Atlantbloggen: Det sista vi ser av Kroatien

31 October 2015

1/11 Position: 42°40´84”N 18°00´14”Ö

Vi tuffar vidare mot Dubrovnik, motvind hela dagen men vi kunde låta bli att testa seglen. 10 knop i kryssen, inte dåligt det! Vind och temperatur är otroligt skiftande under dagen, vi startar med seglarställ och 6-7 sekundmeter vind men får tyvärr gå för motor när vinden mojnar, dock åker skjortsen fram!

Vi tog oss förbi Korcula town på förmiddagen, en riktig pärla i södra delen av skärgården. Gamla stan är belägen på en halvö omringad av en mur som på senare tid har sänkts för att istället låta uteserveringarna få utsikt över strandkanten. Om ni skulle ha vägarna förbi så kan jag rekommendera ett barbesök i ett av de gamla murtornen som står kvar. Ölen införskaffas längst ner i tornet och får balanseras två våningar upp för att nå en fantastisk utsikt över staden. Här påstås också Marco Polo vara född!

Det dunkar till under till i hela skrovet under gång, vad är det? Fredrik tror att vi har kört på något så vi vänder om och tittar vad det möjligtvis kan ha varit. Det visar sig vara en stor pinne som ligger och flyter precis under vattenytan som rorsman missar. Vi får dyka ner och ta en titt senare om vi kan ha fått några skador på skrovet. Förhoppningsvis klarade sig propellern.

Vi angör Dubrovnik precis när solen går ner bakom bergen. Imorgon bitti går vi och handlar och sedan bär det av mot Italien!

Mathias

(Foto av: Mathias Edberg)

DSC_0250-1.jpg
DSC_0127-1.jpg
DSC_0171_Fotor.jpg
DSC_0194_Fotor.jpg