ARC 2023: Nära att gå på grund på 4000m djup

23 November 2023

Onsdagen bjöd på en lugn dag, så lugn att vi tog oss ett dopp i havet. Förvånansvärt varmt och skönt och en väldigt glad besättning! Flera av våra önskningar och förväntningar är redan avcheckade på dessa få dagar. :-) Framåt eftermiddagen kom vindarna tillbaka och vi kunde sätta vår genacker igen.

Natten var fantastisk och vi roade oss med att räkna ut vad klockan var med hjälp av Polstjärnan och Stora Karlavagnen. Vi kunde ana Vintergatan med alla sina miljarders stjärnor. Helt magiskt!

Idag torsdag hände något helt otroligt! Mitt på eftermiddagen höll vi på att krocka med fyra kaskelottvalar!!! Helt oväntat dök de upp mitt framför båten, vem förväntar sig att behöva köra slalom runt valar mitt på Atlanten?!?!

För att ytterligare boosta den redan höga stämningen överraskade Ronja med kladdkaka och quizz. And the winner is… Sten och Felix!
Nu börjar förberedelserna för ännu en god middag tillsammans med glada vänner på White Lotus.

Idag på morgonen vid klockan 8:00 svensk tid har vi efter 752 distans söderut äntligen satt kurs västerut och går rakt mot mål i 7-8 knop. Snart känner vi doften av palmer och rompunch.

Hälsar White Lotus