Möt paren som seglat med katamaran i Kroatien

02 February 2021

Kund_intervju_50-1152x1536.jpeg

Kroatiens inbjudande kust och vackra skärgård med sina tusentals öar och skär ska såklart upptäckas från havet. Så resonerade Petra Hallin och Mia Johansson och tog med sig sina män på en seglingsvecka med More Sailing. Väl hemma igen skyndade de sig att boka in sig på nytt – på samma resa nästa sommar!

Kroatiens inbjudande kust och vackra skärgård med sina tusentals öar och skär ska såklart upptäckas från havet. Så resonerade Petra Hallin och Mia Johansson och tog med sig sina män på en seglingsvecka med More Sailing. Väl hemma igen skyndade de sig att boka in sig på nytt – på samma resa nästa sommar!
– Tillsammans med två andra par var vi 8 gäster ombord och vi kände oss hemma direkt, berättar Petra. Katamaranen är stabil och ombonad med mycket utrymme och stora sociala ytor. På med bikinin, det är verkligen easy living från sekund ett.

Easy living?

– Man behöver inte bekymra sig om någonting, hela tillvaron är solvarm och turkosblå. Medan vi tog ett morgondopp dukade vår värdinna Felicia upp en fantastisk frukostbuffé. Där kunde vi sitta och småprata en god stund och sedan seglade vi i några timmar och badade under färd. Den som ville kunde åka sup efter katamaranen. Eller passa på att lära sig lite om segling. Eller bara koppla av förstås, kanske ligga och sola på nätet i fören. Allt är hela tiden väldigt flexibelt. Rätt som det var hade Felicia gjort i ordning frukt och snacks som kryddiga ostar och kroatiska charkuterier till mellanmål. Eller så var det dags för lunch, så otroligt god mat hela veckan och alltid något för alla smaker. Så småningom lade vi till i någon fin hamn, det var slående hur välorganiserat
allt var. Vi piffade till oss lite och tog ett glas på båten innan vi gick iland och åt middag på någon mysig restaurang som vi valde själva.

Kroatien är ett av de soligaste länderna i Europa. Den exakta rutten bestäms av vinden. Strandhugg vid öar som vindsurfarnas favorit Brac och lavendeldoftande Hvar varvades med dopp i gömda vikar på mindre kända öar – som lugna Vis där den senaste ”Mamma Mia”-filmen spelades in.
Mia minns särskilt en alldeles speciell morgon.
– Vi kastade loss riktigt tidigt för att möta soluppgången ute på havet. Det var magiskt. Kaffepannan gick varm och det blev extremt många bilder.

Att segla katamaran hade ingen av gästerna ombord någon tidigare erfarenhet av.
– Vi har motorbåt på hemmaplan men att få segla i så här fina omgivningar tillsammans med ett omtänksamt värdpar som både känner båten och trakten är ju något helt annat, säger Petra. Vår skeppare Gustav och värdinna Felicia tog så fantastiskt väl hand om oss. Vi förundrades över hur otroligt kompetenta och omhändertagande de var, de hade koll på precis allt. Vi hade inga krav på oss överhuvudtaget. Samtidigt är det ju roligare om man hjälper till så det gjorde vi, med tilläggning och viss matlagning, lite lagom sådär.

More Sailings koncept där allt från flygresa och skeppare till mat och dryck ombord ingår är tilltalande, tycker Petra och Mia.
– Det är bästa tänkbara upplägg rakt igenom, säger Mia. Du är i goda händer från det att du kliver av flyget. Precis allt har de tänkt på. Gemenskapen och glädjen, att vi hade så himla roligt ihop fick vi på köpet. Det här var verkligen den bästa resan någonsin. Av oss 8 ombord har 6 redan bokat samma resa nästa år igen. Det blir nog inte sista gången heller…

Berättat för Kicki Lind