Atlantbloggen: Det har vi, det har vi inte…

13 October 2015

14/10 Position: 43°34`14″N 15°56`24″Ö

No cleaning here, outside!!!!” Vår kära städdam Sukra jagar ut mig från More Sailings kontor i Marina Kremik, jag får absolut inte göra rent grillen i diskhon i köket utan detta ska göras ute! På toppen av detta ska inte vatten användas utan en riktig stark allrengöring som för ögonen att vattnas, det är ingen idé att försöka säga emot.

Jag har Fredrik har börjat packa utrustning till båten, det är som sagt inte bara segel och tamp som ska med. Bland annat ska grillen rengöras, medicinförrådet uppdateras, det ska bytas lina på fiskespöt, verktyg inventeras och utgångsdatum på flytvästar ska kontrolleras. Praktiska saker som bakmaskin, plastmuggar, och termosar ska köpas in. Listan är lång och vi kommer inte ha några problem att fylla dagarna med aktiviteter innan vi kastar loss.

Vi fick för första gången möta Herlog Berge, norrmannen som ska segla med oss hela vägen från Kroatien till Karibien. Herlog mötte oss med samma entusiasm för seglingen som vi själva har och jag kan inte annat säga än att jag tror att det blir hur bra som helst!

Bjuder på en galet fin solnedgång som vi jagade tag i sista sekund. Den var svårfångad, Fredrik fick backa 200 meter upp för en trång gränd i uppförsbacke för att komma hem igen, tack Fredrik!

Mathias

(Foto: bild 1 och 2 Herlog Berge, bild 3,4 och 5 Mathias Edberg)

patrik.jpg
DSC_0089_Fotor.jpg
IMG_1521_Fotor.jpg
IMG_1517_Fotor.jpg
DSC_0080_Fotor.jpg