Nu ligger alla seglingsresor för 2024 uppe på hemsidan, boka här

Atlantsegling med More Sailing (ARC 13 nov – 19 dec)

27 September 2021

Atlantsegling – drömmen som går i uppfyllelse

Atlanten utgör en femtedel av jordens totala yta och en tredjedel av jordens totala havsyta. Det finns mycket som vi vet om Atlanten. Det finns ännu mer som vi inte vet. Men en sak kan vi vara säkra på och det är att vi på More Sailing vet hur man seglar över Atlanten. Du har kanske drömt om atlantsegling som liten eller blivit nyfiken när du såg programmet Över Atlanten. Oavsett anledningen, så har du aldrig varit närmare till att segla över Atlanten.

Atlantsegling1.jpeg

Därför ska du ta chansen att förverkliga drömmen om atlantsegling med din segling expert, More Sailing. Varje år seglar vi över flera segelbåtar till Karibien. Detta har vi gjort i åratal och varje gång har vi skapat oförglömliga upplevelser. Vi erbjuder ett bekymmerslös sätt att förverkliga drömmen om atlantsegling. Detta beror på att alla båtar vi seglar över har ett erfaren team, bestående av en ansvarig skeppare och dessutom en assisterande skeppare ombord. 

Du kan boka allt ifrån en plats ombord upp till en hel båt om ni är ett större sällskap. Det innebär att du kan göra atlantsegling även om du inte äger en båt. Funderar du dock om att investera i en egen båt, kan du läsa mer här. Du behöver heller inte ansvara för all planering och alla förberedelser inför seglatsen. 

Atlantsegling under ARC

Vi deltar i Atlantic Rally for Cruisers, som också kallas för ARC. ARC är en vänskaplig kappsegling eller eskadersegling över Atlanten. Varje år deltar mellan 200 till 300 båtar i ARC, bland dem finns både familjeseglare som kappseglare. Starten av ARC sker från Gran Canaria i slutet av november varje år. Alla båtar återförenas sedan på på andra sidan Atlanten, nämligen på ön St. Lucia. Atlantseglingen med ARC avslutas med en prisutdelning och fest på St. Lucia strax innan jul.

En vecka innan ni kastar loss från Gran Canaria samlas hela besättningen som ska segla tillsammans. ARC arrangemanget inleds med en invigning och följs sedan under veckan av både föreläsningar och festligheter. Under denna vecka får du träffa förväntansfulla seglare från hela världen. Ombord på båten lär ni såklart också känna varandra och båten. Samtidigt som ni alla tillsammans förbereder, inhandlar och tillagar all mat inför seglatsen. Under veckan i Las Palmas tränar ni även manövrar och testseglar båten ihop.

Datum ARC 2021

Invigning (Gran Canaria) – 14 november

Start (Gran Canaria) – 21 november

Prisutdelning (St. Lucia) – 18 december

Detta ingår i atlantseglingen 

Del i hytt på båt utrustad för atlantsegling

 Ansvarig skeppare & assisterande skeppare

Anmälningsavgifter till ARC

Förberedande informationsträffar

Detta tillkommer

Kostnader för personlig utrustning

Flygbiljetter till Gran Canaria & från St. Lucia

Transferkostnader till & från flygplatser

Del i skeppskassa som upprättas för matkostnader för överseglingen

Atlantsegling2.jpeg

Flottan för atlantsegling

Vi har cirka 50 båtar i vår flotta på våra seglingsturer, men 5 stycken är utvalda för atlantseglingen. Alltså handlar det om 2 stycken från Fountaine Pajot, där vi seglar med Saba 50 och Saona 47. Vi har även 2 stycken från Lagoon-familjen som är modellerna Lagoon 52 och Lagoon 50. Sist men inte minst det senaste tillskottet Excess 15. Här kan du läsa en kortare beskrivning om varje båt. Men det går också bra att klicka sig vidare till respektive båtsida. Skulle du dock ha några funderingar kring våra båtar är du välkommen att kontakta oss.

Saba 50

Fountaine Pajot Saba 50 är en båt som erbjuder perfekta balansen mellan komfort och god segling prestanda. Boendet är optimerat med rymliga och ljung fyllda hytter. Salongen är bred och praktisk, med en konvertibel soffgrupp och ett bekvämt kök. Hela båten erbjuder gott om förvaring hela tiden, vilket är välbehövligt för atlantsegling. Cirkulationen görs lätt mellan båtens olika delar. Besättningen snabbt och enkelt kan ta sig från och till cockpit, flybridge, roder stationen eller fördäcket. Och båten rymmer 12 gäster.

Saona 47

Fountaine Pajot Saona 47 är en båt som erbjuder perfekta balansen mellan komfort och goda seglingsegenskaper. Tillverkad år 2021, tillhör den senaste generationen av topp moderna segelbåtar. Varje hytt har mycket stora fönster som erbjuder utmärkt belysning och magnifik utsikt över omgivningen. Med toppmodern inredning. Båten kan ta emot uppemot 12 gäster.

Lagoon 52

Denna nya medlem i Lagoon -familjen har stil och en stark personlighet. En elegant silhuett. Flytande kurvor som betonar den nya modellens kraftfulla och dynamiska karaktär. VPLP-design naturligtvis, en garanti för prestanda under segel för atlantsegling! Lagoon 52 har 12 sovplatser.

Lagoon 50

Atlantsegling med Lagoon 50 erbjuder ett attraktivt alternativ för navigatörer på jakt efter en stor sjövärdig och modern seglingsbåt. Med sin nya visuella identitet, riggning och skrovdesign ger hon ökad prestanda. Bestående av en unik märkesignatur. 50-talets elegans förför tack vare fasad form av hennes skrov, generösa volymer och panoramautsikt. Mer än någonsin förbättrad. Båten är lämpad för sällskap på upp till 12 personer.

Excess 15 för atlantsegling

Excess 15 har utformats för alla som drömmer om en kryssningskatamaran som erbjuder korrekta segel sensationer. Ombord på denna katamaran kommer du att uppleva så många känslor: estetiska och sportiga. Hennes mycket lysande, moderna interiör är öppen för omvärlden. Båtens nya generationens rigg lovar en vacker atlantsegling och en känsla av nöje till sjöss. Därmed tillhör båten till den senaste generationen av topp moderna segelbåtar. Sällskap på 12 personer kan segla tillsammans.

Boka din atlantsegling med More Sailing

Under seglingen turas alla ombord om att gå vakt, segla och laga mat. Därför krävs det att du har dokumenterad nautisk kompetens för atlantsegling. Du behöver även praktisk vana för att navigera och vara ombord på båt. Dessa krav är ställda för att seglingen ska vara trygg och säker.

Att du är öppen, social och tycker om att träffa nya människor är inga krav på, men självklart en förutsättning. Under atlantsegling får du träffa mycket nya människor, om du givetvis inte reser med ett helt sällskap. Ombord på båten blir ni indelade i vaktlag om två till tre personer som seglar och lagar mat tillsammans. I varje hytt bor det två personer men du kan mot extra kostnad boka en hel hytt för dig själv.

För bokning eller frågor om atlantsegling, vänligen kontakta Patrik Axhall på 0313096300 eller via mail till boka@moresailing.se

Vi ser fram emot att få välkomna dig ombord på en av båtarna i vår flotta. Tillsammans kan vi segla över Atlanten för att uppleva oförglömliga upplevelser och skapa minnen för livet!