Recension: Den bästa sommar-resa vi haft!!!

25 July 2016

Den bästa sommar-resa vi haft!!!

Recension-Den-bästa-sommar-resa-vi-haft.webp

Precis så underbart som More Sailing beskriver!

Vi åkte/bodde på en katamaran (Lagoon 440, sök på YouTube). Vilken härlig mega-fet båt. Ett sällskap på 6 personer hade bokat båten, det fanns 2 platser över som vi blev erbjudna. Vi bokade dom platserna, fast vi inte hade en aning om vilka dom andra gästerna var. Det visade sig vara ett jättetrevligt gäng från Helsingborg, bara en av oss hade seglat tidigare.

Vi hälsade på Patrik & co på båtmässan I Älvsjö efter att vi bokat resan (Trevliga människor). Det var såå spännande att sätta sig på planet från arlanda mot split. På flygplatsen blev vi och många andra more-sailinggäster hämtade för vidare transport till båtarna. Skepparen Adam och värdinnan Emilie mötte oss på bryggan. Vi kom på kvällen, övriga hade kommit tidigare på dan (flög från malmö). Värdparet bjöd på kvällsmat också fick vi presentera oss. Vi och ett par till var nygifta, då bjöds det på champagne och skålades för oss! Tack så mycket för det! Vi bjöds på jättegod frukostbuffe innan vi kastade loss, sen seglades det, badades/snorklades i olika fina vikar med supergoda luncher innan vi fortsatte till olika hamnar, ibland lade vi till vid kaj och ibland låg vi på ”svajj” vid en boj en bit ut från hamnen. Vi blev tipsade om olika speciella restauranger på kvällarna, bland annat ett ställe som vi blev skjutsade till med ”dingen” (lillbåten som hänger i bak) där man åkte in i restaurangen med båten, servitörerna tog emot oss med en utsträckt hand. Skit häftigt! Så där fortsatte det! Dom som ville fick hjälpa till att hissa segel, köra båten, lägga till vid hamnar, fendra på/av osv. Ibland träffade vi dom andra more-sailing båtarna när vi ankrade/badade eller vid nån by.

Det bästa av allt var nog när vi behövde svalka oss och vi ropade ”badstopp! Då stannade ”Adam the skipper” båten så vi fick hoppa i mitt på havet. Så nice!

Vi har jättemycket kort, film på land och i vattnet med go-pron som vi kan titta på i vinter.

Betyget blir naturligtvis 5/5 stjärnor med ett stort +!

Mvh Stefan och Anna (Valbo, Gävle)

(Foto av värdinna Emilie Linterius samt Stefans privata Facebook)