Vi har under senaste veckan haft tekniska problem med våra kontaktformulär. Har du inte fått svar, vänligen kontakta oss igen.

Atlantbloggen: Dag 1

30 October 2015

31/10 Position: 43°19´05”N 16°00´05”Ö

Efter nästan tre veckor i Marina Kremik så tar vi sista crewbilden och säger adjö till våra Kroatiska kamrater, jag tror att de kommer att sakna oss. Första anhalt är tankstationen där vi tankar 420 liter diesel och tappar tanklocket i vattnet, Manfred fick ta sig ett litet bad.

Vi började idag och var till en början lite besvikna på att det inte blåste mer än 4 knop, 2 sekundmeter.  Vi ville ändå testa båten så vi satte segel. Seglen gick fint upp med elvinschen, helt nya fräscha tampar och block gör att det känns som att seglet sätter sig självt. Vad är det som händer, vi gör 5 knop!!! Detta är något som få seglare har fått erfara, segla en båt som seglar snabbare än än vindens hastighet! Detta är goda nyheter, vi kan hålla god marschfart genom hela medelhavet utan att vara beroende av speciellt mycket vind. Detta kommer vi både spara tid och diesel på. Ska bli spännande och se vad vi kan göra för hastighet med lite mer vind!

Under gång bjöd Micke och jag på hamburgare. 8 burgare stektes och tillbehör hackades utan svårighet då båda två fick plats vid arbetsbänken, det tog inte mer en ett par minuter att smälla ihop en brakmiddag!

Vi märker att vi inte har lyckats få med oss allt. Manfred behövde klypor för att hänga upp sin handduk efter att ha dykt efter bränslelocket, vi behöver fler skärbrädor och en ljudkabel till stereon. Det är sånt om är svårt att förutsäga att man behöver innan man har varit ute och testat båten. Vi rör oss söder ut och siktar på Dubrovnik innan vi ger oss över mot Italien.

Jag gjorde ett litet klipp på hur glad Fredrik var när vi lämna marinan. Ta och klicka på honom.

Mathias

(Foto av: Mathias Edberg)

DSC_0054_Fotor.jpg.webp
DSC_0020_Fotor2.jpg.webp
DSC_0038_Fotor1.jpg.webp
DSC_0062_Fotor.jpg.webp
DSC_0045_Fotor.jpg.webp