Tågresa: Så funkar en seglingsresa med tåg istället för flyg

25 August 2019

Numera erbjuder More Sailing tågresa till våra seglingsresor i Kroatien, Grekland och Italien istället för för att resa med flyg. Dessutom så klimatkompenserar vi din seglingsresa. Väljer du tågresa så byter vi ut din flygbiljett mot en så kallad Interrailbiljett som gäller på alla tåg inom Europa under 5 resdagar under en period om 30 dagar. Det betyder att du kan lägga upp din tågresa hur du vill med långa eller korta stopp på vägen genom Europa. Du kan välja mellan 40 000 destinationer i 31 länder, vilket gör det helt fritt för dig att anpassa din tågresa på vägen till eller från din segling med More Sailing.

Interrailkortet gäller alla tågresor med vanliga tåg, snabbtåg, nattåg och dessutom går det att göra platsbokningar på varje tåg mot en liten extra kostnad. Vill du uppgradera din Interrailbiljett till fler resdagar går det att göra för några hundralappar. Det finns även möjlighet att uppgradera Interrailbiljetten så att du reser i första klass på alla tåg genom Europa. Det är bara att kontakta oss så skräddarsyr vi efter dina önskemål.

För barnfamiljer är det extra prisvärt att åka tågresa då barn upp till och med 11 år får kostnadsfria Interrailkort, förutsatt att minst en vuxen köper sina Interrailkort samtidigt. För varje vuxen så ingår två Interrailkort för barn. Reser ni med tåg som kräver platsreservation måste ni dock reservera plats för alla barn över två år. Det betyder att en familj med två vuxna och två till fyra barn under 11 år endast betalar resan för de vuxna resenärerna.

Tågresa, exempelrutt till Kroatien:

  • Resan börjar med valfri tågresa fredag morgon från Sverige till Köpenhamn.
  • Från Köpenhamn avgår tåg klockan 11:10 mot Hamburg via Rödby med ankomst 16:16
  • Från Hamburg avgår tåg klockan 16:28 mot München med ankomst 22:39
  • Från München avgår nattåg (möjlighet till sovkupé) klockan 23:20 med ankomst i Zagreb 08:35 på lördag morgon.
  • Zagreb är en vacker stad som går utforska under en dag, vilket går till ifall man väljer tåget på eftermiddagen.
  • Från Zagreb avgår tåg klockan 15:20 till Split med ankomst 21:23.
  • Från tågstationen i Split tar du en taxi till hamnen till segelbåten där vi från More Sailing väntar på er. Taxi ingår således inte.

Notera att More Sailing endast bokar Interrailbiljetten åt er och att du själv väljer vilket tåg du vill resa med och hur länge du vill stanna på varje stopp. Eventuella hotellnätter under er tågrea eller extra kostnader för sovkupé, platsreservation eller liknande tillkommer. Vill du ha hjälp med tidtabeller kan du använda https://trainplanner.trainplanet.com och vill du boka plats på ett tåg kontaktar du vår samarbetspartner https://europarunt.se/

Vill du planera din tågresa och behöver en karta? Klicka här för att ladda ner en karta med alla tågresor du kan välja med din Interrailbiljett.

tagresa-segla-300x205.jpg.webp