ARC 2023: Havet utmanar

25 November 2023

Efter gårdagens lugn har vi idag utmanat vår genacker eller kanske var det genackern som utmanade oss. På morgonen när vi satte genackern följde tampen till strumpan med upp. De som sov blev väckta och gemensamt plockade vi ner seglet tills vi fick tag i tampen och kunde göra om och göra rätt. Efteråt åt vi en välförtjänt frukost.

Ett par timmar senare var det dags igen. Havet utmanade oss med sina vågor och genackern hängde på. Till slut vann den och snodde sig runt förstaget och liknade mer ett timglas än ett segel. Dagens hjälte Sebastian lyckades övermanna genackern och till slut snurrade den tillbaka sig, som tur var utan några skador.
I all dramatik lyckades vi även få in vatten i en av hytterna så båten ser mer ut som ett torkställ än en katamaran…

En av resans utmaningar är att fallet till genackern, dvs tampen som håller seglet uppe, skavs uppe vid masten vilket innebär att det finns en risk att den går av. Manövern att plocka upp genackern från havet har vi testat en gång så det behöver vi inte göra om. Några kreativa försöker komma på en bra lösning, får se vad det blir.

Eftersom äpplena börjar sjunga på sista versen passade vi på att göra en smulpaj till fikat. Vår kanske störst bekymmer är att vi inte har någon vaniljglass till…

Hälsar
En engagerad och kreativ besättning på White Lotus