Atlantbloggen: ARC?

17 November 2015

18/11 Position: 28°7´24”N 15°25´30”W

Vad gör vi då exakt här på Las Palmas och varför samlas just alla här? Atlanten kan vara en farlig plats, händer det något så finns det väldigt lite hjälp att tillkalla, och tyvärr så är det rätt så mycket som kan hända. ARC, Atlantic Rally for Cruisers, är en organisation som 1986, för precis 30 år sedan, ville göra Atlanten till en lite säkrare plats för den ensamma seglaren. Ta bort ensamheten och skapa gemenskap som kan hjälpa om olyckan väl skulle vara framme.

Sammankomsten i Las Palmas börjar redan i början av November och fram till den 22e November så är schemat fullspäckat med förberedande föreläsningar om väder, vind, riggning och säkerhet ombord i kombination med festligheter på kvällarna. Det är en seglares paradis! Hittills har 5608 segelbåtar och 26265 glada seglare korsat Atlanten med ARC och vi är ungefär 300 båtar per år som ger oss på samma utmaning. Det är en spännande grupp med människor. Familjer, kappseglare, äldre par och ensamseglare som alla delar samma glädje för seglingen och man känner en gemenskap med människor man aldrig har träffat förut.

Jag har hämtat mitt passkort in till alla aktiviteter och More Sailing har broderat riktigt fina crewtröjor. Vi har 4 spännande dagar framför oss som jag ser väldigt mycket fram emot, jag lovar att hålla er uppdaterade!

Mathias

(foto av: Mathias Edberg)

Atlantbloggen-Las-Palmas.jpg.webp