ARC bloggen 2019 – Beckas blogginlägg

07 December 2019

IMG_0958-scaled-1152x2048.jpg

 

För två år sedan när jag började jobba som värd i Karibien för More Sailing var Atlanten helt otänkbart. Jag hade aldrig ens satt min båt på en segelbåt tidigare. Jag fick höra historier från tre kollegor som bara någon vecka innan oss hade anlänt till St Lucia för att säsonga i Karibien efter att ha seglat över tillsammans. De pratade om sin resa, som lät helt otrolig och utvecklande. I somras, när jag gjorde min andra sommarsäsong som värd och mentor i Kroatien, fick jag förfrågan om jag ville åka med och segla över Atlanten och sedan jobba min tredje säsong i Karibien, kunde jag inte riktigt ta in det. Plus att jag efter ett par års tid efter jobb utomlands tänk dra mig tillbaka till Göteborg och börja plugga. Det var inte rätt tid i livet så jag valde att avstå möjligheten. Under hösten kom tanken upp igen, och jag var med min chef som skulle segla över på flera möten med de personer som skulle segla med. Den ivern jag brukar känna i mig när roliga livsupplevelser dyker upp kom fram starkt. Jag kunde inte stå emot denna möjligheten. Hela min magkänsla skrek att jag skulle följa med, men oron att komma för mycket efter i skolan och mitt nya liv i Göteborg satte käppar i hjulet. Tillslut, efter att ha frågat mina vänner och familj, och framförallt mig själv, bestämde jag mig för att åka med. Min skola sa nej först för att det skulle bli för hög frånvaro och att jag skulle komma efter, men jag tjatade och kom med förslag på en studieplan. Tillslut kom jag och min utbildningsledare överens om ett individanpassat schema och jag kunde packa resväskan.

Tänk att lilla jag har fått chansen att segla över Atlanten. En möjlighet som inte tidigare fanns och som jag säkert inte hade vågat utan min personliga utveckling jag har gjort genom åren. Nu har vi passerat hälften av vår resa, och jag längtar inte till land. Igår vid solnedgången gjorde jag yoga till titanics låt my heart Will go on på fördäcket, även kallad ”loungen”Jag mår så bra här med vår Sirli-familj. En fantastiskt fint gäng som gör denna fantastiska resa tillsammans.

Tack för mig!