Resa till Italien och seglingsäventyr med More Sailing

29 January 2022

Resa till Italien för seglingsupplevelser

Resa till Italien med More Sailing för att ta del av segling äventyret som ger dig minnen för livet. Italien är en av de mest kända länder i världen som även många svenskar reser till. Venedig, Rom, Milano, Florens, Sicilien, Sardinien. Några av de mest kända destinationer i Italien som vi alla känner ganska väl till.

Italien kan med stolthet berätta om sin historia, kultur och maten. En resa till Italien handlar om att uppleva en renässans som sker inom oss. Italien inspirerar! Det sägs att man bör göra ett flertal resor till Italien för att på bästa sätt fånga allt landet har att erbjuda. Men även givetvis för att själv bli inspirerad.

Italien.jpeg

Men hur många av oss har varit och seglat i Italien? Upplevt dem turkosa medelhavsvatten från en segelbåt? Om du har haft funderingar på att segla i Italien, så kommer du nog finna användbar information här. Denna blogg förhoppningsvis inspirerar dig till att din nästa resa till Italien handlar om att njuta en vecka eller två, på en segelbåt med besättning.

Italien 2.jpeg

Resor till Italien med More Sailing

Vi på More Sailing, har med glädje anordnat seglingsresor i Italien under många år nu. För närvarande utgår våra seglingsturer från Marina di Portisco som ligger på Sardinien nära till Costa Smeralda och Korsika.

För oss handlar resor till Italien om att koppla av, bli omhändertagen och uppleva något nytt, varje dag. Såklart handlar även  resa till Italien om att äta supergod mat, ha roligt ombord och i vattnet, samt upptäcka nya platser som gömda vikar och naturparadis a Lá Medelhavet. 

Italien 3.jpeg

Vi seglare är verkligen bortskämda att botanisera bland nya orörda resmål varje dag bland de sju stora och 55 mindre öarna som utgör La Maddalena skärgården. På obebodda ön Spargi finns orörda stränder som Cala Soraya, bakom doftande buskar av pistasch. 

Tvärs över sundet Bocche di Bonifacio mellan Sardinien och Korsika finns tre orörda öarna Budelli, Razzoli och Santa Maria… Resor till Italien handlar om att upptäcka nya öar när man seglar och destinationen erbjuder verkligen många extraordinära skönheter.

Italien 4.jpeg

Sardinien

En italiensk ö, belägen i Medelhavet, väster om den italienska halvön, är Sardinien en pärla utan dess like. Känd för kritvita sandstränder, sina magiska arkipelag, trevliga människor och mycket mer, erbjuder Sardinien dig en semester där du kommer koppla av och fascineras av vyer och upplevelser. 

Italien 5.jpeg

Resor till Sardinien

Resor till Sardinien i vår regi utgår ifrån Marina di Portisco i Porto Rotondo, en lugn fiskestad i norra Sardinien. I Italien seglar vi i området mellan Sardinien och Korsika. Eftersom Korsika tillhör Frankrike så seglar vi därav inte bara i Italien under seglingsresor, utan även i franska vatten. 

På Korsikas södra udde ligger Bonifacio, en häpnadsväckande stad som ligger belägen uppe på höga kalkstensklippor, hamnen ligger i en skyddad fjord bakom klipporna. 

Italien 6.jpeg

Under våra seglingsresor i Italien utgår vi från Sardiniens nordöstra sida och seglar längst Costa Smeralda. Här varvas kritvita stränder med små exklusiva hamnar. 

Resor till Sardinien erbjuder lyx du kan hitta på få platser på Jorden. Som i exempelvis Porto Cervo, som är ett måsten att besöka när man besöker Sardinien. Upplev märkesbutiker, lyxiga restauranger och några av de mest kända segelbåtar över alla världshav.

Italien 7.jpeg

La Maddalena

Utanför Smeraldakusten, längst norra Sardinien kust, ligger La Maddalena skärgården som består av sju större öar och flera mindre. Skärgården har fått sitt namn efter den största av öarna som heter just La Maddalena. Är även en av de vackraste arkipelag i Italien och Medelhavet överlag.

Italien 8.jpeg

La Maddalena på Sardinien är ett riktigt semesterparadis att segla i. Ögruppen är fylld av grönområden, små vikar och vackra sandstränder. I de turkosa haven i skärgården La Maddalena befinner du dig i en annan värld. Det känns inte som Medelhavet här. Det känns som en europeisk version av Karibien. Här finns sju stora öar och 55 små som har några av de vackraste stränderna i Italien.

La Maddalena skärgården är också en lugn plats med turkosa laguner, klippor i granit och öde öar. Här finns även några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt, som gör just våra resor till Italien speciella i sitt erbjudande.

Italien 9.jpeg

Costa Smeralda Sardinien

Längs Costa Smeralda hittar vi några av de dyraste adresserna i Europa. Pris per kvadratmeter kan gå upp till otroliga 300 000 euro, som motsvarar drygt 3 miljoner kronor. Vill man bo i en av de vackraste miljöerna i Medelhavet, så får det kosta. Givetvis så hittar du även mycket mer förmånliga varianter.

Porto Cervo är “huvudstaden” längs Costa Smeralda på Sardinien. Fantastisk utsikt, vackra stränder, läcker mat, gott vin, bra nattliv och solsken året runt är förmånerna Porto Cervo erbjuder sina besökare. 

Dessutom är staden känd för sin marina, som årligen besöks av de mest kända segelbåtar i världen. Levnadsstandarden i Porto Cervo är lika hög som i Monaco, så du kan förvänta dig den lyxigaste upplevelsen du kan tänka dig. 

Italien 10.jpeg

Stränderna är helt fantastiska med vit sand och turkosvatten, så du kan sola och bada som i paradiset. Det finns även klippor, samt grönområden som gör hela vistelsen i området otroligt behagligt och stressfri. Costa Smeralda är utan tvekan en av de mest fantastiska destinationerna i Medelhavet och en av ädelstenarna för en lyxig Sardinien-semester.

Italien 11.jpeg

Boka din nästa resa till Italien via More Sailing

Vi hoppas att du har haft ett trevligt och givande läsning i bloggen om att resa till Italien. Nu är du förhoppningsvis lite närmare din nästa upplevelse i Italien. Vi som har varit i Italien många gånger, vet väldigt bra varför vi återvänder dit igen. För att inspireras och förnyas. 

Slående historia och kultur, vacker natur, magiska öar, mat och vin för varje smak. Trevliga människor med vänlig kultur och inspirerande inställning. I Italien skapas det minnen för livet. Vi återvänder för att uppleva dem igen. Och det lyckas vi med, varje gång. 

För Italien håller alltid det den lovar och lite därtill. Resor till Italien är upplevelser i särklass, med avkoppling, skratt och allmän välmående för kroppen och själen. Sardinien som din drömdestination är redo. Segelbåten är klar och väntar i Marina di Portisco, på nya äventyr och segling i de magiska turkosa medelhavsvatten.

Har du funderingar gällande resa till Italien, är du mer än välkommen att kontakta oss!