Gästinlägg från Atlanten, Mikael Lindell

04 December 2015

5/12 17°04´37″N 52°38´70″W

Att stå och styra en stjärnklar natt, i 11 m/s, i bara shorts och T-shirt är man inte direkt bortskämd med från våra nordiska breddgrader. Men vid position 17 gr N och 50 gr W går det alldeles utmärkt, även i början av december eftersom vattentemperaturen är ca 28 och ungefär samma i luften. Nu fattas bara Bob Marleys Could you be loved i stereon, men det funkar inte när åtta man ligger och sover.

Nu återstår mindre än två Gotland Runt och vi närmar oss land med bra fart och hyfsad vinkel. Vi jobbar på för att bli först i mål i klassen. Just nu ligger vi tvåa i vattnet, 24 sjömil efter ettan (vid fredag lunch), efter att ha tagit in ca 100 på tre dygn. Det kan bli en fajt in till mållinjen, och den ska vi vinna.

Skönt att ha det målet och inom räckhåll, med så här stabila förhållanden kan det annars lätt bli lite same same.  Vi gläds också åt de små händelserna – en flygfisk på däck (eller i bröstet på Herlog), en ensam fågel mitt uti Atlanten, en extra stor våg, ett enstaka segel eller en lanterna vid horisonten – lite roar många. Otroligt vad mycket vatten det finns, även om vi bara ser vår lilla plätt som är ca 5 sjömil åt alla håll…..

Mikael Lindell

(foto av: Mathias Edberg)

DSC_0530-1-scaled.jpg