Nu ligger alla seglingsresor för 2024 uppe på hemsidan, boka här

Atlantbloggen: Det blir hur bra som helst!

07 October 2015

8/10 position: 57°45´54″N 11°55´44″Ö

Packningslistor, inköp, funderingar, skumma drömmar , två oroliga föräldrar och en flickvän som inte riktigt vet hur det kommer gå att inte prata med mig på ett par månader. Det stora äventyret börjar krypa sig på. Jag har själv inte riktigt förstått det än, inte ens när skeppare Fredrik skickar bilder och säger att båten ligger i vattnet och riggning av mast har påbörjats. När kommer det att börja kännas som att jag ska iväg? På flygplatsen, när vi kastar loss från Kroatien? Ett av de största äventyren i mitt liv börjar närma sig, jag ska segla över Atlanten!

”Men du det börjar närma sig Mathias, du får allt se till att vara säker när du seglar över.”, ”Lycka till Mathias, hoppas att allt går bra”. Vad är det jag har gett mig in på? Vad kan Atlanten egentligen bjuda på utöver mina tidigare erfarenheter? Vi kanske inte ska jämföra det med jolleplasket från barndomen men min erfarenhet från Kroatien som skeppare bör väl ändå ha gett mig lite kött på benen? Skeppare Fredrik berättar om 15 meters höga vågor utanför Afrikas kust, seglingen i 17 sekundmeter mitt i natten och reparationer i masttoppen mitt ute på Atlanten. Riktigt det har jag ju inte varit med om. Mamma bara rullar med ögonen, ”ju mindre jag vet destå bättre”.

För min, mina kära och för er som är nyfikna på vad det egentligen sker ute på havet så tänker jag dokumentera min resa i bild och text. jag hoppas att få kunna dela med mig om livet ombord, havets mäktiga krafter och hur det faktiskt går till att ta sig över Atlanten från början till slut. Ni kommer att kunna följa oss här på bloggen, jag ska med hjälp av satellitnätverket som finns ombord försöka lägga upp uppdateringar kontinuerligt under hela resan och vi får hoppas att det är såpass intressant att ni vill följa med oss på vårt äventyr! Det blir hur bra somhelst!

/Mathias (foto av: Patrik Axhall)

DSC_0479-1024x634-1.jpg.webp