Nu ligger alla seglingsresor för 2024 uppe på hemsidan, boka här

ARC bloggen 2019 – Sirli-familjen

01 December 2019

Livet med Siri-familjen

Nu har vi varit iväg i 6 dygn och livet på Sirli rullar på i ett rasande tempo. Det händer saker hela tiden och jag  börjar inse att den där boken jag hade tänkt läsa troligen kommer förbli oöppnad.
Det är en märklig känsla att vara helt avskärmad från vad som händer i omvärlden och att vårt liv just nu är här och nu med Sirli-familjen långt ute på Atlanten.
Det är inte konstigt att alla blir exalterade när det dyker upp stim av delfiner som vill simma på kapp med oss eller ser en val göra glädjehopp inte långt från båten. Eller det siktas en båt i fjärran och tävlingsinstinkten väcks till liv. Eller glädjen när någon har lagat pannkakor eller risgrynsgröt till frukost. Eller den eufori som uppstår att bada i knallblått vatten på 4000 m djup eller när vi lyckas dra upp två fiskar som sedan blir till den godaste tartar vi någonsin ätit, ihop med nyfriterade pommes frites. Eller den ro som lägger sig över vårt lilla samhälle när några har yoga på fördäck och andra dansar vals till Evert Taube på flybridge. För att inte tala om den hissnande känslan att segla mot solnedgången och att glida fram under den oändliga stjärnhimlen in i mörkret.
Skeppar-Fredrik drillar oss i livräddning, genackersegling, trimning och knopar och ger sig inte förrän allt sitter perfekt.
Det var svårt att föreställa sig hur livet ombord skulle bli, men hittills har det varit fantastiskt!
Efter några dagar med svaga vindar, forsar vi nu fram rakt västerut.
Se upp Shama och Bianco! Vi har segervittring 🙂

Image-from-iOS-8-768x901.jpg

Anna Graaf

 

Skepp ohoj!
Äntligen- vi är i passadvinden! Vi forsar fram med gennaker rakt västerut!! Skeppare Fredrik trimmar både oss o Sirli, mest oss faktiskt! Vi lär oss segla med känsla utan plotter, första vakten under dagen nästa vakt ökar utmaningen för att segla vidare med gennaker under natten. En fantastisk känsla att segla i månens sken! Så vackert, stort och mäktigt. Tänk att vi faktiskt är här – på Atlanten!!
 

Image-from-iOS-4-scaled-1536x1142.jpg

Soliga hälsningar Lis