Nu ligger alla seglingsresor för 2024 uppe på hemsidan, boka här

Seglingsresa i Seychellerna

Alla
Alla
1 person
image

Karibien, Saint Lucia

Seglingsresa i Karibien

Excess 15 (50 fot, katamaran, 12 gäster)

2023-12-26

2024-01-06

Vill ni vara ett slutet sällskap med egen båt? Skicka förfrågan här

49 500 kr

per person

Att segla i Seychellerna

Tänk dig att segla i Seychellerna, som är en av de mest orörda destinationerna i världen. Du får en unik närhet till naturen och havet. Med sitt turkosfärgade vatten, de vita sandstränderna och unika djurliv, är Seychellerna ett paradis som många drömmer om att få besöka.

Ögruppen är också känt för sin tropiska grönska med en natur klädd i femtio nyanser, höga berg och vackra granitklippor. Seychellerna är en republik i västra Indiska oceanen, utanför Afrikas östkust och norr om Madagaskar. Seychellerna erbjuder magiska upplevelser med fantastiska seglingsvatten, underbara stränder och i härliga natur. För dig som även vill utforska finns det gott om aktiviteter att göra så som dykning, snorkling, fiske, cykling och vandring.

Flygresan till Seychellerna tar 13-16 timmar från Skandinavien och du får räkna med att göra minst en mellanlandning. Du anländer med flyg till huvudön Mahé och möts av det tropiska klimatet med måttlig hög temperatur och fuktighet, som dämpas något av en daglig sjöbris. Den lokala besättningen möter upp dig och tar dig med på ett upplevelse du sent kommer att glömma. 

image

Segla i Seychellerna med besättning

Under en seglingsresa med oss på More Sailing får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen som tar hand om allt. De lagar mat, guidar till gömda vikar med kristallklart vatten, rekommenderar restauranger och seglar båten. Ni äter frukost och lunch på båten, middag äter ni på egen hand när ni under kvällen upptäcker byn eller ön där båten har lagt till för natten. Under seglingsresan finns inga måsten, för din del är det bara att koppla av och njuta, självklart kan du delta i seglingen hur mycket eller lite du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer glömma.

En vanlig dag på våra båtar börjar ofta med ett härligt och uppfriskande morgondopp. Under tiden förbereder värden er frukostbuffé. När alla är mätta och belåtna bär det av ut till havs för att segla vidare till dagens destination. Medan vi seglar till nästa stopp hinner du sola, bada, läsa en bok eller bara njuta av omgivningarna. När det närmar sig lunch doftar det gott från köket, lunchen avnjuts oftast i en turkos vik följt av bad från båten. Efter lunchen tar ni er vidare till en oupptäckt hamn, idyllisk vik eller en pittoresk stad där ni spenderar natten. På kvällen får ni chans att testa det lokala köket och avsluta kvällen på en lokal bar innan ni låter havet vagga er till sömns. 

Karta-Seychellerna.webp

Seglingsresa i Seychellerna, detta ingår:

image
Resa med segelbåt
Resan pågår i 12 dagar varav 10 dagar på båten
image
Flyg
Tur och retur från Stockholm
image
Skeppare och värd
Lokal, välutbildad besättning
image
Del i dubbelhytt
Kojplats i dubbelhytt hela resan ombord på segelbåten
image
Transfer
Transfer från flygplats till båt och från båt till flygplats
image
Mat
Frukost, lunch, middag och dryck ombord på båten
image
Sängkläder
Sängkläder och handduk under resan
image
Övriga båtkostnader
Hamnavgifter, gasol och andra övriga utgifter
image
Paketresa
Fullt skydd av paketreselagen vid oväntade händelser
image
Miljökompensation
Alla våra seglingsresor är 110% miljökompenserade

Inga förkunskaper krävs för att segla med oss

När du bokar en seglingsresa med More Sailing behöver du inte några förkunskaper, just därför är det seglingsresor för alla. Är du nyfiken på segling och intresserad av havet räcker det gott och väl för att uppleva en underbar resa. Tänk dig en vanlig semesterresa, där du istället för hotell bor på båt och vaknar upp på nya underbara platser varje dag. Våra seglingsresor kan du boka själv och på så sätt träffa möta nya bekantskaper. Ni kan även boka en hel båt bara för ert sällskap, ta med familjen eller kompisarna och låt vårt värdpar skämma bort er under semestern.

 

En segling i Seychellerna

Seychellerna är inte bara drömstränder och avkoppling. Det finns även ett stort utbud av aktiviteter såsom snorkling och dykning bland de vackra korallreven, havssköldpaddorna och färgglada fiskarna. De tre huvudöarna på Seychellerna är Mahé, Praslin och La Digue. Mahé är landets största ö, här bor hela 90% av befolkningen. Ön Praslin har några av världens vackraste stränder. Praslins vita stränder är världskända för sina vackra palmer och unika kokosnötter. La Digue, en pärla med sin karakteristiska stenformationer och vackra natur. 

Ute på de olika öarna får du smaka av det Seychelliska köket, en blandning mellan indiska och afrikanska smaker. Befolkningen pratar främst kreol, men även en del engelska och franska. Alla öarna är exotiska men ingen är den andra lik. Här kan du läsa om några av de öar vi besöker och de olika platserna du kan besöka på varje ö på respektive destination. Det är viktigt att komma ihåg att rutten som vi seglar kan variera och den anpassas alltid efter väder och vind. 

Båtar vi seglar med i Seychellerna

Under våra seglingsresor i Seychellerna seglar vi med en stor och rymlig katamaran av modellen Saba 50, ombord på båten ryms tio gäster och två personal. Platserna ombord kan bokas av ett helt sällskap om man vill ha hela båten för sig själv, eller av flera mindre sällskap där man då också får möjlighet att lära känna nya bekantskaper.

Ombord på båten så serveras både frukost och lunch, det äts runt bordet i sittbrunnen. Även i salongen får alla bekvämt plats för att umgås. Fördäcket är oftast favoritplatsen ombord på båten, här kan man under tiden båten seglar i lugn och ro sola, höra vågornas kluckande eller kanske se en delfin hoppa framför fören. Längst bak på båten finns en badbrygga och stege som gör det enkelt att komma i och ur det svalkande havet. Är ni ett större sällskap som vill segla en specifik båt ordnar vi självklart det, varmt välkomna att kontakta oss.

Vad tycker våra kunder? 

Vi klimatkompenserar din seglingsresa i Seychellerna

Från 2019 klimatkompenserar More Sailing alla seglingsresor vi arrangerar till 110%. Det betyder att du som reser till Seychellerna med oss bidrar mer positivt med klimatpositiva åtgärder än den negativa co2-påverkan som din seglingsresa har. Vi kompenserar även alla interna resor för personal och övrig påverkan bolaget har för att minst vara klimatneutrala.

Utsläpp av CO2 och den globala uppvärmningen är ett hot mot allt levande på vår planet. Segling i Seychellerna är miljövänligt men flygresan till segelbåten är inte miljövänlig. Flygresan står för 95% av den negativa klimatpåverkan som blir när du köper en seglingsresa. Genom att More Sailing investerar i olika klimatprojekt kompenserar vi de CO2-utsläpp som seglingsresan ger upphov till med 110%.

Vi anser inte att vi köper oss ett rent samvete genom klimatkompensation utan vi gör något konkret för att bromsa den globala uppvärmningen. Klimatkompensation av CO2 ingår i alla våra seglingsresor, det går inte att välja bort. Läs mer här.

Kontakta oss