ARC 2021: Ny liveuppdatering Vi La Ut

05 December 2021

Besök hos Vi La Ut

Fredag 3/12

Inlägget skrivs under den första sömnlösa natten efter en veckas konstant styv kuling och dunkande i skroven.

Inga större incidenter eller blesyrer ombord, fortfarande hög stämning och mycket skratt. Kulinariska höjdmåltider (ex sashimi på nyfångad dorado) blandas med tillagningstest på en ofrivillig passagerare i form av flygfisk.

Häromdagen fick en i besättningen oväntat besök när denne skulle vädra och en flygfisk tog sats och hamnade i sängen, som tur är fanns reservlakan till hands.

Vi alla ombord manövrerar båten skickligt och metodiskt så att färden blir ett sant nöje.

Position
N19 34.2
W42 10.6

Besättningen på Vi La Ut
Genom Isabella

Lördag 4/12

En fantastisk lördagmorgon ombord, doften av nybryggt kaffe sipprar in i varje koj. Nykokt havregynsgröt puttrar på spisen. Ett måste för alla ombord. De flesta vaknar pigga och utvilad medans vissa tar en rejäl sovmorgon om vakten så tillåter.

Efter några timmar får vi plötsligt syn på den första valen. Minst 6-7m lång. Den gör en sväng runt båten och försvinner. Efter en liten stund kommer den tillbaka med en kompis och de båda underhåller oss i drygt en timma. En av dem gör en roll precis jämte båten och försvinner in under oss. Vilka fantastiska djur!

Snart vankas det lunch. Idag blir det fiskgryta på gårdagens tre Dorados. Mannerström ligger vackert i lä och en stjärna i Michelin guiden är inte långt borta. Plötsligt rasslar det i vårt fiskespö, en vild kamp tar vid och efter en stund tar vi upp en Segelfisk på dryg 1,5m.

Åter till allvaret, vi kämpar på allt vad vi kan och tror oss nå fast land på torsdag. Solen skiner och det blåser ca 10m/s.

Hälsningar
Besättningen Vi La Ut
Petter

Atlanten-1.jpeg