Vi har under senaste veckan haft tekniska problem med våra kontaktformulär. Har du inte fått svar, vänligen kontakta oss igen.

Atlantbloggen: En fiende som blivit en vän

30 November 2015

1/12 Position: 17°01´26”N 39°08´14”W

Ett par, tre dagar med allt för dålig vind passerar och vi tappar fart mot mål. Genomsnittshastigheten ligger runt 5 knop och tiden kvar till mål börjar likna något som vi varken har vatten, mat eller toalettpapper kvar till att klara av. Squalls passerar då och då och vi märker att vi får ett par sekundmeter till med vind om vi tar oss nära dem. Vår fiende har nu blivit en vän som vi gärna tar ett besök hos, eller nära, ibland.

Igår fick vi snabbt trycka i oss Johan Wolfs hemlagade pizza då vi såg en passande squall i sikte. Den rätt så täta regnskuren med höga moln observeras ett par minuter för att räkna ut riktningen och sedan sätter vi en passande kurs för att segla nära men inte hamna i den. Våra 5 knop blir till 9 knop en timma och vi känner oss riktigt nöja med vår nyfunna strategi.

På natten ser vi Squalls på radarn. Regnet dyker upp som röda prickar på skärmen och vi kan sätta kursen därefter. Problemet är om dessa bildas i närheten av båten, då kan det vara läge att ta ner gennakern och reva för att förbereda sig på en regnig och allt för stark passering precis ovanför båten.

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

DSC_0463-1-scaled.jpg
DSC_0477-1-scaled.jpg