ARC 2023: Rekorddygn på Atlanten

25 November 2023

Rekorddygn på Atlanten, vi seglade totalt 204,9 sjömil. Hurrarop och jubel utbröt såklart!

Framåt morgonkvisten hade vi nått halvvägs på vår resa och nattpasset bestämde sig för att bjuda övriga i besättning på nybakade scones och lyxgröt som blev mycket uppskattat. Som vanligt när det redan är full aktivitet på båten så nappade det. Det behövdes tre stycken fiskare för att erövra den vackra gulfenade tonfisken på över 60 kg. Alla ombord blev engagerade och vi skapade en ”fiskfabrik” som styckade fisken med såg och kniv, packade över 25kg kött i påsar och fryste in. Vi har mycket fisk att äta upp!  Givetvis serverades den nyfångade fisken till lunch tillsammans med mango och chili. Det blir inte färskare än så, finns ingen restaurang i världen som slår detta.

Givetsvis måste halvvägs firas mer än med lyxfrukost så på eftermiddagen skålade vi i champagne och båtbakad kanelbullesockerkaka.

Halvvägs betyder även att vi får ny lakan och handdukar, ett mycket uppskattat inslag främst från de som inte stängde sin lucka och fått hytten full med vatten…☺️.
Nu seglar vi in i Atlantkvällen med musik i högtalarna och middagen som kockas i köket. Vi ser fram emot ännu en härlig middag i goda vänners lag.

Hälsningar White Lotus