Atlantbloggen: En firre ska det allt bli

29 November 2015

30/11 Kvällen Position: 19°41´55″N 36°30´67″W

Även mitt ute på Atlanten ser vi tecken på djurliv. Än så länge har delfiner, fåglar, flygfiskar och en val observerats. Mikael Larsson är dock tveksam på om dessa observationer är att lita på och behöver ha dessa bekräftade. En av flygfiskarna har oturen att landa mitt på däck, Larsson bekräftar fyndet. Det dyker även upp delfiner igen och Larsson jagas upp på däck för att även få detta bekräftat.

Fåglarna svärmar runt More55an och dyker snabbt för att fånga fiskar nära vattenytan. Jag har inte sett fågeln förut med Jonathan säger att det är en ”Gannet” vilket inte någon av oss tidigare har hört. Flygfisken skjuter upp ur vattnet och svävar snabbt över ytan, kanske för att undvika att bli ett byte under ytan, men har oturen att fångas av fågeln som förutser dess flykt i luften.

Vi har börjat fiska igen. Conny står alltid redo vid spöt för nästa hugg, sonen ville att pappa skulle fånga en stor fisk och han jobbar hårt för att uppfylla hans önskan. Vi hade två napp under gårdagen, Conny kämpar på bilden mot något riktigt stort som tyvärr lyckades komma undan. Men vi ger oss inte, i med vobblern igen och hoppas på det bästa.

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

DSC_0219-1-scaled.jpg
DSC_0344-1-scaled.jpg