ARC 2023: Målgång

06 December 2023

Onsdagen den 6 december

Kl 03:45 såg vi ljus i horisonten. En timme senare såg vi land och vi som var på vakt började väcka resten. Några satt på fördäck och lyssnade på musik när St Lucia närmade sig, det var en förväntansfull stämning ombord och lite blandade känslor.
Sebastian anmälde vår ankomst till ARC och vi ställde upp på däck med våra fina More Sailing tröjor för att möta fotografen. Stort jubel utbröt när vi passerade mållinjen efter 16 dagar, 23 timmar och 15 minuter.

Vi seglade in till vår hamnplats och möttes av en välkomstkommitté bestående av representanter från ARC, ABBA på full volym samt jubel och applåder från grannbåten. Det var en speciell känsla att hoppa iland och ha fast mark under fötterna. Den utlovade Rompunschen smakade väldigt gott och alla var jätteglada!

Efter drygt ett dygn i land saknade vi havet och vi kastade loss med siktet inställt på St Vincent. Nu ser vi fram emot semestersegling med sol, bad och besök på mysiga öar.

Tack Sebastian, Ronja och Felix för er trygga coachning, underbara energi, härliga upptåg och ert tålamod att låta oss segla de 3069 sjömilen utan autopilot.

Tack alla ni som följt oss under resan, nu checkar vi ut för denna gång.

Over and out
Malin och Marie

PS Ja, det var vår hytt som blev blöt.