ARC 2021: Ny liveuppdatering, inte långt kvar nu!

10 December 2021

Inte långt kvar nu, meddelar Vi La Ut

5/12

Här på Vi La Ut växlar vi mellan kulinariska rätter på segelfisk, färskbakat bröd och knopslagning av diamantknopar, förutom att segla båten naturligtvis.

Vi har sångtävling, backgammonturnering och mycket bokläsande, avspänd atmosfär och lite lagom gungande. Idag även glöggservering och tomteluvor till hela besättningen med anledning av andra advent.

Igår såg vi val cirkulera runt båten som stannade ca en timme, dock lyser delfinerna de senaste dagarna med sin frånvaro.

Vaktlagen gör fortsatt ett mycket välfungerande jobb.

8/12
Närmare mål och kurs rakt mot mål, ca 400 distans återstår. Efter några besvärliga nätter med många och långa squalls är vi nu åter i ett lugnare tempo.

Vi får mycket fisk som vi kalasar gott på. Vi har flera spel och böcker igång så ännu har det inte spridit sig någon tristess. Inte heller har vi något att träta om, tvärt om. Fortsatt hög stämning ombord trots att trissan till gennakerfallet gav upp under senaste sessionen och vårt största segel nu får vila tills vi får tillfälle att se över riggen, vilket blir när vi kommer fram till Rodney Bay.

10/12

Ännu närmre mål och mindre än 200 distans till st lucia rullar vi fram i ca 5kn.

Efter att inte haft någon annan båt i sikte på flera dagar hinner vi nu upp två stycken på riktigt nära håll, mitt i natten, den ena pratar vi med en stund på kanal 72, en amerikansk båt.

Några mindre delfiner syns till vid fören och stråk med någon sorts blåstång har börjat dyka upp i ytvattnet. Reservmaten på burk har börjat tullas på och det är svårare att variera menyn så här mot slutet.

Alla är friska och fungerande, om än något otåliga i det lugna vädret.

Besättningen på Vi La Ut
Genom Isabella