Intervju med gäst Maria, Seglingsresa i Kroatien

21 March 2018

Ur högtalaren strömmar ”Can´t stop the feeling” med Justin Timberlake och hela bryggan gungar när vi alla bara släpper loss och dansar i Stari Grad, svarar Maria Gylfe Olofsdsotter på frågan om den härligaste upplevelsen under seglingsresan i Kroatien.

Tjugo positiva, självgående och glada kvinnor som inte alla kände varandra innan avresan till Kroatien seglade under en höstvecka ombord på två More 55:or. Maria berättar om veckan.

En härlig vecka med nya ankringsvikar och matupplevelser varje dag. Det var fantastiskt att bli serverad goda och varierade frukostar och luncher varje dag, och vi njöt av att få kall cava serverad på däck när vi låg och solade. Vid ett tillfälle såg vi delfiner runt båten, och vi var i många fina små byar och åt god mat på kvällarna. Vi provade vin i Milna och gick nästan vilse i de små gränderna i Sibenik och Trogir.

Några av de som var med kunde redan segla när vi kom ner, några lärde sig under veckan, och någon kanske mest åkte med. Vi fick segla så lite eller mycket vi ville, och den som någon dag bara ville ligga på däck och sola kunde få göra det också.

Det viktigaste var inte att segla utan att ha en härlig vecka tillsammans. Frisör, sjuksköterska, förskollärare, projektledare, arkeolog, stomi- terapeut, kock, centrumledare, butiksägare, fotbollsspelare, meteorolog, ja det var många  olika yrkeskategorier i sällskapet, men under den veckan spelade jobbet ingen roll, för det viktiga för oss alla var att koppla av och njuta. En stor del i att vi verkligen kunde koppla av och njuta av veckan var våra värdinnor Emilie och Lotta och våra skeppare Adam och Gustav som tog hand om allt från att ordna med frukost och lunch,  till att ta oss till fina ankringsvikar varje lunch.

Det var en fantastisk vecka och det bästa av allt var att allt, ja verkligen allt ombord ingår och flygresan och transfer är inkluderad, det blir inga överraskningar när det gäller pengar och vi kunde bara njuta. Många av oss vill segla igen, några vill tillbaka till Kroatien, några vill segla på andra  vatten kanske i Grekland eller något annat land  i Medelhavet avslutar Maria med.

De tjugo kvinnorna seglade 17-24 september  och rutten de seglade var Krka, Sibenik, Prvic,  Trogir, Splisko, Stari Grad, Milna, Marina Kremik,  Primosten och Split.

— Berättat för Stina Jansson en vinterdag i januari 2017

 

segelbat-gunga-blogg.jpg