Atlantbloggen: 17,6 knop

25 November 2015

26/11 21°32´52”N 26°03´50”W

Vaknar upp 18.00 av matlagning och musik, det är stor aktivitet ombord. Jag lyckas klämma mig ur kojen för att få i mig lite mat innan jag sover vidare för nattens skift. Uppe på däck förstår jag att Jonathan precis har slagit nytt hastighetsrekord på 17,6 knop. Vi testade gennakern för första gången idag och det har fungerat utan några större komplikationer. Det blir en stapplig balansgång bort till köket för mina nyvakna ben. Här väntas en alldeles utsökt fisksoppa med ris, Magnus frus recept. Jag tar mig en tallrik och klättrar upp till soffan, spjärnar emot med benen och lutar tallriken för att innehållet inte ska rinna ut. Herlog och Jonathan tappar sina porslinstallrikar i golvet och får lägga sig på golvet och städ, vi har alla något att titta på medans vi äter. Fler tallrikar görs iordning och skickas upp på däck för de som är på vakt.

Det är något som är väldigt lustigt med att göra något så normalt som att äta en trevlig middag runt ett bord en Torsdag kväll samtidigt som vi gör något så extremt som att segla över Atlanten. Jag går och lägger mig igen och försöker somna med vattnets gurglande på andra sidan skrovet, en ständig påminnelse om att vi är påväg, och det snabbt, mot Karibien.

Vi ser att vi har en av de högsta genomsnittliga hastigheterna mot mål i flottan, 8,8 knop. Vi har de senaste dygnet klättrar från en sextonde plats till en nionde! Vi seglar vidare åt nordväst, upp emot klungan, för att behålla de goda vindförhållandena som vi för tillfället har.

Mathias 

start-a-b-c-26nov1500-2.jpg.webp