Vi har under senaste veckan haft tekniska problem med våra kontaktformulär. Har du inte fått svar, vänligen kontakta oss igen.

ARC 2018 – Athene 29 november

29 November 2018

Uppdatering från Atlantseglingen och Athene

Nu är vi inne på det fjärde dygnet till sjöss och rutinerna har börjat sätta sig med vakter, arbetsuppgifter och segling. Dygnet går sin lunk och vi är nu inne i vår egen lilla bubbla, lyckligt omedvetna om omvärlden. Har Sverige fått en ny regering? Vad blir årets julklapp? Vem vann Idol? Ingen på Athene bryr sig.

Här pratar vi segling, seglingsminnen (undrar just när de tar slut…), mat och livet. Allt omgärdat av små praktiska detaljer som hur man viker toalettpappret så det inte kletar ner avfallspåsen.

Innan vi lade ut gjorde vi en enkel teambuilding aktivitet och till vår glädje består besättningen av en mix av personligheter. Vi har blå för ordning och struktur, röda för tävlingsinstinkt och prestation, gula för glatt humör och gröna för trivsel och samhörighet. Detta hjälper oss i kommunikationen och hur vi planerar och genomför våra arbetsuppgifter. Och så har vi större förståelse för våra styrkor, och svagheter.

Vi är nu nere 22:a bredgraden och har fångat passaden och det känns det som vi är på Alanten på riktigt. Varje vakt har sitt glädjeämne. På andra plattvakten (18-20) får man se solen gå ner i havet. På första vakten (20-24) ser vi månen komma upp och stjärnvalvet möter oss. På hundvakten (24-04) seglar vi under stjärnorna och diskuterar livet samtidigt som vi ser Venus stiga upp akterut. På morgonvakten (04-08) möter vi gryningen och soluppgången. Man kan bli religiös för mindre.

Vi skulle kunna berätta mer om seglingen, kurser, taktik, styrning och segelsättning men det måste förbli en hemlighet då risken finns att detta når våra kära systebåtar More Grey och Solid White. Vi bryr oss inte om hur det går för oss i tävlingen, bara vi kommer före dom….

Over and out,

Team @reboot på Athene

Atene.jpeg