychellerna är denna en mycket bra båt.

Vi klimatkompenserar din seglingsresa i Seychellerna

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser till Seychellerna med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling i Seychellerna är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Seglingsresa i Seychellerna - varför ska du välja det?

Du besöker många platser

Eftersom båten seglar till en ny destination varje dag får du därför uppleva många nya platser under en seglingsresa i Seychellerna. Samtidigt når man med segelbåt platser som man annars inte kan nå, du får således se platser du kanske annars inte hade sett.

Får sol, bad och seglingsäventyr

På en seglingsresa i Seychellerna får du den perfekta kombinationen mellan en aktiv semester och en avkopplande semester. Detta beror på att du själv väljer om du vill vara delaktig i seglingen eller om du hellre vill ligga och njuta i solen eller bada i havet.

Ompysslad av personal

Ombord har du en lokal skeppare och en värd som ansvarar för ditt välmående och trygghet under hela resan. Samtidigt seglar de båten, serverar god mat och dryck samt visar er till nya platser. Det är inte många hotell som erbjuder sådan extraordinär service.

Får lära dig nya saker

Det spelar ingen roll om du har tidigare erfarenhet av segling och båtliv eftersom besättningen ombord sköter segling och båten. Du får givetvis vara med i seglingen hur mycket eller lite du vill. Därav kan du under resan lära dig mycket nytt, som är gott och nyttigt.

Lär känna nya människor

Våra båtar kan bokas av en eller upp till tio personer. Fyller ni inte en hel båt, träffar ni därför andra härliga resenärer ombord. Detta har lett till att vi har många solskenshistorier där resenärer träffat vänner för livet under en seglingsresa med oss.

Skapa minnen för livet

Vilken semester du än bokar och var du än bor så kommer du med största sannolikhet ha en härlig semester. Men på en seglingsresa i Seychellerna får du göra något extra, något som du kanske inte är van vid, och det resulterar i minnen du sent kommer glömma.

Allt är paketerat och klart

När du köper en seglingsresa i Seychellerna är allting färdigpaketerat och klart från början. Målet är att du bara ska kunna koppla av, därför ingår allt från flygbiljett till mat på båten. Du slipper alltså all planering som annars kan krävas inför en resa.

Lediga platser - segla i Seychellerna

Personer


Här hittar du användbar och nyttig information som du bör läsa igenom nu eller senare innan du ska segla i Seychellerna. Vänligen välj en av flikarna som intresserar dig för tillfället men glöm inte för den delen att läsa de andra efteråt. Vi vill dock rekommendera att du läser och går igenom all information omgående som listas nedan samt eventuellt noterar under tiden du läser så snart som du hittar något du anser är ytterst viktigt för just din del.

Segla i Seychellerna och upplev dess magiska öar

Seychellerna är en ö-grupp och en stat i västra Indiska oceanen, belägen i utanför Afrikas östkust, närmare bestämt norr om Madagaskar. Sammanlagt rör det sig om 115 magiska öar. Du får en unik chans att segla med besättning i Seychellerna på en härlig segelbåt.

Granitöar på Seychellerna

De är endast de största öar som är granitöar. Det handlar om bland andra Mahé, Praslin och La Diague som har relativt höga granitberg, med rikligt skogs- och djurliv. De yttre öarna är däremot främst bestående av korall och är bara några meter över havsytan. Båda typer av öar kommer du att kunna få besöka på seglingen i Seychellerna.

Mahé

Mahé är en av de tre huvudöarna på Seychellerna. Samtidigt är Mahé även den mest befolkade ön, där ungefär 80 tusen invånare bor. Huvudstaden Victoria och den internationella flygplatsen ligger på ön. Högsta punkten heter Morne Seychellois och är 905 m. ö. h., samt ligger i nationalparken med samma namn. Mahé är en granitö som är även rik på kopra, kanel, patchouli och vanilj. Port Launay och Sainte-Anne är marina nationalparker och klassas som  seglingsupplevelser de luxe.

Praslin

Praslin är belägen i den västra delen av Indiska oceanen och är 44 km² stor. Känd för sina sagolika stränder och den magiska tropiska naturen, är praslin en exotisk pärla som bara måste upplevas. Palmer och kokosnötter finns överallt. I den sydliga delen av ön, uppe i bergen, hittar du nationalparken Valleé de Mai med otroligt rik växt- och fågelliv. På ön odlas främst kopra, vanilj och grönsaker. Grande Anse och Baie Sainte-Anne med sina vikar är viktiga orter på ön, som vi seglar förbi på vägen till La Digue.

Ankomsten till Seychellerna

När ni landar så står er chaufför och väntar på er. Transfern från flygplatsen går till marinan där båten och besättningen äntligen väntar. Efteråt, när ni har gjort er hemmastadda på båten så har solen redan hunnit gå ner och det blir således ganska mörkt ute. Därför spenderar du den första kvällen i marinan. Ni kastar (äntligen) loss på morgonen så snart som alla ombord är klara med frukosten.

Behöver du vaccinera dig innan du ska segla i Seychellerna?

De rekommendationer som finns idag när du ska segla i Seychellerna under mindre än tre veckor är följande:

  • Uppdaterat grundskydd, (stelkramp, difteri)
  • Eventuellt Kolera-skydd
  • Hepatit A
  • Hepatit B
Dock så behöver du genomföra vaccinationen ej senare än en månad före din avresa. Bär gärna med dig din gula vaccinationsbok om du har en sådan nästa gång du ska vaccinera dig.

Allergier

Om du har några allergier eller speciella önskemål angående mat, är det viktigt att du i god tid före resan meddelar oss det. Om du gör det efteråt och under tiden vi seglar så blir det svårt att tillmötesgå dina krav på ett bra sätt.

Du kan inte segla i Seychellerna utan ett giltigt pass

Viktigt att betona är det faktum att du även måste vara försedd med ett pass som har en giltighetstid på 6 månader från hemresedatumet. Du kommer behöva kunna uppvisa en returbiljett från Seychellerna. Övriga krav som kan komma att kontrolleras är information om boende under vistelsen, som är ombord på segelbåten.

Värdesaker

För säkerhets skull så bör du omedelbart ta kopior på pass, bankkort, flygbiljetter och andra viktiga papper. (Det är alltid bra att ha en kopia på dem hemma i Sverige och en i väskan.)

Vilken reseförsäkring gäller när du ska segla i Seychellerna?

Se över så du har en bra reseförsäkring eller kolla med din hemförsäkring. Det är även möjligt att teckna reseförsäkring och avbeställningsförsäkring via More Sailing.

Valuta och kortbetalning

Pengar är viktigt för att klara sig på resan och på Seychellerna är valutan Seychellinsk rupie (SCR).  Visa och MasterCard är accepterade, men du bör kolla med din bank för säkerhets skull. Pass krävs för att kunna göra transaktioner från lokal bankkontor.

Möjligheten att segla i Seychellerna och bo ombord på båt

Känslan av att segla i Seychellerna är obeskrivlig men att bo ombord på själva båten är faktiskt inte så annorlunda från att bo hemma. Dock så ter sig den största skillnaden i form av att man under tiden seglingen pågår får uppleva en begränsad tillgång till vatten och el ombord. Inom själva Seychellerna finns det få marinor och det vanligaste sättet hittills är att lägga till vid en boj. Sedan kan man eventuellt ta jollen in till land så snart som alla ombord är redo för det. Just seglingen blir till en början kanske ovan för vissa ombord då man får tänka på att vara sparsam med vattnet och eventuellt ta kortare duschar. För det mesta kan man under tiden man seglar ladda mobiltelefoner och kameror ombord på båten. Dock så kan man endast använda 220V-uttag när man ligger förtöjd i marina samt när man under tiden ligger still och kan således ha generatorn igång. Under tiden man seglar har man dock endast tillgång till 12V-uttag och inget annat. Vanligtvis så är man idag på båten tio gäster och två ur personalen. Gästerna sover under tiden man seglar fördelade två och två i de fem hytter som finns ombord. Skepparen och värdinnan sover i skepparhytten och i salongen. Notera att det på båten även finns tre toaletter med dusch.

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer om hur även du kan segla i Seychellerna

Patrik

Kontakta Patrik Axhall
031 – 30 96 300
boka@moresailing.se

Vill du däremot resa till Seychellerna och bo på fastlandet, på en vacker hotell eller resort, är du varmt välkommen att besöka Hummingbird Lifestyle Travel som erbjuder resor till Seychellerna i världsklass!