Köp segelbåt

Köp en segelbåt för uthyrning.
Äg den, segla den och få en intäkter från den.

“Vid köp av segelbåt, får du en god avkastning varje år enligt en fast eller rörlig modell och givetvis hjälper vi till med finansiering om du vill ha hjälp med detta. “

 
Föregående
Nästa
Antingen betalar du 100% och får god avkastning varje år eller betala 55% av båten, resterande finansieras då av hyresintäkter.

Köp segelbåt - Enkelt båtägande

Som båtuthyrare vill vi alltid lägga till fler båtar i vår flotta, och vi vill göra detta tillsammans med dig. Köp segelbåt med oss!

Att äga en segelbåt och låta oss ta hand om den när du inte använder den gör båtägande både enkelt och ekonomiskt smart. Principen är enkel, du äger båten och vi tar hand om all administration, service och uthyrning av båten. Vi delar sedan inkomster och kostnader baserat på det program du valt. Vi kallar detta Charter Management.

Förutom att vara din partner för Charter Management hjälper vi dig också i processen att köpa segelbåt. Vi arbetar med ett antal av de stora varven och hjälper dig att hitta rätt båt baserat på:

Begränsat antal båtar

Med båtköp genom More Sailing kan din båt vara en av dom båtar som endast seglas av vår professionella personal och på så sätt ingå i vårt “By the cabin program”. Det ger lägre slitage och bättre hyresinkomster men omfattar dock ett begränsat antal större båtar. 

Trygghet och stabilitet

More Sailings huvudägare är den Göteborgsbaserade företagsgruppen Intoit Group. Intoit äger helt eller som majoritet ett ständigt växande kluster med företag både i och utanför resebranschen och står stabilt finansierat utan skulder i moderbolaget. Som båtägare vet vi att detta är viktigt för dig som ägare och om du vill ha ett personligt samtal med kring vår finansiella stabilitet så ordnar vi givetvis detta. Trygghet är A & O för oss, oavsett om du är anställd, båtägare, hyresgäst eller på annat sätt kopplad till Intoits verksamheter.

Vilken storlek på båten är bra för charter?

Enskrovsbåtar mellan 35ft och 60ft

Katamaraner mellan 40ft och 55ft

Du äger din båt, på riktigt

Vi har inga konstiga pant- eller inlåningsavtal, du köper inte heller båten genom en “forward sale” där du i praktiken inte står som ägare först än många år senare, istället äger båten på riktigt från början. Din segelbåt behöver ägas genom ett bolag när den skall hyras ut. Många väljer att starta ett kroatiskt, men det går även att äga din båt direkt via ett svenskt aktiebolag.

Vad är bästa sättet att äga båten?

Köp segelbåt och äg den via ett kroatiskt bolag. Det är många fördelar med att äga båten på detta sätt, största fördelen är att du är juridisk ägare av båten, så oavsett vad som händer äger du din båt på riktigt. I ditt bolag behöver du inte betala moms på båten, bolaget lyfter momsen, eftersom båten används i företagets uthyrningsverksamhet. Du kan äga aktierna i det utländska bolaget som privatperson, eller genom ett svenskt aktiebolag.

För oss är det viktigt att du som båtköpare känner att du har full kontroll på din båt och ditt båtköp. Vi uppdaterar dokumentation som berättar när alla reparationer och övrig service är gjord på din båt. I slutet av varje säsong, i samband med att vi betalar ut dina hyresintäkter, får du en sammanställning av allt. Det är du som äger båten i ditt företag, med full insyn i all service, uthyrning och reparationer som sker.

Hur etablerar jag ett företag i Kroatien om jag inte har ett?

Genom våra väletablerade kontakter med advokat och extern redovisningsbyrå i Split kan vi mycket enkelt tillhandahålla de kontakter som krävs för att öppna ett företag i Kroatien. Kostnaden är cirka 1.000 € totalt och du måste lägga in cirka 3.000 € i aktiekapital i ditt företag också.

Köp segelbåt - hjälp med finansiering?

Vi hjälper till med finansiering av båtar främst hos kroatiska och franska banker. Dessa banker har en djupgående förståelse för  finansiering av båtar och erbjuder även konkurrenskraftiga räntor. 

Vilka olika charter management program kan jag välja mellan?

Du har två alternativ. En fast (garanterad) modell och en prestationsbaserad modell. Den garanterade inkomsten erbjuds på ett begränsat antal båtar och med en strikt utrustningslista. Den prestationsbaserade modellen är mer flexibel.

Vilka omkostnader måste jag betala för när jag använder en ägarvecka?

Det enda obligatoriska tillägget, som måste betalas, är vårt vanliga komfortpaket. Detta är främst städning av båten samt handdukar, sängkläder etc. när du kliver ombord på båten kommer du uppleva en nivå på städning som liknar ett bättre hotell.

Båten köps och ägs i ett bolag som du äger. Båten är momsfri i bolaget.

Garanterad intäkt

Den garanterade intäkten  baseras på en procentandel av båtpriset. Denna intäkt är det nettobelopp du kommer att få och det kostar inget extra för ditt ägande. Inkomsten betalas månadsvis för att matcha leasingbetalningar om sådana finns.

Exempel:
Inköpspris ex. moms: 400.000€
Kontraktets längd: 5,5 år
Garanterad inkomst per år ex. moms (9%): 36.000€
Totala intäkter vid slutet av kontraktet: 198.000€
Ägar veckor: 2+2 per år

Prestantionsbaserad inkomst

Programmet för prestationsbaserad intänkt baseras på en fördelning av hyresintäkten per vecka för båten. Intäkterna är indelade i tre kategorier: 20% mäklarprovision, 15% charterbasprovision och 65% till ägaren. Mäklarens provision är den del som företaget som har slutkunden får, vanligtvis en resebyrå eller researrangör någonstans i världen. Charterbasprovisionen är vår avgift som charterföretag. Förenklat kan fördelningen förklaras som en 35/65 fördelning som är en vanlig term i branschen.

Till skillnad från programmet Garanterat intäkter ansvarar du också för båtens utgifter om du väljer en prestationsbaserad avkastning. 

Excess 15 sailing
Excess 15 controlls

Specialerbjudande med garanterad intäkt

Ibland kan vi erbjuda extraordinära villkor på vissa båtmodeller. Just nu har vi följande superdeal:

Specialerbjudande:
Båt: Excess 15
Pris ex. moms: 935.500€
Kontraktets varaktighet: 5,5 år
Båtens hemmahamn: Kroatien
Garanterad inkomst per år ex. moms: 121.615€
Totala intäkter vid slutet av kontraktet: 486.460€
Ägarveckor: 2 + 2

Båtar och Priser

Här finner du några av de just nu mest intressanta modellerna att investera i med en färdig specifikation och garanterad avkastning. Givetvis finns det fler alternativ än dessa men det ger en bra bild av vad vi tycker är mest intressant för närvarande. Köp segelbåt, men kolla först upp alla väsentliga detaljer.

Köp segelbåt - Enskrovsbåtar

Specifikation:
Längd (m): 14.85 m
Hytter (st): 5
Toaletter (st): 3
Pris: 402.959€

Ladda ner PDF nedan:

Specifikation:
Längd (m):14.85 m
Hytter (st):4+1
Toaletter (st):2,5
Pris:402.959€

Ladda ner PDF nedan:

Specifikation:
Längd (m): 16.35 m
Hytter (st): 6 + 1
Toaletter (st): 3
Pris: 572.979€

Ladda ner PDF nedan:

Specifikation:
Längd (m):11.99 m
Hytter (st):3
Toaletter (st):2
Pris:253.624€

Ladda ner PDF nedan:

Specifikation:
Längd (m):13.59 m
Hytter (st):4
Toaletter (st):2
Pris:311.225€

Ladda ner PDF nedan:

Specifikation:
Längd (m): 15.18 m
Hytter (st): 5+1
Toaletter (st): 2
Pris: 455.400€

Ladda ner PDF nedan:

Köp segelbåt - Katamaraner

Specifikation:
Längd (m): 11.33 m
Hytter (st): 4 + 2
Toaletter (st): 4
Pris: 345.900€

Ladda ner PDF nedan:

Specifikation:
Längd (m): 14.76 m
Hytter (st): 6 + 2
Toaletter (st): 4
Pris: 935.500€

Ladda ner PDF nedan:

Kontakta oss idag ifall du vill veta mer

einar

Kontakta
Einar Halldin

0735 – 350 333

einar@moresailing.se

Niklas Engstrand

Kontakta
Niklas Engstrand

0708-987 785

niklas@moreyachtclub.com