Upplev historiska Pula på en minnesvärd seglingsresa

26 April 2023

Upptäck vår nya destination för 2023; historiska och vackra Pula i Kroatien.

More Sailing har seglat i Kroatiens skärgård med utgångspunkt i Split-regionen sedan starten 2009. Kroatien kallas för de tusen öarnas land och har därmed en stor och vacker skärgård. Denna fantastiska skärgård med många vackra platser att besöka upplevs bäst från en segelbåt. Med glädje introducerar vi vår nya destination Pula för 2023, vilket blir vår andra destination i Kroatien. 

Pula ligger i den norra kroatiska skärgården och tillhör en region som heter Istrien som bland annat är känd för kvalitativ tryffel, ost, vin och grönsaker. I Pula finns många antika romerska byggnader, bland annat Pula Arena som är en av de mest välbevarade romerska amfiteatrarna, ett utmärkt resmål för de historieintresserade!

DSC_0030.JPG

Minnesvärd segling i Pula

Från Pula seglar vi vidare bland sagolika öar, bland annat Cres, Losinj och Krk. Under sommarhalvåret har Pula ett behagligt klimat, dagarna är varma och soliga. Det är ofta god vind, den dagliga nordvästra Mistralen skapar vindar mellan 10 och 25 knop. Det är många faktorer som gör Kroatien till det fantastiska seglingsparadiset det är. En seglingsresa i Kroatien är ett måste i livet, ett måste man njuter av! Under en seglingsresa på våra båtar får du uppleva segling när det är som bäst, helt utan bekymmer oavsett tidigare segling erfarenhet. Ombord på båten är du i trygga händer hos besättningen som lagar mat, guidar dig till smultronställen, rekommenderar sevärdheter och restauranger samt seglar båten. Det finns inga måsten på segelbåten, för din del är det bara att koppla av och åka med, men självklart kan du delta i seglingen hur mycket du vill. Oavsett om du väljer att segla med utgångspunkt från Split eller Pula får du under en seglingsvecka med More Sailing uppleva en stor del av vad kusten i området har att erbjuda. Du får uppleva vacker och sprudlande natur, pittoreska byar som är över tusen år gamla, idylliska vikar och det lokala köket. Allt detta tillsammans med en massa sol, bad och segling. Här kan du läsa om några av de öar vi besöker och de olika platserna du kan besöka på varje ö på respektive destination. Det är viktigt att komma ihåg att rutten som vi seglar kan variera och den anpassas alltid efter väder och vind.

Cres

Ön Cres är avlång och täckt med ek- och björkskogar. Öarna Cres och Losinj var en gång i tiden en enda ö men de gamla romarna grävde en kanal som numera separerar öarna. Cres har en del oliv- och vinodlingar som kännetecknar ön. På södra sidan av ön finns Jadrišćica Bay, viken är så pass avlägsen från stora städer vilket gör det till ett perfekt ställe att titta på stjärnorna under mörka sommarkvällar. En av de viktigaste egenskaperna för ön Cres är kristallklart hav och bevarad natur eftersom det är en av de mest glest befolkade stora öarna i Kroatien. Den har många attraktiva vikar och stränder. En av de mest attraktiva stränderna är en stenstrand Sv. Ivan nära Lubenice, sägs ofta vara en av de vackraste stränderna i världen.

Cres .jpeg

Losinj

Losinj är en harmonisk och vacker ö, där vackra stränder omfamnas av gröna skogar och charmiga byar kännetecknas av lokala restauranger och småbåtshamnar som sträcker sig längs hela byar. Söder om Losinj korsar Dolphin Way, det kretsar ungefär 200 delfiner i havet runt ön, därav namnet och möjligheten till att skåda delfiner är stor. Ön har en rik kulturhistoria med spår av både romerska och venetianska påverkan, vilket gör det till en intressant destination för de som är intresserade av historia och arkitektur.

Mali Losinj.jpeg

Krk

Ön krk är den näst största ön i Adriatiska havet och det finns många olika byar. Karaktäristiskt för ön är att varje stad skiljer sig till både utseende och miljö. Gemensamt för alla städer på ön är att de präglas av mycket historia, städerna är spartanska och inte lika influerade av massturism som andra öar i Kroatien. Man kan besöka staden Krk som är huvudorten på ön och har samma namn som ön. Här finns stränder med kiselsten med pinjeträd som växer fritt och på kvällen kan man gå runt bland små och mysiga tavernor som sträcker sig längs havet.

Krk bild.jpeg

Dugi Otok

Ön Dugi Otok är en av de längsta öarna i Kroatien, därav namnet som antyder detta. Ön är särskilt känd för sin naturrikedom och i den sydöstra delen ligger naturparken Telašćica. Naturparken har ett unikt landskap med skrovliga klippkuster, dolda vikar, frodiga skogar och vidsträckta ängar. Telašćica har i flera sammanhang blivit kallad för den vackraste naturliga viken i hela Adriatiska Havet och är mest känd för sina sagolika, vita stränder.

DSC_0198.JPG

Häng med på ditt nästa seglingsäventyr

Vill du resa till Pula, Kroatien 2023 med More Sailing, är du välkommen att boka din seglingsvecka redan idag. Eller kontakta oss om du har några frågor eller speciella önskemål inför din bokning. Vi finns här för dig och vi brinner för att skapa oförglömliga seglingsupplevelser och semesterminnen.

IMG_7581.jpeg