Resa till Kroatien för minnesvärda seglingsupplevelser!

Resa till Kroatien med More Sailing

Resa till Kroatien med oss på More Sailing, innebär garanterat minnen för livet som skapas på våra underbara seglingsturer i Kroatien. Vår närvaro i Kroatien daterar över 10 år tillbaka och när vi ser tillbaka på tiden, så gör vi det med glimten i ögat och glädje i själen. 

Anledningen är såklart alla glada människor som har seglat i Kroatien med våra båtar och vår besättning under alla dessa år. Det är ett nöje att få kunna erbjuda seglingsturer där ni får med så många upplevelser att minnas från er resa till Kroatien.

Segling Kroatien

Vi älskar det vi gör och känner stor passion för Kroatien som destination. Därför ser vi till att få ut det bästa som landet har att erbjuda. Resa till Kroatien handlar om att:

  • uppleva den magiska Adriatiska omgivningen
  • vakna i värme till skinande sol varje dag
  • äta juveler från blandningen av det Kroatiska och Mediteranska köket
  • charmas av gamla städer med över 1000 år gammal arkitektur
  • slappna av och uppleva, på en och samma gång

Segling i Kroatien är väldig populär. Kroatien erbjuder världens bästa segling, enligt en äldre artikel i Vagabond, som med åren har blivit ännu mer trovärdig. Kristallklart vatten, fantastiska skärgårdar och måttlig vind. Vad mer kan en vän av segling önska sig?

Vi på More Sailing ser till att din resa till Kroatien blir en minnesvärd seglingsupplevelse. Varje morgon du vaknar på segelbåten så vaknar du i den soliga Adriatiska blåa. Du serveras frukost med färska matvaror som tillagas av vår besättning. När vi går i land, besöker vi givetvis de charmiga städerna och avnjuter måltider på lokala restauranger. Vår filosofi är enkel, vi tycker att man ska ha aktiv semester, där man kan både slappna av och vila upp sig, samtidigt som man upplever nya saker och skapar minnen för livet.

resa till kroatien
Split

Resa till Kroatien 2022

Rådande omständigheter i Kroatien gällande pandemin är inte kritiska och man har läget under kontroll. Landets främsta näring kommer från turismen och därför ser man till att under sommaren vidta extra insatser för att minska risken för spridningen. Tidigare år har det fungerat utmärkt och trots miljontals besökare på den Kroatiska kusten, så har det inte eskalerat med covid-19 fall.

Mer information om det aktuella läget gällande lägesbilden för resa till Kroatien 2022 kan du finna här. Vi tvivlar inte på att läget kommer att hållas under kontroll och att resor kommer kunna genomföras. Dessutom försöker vi hålla våra segelbåtar pandemi fria, då vi tar vid högsta hygien- och säkerhetsåtgärder. Vi har även all nödvändig utrustning och skeppar båten på professionellt sätt.

Resa till Kroatien sommar 2022 och segla med More Sailing

Segla i Kroatien med skeppare och värd ombord på din resa till Kroatien sommar 2022. Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen. De lagar mat, guidar till gömda paradis vikar, rekommenderar restauranger och sevärdheter, samt seglar båten medan du bara kan njuta. Ni äter frukost och lunch på båten medan middag äts på restaurang. 

Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Kombinationen av att bli omhändertagen av besättningen samtidigt som du får besöka nya resmål varje dag, gör det till en semester du sent kommer att glömma. Se lediga platser och boka ditt nästa seglingsäventyr i Kroatien.

Mat på More Sailing
Artikel: Kryssa i Kroatien
Till: DN Resor/Allt om Resor
Av: Anna Wahlgren
På bilden: Ombord på More Gray. Dagens lunch – fajitas.

Resa till Kroatien i Juli

Juli är den varmaste månaden i Kroatien. Temperaturen överstiger 30 grader dagligen, och ibland även 35. Att resa till Kroatien i juli innebär att resa när det råder högsäsong. Det är flest turister då, mest händelser och chansen att träffa nya spännande människor.

Däremot kan det vara värt att överväga att åka i andra halvan på augusti eller i september för att undvika de varmaste dagarna. Om man inte trivs med sådan värme, pga exempelvis personliga preferenser eller hälsoskäl.

Resa till Kroatien tips

Kroatien är ett land i Sydeuropa, där folket bär medelhavskultur och för det mesta älskar att njuta av livet. Havet, olivolja, solen, vacker natur, kristallklart vatten, värme. Bästa tips för din resa till Kroatien är att ta vara på allt landet erbjuder och njuta maximalt.

För övrigt kan det komma bra till hands att charma lokalbefolkningen med några fraser som “Dobar dan” (God dag) och “Kako si?” (Hur mår du?), samt “Dobro” (Bra). Se till att prova kroatisk öl och vin, som har hög status gällande kvalitet och smak.

Havsmat är från en annan värld, så om du är ett fan av kräftor och annan havsfisk, kommer du verkligen att trivas med vad Kroatien har att servera på bordet. Missa inte att testa burek och cevapcici. Det förstnämnda är filodeg med kött, tillagad på speciellt sätt, medans cevapcici liknar våra köttbullar, men kryddade lite annorlunda.

Resa till Kroatien med barn

Vill du resa till Kroatien med barn, så finns det inga hinder för att göra det. Kroatien är ett barnvänligt land. Våra seglingsresor är också resor för hela familjen, eftersom säkerheten och mängden skoj på våra segelbåtar är garanterade. Familjer med barn som tidigare har seglat, likaså de som aldrig har seglat tidigare är välkomna att segla med oss. 

segla i kroatien med moresailing på aktiv semester

När vi säger att våra seglingsresor är för alla, då menar vi verkligen att de är för alla. Oavsett åldern. Ta med hela familjen till en avkopplande och aktiv semester, där ni kommer skapa minnen för livet. Det är något fint barnen kan se tillbaka på när de reflekterar över sin barndom. Eller så blir de kanske inspirerade till att ta steget mot att bli kapten på en stor kryssare en dag! Seglingsresor är inspirerande och kul givetvis.

Efter alla år som vi har arbetat med seglingsturer, kan vi säga att barnen uppskattar verkligen upplevelsen på segelbåt. Sommaren 2022 kan du via More Sailing ge dina barn en semester att minnas för livet. Boka en seglingstur för hela familjen och ta med barnen på resa till Kroatien.

Om Kroatien

Ska du resa till Kroatien är det bra att veta några viktiga aspekter med landet. Vi har tagit med de geografi och segling, samt givetvis mat och dryck. Historia får du utforska på plats, gömd i de charmiga adriatiska städer som man besöker på våra seglingsturer.

Kroatien har idag en 4 800 km lång kuststräcka och över 1000 öar att segla mellan. Landets kuststräcka delas dock i två olika delar av Bosniens korta kuststräcka i närheten av Dubrovnik. Den kroatiska kusten är uppdelad i tre regioner, Dalmatien i söder och halvön Istrien i norr, däremellan ligger regionen Kvarner. Till Kvarner som även är en ögrupp hör öar som Cres, Krk, Pag, Rab och Losinj.

Kroatien kallas ofta ”de tusen öars land”, och det stämmer bra. Det finns längs kusten totalt 1185 öar, varav 67 av dessa är bebodda. Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt klimat, speciellt för segling. Vindarna brukar ta tag alldeles lagom i seglet, mellan 6 till 8 m/s är de vanligaste vindarna. Sällan är det helt stiltje, och sällan blåser det upp till storm.

Resa till Kroatien
Solnedgång i Kroatien

Kroatien har på senare tid blivit ganska populärt pga. av dess gynnsamma klimat, goda viner och under mat. Dock så är det så att mat traditionen skiljer sig en del beroende på var i Kroatien du befinner dig. När det gäller Istrien, den dalmatiska delen samt Primorje regionen så är maträtterna inspirerade av den Italienska köket, men tillagade på en speciellt kroatisk vis.

Fisk, skaldjur, pasta och pizza står ofta på menyn. Vanliga rätter är pljeskavica, buzara och ćevapčići. Pljeskavica är stora hamburgare som kan beställas med eller utan ostfyllning. Buzara är en rätt där huvudingrediensen tillagas i en sås med vin, tomat och kryddor och passar för flera olika sorters skaldjur.

More Sailing i Kroatien

More Sailing har funnits i Kroatien sedan 2009. Våra seglingsresor i Kroatien utgår ifrån Split Regionen. Resan startar i Marina Kastela som ligger bara ett stenkast från Splits flygplats. Du hämtas upp av vår personal från flygplatsen och körs till marinan. 

Från fastlandet ger vi oss ut bland öarna längs den Adriatiska kusten. Regionen heter Dalmatien och vi seglar mellan öar som bland annat Solta, Brac, Hvar och Vis. Det är en skyddad skärgård och det är därför sällan som det går mycket vågor, som gör seglingen och livet ombord behagligt. Det är många faktorer som tillsammans gör Kroatien till det seglings paradis som det är och en av världens bästa destinationer för segling.

Under en seglingsvecka med More Sailing får du uppleva många sidor av Kroatien. Vacker natur, byar som är över tusen år gamla, lugna vikar och pulserande sommarparadis. Allt detta tillsammans med en rejäl dos av sol, bad och segling. 

Vill du resa till Kroatien med More Sailing, är du välkommen att boka din seglingsvecka redan idag. Eller kontakta oss om du har några frågor eller speciella önskemål inför din bokning. Vi finns här för dig och vi brinner för att skapa oförglömliga seglingsupplevelser och semesterminnen.

Segla i Kroatien

Relaterade resor