Aktiv semester med More Sailing

26 December 2021

Resumé av 2021 och framåtblick mot 2022

 

Aktiv semester med äventyrliga seglingsresor för alla

Aktiv semester förknippas oftast med att man måste vandra, klättra eller cykla i utmanande terräng. Vi har däremot genom åren upptäckt att våra seglingsresor upplevs av våra kära resenärer som aktiv semester. En vän av ordning må självklart undra varför sådant är fallet… Nåväl, svaret är kristallklart som havsvatten våra segelbåtar seglar genom. Våra seglingsresor innebär fantastiska upplevelser som kännetecknas av äventyrlig atmosfär ombord. Varje dag upptäcker man nya platser med segelbåten, både i havs omgivningen och när man går i land. 

På en aktiv semester kan du se och uppleva vackra vyer och platser, som får dig att nästan tappa andan och hjärtat att pumpa snabbare än vanligt. Du har även möjligheten att dagligen växla mellan sol, bad, snorkling och andra vattenaktiviteter. Och allt detta i de turkosblåa kristallklara medelhavets -och karibiska vatten. Med magiska växter och djur som man inte har möjlighet att beskåda så ofta. Himmelsk god mat, med lokal touch á la Medelhavet och Karibien, samt viner av världsklass och exotiska lokala drycker. På våra seglingsresor kan du avnjuta de varje dag, både ombord och när vi går i land. Dessutom har du vår proffsiga och serviceinriktade besättningen ombord. De ser till att varje stund av din semester blir till en oförglömlig upplevelse som skapar minnen för livet.

Lägg därtill allt du lär dig om historien och traditioner som förknippas med de nya platserna som du upptäcker. Där har du den perfekta blandningen för en lyckad aktiv semester. Men du får absolut inte glömma att det går lika bra att bara ligga på däcket. Sola, lyssna på ljuden av havsfåglar och vågor, för att bara vara i upplevelsen av harmoni.

 

MS.jpeg

 

Resumé av 2021

2020 har varit året där hela vår bransch har haft det tufft på grund av covid-19 pandemin och de nödvändiga restriktionerna som skulle tämja spridningen av viruset. Trots att våra segelbåtar var tillgängliga för segling, så fick de mestadels, för allas bästa, ligga still i marinan och vänta på bättre förutsättningar för nya seglingsäventyr.

Tack och lov så har 2021 varit helt fantastiskt och fylld med seglingsäventyr för människor som sökte både avkopplande semester och samtidigt aktiv semester. Vi har kunnat erbjuda full kapacitet på alla våra klassiska destinationer. Kroatien, Grekland, Italien och Karibien har varit näst intill fullbokade under perioden. Dessutom har Sverige blivit ett välaccepterat tillskott bland seglingsdestinationer vi erbjuder. 

Det glädjer oss också extremt mycket att vi har även kunnat genomföra segling genom Medelhavet och den högt eftertraktade segling över Atlanten under Atlantic Rally for Cruisers. Mer om ARC 2021 kan du läsa på vår blogg, där vi har haft några liveuppdateringar från båtar vi seglade med över Atlanten.

Vår VD Einar Halldin menar att 2021 har varit ett fantastiskt bra år:

 

Vi har haft ett fantastiskt seglingsår trots omständigheterna som råder i världen. En nästan helt fullbokad sommar och redan nu har vi rekordmånga bokningar inför 2022. Vi ska inte sticka under stolen med att det har varit ett utmanande år för oss i resebranschen, många avbokningar, ombokningar och på bokningar. Det har samtidigt varit väldigt lärorikt och vi kan sammanfatta 2021 som ett år med nya insikter och möjligheter.

Under 2021 introducerades även en ny segling destination, Svenska Västkusten. Vi är stolta över att kunna erbjuda dig att uppleva den svensk sommar när den är som bäst. Dessutom har vi utvecklat en ny webbtjänst på vår hemsida, som innebär att du även har möjligheten att hyra en segelbåt direkt online från oss.

 

MS 2.jpeg

 

Framåtblick mot seglingsresor 2022

En vän av ordning må vid det här läget undra om prognoser och eventuella nyheter för säsöngen 2022. Vår sannerliga förhoppning är att världens befolkning kommer att lyckad med att hålla sig friska under 2022. Om pandemin inte är över, så hoppas vi att den är under full kontroll. Vi vill ju att människor kan röra sig fritt och därmed åka på sina välförtjänade semester. Därför blickar vi framåt mot ett bra och friskt år. Vi blickar framåt mot oförglömliga upplevelser som kommer att skapas på våra segelbåtar. Alla äventyr, skratt och härliga stunder av harmoni på samtliga destinationer i vårt utbud.

Vi välkomnar alla människor som vill ha både avkopplande semester och aktiv semester i Kroatien, Grekland, Italien, Karibien eller här hemma i Sverige. För 2022 standardpaketet för alla våra seglingsresor inkluderar i priset: Semester resa, flyg, transfer, besättning, mat, sovplats, sängkläder och alla omkostnader relaterade till seglingsresan. För mer detaljer vänligen se bilden eller kontakta oss så besvarar vi mer än gärna dina frågor och funderingar.

 

MS 4.jpeg

 

VD ord om 2022

 

“En riktigt häftig och underbar semester”. Det är en resa utöver det vanliga som många drömmer om att fåuppleva. Vi vill göra segling möjlig för alla, oavsett om du kan segla eller aldrig har varit ombord på en båt tidigare. Det är en unik semester resa som ger minnen för livet. Vill du besöka häftiga destinationer, få ta del av den lokala kulturen och uppleva pittoreska platser, då är en seglingsresa något för dig. Att resa med More Sailing är det självklara valet.

Vi gör segling möjligt för alla.

Självklart kommer vi fortsätta att klimatkompensera alla våra seglingsresor.

Vi vill också göra vår del och arbeta mer för att ett hållbart resande. De globala hållbarhets problemen är viktigare än någonsin förut och vår tids största utmaning. Vi står tillsammans för påverka vår klimat och miljö.

Först och främst vill vi tacka alla våra gäster som väljer att resa med oss. Hoppas att vi ses under 2022, där vi med glädje kommer ta dig med på nya spännande semester resor. Vi älskar segling och att skapa oförglömliga upplevelser tillsamamns med er ombord.

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

 

Aktiv semester i Kroatien

En aktiv semester i Kroatien upplevs bäst från segelbåt. I den kroatiska delen av Adriatiska havet finns det många vackra platser att segla mellan. Här hittar du historiska städer med smala gränder och kullersten som polerats helt blank, som alla har en del av historia att berätta.

Adriatiska havet är djupt, kristallklart och det är lätt att navigera eftersom det finns så få grund. Dessutom är det ett av världens vackraste hav som har över 1000 öar, holmar och skär.  Varje ö har sin egen historia att berätta, med sina traditioner, seder och lokala festligheter.

Under sommarhalvåret har Kroatien ett väldigt behagligt klimat, det är till och med det land i Europa med flest soltimmar per år. Segla i Kroatien på bästa segelbåten för familjen och upplev en aktiv semester i gömda vikar och de äventyr som erbjuds längs kusten.

MS 5.jpeg

Våra seglingsresor i Kroatien utgår ifrån Splitregionen som är en del av Dalmatien. Resan startar i Marina Kastela som ligger bara ett stenkast ifrån Splits flygplats. Från fastlandet ger vi oss ut bland öarna i den Kroatiska magnifika skärgård som ligger i det Adriatiska havet.

Regionen heter Dalmatien och vi seglar mellan öar som bland annat Solta, Brac, Hvar och Vis. Det är en skyddad skärgård och det är därför sällan som det går mycket vågor, det gör seglingen och livet ombord behagligt. Det är många faktorer som tillsammans gör Kroatien till det seglingsparadis för en avkopplande semester och en aktiv semester.

 

Aktiv semester Sverige

Funderar du på semester i Sverige med barn? I vårt avlånga rike finns det mycket kustområde och rik skärgård att utforska. Det gör du bäst från en segelbåt med More Sailing besättning. Västkusten som vi seglar på är världsunik för sina många slätslipade öar, kobbar och skär. Med otaligt många öar att besöka finns det en god blandning mellan fantastisk natur, mysiga byar och städer, samt sommarparadis med lite puls. Detta bäddar för bästa semester i Sverige.

Norra västkustens klara salta vatten ger känslan av att du befinner dig utomlands, men ändå så nära hemma. Så ta en aktiv semester Sverige, en hemester där du kommer utforska den skatt till skärgård vi har här hemma i vårt eget land. En kortare resa ut till kusten och du känner genast hur den vackra omgivningen för sinnet bort från vardagen och in i avkoppling.

Våra seglingsresor i Sverige utgår från norra delen av västkusten i Bohuslän. Med runt 3000 öar och över 4000 holmar finns det otalig många platser att besöka i denna vackra skärgård. Något alla barn i Sverige borde uppleva som en del av semesterminnen.

Vi startar semester resan i Marstrandsområdet norr om Göteborg. Därifrån går resan norrut för att utforska guldklimparna som västkusten har att bjuda på. Vi besöker platser som Pater noster, Koster, Käringön och Väderöarna för att bar nämna några.

Det är inte för inte som Bohuslän i flera internationella sammanhang hänvisats till som ett av världens vackraste vildmarksområden. När du besöker kusten och upplever magin, kommer du definitivt förstå varför. Därefter kommer du hålla den delen av vårt avlånga rike extra kärt om hjärtat. Spendera semester barn sverige inkluderade, för att verkligen uppleva vad en aktiv semester Sverige innebär.

 

Aktiv semester i Grekland

Det finns inte mycket som slår en veckas segling i den Grekiska övärlden. Skärgården är fantastisk och stor, samt öarna många. Det finns därav en uppsjö av områden och öar att segla omkring och uppleva en aktiv semester i Medelhavets största skärgård som har över 1500 öar.

Under en seglingsvecka i Grekland med More Sailing upptäcker du den Saroniska bukten utanför Aten. Här är vindarna ljumma, grunden få och havet varmt turkost. Himmelska förutsättningar för harmonisk segling.

 

MS 7.jpeg

 

Du är säkert någorlunda bekant med Greklands historia, som är spännande och du kommer få uppleva platser läst om tidigare. Du får besöka historiska platser och följa de antika grekernas fotspår. På kvällarna kan du bege dig på äventyr med att testa det lokala köket på de många mysiga tavernorna. Grekland är välkänt för sin goda mat och trevlig stämning. Grekland erbjuder en oförglömlig avkopplande och aktiv semester.

 

Aktiv semester i Italien

I Italien seglar vi i området mellan Sardinien och Korsika, som är stolt belägna i mitten av Medelhavet. Eftersom Korsika tillhör Frankrike så seglar vi därav inte bara i Italien under seglingsresan, utan även i franska vatten. De är även några av Medelhavets största öar.

På Korsikas södra udde ligger Bonifacio, en häpnadsväckande stad som ligger belägen uppe på höga kalkstensklippor. Hamnen ligger i en skyddad fjord bakom klipporna, som du kan se på bilden nedan. Under våra seglingsresor utgår vi från Sardiniens nordöstra sida och seglar längst Smeraldakusten. Det är världskänd område, för sina vita stränder och magiska vikar med exklusiva hamnar.

 

MS 8.jpeg

 

Utanför Smeraldakusten ligger La Maddalena skärgården som består av sju större öar och flera mindre. Skärgården har fått sitt namn efter den största av öarna som heter just La Maddalena. La Maddalena skärgården är en lugn plats med turkosa laguner, klippor i granit och öde öar. Här skapas magi på din avkopplande och aktiv semester.

I skärgården finns även några av de mest spektakulära stränderna i Italien och några av de finaste badvatten. Det går bara att utforska dessa gömda paradis med båt. Under en veckas segling i Italien med More Sailing kommer du få uppleva det bästa några av Medelhavets största öar har att erbjuda.

 

Aktiv semester i Karibien

Karibien, eller Västindien som det också kallas är ett kedja av öar som sträcker sig från Florida i norr och ner mot Sydamerika. De Karibiska öarna ligger som en avgränsning mellan Atlanten och det Karibiska havet.

Vi seglar bland de södra Karibiska öarna och utgår från Martinique alternativt St. Lucia, beroende på avgång. De båda öarna ligger angränsande till varandra och med dem som utgångspunkt seglar vi sedan söder ut ner mot St. Vincent och Grenadinerna.

 

MS 9.jpeg

 

Grenadinerna har blivit utnämnt till det vackraste seglingsområdet i världen och består av ett pärlband av öar som ligger mellan St Vincent i norr och Grenada i söder. Våra seglingsresor i Karibien ger dig en spännande och minnesvärd upplevelse på din avkopplande och aktiv semester.

Du får uppleva härliga seglingsdagar och det bästa av vad Karibien har att erbjuda. Både svarta och vita sandstränder, turkosa laguner, snorkla med havsskäldpaddor och äta grillade middagar på stranden.

 

Aktiv semester med barn

Våra seglingsresor är också semester resor för hela familjen, eftersom säkerheten och mängden skoj på våra segelbåtar är garanterade. Familjer med barn som tidigare har seglat, likaså de som aldrig har selgat tidigare är välkomna att segla med oss. När vi säger att våra seglingsresor är för alla, då menar vi verkligen att de är det.

Ta med hela familjen till en avkopplande och aktiv semester med barn, där ni kommer skapa minnen för livet. Det är något fint barnen kan se tillbaka på när de reflekterar över sin barndom. Eller så blir de kanske inspirerade till att ta steget mot att bli kapten på en stor kryssare en dag!

Seglingsresor är inspirerande och kul givetvis. Aktiv semester med barn i Sverige är något som blir alltmer populärt! Passa på att segla på bästa segelbåten för familjen.

 

MS 10.jpeg


 

Aktiv semester med Intoit Travel Group

Gillar du unika upplevelser, äventyr och oförglömliga semester resor? Då är du på rätt plats! Välkommen till Intoit Travel Group och sex unika rese-, event och upplevelseföretag, som erbjuder avkopplande och aktic semester i världsklass. Vi representerar aktiv semester Europa och nästan samtliga exotiksa destionationer världen över.

Utöver seglingsresor som du precis har läst om, hos oss kan du finna även semester resor till Afrika med både safari och exotiska resmål. Du kan även hänga med på dykning till samtliga världsdelar. Varför inte ta en inspirerande träningsresa? Eller varför inte unna sig en exotisk drömresa till någon av de mest exotiska destinationer på jorden? Ensam, i par eller i en hel grupp.

 

MS 11.jpeg

Vi har sammanfattat en kort presentation av våra bolag för dig, där du även kan ta dig vidare till respektive hemsida och välja din nästa drömresa. Samtliga bolag är experter inom sin respektive nisch, med gedigen erfarenhet och service av världsklass. Vårt säte är i Sverige, men vårt räckvidd är global, därför är våra krav på service och kundnöjdhet extremt höga.

 

African Tours & Safaris – Afrikaspecialisten

Vår egna expert på semester resor till Afrika sedan 2007. African Tours & Safaris är en komplett leverantör och specialist på resor till Afrika. Drömmer du om en semester resa till Sydafrika, uppleva en aktiv semester på en safari i Tanzania eller Kenya? Eller kanske uppleva magiska och exotiska Madagaskar? Låt African Tours & Safaris arrangera safariresan åt er.

 

More Sailing – Seglingsresor till alla

Den största researrangör inom seglingsindustrin, som är experter på seglingsresor i Kroatien, Grekland, Italien, Sverige, Karibien och även över Atlanten. More Sailing har seglingsresor för alla och skräddar syr semester resan för just dina önskemål, så att du kan få en avkopplande och aktiv semester med minnen för livet.

 

Scuba Travel – Don’t just dream it…

Dykresorna som du drömmer om finner du hos Scuba Travel, som arrangerar dykresor till hela världen. Landbaserade resor och liveaboard för en aktiv semester. Scuba Travel har den perfekta dykresan för dig oavsett om du är nybörjare eller en erfaren dykare.

 

Hummingbid – Grupp och konferans

Specialister på att skapa framgångsrik kommunikation och bygga relationer med upplevelser, möten & semester resor som verktyg. Perfekt för teambuilding som höjer motivationen hos personalen och för givande konferenser. Hummingbird arrangerar varje år ett hundratal möten och konferensresor, alltid skräddarsydda efter kundens behov.

 

Invictus – Travel & Training

När det kommer till inspirerande träningsresor så är Invictus Travel & Training specialister. Träningsupplevelser i sköna miljöer för crossfit, yoga, cykel och triathlon. Tillsammans med sin box, team, yogaklass eller klubb. Invictus ser till att allt praktiskt fungerar så att du kan fokusera på träning, upplevelser och gott häng.

 

Hummingbird – Lifestyle Travel

Specialisten på semester resor till de mest exotiska platser och kryssningar världen över. Listan på drömresor ikluderar resmål som Karibien, Maldiverna, Mauritius, La Reunion, Zanzibar, Costa Rica, Australien, Nya Zeeland, med flera. Massor med exotisk information kan du hitta på Hummingbird Lifestyle Travel hemsidan.

MS 11.jpeg

 

Avkopplande och aktiv semester – på en och samma gång

När du reser med oss, så är du garanterad en hälsösam balans mellan avkopplande och aktiv semester. Du får det bästa av två världrar. Vila, äta, uppleva. Upprepa. Detta är framgångsreceptet på våra semester resor. Vi ser till at våra kära resenärer får ordentligt med vila och äter himmelsk god mat. Samt givetvis ser och upplever platser och händelser som de bär med sig livet ut.

Våra semester resor är meningsfulla och berikande. En investering i sig själv. Den klokaste typen av investeringar. För vad mer behöver vi än att stanna upp från stressen och koppla av för en vecka eller två. Under tiden även fylla på batterier genom att äta god mat och uppleva härliga stunder med trevliga människor.

Handen på hjärtat, det är vi verkligen värda!

Åker vi utomlands eller tar vi en Sverige semester med barn eller solo?

 

katta kroatien.jpeg