Atlantbloggen: En helt ny sorts erfarenhet från en ny sorts resa

3/12 Position: 15°48´55”N 44°10´20”W

Lindell tar sig upp i masten för att montera ett block på spridaren, vattenresurserna inventeras, lakan och handdukar är bytta och knopar knyts. Dagarna går och vi förgyller vardagen men diverse aktiviteter.

När man sätter ett stor mål, att seglar över Atlanten, och sedan är klar kan en tomhet infinna sig, som att det enda man har gjort är att ha blivit klar, att inget har hänt på vägen dit. Jag och Johan K diskuterade detta häromdagen och vi tror inte att besättningen löper någon risk för att detta ska drabba oss. Detta är inte bara en resa mellan två punkter, inte en flygtur där ingenting egentligen händer på vägen. Vi experimenterar med mat, reparerar saker, läser mängder med böcker, solar, badar, revar för vind, tittar på instrumenten, får tid tänka och titta på solnedgång och soluppgång. Och hur ofta får man tillfället att lära känna 10 nya människor så intensivt som vi har gjort? Vi delar skratt, anekdoter, motgångar och framgångar samtidigt som vi är helt bortkopplad från verkligheten. Att endast ha båtens aktiviteter att ta hänsyns till, en boll i luften. Att hinna gör det man aldrig annars har tid att göra. En väldigt simpel vardag där enbart matintag och din tid framför ratten är dina enda åtaganden. Ingen chans att uppdatera sig på nyheter, inga räkningar att betala och ingen rusningstrafik att fastna i.

När vi kommer fram till St.Lucia har vi garanterat fått oss en helt ny sorts erfarenhet från en väldigt speciell sorts resa.

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

Relaterade resor