Vi har under senaste veckan haft tekniska problem med våra kontaktformulär. Har du inte fått svar, vänligen kontakta oss igen.

ARC 2021: Ny liveuppdatering med gott skratt – 1/12

01 December 2021

ARC 2021: Hälsningar från den modiga besättningen på en av våra segelbåtar ”Vi La Ut”, som är inne på sin andra vecka av segling över Atlanten.

ARC 2021 – Onsdag 1/12

Position

N19 56.03
W36 44.66

Här på Vi La Ut hänger vi med i svängarna, både dag och natt har vi gropig sjö och gör runt 7-9kn.

Vi äter fortfarande gott och de flesta är på benen vid sina pass, då någon behöver extra vila ställer vi upp för varandra och fyller platsen.

Skeppare och first mate turas om att ligga strand by i salongen och behöver numera endast träda in periodvis. Vaktlagen är numera ett väloljat maskineri och vi håller ett högt tempo kan man säga.

Vi avverkar squall efter squall, nattetid styr vi med autopilot stirrandes på instrumenten och ständigt kalibrerande av kurs efter att vågorna kastar oss ömsom babord ömsom styrbord. Knapptryckandet sker lätt framåtlutad och ger viss ryggvärk men också ett gott skratt.

Besättningen på Vi La Ut
Genom Isabella

ARC.jpeg

Delta i ARC och segla över Atlanten

Du kan läsa mer om ARC och segling över Atlanten med More Sailing, samt boka din plats för ARC 2022 på en av våra modiga segelbåtar som seglar över det mäktiga Stora Havet.

ARC är en vänskaplig kappsegling eller eskadersegling över Atlanten. Varje år deltar mellan 200 till 300 båtar i ARC, bland dem finns både familjeseglare som kappseglare. Starten av ARC sker från Gran Canaria i slutet av november varje år. Alla båtar återförenas sedan på på andra sidan Atlanten, nämligen på ön St. Lucia. Atlantseglingen med ARC avslutas med en prisutdelning och fest på St. Lucia strax innan jul.

En vecka innan ni kastar loss från Gran Canaria samlas hela besättningen som ska segla tillsammans. ARC arrangemanget inleds med en invigning och följs sedan under veckan av både föreläsningar och festligheter. Under denna vecka får du träffa förväntansfulla seglare från hela världen. Ombord på båten lär ni såklart också känna varandra och båten. Samtidigt som ni alla tillsammans förbereder, inhandlar och tillagar all mat inför seglatsen. Under veckan i Las Palmas tränar ni även manövrar och testseglar båten ihop.