Vi har under senaste veckan haft tekniska problem med våra kontaktformulär. Har du inte fått svar, vänligen kontakta oss igen.

Atlantbloggen: En dusch!

04 December 2015

5/12 Position: 17°08´96”N 52°34´47”W

”Nu kommer det, stäng fönsterrutorna och reva seglen!!” Det är dags för vår första riktiga regnskur. Regnmolnet sveper in och sväljer hela Pixel med sin ogenomträngliga grå massa. Det fullständigt öser ned men ändå så är det förvånansvärt behagligt, stora tunga droppar med behaglig temperatur. Vindökningen blev inte alls så farlig som vi hade väntat oss. Fredrik sliter av sig kläderna och passar på att ta en efterlängtad sötvattensdusch. Schampo åker fram och fler i besättningen följer Fredrik exempel. Dock stannar skuren inte i mer än 5 minuter, killarna som precis har kletat in sig i duschtvål blir ändå tvungna att ta fram spannen och skölja sig med saltvatten. Regnmolnet försvinner vidare väster ut och slukar en segelbåt några distans framför oss som vi har haft sällskap av under förmiddagen.

Efter skuren blir det en kopp med studentnudlar till lunch, luncherna framöver kommer framöver bli lite enklare. Herlog är inte speciellt imponerad av den artificiella kycklingsmaken men Jonathan som aldrig har testat något liknande förut är förvånansvärt imponerad. Vi tuggar vidare, vindarna har gått ner lite och det ser ut som att det lutar mot att vi tar oss fram till St.Lucia på tisdag eftermiddag.

Mathias